Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

Monnik (98) gestorven die 50 jaar in Franse grot heeft geleefd

HLN
Monnik (98) gestorven die 50 jaar in Franse grot heeft geleefd
Hij koos ervoor om te leven en te bidden in eenzaamheid. Vijftig jaar lang leefde monnik Antoine in een grot, zonder water of elektriciteit, in Roquebrune-sur-Argens in het departement Var. Hij groeide uit tot een lokale legende. Op 22 oktober is hij op 98-jarige leeftijd gestorven, zo maken Franse media bekend.
Lees verder

Zus (60) veroordeeld voor jarenlange opsluiting broer (58) in eigen slaapkamer in Waregem: "Tranen van geluk omdat ik 'gewonnen' heb"
"De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat ik geloofd ben en mijn zus is veroordeeld." Tranen van blijdschap dus bij Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem toen hij woensdag hoorde dat zijn zus (60) door de rechter in Kortrijk was veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden omdat ze hem drie jaar lang in zijn eigen slaapkamertje van 2,5 op 3 meter had opgesloten. De vrouw mag van de rechter geen contact meer hebben met haar broer en moet een schadevergoeding van ruim 6.000 euro betalen. Het hallucinante verhaal achter de opsluiting en hoe het zover kon komen...
Lees verder

"Ze leek wel bezeten": zus (60) veroordeeld voor jarenlange opsluiting broer (58) in eigen slaapkamer
"De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat mijn zus veroordeeld was." Tranen van blijdschap weliswaar. Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem werd namelijk drie jaar lang in zijn eigen slaapkamer van 2,5 op 3 meter opgesloten door zijn zus (60). De vrouw mag van de rechter geen contact meer hebben met haar broer en moet een schadevergoeding van 6.000 euro betalen. Het hallucinante verhaal achter de opsluiting en hoe het zover kon komen...
Lees verder

"Ze leek wel bezeten." Zus (60) veroordeeld voor jarenlange opsluiting broer (58) in eigen slaapkamer in Waregem
"De tranen sprongen me in de ogen toen ik hoorde dat ik geloofd ben en mijn zus is veroordeeld." Tranen van blijdschap dus bij Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem toen hij woensdag hoorde dat zijn zus (60) door de rechter in Kortrijk was veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden omdat ze hem drie jaar lang in zijn eigen slaapkamertje van 2,5 op 3 meter had opgesloten. De vrouw mag van de rechter geen contact meer hebben met haar broer en moet een schadevergoeding van ruim 6.000 euro betalen. Het hallucinante verhaal achter de opsluiting en hoe het zover kon komen...
Lees verder

Gruwelijke beelden duiken op in onderzoek rond Brusselse drugsmaffia: onthoofdingen en lichamen in stukken
In Brussel werd dinsdag een volledig drugsnetwerk opgerold na een grootschalige operatie - die voortvloeit uit het Sky ECC-dossier - waarbij 64 personen werden opgepakt bij 114 huiszoekingen. De Brusselse drugsmaffia had duidelijke links met Colombia. En dat vertaalde zich niet enkel in de invoer van cocaïne, maar ook de invoer van gruwelijk geweld: onthoofdingen, verminkingen en afrekeningen. "Het zijn vreselijke beelden, het toont nogmaals aan wat voor middelen de bendes gebruiken om hun doel te bereiken", zegt het federaal parket.
Lees verder

Sir Bradley Wiggins steekt hand in eigen boezem: "Mijn vertrek bij Sky was niet netjes en daar heb ik spijt van. Het was mijn eigen schuld"
Sir Bradley Wiggins (41) heeft spijt. Spijt van hoe hij zich gedragen heeft nadat hij in 2012 de Ronde van Frankrijk won. 'Wiggo' deed de ontboezemingen in een aflevering van de Geraint Thomas Cycling Club podcast, maar hij voegde er ook wel aan toe dat hij de strijdbijl nu met iedereen heeft begraven. Ook met Chris Froome, die hij na een nachtelijk uitje trakteerde op een dikke knuffel.
Lees verder

Diensthoofd Hulpverlening: "Niet-dringende zorg zal opnieuw worden uitgesteld"
Het staat vast dat sommige ziekenhuizen opnieuw niet-dringende zorg zullen moeten uitstellen door de forse stijging van de coronacijfers. Dat zegt Marcel Van der Auwera, diensthoofd Dringende Hulpverlening van de FOD Volksgezondheid. Samen met de zorgvakbonden hoopt hij dat de extra maatregelen snel een effect zullen hebben, waardoor er in de ziekenhuizen opnieuw kan worden afgeschaald.
Lees verder

Energieleverancier Mega past procedure van voorschotten aan na klachten
Klanten van energieleverancier Mega zullen voortaan rechtstreeks in hun klantenruimte een voorgestelde verhoging van aanbetaling kunnen aanvaarden, wijzigen of weigeren zonder dat ze daarvoor telefonisch contact met Mega moeten opnemen. Mega engageerde zich daartoe na een gesprek met Test Aankoop, zo meldt die laatste.
Lees verder

Leerlingen middelbaar onderwijs in Wallonië moeten weer voltijds mondmasker dragen
De leerlingen van het middelbaar onderwijs in Wallonië zullen opnieuw altijd een mondmasker moeten dragen. Dat heeft Waals minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) beslist in samenspraak met de onderwijspartners. De maatregel treedt na de herfstvakantie in werking.
Lees verder

Moederbedrijf Blokker verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar
Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar. Die 135 filialen tellende keten sluit volgens het verkopende winkelconcern niet zo goed aan bij de eigen plannen om ook online verder te groeien.
Lees verder

Premier De Croo bekritiseerd nadat hij zich eerder uitsprak tegen pasjesmaatschappij
Het Overlegcomité heeft gisteren enkele maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. De uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) - de coronapas in de volksmond - is een van die maatregelen. Wie op café of restaurant of naar de fitness wil, zal een CST moeten tonen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) krijgt veel kritiek op sociale media nadat hij eerder zei dat hij tegen een pasjesmaatschappij was.
Lees verder

Noors staatsoliebedrijf Equinor verhoogt gasleveringen aan Europa
Het Noorse staatsbedrijf voor olie en gas Equinor gaat zijn gasleveringen aan Europa verhogen om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag. Dat zei topman Anders Opedal van Equinor, dat vroeger bekend was onder de naam Statoil.
Lees verder

"Stel jezelf eerst de vraag: hoeveel is een extra dag verlof me waard?" Onze werkexpert over loon inruilen voor meer vakantiedagen"
Werknemers hebben meestal twee dingen bovenaan hun verlanglijstje staan: meer centen en meer vakantie. In die volgorde. Maar soms willen mensen liever meer vakantie en wat minder loon. Kan dat zomaar en wat zijn de voorwaarden? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, bespreekt de voor- en nadelen: "Wie op tijd en stond goed kan ontspannen, houdt het werkleven langer vol."
Lees verder

Ouijabord ontaardt in gruwelijke nachtmerrie: het waargebeurde verhaal achter 'The Exorcist'
Nog vier nachtjes slapen en dan is het weer Halloween. Het ideale moment om in de geschiedenis van gekende horrorfilms te duiken, die soms nog gruwelijker zijn dan wat we op het scherm te zien kregen. Vandaag: het waargebeurde verhaal achter 'The Exorcist'. Het begon nog zo onschuldig, met een jongetje dat met een ouijabord speelde in het oude huis van zijn tante. Maar het eindigde gruwelijk, met vreemde stemmen, onverklaarbare gebeurtenissen en ernstige verminkingen.
Lees verder

Halloween-horror (deel 2). Ouijabord ontaardt in gruwelijke nachtmerrie: het waargebeurde verhaal achter 'The Exorcist'
Nog vier nachtjes slapen en dan is het weer Halloween. Het ideale moment om in de geschiedenis van gekende horrorfilms te duiken, die soms nog gruwelijker zijn dan wat we op het scherm te zien kregen. Vandaag: het waargebeurde verhaal achter 'The Exorcist'. Het begon nog zo onschuldig, met een jongetje dat met een Ouijabord speelde in het oude huis van zijn tante. Maar het eindigde gruwelijk, met vreemde stemmen, onverklaarbare gebeurtenissen en ernstige verminkingen.
Lees verder

Koers Kort. Bagioli verlengt bij Deceuninck-Quick.Step
Andrea Bagioli blijft ook de komende twee seizoenen bij Deceuninck-Quick Step, vanaf volgend jaar Quick Step-Alpha Vinyl. Dat maakte het Belgische WorldTour-team woensdag bekend. De 22-jarige Italiaan miste na een sterk seizoensbegin - met winst in de Drome Classic - een groot deel van het jaar door een knieoperatie. In september kwam hij in de Vuelta opnieuw boven water.
Lees verder

INTERVIEW. Charlize Theron is laaiend enthousiast over Matthias Schoenaerts: "Hij heeft zoveel talent dat het frustrerend is"
Het zijn drukke dagen voor Charlize Theron (46). De Zuid-Afrikaanse actrice is volop bezig met de promotie van haar nieuwste animatieprent 'The Addams Family 2', en dat terwijl ze ook nog eens middenin de voorbereidingen van 'The Old Guard 2' zit. U weet wel, het vervolg op die succesvolle Netflix-film waar ook 'onze' Matthias Schoenaerts in meespeelt. Theron vertelt hoe het soms zelfs ietwat frustrerend kan zijn om tegenover de Antwerpenaar te staan, gewoon omdat hij zó goed is: "Wanneer je met iemand samenwerkt die over zoveel natuurtalent beschikt en bij wie alles altijd zo gemakkelijk verloopt… da's bijna om boos van te worden!"
Lees verder

De Croo waarschuwt Poolse premier voor "gevaarlijk spelletje"
In een toespraak voor het Europacollege in Brugge heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn Poolse ambtgenoot Mateusz Morawiecki woensdag gewaarschuwd voor een escalatie van het conflict over de basisregels van de rechtsstaat en het Europese project.
Lees verder

'K2 zoekt K3'-jurylid Gordon en vriend zijn uit elkaar: "Het is wat het is"
Het sprookje van Gordon (54) en zijn vriend Jeffrey de Visser (24) is voorbij. Na nog geen drie maanden hebben de twee een punt achter hun relatie gezet. "We wensen elkaar niets dan goeds toe." Het koppel was nog maar juist geëmigreerd naar Dubai.
Lees verder

Wilmès brengt eerbetoon aan vermoorde Belgische para's in Rwanda
Minister van Buitenlanse Zaken Sophie Wilmès heeft woensdag Kamp Kigali in Rwanda bezocht, waar in 1994 tien Belgische VN-blauwhelmen werden vermoord. Wilmès is de vijfde Belgische minister die de plaats van onheil bezoekt. Ze bracht er een eerbetoon aan de slachtoffers.
Lees verder