Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Op, op, de inspiratie is op... Maken Samson & Marie er zich gemakkelijk vanaf met gerecycleerd album?

HLN
Op, op, de inspiratie is op... Maken Samson & Marie er zich gemakkelijk vanaf met gerecycleerd album?
Samson & Marie brengen vandaag hun tweede studio-album uit. Maar de meeste liedjes klinken verdacht bekend in de oren. Marie recupereert tien nummers van haar vader Gert(je), het vorige baasje van Samson. Gewoon omdat dat klassiekers zijn, zegt Marie, maar tegelijk maakt ze er zich wel heel gemakkelijk vanaf. Snel geldgewin voor Studio 100 dus? Of is de inspiratie gewoon op? Senne en Jarne vragen het aan Marie Verhulst zelf in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Van haar ontmoeting met koning Filip tot de nationale feestdag: een overzicht van 1 jaar prinses Delphine
Prinses Delphine is nu exact 1 jaar officieel prinses van België en dit na een jarenlange strijd om erkenning. Maar hoe is haar eerste jaar als royal verlopen? Enkele dagen na de belangrijke dag had de nieuwe prinses al een eerste ontmoeting met koning Filip. Nog geen twee weken later ging ze op bezoek bij koning Albert en koningin Paola. Ze kreeg haar eigen fonds en straalde op de eretribune tijdens de nationale feestdag. Een overzicht van het jaar van prinses Delphine.
Lees verder

Vias: 8 op de 10 senioren kunnen nog veilig aan verkeer deelnemen
Vorig jaar hebben bijna 1.700 senioren een rijgeschiktheidstest ondergaan. In 82 procent van de gevallen is gebleken dat ze al dan niet met een beperking op het rijbewijs en/of een aanpassing aan hun voertuig nog mochten rijden. Dat meldt verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

INTERVIEW. Boy George stelt kunst voor: "Ik haat het als mensen over me praten alsof ik niet meer besta"
Naast zanger, songwriter, modeontwerper en enfant terrible mag Boy George (60) sinds kort ook kunstenaar op z'n cv zetten. De wereldster, die in de jaren tachtig razend populair werd als frontman van Culture Club, kwam z'n expressieve schilderijen voorstellen in Sint-Martens-Latem. Wij praatten met de flamboyante artiest over zijn kunst, de perikelen van het verleden, zijn seksualiteit en ouder worden. "Ik zit heus niet hele dagen te janken terwijl ik naar 'Karma Chameleon' luister."
Lees verder

Boy George stelt kunst voor: "Ik zit heus niet hele dagen te janken terwijl ik naar 'Karma Chameleon' luister"
Naast zanger, songwriter, modeontwerper en enfant terrible mag Boy George sinds kort ook kunstenaar op z'n cv zetten. De wereldster, die in de jaren tachtig razend populair werd als frontman van Culture Club, kwam z'n expressieve schilderijen voorstellen in Sint-Martens-Latem. En wie eraan zou twijfelen: de flamboyante artiest is op z'n zestigste nog lang niet afgeschreven. "Ik voel me herboren."
Lees verder

LIVE (12u). Martinez moet knopen doorhakken in 23-koppige selectie voor Nations League
Bondscoach Roberto Martinez maakt deze middag (12 uur) in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn 23-koppige selectie bekend voor de Final Four van de Nations League, die volgende week in Italië gespeeld wordt. U kan dat naar goede gewoonte hier LIVE volgen!
Lees verder

OVERZICHT. Minder besmettingen en hospitalisaties, overlijdens nemen wel verder toe
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen week opnieuw lichtjes afgenomen, terwijl het aantal sterfgevallen verder stijgt. Het reproductiegetal zit boven de grens van 1. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Wisselvallig weekend op komst met kans op rukwinden
We gaan een wisselvallig weekend tegemoet en dat wordt vandaag al ingezet. Vrijdag regent het in de loop van de voormiddag over het westen. In de namiddag gaat het ook regenen in het centrum en op het einde van de dag ook in de Ardennen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

An Lemmens gecharmeerd door Gentse rocker en duo zet de boel in vuur en vlam in 'Belgium's Got Talent'
Opvallendste passant in de vijfde auditieronde van 'Belgium's Got Talent'? Ruige rocker Wilk (41) uit Gent. Hij ontroert iedereen met zijn zelfgeschreven nummer en zijn bijzonder verhaal, en zet daarbij An Lemmens in vuur en vlam. Al was de act van Saar en Ruslan nog iéts vuriger.
Lees verder

An Lemmens krijgt oogje op Gentse rocker en duo zet de studio van 'Belgium's Got Talent' in vuur en vlam
Opvallendste passant in de vijfde auditieronde van 'Belgium's Got Talent'? Ruige rocker Wilk (41) uit Gent. Hij ontroert iedereen met zijn zelfgeschreven nummer en zijn bijzonder verhaal.
Lees verder

ANALYSE. Uitgesteld kijken verbloemt slappe kost: zo scoren de zenders in het nieuwe tv-seizoen
We zouden een tv-najaar krijgen om duimen en vingers bij af te likken. Breder, verrassender en speelser. De realiteit bleek minder 'shiny floor'-gehalte te hebben: het herfstoffensief van de zenders heeft tot dusver weinig spraakmakende tv opgeleverd. Dat blijkt uit onze analyse van de eerste maand. De tegenvallende livecijfers werden in september enkel opgesmukt omdat we met z'n allen meer dan ooit uitgesteld programma's volgden. We kijken dus niet per se minder tv, maar wel anders.
Lees verder

"We kijken niet minder, maar wel anders": uitgesteld kijken verbloemt slappe tv-kost
Het herfstoffensief van de zenders heeft tot dusver weinig spraakmakende tv opgeleverd. De tegenvallende livecijfers werden in september enkel opgesmukt omdat we met z'n allen meer dan ooit uitgesteld programma's volgden. We kijken dus niet minder, maar wel anders.
Lees verder

Dominique Persoone laat in 'Snackmasters' een tattoo van tegenstander Seppe Nobels zetten
Dominique Persoone laat elk belangrijk moment uit z'n leven vereeuwigen op z'n lijf. En daar hoort 'Snackmasters' ook bij. De chocolatier kiest voor een portret van z'n tegenstander, Seppe Nobels.
Lees verder

ONZE OPINIE. "De vrees dat corona uit het straatbeeld verdwijnt, maakt sommige experten onrustig"
Op 1 oktober vervalt de mondmaskerplicht in Vlaanderen op heel wat plaatsen. "Meer nog dan de heropening van de nachtclubs voelt dat als één van de laatste stapjes richting normaal leven", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Dat sommige experten die versoepeling nog te vroeg vinden, lijkt meer te maken hebben met strategische communicatie dan met wetenschap."
Lees verder

Sociale verhuurkantoren trekken aan alarmbel over hervorming sociaal woonbeleid
De sociale verhuurkantoren in Vlaanderen roepen de overheden op om meer aandacht te besteden aan mensen met hoge woonnood. Ze vrezen dat de aangekondigde veranderingen in het sociaal woonbeleid in Vlaanderen vooral de meest kwetsbare huishoudens zullen treffen. Dat meldt Huurpunt, de federatie van sociale verhuurkantoren.
Lees verder

Op korte tijd bijna 100 dossiers en vragen voor Afstammingscentrum
Sinds de oprichting in april van dit jaar heeft het Afstammingscentrum, het aanspreekpunt voor wie vragen heeft over zijn of haar afstamming, zo'n 100 dossiers en vragen gekregen. Dat blijk uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd. Volgens de CD&V-politica tonen de cijfers het belang van het centrum aan.
Lees verder

Moet Martínez Vanaken en De Ketelaere opstellen in Nations League? "Hans is klaar, Tielemans heeft op dit moment de strijd verloren"
De Rode Duivels kijken volgende week in de halve finales van de Nations League wereldkampioen Frankrijk in de ogen. In onze HLN Sportcast wordt besproken of Hans Vanaken en Charles De Ketelaere een basisplek moeten krijgen.
Lees verder

Voormalig bondscoach Rik Verbrugghe: "Ik keek tv en ik dacht hoe zijn we het hier aan het verkloten?"
Rik Verbrugghe (47) heeft zijn contract met Israël Start-Up Nation net tot eind 2025 verlengd. Wat hierna volgt is dus geen sollicitatie om zijn oude baan als bondscoach bij Belgian Cycling weer op te nemen. Die job ging eind vorig jaar naar Sven Vanthourenhout. Maar wat was Verbrugghe graag bondscoach gebleven tot het WK in Leuven. Dan had hij niet de fouten gemaakt die Sven Vanthourenhout wél heeft gemaakt.
Lees verder

Nieuwe beelden vanuit hoofdtribune tonen hoe Antwerp-fan rollator naar Duitse supporters gooit
Antwerp verloor donderdag met 0-1 van het Duitse Eintracht Frankfurt. De match werd ontsierd door enkele Antwerp-fans die slaags raakten met aanhangers van Frankfurt op de hoofdtribunes. Een fan gooide zelfs een rollator naar de beneden. Er wacht hen wellicht een boete van enkele tienduizenden euro. Bekijk hierboven de onthutsende beelden.
Lees verder

Voetballegende Pelé mag ziekenhuis uit en wordt thuis verder behandeld
Voetballegende Pelé is donderdag lokale tijd na een kleine maand uit het ziekenhuis ontslagen. De 80-jarige Braziliaan belandde op intensieve zorgen nadat een tumor in zijn dikke darm werd verwijderd. Nu mag hij naar huis om daar verder te herstellen en te worden behandeld. Pelé zal voorlopig chemotherapie moeten blijven ondergaan. Hij verkeert in stabiele toestand, zei zijn medische team.
Lees verder