Doorgaan naar hoofdcontent

RECONSTRUCTIE. Marita (51) werd vermoord met een broodmes en gedumpt in een maïsveld, barman wijzigt elf keer zijn v...

HLN
RECONSTRUCTIE. Marita (51) werd vermoord met een broodmes en gedumpt in een maïsveld, barman wijzigt elf keer zijn verklaring: "Toen hij terugkwam, hingen er nog stukjes aan zijn mes"
Vermoord met een broodmes en achtergelaten in een maïsveld in het Nederlandse Chaam. Dat was het trieste lot van de 51-jarige Marita Schoenmaekers uit Turnhout, eind augustus 2006. De dader: barman Gradus 'Freddy' Tangeman van een wat groezelig café in de Otterstraat, die zich al héél snel tot verdachte nummer 1 had ontpopt. Al werd aanvankelijk ook naar 'de man met de stijve pink' gekeken. En ook de ex van de barman had een rol in het verhaal. Een uitgebreide reconstructie van de zaak.
Lees verder

ZWART PUNT. John (59) lag 3 weken in coma na zware crash op Verre Ginste: "Zelfs een boterham smeren, lukt niet meer"
Hij was er nooit teruggeweest, sinds die bijna fatale 14 maart 2010. Nu na meer dan 30 jaar het levensgevaarlijke kruispunt van twee gewestwegen op het gehucht Verre Ginste heraangelegd wordt, maakt hij voor ons een uitzondering. John Vanneste (59) liep elke week een wedstrijd van 10 of 20 kilometer, maar moet zich anno 2021 tevreden stellen met een wandeling van 2 of 3 kilometer. Tien mensen lieten op het bewuste zwarte punt in Oostrozebeke het leven, in 30 jaar. "Hier zijn veel te veel levens verwoest", vertelt de man uit Harelbeke. "Op een dag weer kunnen lopen, het zou zo mooi zijn."
Lees verder

Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartementen: "Dit kan echt niet meer gezond zijn. De muren beginnen zelfs te barsten"
Zeven jaar na de grote renovatie van een flatgebouw in Ruisbroek krijgen de bewoners al af te rekenen met vochtproblemen. Diane Mees vraagt al twee jaar een oplossing aan de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting. Intussen staat er schimmel op de muren. "Dit kan echt niet meer gezond zijn", zucht Diane. De maatschappij laten ze weten dat er een grondig onderzoek zal komen naar alle problemen.
Lees verder

"Nog contact met zo goed als iedereen": de liefde van Lukas Nmecha voor Anderlecht blijft groot
Zijn favoriete emoticon is ongetwijfeld het paarse hartje. Lukas Nmecha (22) verliest Anderlecht ook vanuit Wolfsburg niet uit het oog. Wat volgt, is één grote liefdesverklaring.
Lees verder

Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aarde
De Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord actrice Joelia Peresild, regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan. Wanneer de film in de zalen komt, is vooralsnog onduidelijk.
Lees verder

Negen op tien bestuurders houden zich in ons land aan wettelijke alcohollimiet tijdens Europese Nacht Zonder Ongevallen
De 26e editie van de Europese Nacht Zonder Ongevallen (ENZO) zit er weer op. 88 procent van de bestuurders bleef onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille. Bij de vrouwen was dit ruim 92 procent, zo laat de organisatie Responsible Young Drivers vanmorgen weten.
Lees verder

Basilashvili vervoegt Norrie in verrassende finale in Indian Wells
De Georgiër Nikoloz Basilashvili heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. Hij versloeg de Amerikaan Taylor Fritz met 7-6 (7/5) en 6-3.
Lees verder

Marjolein (30) ontdekte dat haar verloofde Dieter (32) gokt: "Wil ik nog wel met hem trouwen?" Therapeut Wim geeft advies om het vertrouwen op te bouwen
Door de aankoop van hun huis ontdekte Marjolein dat haar verloofde Dieter online gokt. Duizenden euro's verdwenen van zijn rekening. Sindsdien twijfelt ze aan alles. "Ik voel me bedrogen. Het is geen overspel, maar het doet minstens zoveel pijn. Hoe kan ik hem ooit nog vertrouwen?" Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck toont alle begrip, "want financiële zorgen zijn één van de onderwerpen waar koppels het meest ruzie over maken", en reikt concrete handvaten aan zodat Marjolein haar verdriet kan verwerken.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen en Benfica pas na verlengingen langs tweedeklasser in Portugese beker
Jan Vertonghen en Benfica hebben zich gisteravond pas na verlengingen geplaatst voor de zestiende finales van de Portugese beker. Vertonghen en co wonnen na 120 minuten met 1-2 bij tweedeklasser Trofense. Vertonghen stond na de Final Four in de Nations League gewoon weer aan de aftrap bij Benfica. Hij speelde de hele wedstrijd.
Lees verder

Plotse wending in Nederlandse moordzaak: naam van Belgische verdachte wordt geroepen in rechtszaal, onderzoek heropend
Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen. Het zou gaan om een verdachte uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. Hij had altijd volgehouden dat hij niets met de zaak te maken had.
Lees verder

"Ik heb nog niet alles bereikt. Verre van zelfs": Lawrence Visser, nummer één onder Belgische refs, hoopt op nieuwe aanduiding in Champions League
Geen Real Madrid en geen Champions League, maar wel Charleroi en de Jupiler Pro League: voor ref Lawrence Visser is het morgen back to reality na z'n debuut op het kampioenenbal. "Of ik me daar even hard voor kan opladen? Absoluut. Driehonderd procent."
Lees verder

Dessers betrokken bij bizarre fase: spits krijgt geen overtreding, maar wel... een intiem moment met opponent
Geen fijne zaterdag voor Cyriel Dessers. De spits, uitgeleend door Racing Genk, kwam met Feyenoord op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen RKC Waalwijk. En Dessers, die niet tot scoren kwam, raakte bovendien betrokken bij meest bizarre fase van de match.
Lees verder

VS duiden vrachtschip aan dat mogelijk betrokken is bij groot olielek in Californië
Speurders van de Amerikaanse kustwacht zijn gisteren aan boord gegaan van een vrachtschip in Long Beach, in de staat Californië. Het vaartuig zou mogelijk een rol gespeeld hebben bij de breuk in een oliepijpleiding, waarbij zowat 95.000 liter olie is gelekt.
Lees verder

Dat had het sterrenmeisje graag gehoord: er bestaan nu tattoos die vervagen na 1 jaar
Inkt in je lijf, het is populairder dan ooit. Maar wie er stiekem van droomt, heeft één grote reden om het niet te doen: het staat voor áltijd op je lichaam. Of verandert dat binnenkort? In een shop in New York zetten ze sinds kort tattoos die na een jaar verdwijnen. En die zijn razend populair.
Lees verder

Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoede
De Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
Lees verder

Adil & Bilall vertellen over 'Batgirl', 'The Flash' krijgt eindelijk trailer: het belangrijkste nieuws uit DC Fandome
DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse 'Fandome' en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op 'The Batman', 'The Flash', 'Peacemaker' en 'Black Adam'. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks 'Batgirl'. Een overzicht van het belangrijkste nieuws.
Lees verder

Gejen pakt verkeerd uit: Lazio-speler springt na zege in rug van ex-ploegmaat en stapt uiteindelijk zélf in tranen van het veld
Inter heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren in de Serie A. Lazio was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ex-ploeg van Romelu Lukaku, al had Lazio-verdediger Luiz Felipe achteraf niet veel reden tot blijheid. De Braziliaan kreeg een vreemde actie als een boemerang terug in z'n gezicht.
Lees verder

GOLDEN BOYS. Stanley Aborah, hoger ingeschat dan Seedorf bij Ajax, maar dan ging het bergaf: "Waarom maakte ik met iedereen ruzie?"
Zijn dalen waren diep, de krassen op de ziel zijn groot. Hij werd destijds hoger ingeschat dan Clarence Seedorf door Louis van Gaal. De visie op de dingen des levens door de Ghanese Belg Stanley Aborah (33), momenteel jeugdtrainer bij Beerschot en bezieler van een eigen voetbalschool. Over een carrière die er eigenlijk nooit één is geweest. Door toedoen van het zogenaamde oplichterssyndroom. "Het leek alsof ik mijn benen niet kon bewegen en mijn hersenen traag werkten."
Lees verder

Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag ik ze plukken en kan ik ervan eten? Experte waarschuwt: "Ook in tuinen zijn giftige soorten te vinden"
Is het je ook opgevallen dat er al veel meer paddenstoelen in de tuin en in het bos waren dan de voorbije jaren? En vraag je je dan ook af of die paddenstoelen eetbaar zijn? Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie, legt uit: "Bewonder de paddenstoelen, en maak foto's. Maar pluk ze alleen maar digitaal."
Lees verder

Wim Lybaert neemt afscheid van 'De Columbus': "Jeroen Meus is een véél betere vriend geworden"
Na vier seizoenen parkeert Wim Lybaert (53) z'n Columbus vanavond definitief in de garage. Met een ietwat dubbel gevoel, maar vooral met veel trots en een valies vol mooie herinneringen. Speciaal voor ons blikt hij terug op het programma en deelt hij enkele memorabele momenten, en pionier Lieven Scheire getuigt over de allereerste aflevering. "Het zou ons op een miljoenenboete komen te staan, hoorden we in een strenge Duitse stem."
Lees verder