Doorgaan naar hoofdcontent

RECONSTRUCTIE. Hoe 24 transmigranten ternauwernood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: “Die mensen z...

HLN
RECONSTRUCTIE. Hoe 24 transmigranten ternauwernood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: "Die mensen zijn het slachtoffer van puur crapuul"
Het had geen uren langer mogen duren, zeggen meerdere betrokken instanties. De 24 transmigranten die woensdagochtend veertig kilometer voor de kust van Zeebrugge werden gered, ontsnapten maar nipt aan de dood. Verschillende onder hen waren zwaar onderkoeld en een van hen is in kritieke toestand afgevoerd. Eten en drank had de groep niet bij en hun zwemvesten waren niet geschikt voor volle zee. Hun rubberen bootje al helemaal niet. "Het zijn mensonwaardige omstandigheden." Een reconstructie.
Lees verder

LIVE. Overleg aan de gang: Weyts pleit voor verdere versoepeling van test- en quarantaineregels in onderwijs
Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, worden de test- en quarantaineregels voor het onderwijs verder versoepeld. Dat heeft hij in het Vlaams Parlement gezegd. Op dit moment vindt er overleg plaats tussen de onderwijskoepels, de bonden, CLB's, gezondheidsexperts en Weyts. Onder meer de invoering van mondmaskers bij kinderen vanaf zes jaar en een eventuele verlenging van de herfstvakantie liggen op tafel.
Lees verder

Geen proefproject met online stemmen in 2024
Er komt geen proefproject met online stemmen in 2024. Dat heeft minister van Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) verklaard in de Kamer. Wel wil ze de komende tijd stappen zetten naar een verdere digitalisering.
Lees verder

Vliegende taxi's brengen reizigers vanaf 2024 van luchthaven Rome naar stadscentrum
Reizigers die toekomen op de luchthaven van Rome zullen vanaf 2024 met een luchttaxi naar het centrum van de stad kunnen vliegen. Het bedrijf dat de luchthaven uitbaat zal daarvoor samenwerken met een Duitse startup.
Lees verder

Jochen laat frikandel speciaal op zijn arm tatoeëren en wint zo jaar lang gratis de frituursnack: "Past goed bij mijn hamburger met meelwormen"
Onder het motto 'zot zijn doet geen zeer' heeft Jochen Verbeecke een frikandel speciaal op zijn bovenarm laten tatoeëren. U leest het goed. De Oostendse kok ging in op een uitdaging van Frituur 't Hoeksje in Bredene en krijgt nu een jaar lang gratis frikandel speciaal.
Lees verder

HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak? Dit is jullie mening
Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

KIJK LIVE (20u25). Deinze kijkt drie jaar na bekerstunt Club opnieuw in de ogen in de Croky Cup
• 16de finales Croky Cup • Aftrap: 20u45 (LIVE-uitzending start op VTM2 om 20u25) • Jan Breydelstadion • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

Agressie op Manchester City-fan: Slachtoffer en familie stellen zich burgerlijke partij tegen 5 verdachten
De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, stelt zich met zijn echtgenote en twee kinderen burgerlijke partij tegen de vijf verdachten. "Guido De Pauw werd niet alleen enorm zwaar toegetakeld, maar werd nadien voor dood achtergelaten. Hij is nu ietwat aan de beterhand en kan beginnen aan een wellicht lange revalidatie", zegt zijn advocaat Thomas Gillis.
Lees verder

Britse regering verlaagt taksen op binnenlandse vluchten
De Britse regering gaat vanaf april 2023 minder taksen heffen op binnenlandse vluchten. De maatregel, die deel uitmaakt van de begroting die minister van Financiën Rishi Sunak woensdag heeft voorgesteld, oogst enkele dagen voor de start van de klimaattop COP26 in het Schotse Glasgow kritiek bij de oppositie.
Lees verder

Sheriff over schietincident op set van 'Rust': "Verscheidene kogelhulzen aangetroffen"
De sheriff van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico heeft vandaag tijdens een persconferentie toelichting gegeven bij het schietincident op de set van de film Rust, waarbij acteur Alec Baldwin vorige week per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot en de regisseur verwondde. Het onderzoek is nog lopende en er is nog geen verantwoordelijke aangeduid, aldus sheriff Mendoza, die meedeelde dat er op de filmset verscheidene gebruikte kogelhulzen werden aangetroffen.
Lees verder

LIVE. Sheriff geeft eerste gedetailleerde persconferentie over schietincident op set van 'Rust'
De sheriff van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico geeft vandaag omstreeks 18 uur Belgische tijd een persconferentie over het schietincident op de set van de film Rust, waarbij acteur Alec Baldwin vorige week per ongeluk een cameravrouw doodschoot en de regisseur verwondde.
Lees verder

Van der Poel en Pidcock twijfelen niet en rijden tot nader order wél het WK veldrijden in Amerika
Wout van Aert twijfelt over zijn deelname aan het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Concurrenten Mathieu van der Poel en Tom Pidcock doen in principe wél een gooi naar de regenboogtrui. "Ik zie niet goed in waarom we dat zouden moeten laten vallen."
Lees verder

"Naar de kermis ga je voor de fun": Luc Nilis zet spelers op scherp voor trip naar Gent, maar is ook realistisch
Een extra reden om de bekermatch tussen AA Gent en Belisia Bilzen te volgen: Luc Nilis (54). De ex-Rode Duivel is de coach van de club uit de tweede amateurklasse. De match van het jaar - zo'n 800 supporters maken de trip naar de Ghelamco Arena. VTM Nieuws ging langs bij de training.
Lees verder

Tankende Nederlanders riskeren boete van 116 euro voor gevaarlijke situaties in Lommel
Heel wat Nederlanders komen de laatste weken tanken in ons land. Bij ons liggen de prijzen immers beduidend lager dan bij onze noorderburen, dus dat is voor veel autobestuurders wel een omweg waard. In Lommel zorgt dat voor gevaarlijke situaties en daarom grijpt de lokale politie in.
Lees verder

Ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaande brug valt
Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. "De Vlaamse Waterweg onderzoekt wat er fout is kunnen lopen", zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
Lees verder

Auto met ouders en kind (1,5) komt op dak terecht na fout gelopen manoeuvre op brug
Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. "Waterwegen en Zeekanaal onderzoekt wat er fout is kunnen lopen", zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
Lees verder

Verenigde Staten eisen opnieuw uitlevering van Julian Assange
De Verenigde Staten hebben opnieuw de uitlevering van Wikileaks-oprichter Julian Assange geëist. Een eerdere beslissing van de Britse justitie was gebaseerd op onjuiste veronderstellingen, klinkt het.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. Van den Brom gooit basiself om - Zorgt Nilis in Ghelamco Arena voor onwaarschijnlijke stunt?
• 16de finales Croky Cup PROGRAMMA 20u: Seraing - STVV 20u: FC Dender (1 ama) - Eupen 20u: Winkel Sport (1 ama) - RC Genk 20u: Charleroi - Lommel (1B) 20u: Knokke (1 ama)- KV Kortrijk 20u: AA Gent - Belisia Bilzen (2 ama) 20u30: Francs Borains (1 ama) - Beerschot 20u45: La Louvière (2 ama) - Anderlecht 20u45: Lierse K. (1B) - OH Leuven 20u45: Club Brugge - Deinze (1B)
Lees verder

MULTILIVE BEKER. Geplaagd Genk trekt naar club uit eerste amateur - Zorgt Nilis in Ghelamco Arena voor onwaarschijnlijke stunt?
• 16de finales Croky Cup PROGRAMMA 20u: Seraing - STVV 20u: FC Dender (1 ama) - Eupen 20u: Winkel Sport (1 ama) - RC Genk 20u: Charleroi - Lommel (1B) 20u: Knokke (1 ama)- KV Kortrijk 20u: AA Gent - Belisia Bilzen (2 ama) 20u30: Francs Borains (1 ama) - Beerschot 20u45: La Louvière (2 ama) - Anderlecht 20u45: Lierse K. (1B) - OH Leuven 20u45: Club Brugge - Deinze (1B)
Lees verder

Football Talk. Hernandez blijft op vrije voeten - Fati opnieuw geblesseerd - Onderzoek naar 62 transfers in Serie A
Halle-Gooik heeft in zijn eerste groepsmatch van de Champions League futsal met 1-2 verloren van het Portugese Benfica. De Belgen keken bij de rust tegen een 0-2-achterstand aan na goals van Arthur (1.) en Rafael Henmi (14.). In de tweede periode lukte Franko Jelovcic (25.) de aansluitingstreffer, maar dichter kwam Halle-Gooik niet.
Lees verder