Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Retie: Sporthal Boesdijkhof officieel geopend

Sporthal Boesdijkhof officieel geopend
Op vrijdag 17 september '21 werd de gemeentelijke sporthal Boesdijkhof officieel geopend. De uitbreidingswerken gingen van start in mei 2020. Nu de sporthal is uitgebreid kunnen we nog meer gebruikers een plekje geven om te sporten.
Lees verder

Help de wereld aan water dankzij HidroPlus
Ben jij of iemand in je omgeving betrokken bij een drinkwater- of sanitatieproject in een ontwikkelingsland, maak dan kennis met HidroPlus, een project van Pidpa dat financiƫle steun geeft aan ontwikkelingsprojecten rond water.
Lees verder

Zelfstandigen in nood
Als gevolg van de COVID-19 pandemie is de geestelijke gezondheid van de gehele bevolking ernstig aangetast. Zelfstandigen vormen een kwetsbare groep en lopen een groot risico op psychische problemen. Vzw ' Un pass dans l'impasse' biedt ondersteuning via een hulplijn en gratis psychologische sessies.
Lees verder

Werelddag van Verzet tegen Armoede
Elk jaar staat 17 oktober in het teken van de 'Werelddag van Verzet tegen Armoede'. Dan staan we een keer extra stil bij kansarmoede in onze samenleving. Dit jaar tekenen armoedeorganisaties samen met mensen in armoede de krijtlijnen uit en maken ze ruimte voor echte participatie naar oplossingen.
Lees verder