Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Opnieuw kindjes slachtoffer van insecten in Lokerse parken: na de eikenprocessierups zijn nu wespen boosdoener

HLN
Opnieuw kindjes slachtoffer van insecten in Lokerse parken: na de eikenprocessierups zijn nu wespen boosdoener
Een wandeling in de bossen van Lokeren is blijkbaar niet zonder risico. Maandag moesten vier kleuters en een juf naar het ziekenhuis worden afgevoerd nadat ze plots hevig reageerden op 'insectenbeten'. Onderzoek wees intussen uit dat het om restanten ging van de eikenprocessierups. Vandaag werden opnieuw kinderen belaagd, dit keer door de Europese hoornaar, een wespensoort.
Lees verder

Waarom krijgen gezinnen meer cadeau dan alleenstaanden? Kom ik in aanmerking voor energiekorting? Alle vragen over het begrotingsakkoord voor u beantwoord
Premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers stelden het nieuwe begrotingsakkoord voor. Na anderhalf jaar corona moet de broeksriem worden aangehaald, maar dure energie noopt de regering ook tot compenserende maatregelen. Over 80 euro korting bovenop het sociaal tarief wordt meewarig gedaan, maar voor tweeverdieners met twee peuters zit er niettemin een extraatje in van totaal van 650 euro. De meer dan honderd maatregelen roepen bij onze lezers een veelvoud aan vragen op. De belangrijkste hebben we beantwoord.
Lees verder

Vlaamse acteurs willen eerlijke vergoeding voor werk en lanceren #Fairpayvoorartiesten
Een eerlijke en proportionele vergoeding voor hun werk, dat is wat Vlaamse artiesten vragen met de actie "Fairpayvoorartiesten". Grote online platformen betalen artiesten niet in verhouding tot de inkomsten die ze krijgen uit muziek- en audiovisuele streamingdiensten, zegt PlayRight, het vennootschap dat instaat voor het beheer van artiestenrechten in België. Artiesten Michaël Pas, Roel Vanderstukken en Marleen Merckx scharen zich achter de actie.
Lees verder

Wat is er met het gezicht van Tom Cruise gebeurd?
Onderging Tom Cruise (59) de laatste tijd een make-over, koos hij voor botox of fillers of strijdt hij tegen een medische aandoening? Het is dé vraag die momenteel gesteld wordt, nadat de acteur tijdens een honkbalwedstrijd in San Francisco gefotografeerd werd. Zo stellen zijn fans dat Tom nog amper op zichzelf lijkt, en speculeren ze volop over de mogelijke cosmetische ingrepen die hij liet uitvoeren.
Lees verder

VDL Nedcar hervat productie na cyberaanval
VDL Nedcar gaat vanaf woensdag weer auto's maken in zijn fabriek in Born, net over de Belgische grens in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van VDL. Het concern kampt sinds vorige week met de gevolgen van een cyberaanval.
Lees verder

Europese Commissie presenteert steunpakket van 1 miljard euro aan Afghanistan
De Europese Commissie heeft een steunpakket van ongeveer één miljard euro klaar voor de Afghaanse bevolking en de buurlanden van het land. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen dinsdag aangekondigd in de aanloop naar een G20-top over de humanitaire crisis in Afghanistan.
Lees verder

Coronapilletje of 'antilichamencocktail'? Welke coronamedicijnen worden (binnenkort) geproduceerd? En wat is het belang ervan?
Het coronapilletje van het Amerikaanse farmabedrijf Merck zou de kans op ernstige symptomen en overlijden na een corona-infectie halveren. Ook farmabedrijven GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca en Regeneron deelden al (veelbelovende) onderzoeksresultaten omtrent hun medicijnen. Maar waarom worden er eigenlijk nog zoveel medicijnen ontwikkeld als er vaccins zijn? Wat is het grote verschil tussen de verschillende middelen? En wanneer mogen we het eerste coronamedicijn op de markt verwachten? Een overzicht van enkele potentiële kandidaten.
Lees verder

OVERZICHT. Wat is het verschil tussen verschillende coronamedicijnen? Wanneer komt eerste middeltje op de markt? En wat is het belang ervan?
Het coronapilletje van het Amerikaanse farmabedrijf Merck zou de kans op ernstige symptomen en overlijden na een corona-infectie halveren. Ook farmabedrijven GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca en Regeneron deelden al (veelbelovende) onderzoeksresultaten omtrent hun medicijnen. Maar waarom worden er eigenlijk nog zoveel medicijnen ontwikkeld als er vaccins zijn? Wat is het grote verschil tussen de verschillende middelen? En wanneer mogen we het eerste coronamedicijn op de markt verwachten? Een overzicht van enkele potentiële kandidaten.
Lees verder

Onhandelbare Walter 'Pico' Michiels zet Leuvense hulpgevangenis op stelten: "Zo iemand hoort hier niet thuis"
Hoe vergaat het Walter 'Pico' Michiels (58) in Leuven Hulp sinds hij afgelopen zomer werd opgepakt? Niet zo goed volgens bronnen binnen de gevangenis. De gewezen acteur van F.C. De Kampioenen schopt er regelmatig keet en jaagt iedereen tegen zich in het harnas. "Net daarom heeft hij schrik om zich nog op de wandeling te vertonen."
Lees verder

Minstens tien wolven aanwezig in Limburg: "Mensen worden bang omdat er veel incorrecte informatie wordt verspreid"
Uit fotomateriaal blijkt dat er minstens tien wolven in Limburg zijn. Het gaat om zes welpen, twee jaarlingen en de twee ouders. Dat is dinsdag bevestigd op het wolvenoverleg met de Limburgse burgemeesters, Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) en het Agentschap Natuur en Bos.
Lees verder

Simulatie 3D-hulplijn brengt uitsluitsel: discutabele goal Amallah van Standard tegen KV Oostende (1-0) had afgekeurd moeten worden
De primeur is voor Club Brugge - Kortrijk vrijdag: de VAR beschikt vanaf dan over 3D-technologie om buitenspel te beoordelen. Niet onbelangrijk bij discutabele fases: bij een simulatie blijkt dat de goal van Standard-speler Amallah tegen KV Oostende (1-0) op de vijfde speeldag inderdaad niet had mogen gelden.
Lees verder

Demi Lovato wil het woord 'aliens' niet meer gebruiken: "Het is denigrerend"
Demi Lovato (29) komt op voor de rechten van alle buitenaardse wezens. In een interview vraagt Demi om te stoppen met het gebruik van het woord 'alien'. "Ik vind het een denigrerende term."
Lees verder

Herstel wereldeconomie boet volgens IMF iets aan kracht in
Het wereldwijde economische herstel na de coronacrisis boet iets aan kracht in, constateert het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Door onder meer de snelle verspreiding van de deltavariant en de sterk oplopende inflatie in veel landen hebben economen van de organisatie hun groeiprognose voor de wereldeconomie dinsdag licht naar beneden bijgesteld.
Lees verder

Nieuwe evacuaties door vulkaanuitbarsting op La Palma
De aanhoudende vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft nieuwe evacuaties nodig gemaakt. Tussen 700 en 800 mensen hebben de opdracht gekregen zich met hun huisdieren en hun bezittingen te melden op een verzamelpunt tegen 19 uur lokale tijd, aldus het Pevolca-noodcomité op Twitter. Een nieuwe stroom lava rukt geleidelijk op naar de zee.
Lees verder

Vulkaanuitbarsting La Palma noopt tot nieuwe evacuaties
De aanhoudende vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft nieuwe evacuaties nodig gemaakt. Tussen de zeven- en achthonderd bewoners kregen het bevel huis en haard te verlaten door een nieuwe stroom lava die geleidelijk richting zee oprukt.
Lees verder

Oprichter Franse extreemrechtse organisatie veroordeeld tot negen jaar cel
De organisatie zou onder meer plannen beraamd hebben voor gewelddadige acties. Mogelijke doelwitten daarbij waren onder meer moskeeën, politici, "zwarten of mensen van Noord-Afrikaanse origine" en "antifascistische militanten". De groep was ook van plan om bedrijfsleiders af te persen om de aankoop van wapens te financieren.
Lees verder

'Allez Opi-omi'-vrouw, die massale valpartij veroorzaakte in Tour, donderdag voor de rechter
De Franse vrouw die afgelopen zomer voor een massale valpartij in het Tourpeloton zorgde, verschijnt donderdag voor de rechtbank. De Française, die met haar rug naar de renners een kartonnen bord met de tekst 'Allez Opi-omi' omhoog hield, riskeert een zware boete en zelfs een gevangenisstraf.
Lees verder

Bart De Pauw en merendeel vrouwen komen morgen naar proces
Het merendeel van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden tegen Bart De Pauw (53) zullen woensdagochtend aanwezig zijn bij de start van het stalkingproces. Enkelen zouden door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn. Ook Bart De Pauw (53) zal present tekenen, zijn vrouw Ines zou naar verluidt nog twijfelen.
Lees verder

"Ze duwden ons een kamer in en zeiden dat we moesten vechten": de turbulente geschiedenis van de Sugababes
Zes vrouwen, vier personeelswissels. Dat is de geschiedenis van de Sugababes, bekend van hits als 'Push The Button' en 'Round Round', in een notendop. Geen band zo explosief als de Britse meidengroep, die dit jaar het twintigjarig bestaan van debuutplaat 'One Touch' viert - door corona een jaartje te laat. Een verhaal van 'pestkoppen', depressies en louche managers. "Mensen zouden walgen als dit nu zou gebeuren."
Lees verder

Regering raakt niet aan belastingvoordeel op tweede verblijven
De federale regering raakt niet aan het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat bevestigt het kabinet van Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne, die dat eerder al meegaf aan 'Villa Politica'.
Lees verder