Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Minstens vier gewonden bij schietpartij in Texaanse school - dader op de vlucht

HLN
Minstens vier gewonden bij schietpartij in Texaanse school - dader op de vlucht
In een school in Arlington in de Amerikaanse staat Texas zijn minstens vier mensen gewond geraakt toen een "actieve schutter het vuur opende", zo melden de zenders ABC News en KWTX.
Lees verder

WHO beveelt voor het eerst malariavaccin aan dat tienduizenden (jonge) levens moet redden
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag het eerste malariavaccin goedgekeurd dat uitgerold zal worden in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Een primeur, want nooit eerder werd er een vaccin ontwikkeld tegen de infectieziekte, noch kwamen er eerder vaccins op de markt tegen parasieten. Het vaccin werd ontwikkeld in de Belgische vestiging van farmabedrijf GSK.
Lees verder

Courtois klaar voor Nations League: "Wij willen zwaaien met die Cup"
Ontgoocheling en frustraties hebben plaatsgemaakt voor berusting. Natuurlijk is Thibaut Courtois de zure nederlaag tegen Frankrijk op het WK 2018 niet vergeten, maar de Belgische nummer één is klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven tegen 'Les Bleus'. "We willen de wereldkampioen kloppen."
Lees verder

Gasprijzen dalen sterk in namiddaghandel
De gasprijzen zijn woensdag in de loop van de dag sterk gedaald. Maar volgens een trader is het nog te vroeg om van een echte correctie te spreken. De prijs van een zogeheten megawattuur gas steeg eerder op woensdag tot ongeveer 160 euro. Woensdagnamiddag zakte de prijs terug tot ongeveer 108 euro.
Lees verder

Organische vormen doen dit huis er als een drone uitzien
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa op Griekeland.
Lees verder

REPORTAGE. Op pad in de Lange Molenstraat, waar ze zich blijven verzetten tegen bouw nieuw Clubstadion: "Midden in een woonwijk? Onvoorstelbaar"
Met naam en toenaam reageren doen ze liever niet. "Niemand wil dat supporters hun gevoeg doen in de voortuin." Maar één zaak staat vast: in de Lange Molenstraat, zeg maar bij de achterburen van het nieuwe Club-stadion, zijn ze niet opgezet met het toekennen van de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe voetbaltempel. Wij trokken op pad in de straat die in de schaduw van het nieuwe stadion komt te liggen.
Lees verder

SHOWBITS. Ella Leyers laat haar wenkbrauwen tatoeëren en Natalia geniet van haar gezin op vakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Geen onderzoekscommissie Pandora Papers, Kamer gaat aanbevelingen vorige onderzoekscommissies analyseren
De Kamercommissie Financiën gaat een inventaris maken van de aanbevelingen van de vorige onderzoekscommissies die zich hebben gebogen over de grote fiscale fraude in de jaren 2000 en de Panama papers in 2016. Ze wil daarvoor ook procureur-generaal van Brussel Johan Delmulle horen, evenals de ministers van Financiën en Justitie Vincent Van Peteghem (CD&V) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Over de vraag van de PVDA en DéFI, gesteund door het Vlaams Belang, voor de oprichting van een onderzoekscommissie was er geen consensus.
Lees verder

Nieuwe vrouwen melden zich in zaak-Bart De Pauw
Een week voor het proces tegen Bart De Pauw echt van start gaat, blijkt dat er zich nog nieuwe getuigen gemeld, weet VTM Nieuws. Het gaat om een drietal vrouwen die gelijkaardige feiten hebben meegemaakt als de al bekende slachtoffers. De vrouwen konden zich geen burgerlijke partij meer stellen en zijn niet verhoord door de politie.
Lees verder

Verbod op smokings en verborgen drugsverslaving: straffe verhalen uit het James Bond-archief
De laatste weken is Bond al wat de klok slaat en daar heeft de langverwachte release van 'No Time To Die' alles mee te maken. James Bond heeft met zijn 60 jaar - op 'Godzilla' na - de langstlopende franchise uit de filmgeschiedenis. En dan vallen er natuurlijk heel wat straffe verhalen te vertellen. Van de Bondgirl die dreigde om van haar hotelbalkon te springen tot de acteurs die het nét niet haalden: dit wist u nog niet over de wereld van de superspion.
Lees verder

De meest exclusieve wagens ter wereld spot je deze week in Knokke-Heist: "Alle topmerken onder één dak in een prachtig decor"
Een indrukwekkend paviljoen van 8.200m² met zeezicht, 8.500 flessen champagne en honderden wagens die samen miljoenen euro's waard zijn: de Zoute Grand Prix in Knokke is helemaal terug. Na een noodgedwongen ingekorte versie vorig jaar, steekt het event in een nieuw jasje. "We zijn uniek in de wereld. Zie het als een museum voor kunst op vier wielen", zegt organisator Filip Bourgoo.
Lees verder

Overlevenden getuigen op proces over aanslagen Parijs over "blinde onmenselijkheid" in Bataclan
Op het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs zijn woensdag mensen aan het woord gekomen die het bloedbad in de concertzaal Bataclan hebben overleefd. "Ik heb twee uur lang gedaan alsof ik dood was", getuigt de 41-jarige Cédric. "Ze schoten op ons als konijnen, zodra er een telefoon afging of iemand om hulp riep."
Lees verder

Olivier Deschacht smijt zich meteen als assistent van Jonge Duivels: "Heb soms nog zin om mee te doen"
"De perfecte job", noemt Olivier Deschacht (40) zijn functie als assistent bij de nationale beloften. De 20-voudige Rode Duivel smijt zich dan ook volledig, zagen we op zijn eerste trainingen: bij de wedstrijdjes liet hij zich meteen gelden. "Omschakelen!"
Lees verder

Voor hij Ismaël doodstak, sloeg Amir Z. ook al 17-jarige Kyra buiten westen: "Zelfs toen ik al op de grond lag, schopte hij nog tegen mijn hoofd"
De dodelijke steekpartij in het centrum van Hemiksem waarbij de 17-jarige Ismaël Salaoui om het leven kwam, was blijkbaar niet de eerste keer dat Amir Z. in aanraking kwam met het gerecht. Eind juni vorig jaar zou hij ook al de 17-jarige Kyra Roels een pak slaag hebben verkocht in Schelle. Ze raakte buiten bewustzijn en heeft nu nog last van haar rug. "Amir heeft mij meer dan twee jaar lastiggevallen."
Lees verder

Nog eens 300 mensen, ook uit België, uit Kaboel naar Doha geëvacueerd
Op de luchthaven van Kaboel is woensdag een chartervlucht met meer dan driehonderd Afghaanse burgers en buitenlanders met bestemming Doha, de hoofdstad van Qatar, vertrokken, zo heeft de Qatarese viceminister van Buitenlandse Zaken Lolwah Rashid al-Khater bekendgemaakt.
Lees verder

Franse doelman Hugo Lloris voor duel met Rode Duivels: "Er hangt iets in de lucht"
Hugo Lloris kijkt uit naar het duel met de Rode Duivels van morgen. Hij gaat met 'Les Bleus' resoluut voor een plek in de finale van de Nations League. "We voelen het belang van deze wedstrijd."
Lees verder

Frankrijk wil ook derde prik voor zorgverleners
De Hoge Gezondheidsautoriteit van Frankrijk wil dat alle medische contactberoepen een derde dosis van het coronavirus kunnen krijgen. Ook vrienden en familie van mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten aanmerking maken op een extra prik.
Lees verder

Hoe de klimaatverandering de impact van vulkaanuitbarstingen aantast
Het is al langer bekend dat vulkanen het klimaat kunnen beïnvloeden als ze - op een krachtige manier - uitbarsten. Maar in welke mate worden vulkaanuitbarstingen en de gevolgen ervan beïnvloed door de klimaatverandering?
Lees verder

Renée Zellweger onherkenbaar voor nieuwe rol: "Extra kilo's, maar wel op een bijzondere manier"
Actrice Renée Zellweger (52) is haast onherkenbaar op de set van haar nieuwe NBC-reeks, 'The Thing About Pam'. In de serie speelt ze een vollere vrouw, maar toch heeft ze naar eigen zeggen geen extreem dieet gevolgd om bij te komen. "Daar hebben we iets anders op gevonden."
Lees verder

Jan Vertonghen in HLN Sportcast over zijn koerspassie: "Ik heb altijd gezegd: als ik de lotto win, dan begin ik een wielerploeg"
Jan Vertonghen is niet alleen profvoetballer, maar ook groot koersfanaat. "Ik kijk altijd naar de koers", zegt de Rode Duivel in de HLN Sportcast.
Lees verder