Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Ondanks stijgende energieprijzen geen piekende rekening? Een slimme thermostaat helpt je besparen

HLN
Ondanks stijgende energieprijzen geen piekende rekening? Een slimme thermostaat helpt je besparen
Doen Nest, Anna en Toon bij jou een belletje rinkelen? De slimme thermostaat is inderdaad al goed ingeburgerd. Met zo'n toestel koppel je je bestaande cv-ketel aan het internet. Met een bijhorende app behoud je de controle over je verwarming. Ook als je van huis bent. Bovendien zijn de meeste slimme thermostaten zelflerend. Ze passen zich aan je leefgewoontes aan. Resultaat? Energie-efficiënte verwarming op maat van jouw gezin. Bouwsite Livios legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Tweede seizoen 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' krijgt releasedatum (en nieuwe trailer)
Er komt een tweede seizoen van 'Mijn Slechtste Beste Vriendin', dat op Streamz te bekijken is. Het nieuwe seizoen is vanaf 25 oktober te zien en belooft meer intriges, meer kitsch en vooral ... méér wijn.
Lees verder

Kim Jong-un geeft sombere toestand Noord-Koreaanse economie toe
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn ambtenaren aangespoord om de levensomstandigheden van de Noord-Koreanen te verbeteren.
Lees verder

Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: "Schrap onmiddellijk subsidies voor gascentrales"
Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. "Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst."
Lees verder

Dag na klimaatmars bezetten activisten hoofdkantoor Groen en Ecolo: "De tijd van slappe compromissen en lobbywerk is voorbij"
Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. "Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst."
Lees verder

INTERVIEW. Wereldberoemde drag queen Shangela: "Veel mensen zouden eens in drag gestopt moeten worden"
Vanaf vandaag op Streamz: het tweede seizoen van 'We're here'. 'Drag Race'-alumni Shangela, Bob the Drag Queen en Eureka O'Hara trokken opnieuw op roadtrip doorheen Amerika. Gewapend met gigantische dosissen charisma, uniqueness, nerve and talent willen de drie drag queens maar één ding: de US of A transformeren in een meer verdraagzame plek. "Zelfs in die kleine dorpjes vol vooroordelen en racisme wonen geweldige mensen", vertelt Shangela in een exclusief gesprek.
Lees verder

Na de controverse: internationale hockeybond bekijkt of stemsysteem van Star Awards anders moet
De internationale hockeybond FIH gaat analyseren of de jaarlijkse verkiezing van de beste spelers en coaches in de toekomst anders moet. In ons land ontstond vorige week ophef omdat alle prijzen naar India gingen, terwijl de Belgen bij de mannen (en Nederland bij de vrouwen) afgelopen zomer olympisch kampioen werden.
Lees verder

Bosniër bouwt draaiend huis om echtgenote te plezieren: "Nu kan ze zelf kiezen wat ze ziet als ze door het raam kijkt"
In de gemeente Srbac in Bosnië-Herzegovina had de 72-jarige Vojin Kusic onlangs wel een erg speciale verrassing voor zijn vrouw. De man bouwde namelijk een ronddraaiend huis. Op die manier kan zijn echtgenote Ljubica nu kiezen wat ze ziet wanneer ze uit het raam kijkt. Kusic heeft het huis helemaal zelf ontworpen en bouwde het met behulp van de elektrische motoren en wielen van een oud militair voertuig.
Lees verder

Tsjechische president verkeert in stabiele toestand
De gezondheidstoestand van de Tsjechische president Milos Zeman is volgens zijn artsen stabiel. Dat zei een woordvoerster van het militaire ziekenhuis in Praag maandag aan het persagentschap CTK.
Lees verder

QUIZ. Test je kennis over de Belgische mode
Nu we de draad van het normale leven weer hebben opgepikt, herademt ook de modesector in ons land. Maar wist je dat het Belgisch vakmanschap ook ver buiten onze contreien wordt geapprecieerd? Test aan de hand van deze quiz van acht vragen hoe goed jouw kennis is over de fashionscène in België.
Lees verder

Helft Belgische werkgevers wil coronapas invoeren voor personeel
Meer dan de helft van de bedrijven is voorstander van de uitbreiding van de coronapas naar de werkvloer. Dat blijkt uit een enquête van hr-dienstengroep Liantis bij 1.504 ondernemers. "Begrijpelijk: ondernemers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun medewerkers. Maar voorlopig laat de wet dit simpelweg niet toe", klinkt het bij Liantis.
Lees verder

Amerikaanse komt te dicht bij beer en wordt bijna aangevallen, nu moet ze paar dagen de cel in en fikse boete betalen
De Amerikaanse Samantha Dehring (25) moet een paar dagen bezinnen in de gevangenis omdat ze te dicht bij een beer kwam in Yellowstone National Park, waarop het dier haar dreigde aan te vallen. De bospolitie begon een klopjacht op de vrouw nadat een video van het incident viraal was gegaan.
Lees verder

Mama Paris Hilton belde vroeger naar paparazzi om uit te zoeken waar haar dochter was: "Het liep uit de hand"
Kathy Hilton (62), de mama van Paris (40), contacteerde regelmatig de paparazzi om de locatie van haar dochter te weten te komen wanneer ze aan het feesten was. Dat vertelde ze in een podcast. "Ik heb jarenlang op deze manier geleefd."
Lees verder

Mama van Paris Hilton belde vroeger naar paparazzi om te vragen waar haar dochter was: "Het liep uit de hand"
Kathy Hilton (62), de mama van Paris (40), contacteerde regelmatig de paparazzi om de locatie van haar dochter te weten te komen wanneer ze aan het feesten was. Dat vertelde ze in een podcast. "Ik heb jarenlang op deze manier geleefd."
Lees verder

63 jaar na eerste veroordeling riskeert 'oudste dief van de kust' (81) opnieuw gevangenisstraf voor reeks diefstallen met braak: "Sorry, het zal niet meer gebeuren"
Hij verscheen een eerste keer voor de correctionele rechtbank in 1958, werd doorheen de jaren 14 keer veroordeeld, maar anno 2021 staat 'de oudste dief van de kust' wéér voor de rechter voor een reeks diefstallen met braak in Blankenberge en Zeebrugge. "Ongelofelijk dat ik tegen iemand van jouw leeftijd op deze manier moet praten. Dat jij miserie hebt, betekent niet dat de hele wereld de dupe moet zijn", sprak de rechter streng. De 81-jarige riskeert 37 maanden cel, maar bleef er opvallend kalm onder.
Lees verder

Bestaat dé Belgische mode? 5 deskundigen vertellen wat de Belgische stijl typeert: "We zijn eigenzinniger"
Vandaag start de Week van de Belgische Mode. Hét moment om ons af te vragen: wat is Belgische mode eigenlijk? Parisiennes spreken wereldwijd tot de verbeelding door hun elegante looks met een toets rock-'n-roll. Bij Scandinavische mode denken we aan strakke, dynamische silhouetten. Maar wat typeert de stijl van ons klein landje? We vroegen het aan experts uit de sector, een ontwerpster en enkele influencers. "Labels in ons land starten niet vanuit de trends, maar vanuit hun individualistische, creatieve visie."
Lees verder

Netflix gaat merchandising via Walmart verkopen
Netflix zal merchandising van verschillende populaire tv-reeksen verkopen via de Amerikaanse supermarktreus Walmart. Het gaat om de grootste deal die de streamingdienst ooit sloot met een Amerikaanse retailer.
Lees verder

ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? "Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op"
Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? "Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen", stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 zou te zien zijn.
Lees verder

"Gedaan met kant-en-klare maaltijden": drie mama's delen hun trucs om toch te koken in drukke tijden
Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Op sociale media zijn de hashtags #mealprepping en #foodprepping — trucjes waarmee je dagelijks een verse, huisbereide maaltijd op tafel krijgt­ ­— dan ook ontzettend populair. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan.
Lees verder

Dertig jaar zwijgplicht of tot twee keer toe aftreden: deze royals gaven alles op voor de liefde
Binnenkort mag de Japanse prinses Mako eindelijk trouwen met de liefde van haar leven, Kei Komuro. Al geeft ze daarvoor wel haar koninklijke leventje én een royale afkoopsom af. Maar Mako is niet de enige royal die ooit een grote opoffering deed voor z'n geliefde. Van de prins wiens vriendin loog over een eerdere romance tot een Britse koning die van z'n gescheiden partner dolgraag een koningin wilde maken. "Ik kan niet zonder de steun van de vrouw van wie ik hou."
Lees verder