Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 oktober 2021

Minstens vijf doden bij ontploffing aan grote moskee in Kaboel, vlakbij vond afscheidsplechtigheid plaats voor moeder...

HLN
Minstens vijf doden bij ontploffing aan grote moskee in Kaboel, vlakbij vond afscheidsplechtigheid plaats voor moeder van talibanwoordvoerder
Bij een ontploffing aan een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zondagnamiddag minstens vijf burgers omgekomen. Dat heeft de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt aan het Duitse persagentschap DPA. Drie verdachten zijn opgepakt.
Lees verder

RECENSIE. 'Foundation': "Boeiender dan een les wiskunde, maar even eindeloos lang"
Het is gebeurd. Nadat Disney+ de volledige 'Star Wars'-erfenis in zijn catalogus wist te strikken, heeft nu ook Apple TV+ zijn peperdure sciencefiction saga beet. 'Foundation', gebaseerd op de gelijknamige en alom geprezen boeken van Isaac Asimov, hoopt alle klassieke tv-wetten te verbrijzelen en speelt zich af in een verre toekomst waar uitgerekend wiskunde van alle schoolvakken de superkracht is die de mensheid moet redden. Of u deze ambitieuze show, die nu al de 'Game of Thrones van de ruimte' wordt genoemd, moet ontdekken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars gaat trouwen, maar zonder mama Brigitte op het huwelijksfeest. Of verandert hij nog van mening?
Deze week weer een hele brok suspense, drama en feelgood in de VTM-soap 'Familie', maar alweer nieuwe ontwikkelingen in het verhaal tussen Lars (Kürt Rogiers), Raven (Aaron Blommaert) en Leon (Herbert Flack). En met nog meer vragen en problemen voor Lars...
Lees verder

Deze week in 'Familie': Raven wordt beroofd en nodigt Lars zijn eigen moeder uit voor zijn huwelijk?
Deze week weer een hele brok suspense, drama en feelgood in de VTM-soap 'Familie', maar alweer nieuwe ontwikkelingen in het verhaal tussen Lars (Kürt Rogiers), Raven (Aaron Blommaert) en Leon (Herbert Flack). En met nog meer vragen en problemen voor Lars...
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars gaat trouwen, maar zonder mama Brigitte op het feest. Of verandert hij nog van mening?
Deze week weer een hele brok suspense, drama en feelgood in de VTM-soap 'Familie', maar alweer nieuwe ontwikkelingen in het verhaal tussen Lars (Kürt Rogiers), Raven (Aaron Blommaert) en Leon (Herbert Flack). En met nog meer vragen en problemen voor Lars...
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van der Poel, Colbrelli en verrassende Florian Vermeersch rijden richting piste
Veel valpartijen, renners verspreid over het hele parcours en modderige kasseien: Parijs-Roubaix 2021 lost de verwachtingen helemaal in. Wout van Aert vertolkt geen hoofdrol, maar de 22-jarige Florian Vermeersch houdt de Belgische eer hoog. Hij vecht met Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli om de felbegeerde kassei. Wie trekt het laken naar zich toe in de finale? Volg het hier LIVE!
Lees verder

128 appartementen ontruimd omwille van gaslek, herstellingen zijn lopende
In de buurt van de Herkenrodesingel in Hasselt werd zondagmiddag uur een gasgeur opgemerkt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en konden achterhalen dat de geur ontstond op de vijfde verdieping. Daarom werd een volledig appartementsblok uit voorzorg ontruimd. In totaal ging het om 128 woningen.
Lees verder

128 appartementen uit voorzorg ontruimd omwille van gasgeur
Zondagmiddag werd een gasgeur opgemerkt in de buurt van de Herkenrodesingel in Hasselt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en konden achterhalen dat de geur afkomstig was van de vijfde verdieping. Daarom werd een appartementsblok uit voorzorg ontruimd. In totaal ging het om 128 woningen. De bewoners worden opgevangen in de naastgelegen sporthal Alverberg. Momenteel probeert de brandweer van hulpverleningszone Zuid-West Limburg de gasgeur te achterhalen. Mogelijk gaat het om een gaslek, normaal geraakt zo'n lek vandaag nog gedicht.
Lees verder

Klopjacht in Rusland op vermoedelijke moordenaar van drie jonge studentes
De politie heeft in Rusland een klopjacht geopend op een 30-jarige man nadat drie jonge studentes zijn gedood. De man wordt beschouwd als verdachte in de moordzaak. Dat heeft de politie in de regio Orenburg, meer dan 1.200 kilometer ten zuidoosten van Moskou, zondag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Vertolkt Kevin De Bruyne hoofdrol in topper tegen Liverpool?
• 7de speeldag • Aftrap: 17u30 • Anfield • Man City springt bij winst over Liverpool
Lees verder

Colbrelli klopt verrassende Vermeersch en Van der Poel in sprint der stervende zwanen en wint Parijs-Roubaix
Sonny Colbrelli (31) heeft een memorabele editie van Parijs-Roubaix op zijn naam geschreven. De Europese kampioen klopte een verrassend sterke Florian Vermeersch - amper 22 - en Mathieu van der Poel in een sprint met drie op de piste.
Lees verder

LIVE. 4-1! Opnieuw prijs voor Seraing, Mikautadze met z'n tweede van de namiddag
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Stade du Pairay • Seraing en Zulte Waregem hebben 9 op 27
Lees verder

Sonny Colbrelli, het dikkerdje uit Miami Vice dat Parijs-Roubaix wint: "Ik was een gangster vroeger"
Niemand in Italië heet Sonny, behalve Sonny Colbrelli (31). Hij is genoemd naar Sonny Crockett, een rol van Don Johnson in de populaire tv-reeks 'Miami Vice'. Sonny Colbrelli is een naam waarmee je ongetwijfeld een beroemde vertolker kunt worden van het lichte lied. Maar omdat hij wielrenner is voor het vak, is Parijs-Roubaix winnen ook goed.
Lees verder

Regen zorgt voor ondergelopen weides in Oost-Vlaanderen
De overvloedige regen van de voorbije uren heeft vooral in Oost-Vlaanderen gezorgd voor ondergelopen weides en akkers. Huizen liepen nergens onder.
Lees verder

Sonny Colbrelli na emotionele ontlading op de piste: "Ik raakte pas in de laatste 25 meter over Vermeersch"
Na meer dan 20 jaar wint een Italiaan opnieuw Parijs-Roubaix. Sonny Colbrelli is de opvolger van Andrea Tafi. De Europese kampioen wielrennen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel na een heroïsche Parijs-Roubaix. "Dit is mijn droomkoers."
Lees verder

CELEBS 24/7. Amy Schumer & Jennifer Lawrence zijn op een betoging en Reese Witherspoon werkt aan een nieuwe film
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wout van Aert: "Ik zat te ver toen Van der Poel vertrok"
Wout van Aert reageerde niet toen Mathieu van der Poel aan de boom schudde in Parijs-Roubaix. Het zou uiteindelijk een beslissende move blijken. "Ik voelde me goed, maar ik zat veel te ver gepositioneerd toen Mathieu vertrok", vertelt Van Aert bij VTM Nieuws. "Dat was mijn grote fout. Het was nog ver, dus op zich was de koers nog niet verloren. Maar uiteindelijk werd het wel een onoverbrugbare kloof. Als je een topdag hebt zit je op het moment dat Mathieu gaat wél goed gepositioneerd."
Lees verder

Seraing geeft Zulte Waregem na hattrick Mikautadze pak rammel, Essevee-publiek eist kop van Dury
Met drie goals van George Mikautadze hakte Seraing een zielloos Zulte Waregem in de pan (5-1). Voor Sammy Bossut, door Francky Dury verrassend aan de aftrap gebracht, werd het een pijnlijk wederoptreden. En dan hield hij nog ten minste vier gemaakte goals uit zijn doelvlak. Essevee zakt verder weg in het klassement, waarin Seraing zowaar tot op een punt van stadsgenoot Standard nadert. Het Waregemse publiek eiste minutenlang het ontslag van Dury.
Lees verder

Yves Lampaert: "Ik denk dat ik de beste man in koers was, drie maal lek op een verkeerd moment en dat met zo'n koppel benen"
Yves Lampaert (30) baalde na Parijs-Roubaix. Onze landgenoot werd vijfde in op de piste na tonnen pech. "Het is jammer, maar het hoort bij Parijs-Roubaix."
Lees verder

'No Time To Die' bezorgt Belgische bioscopen de beste openingsdag van 2021
De film werd door de coronacrisis maar liefst 5 keer uitgesteld, maar dat blijkt achteraf bekeken een goede beslissing. 'No Time To Die' nam een vliegende start aan de box office en zorgde wereldwijd voor uitverkochte filmzalen. Er wordt verwacht dat de prent zijn openingsweekend zal afsluiten met een opbrengst van 113 miljoen dollar - zo'n 97,5 miljoen euro.
Lees verder