Doorgaan naar hoofdcontent

Meisje van 1 jaar overleden na ongeval op oprit van kinderdagverblijf

HLN
Meisje van 1 jaar overleden na ongeval op oprit van kinderdagverblijf
Een kind van 1 jaar en 3 maanden is donderdag overleden na verkeersongeval in de Sluisvijfbaan in Sint-Job-in-'t-Goor. Het meisje werd aangereden door een wagen op de oprit van het kinderdagverblijf Klim-op. Het slachtoffer werd na de eerste zorgen ter plaatse overgebracht naar het UZA en is daar later overleden. De precieze omstandigheden waren donderdagavond nog altijd niet duidelijk.
Lees verder

Al jaren spoorloos of gesneuveld, waarom er toch een assisenproces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrijder Hicham Chaib
Geen advocaten, geen slachtoffer en geen dader. Het assisenproces tegen Syriëstrijder Hicham Chaib, dat dinsdag 26 oktober van start gaat, zal niet als een regulier proces de geschiedenisboeken in gaan. Donderdagmiddag werden alvast de 12 juryleden die over zijn daden zullen oordelen uitgeloot en ingezworen. Maar wie is, of was, Hicham Chaib eigenlijk? Waar is hij nu? En waarom wordt hij alsnog gerechtelijk vervolgd, ook al weten we niet eens zeker of hij nog wel leeft?
Lees verder

LIVE (21u). Racing Genk met verwachte elftal in EL-duel tegen West Ham
• Derde speeldag Europa League, groep H • West Ham United-Racing Genk • Aftrap: 21u • Genk verloor haar laatste drie wedstrijden
Lees verder

Van Gucht: "Mondmaskers werden te vroeg afgeschreven"
Het aantal besmettingen stijgt sneller dan verwacht, vertelt viroloog Steven Van Gucht vandaag in VTM NIEUWS. "En wat we verwacht hadden, was op zich al vrij zwaar." Er wordt gevreesd dat het aantal nodige ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten nog hoger zal uitvallen dan verwacht, wat nog meer druk zet op de zorgsector. We hoeven niet te wachten op het volgend Overlegcomité voor nieuwe maatregelen, zegt Van Gucht, die vooral heil ziet in de herinvoering van mondmaskers in binnenruimtes.
Lees verder

LIVE. Antwerp weer in de match! Gerkens kopt hoekschop binnen, gelijkmaker valt niet toevallig na stilstaande fase
• Derde speeldag Europa League, groep D • Fenerbahçe-Antwerp • Aftrap: 18u45 • Na nederlagen tegen Frankfurt en Olympiakos zoekt Antwerp naar eerste punten
Lees verder

Pieter Gerkens sleept punt uit de brand in Fenerbahçe, Antwerp verlost van 0 in Europa League
Antwerp heeft zijn eerste punt gesprokkeld in de Europa League. In Fenerbahçe werd het 2-2. Pieter Gerkens zorgde voor de gelijkmaker nadat de Great Old een blitzstart nam maar die voorsprong uit handen gaf.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Metroid Dread' is ellendig goed
Er zit geen bloederige 'gore' in, maar voor de rest heeft Nintendo Switch-game 'Metroid Dread' alle vormkenmerken van een horrorgame: bij momenten is vluchten je enige optie, en moet je dat nog een beetje efficiënt kunnen doen ook. Alleen staat het nieuwe 'beklemming'-idee haaks op de geest van verwondering en verkenning die de andere Metroidgames kenmerkt.
Lees verder

Vijftienjarige jongen verdacht van doodslag op man (39) bij tramdrama in Nederland
Een 15-jarige jongen die maandagavond een Poolse man voor de tram heeft geduwd in Den Haag wordt beschuldigd van doodslag. Dat laat het Openbaar Ministerie vanmiddag weten. Volgens het parket heeft hij met het duwen 'welbewust het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard'. De andere twee verdachten van 15 en 18 zijn sinds donderdagmiddag weer op vrije voeten.
Lees verder

LIVE. AA Gent speelt in Servië om perfect rapport en koppositie, Tissoudali en Odjidja starten op bank
• Derde speeldag Conference League, groep B • Partizan-AA Gent • Aftrap: 21u • Partizan en AA Gent hebben beiden 6 op 6 en spelen om leidersplaats
Lees verder

LIVE. Depoitre mist eerste grote kans AA Gent na dominant openingskwartier
• Derde speeldag Conference League, groep B • Partizan-AA Gent • Aftrap: 21u • Partizan en AA Gent hebben beiden 6 op 6 en spelen om leidersplaats
Lees verder

Over en out voor Mr. Big? Nieuwe liefde voor Carrie in 'And Just Like That ...'
Het ziet er slecht uit voor de toekomst van Mr. Big (Chris Noth) uit 'Sex and the City'. Op de set van 'And Just Like That ...', het vervolg op de populaire HBO-reeks die bij ons op Streamz uitgezonden zal worden, beleefde Carrie Bradshaw (gespeeld door Sarah Jessica Parker) een intiem moment met een nieuwe man, gespeeld door Jon Tenney.
Lees verder

6-1! AS Roma van José Mourinho vernederd door het Noorse FK Bodø/Glimt in Conference League
Is dat even schrikken. AS Roma heeft in de Conference League met 6-1 - jawel, zes-één - verloren van FK Bodø/Glimt, de leider in de Noorse competitie. Over een blamage voor José Mourinho gesproken.
Lees verder

Door tekort aan magnesium dreigt volledige auto-industrie stil te vallen
De auto-industrie heeft het momenteel al hard te verduren dankzij het tekort aan chips of halfgeleiders, waardoor vele fabrieken stilgelegd worden. Daar dreigt nu in Europa een nieuwe crisis bovenop te komen door een tekort aan magnesium.
Lees verder

LIVE . Aftrap! Wat doet Racing Genk op bezoek bij West Ham?
• Derde speeldag Europa League, groep H • West Ham United-Racing Genk • Aftrap: 21u • Genk verloor haar laatste drie wedstrijden
Lees verder

Bewakingscamera's filmden hoe bokser Yorben S. (23) Manchester City-fan Guido (63) in coma sloeg: "Yorben? Dat is gene gewone"
Twee jonge supporters van Club Brugge blijven in de cel voor het het gewelddadig incident met een tegenhanger van Manchester City. Het gaat zowel om de fan die de sjaal stal van Guido De Pauw (63) als zijn kameraad Yorben S. die de gepensioneerde supporter hardhandig tegen de grond werkte. De man uit Meerbeke ligt nog altijd in coma. Yorben S. blijkt geen onbekende in Wetteren, niet alleen omdat zijn vader een café uitbaat, maar vooral omdat hij een kort lontje zou hebben.
Lees verder

Waar en hoe kun je je cryptomunten spenderen? "Bitcointransacties zijn onomkeerbaar, bij een tikfout bestaat het risico dat je ze voor altijd verliest"
Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Overweeg je om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: Hoe kun je je cryptomunten uitgeven en waar moet je op letten?
Lees verder

NAVO-ministers akkoord met capaciteitsdoelstellingen: "Meer troepen, meer paraatheid"
De ministers van Defensie van de NAVO-landen hebben vandaag een reeks maatregelen aangenomen om de collectieve defensie te versterken. Ze zijn het ook eens over honderden nieuwe doelstellingen voor de militaire capaciteiten van de lidstaten. Die zijn er om er onder andere voor te zorgen dat meer troepen met een hogere paraatheid door de lidstaten worden geleverd. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg vandaag aangekondigd.
Lees verder

Ex-Miss België Celine Van Ouytsel stelt haar vriendje voor: "We voelen ons goed bij elkaar"
Ze leek eeuwig single, maar schijn bedriegt. Sinds kort kan Celine Van Ouytsel (25) haar relatiestatus op Facebook aanpassen. De ex-Miss België heeft haar hart verloren aan Andreas, een tandarts. "We kennen mekaar al even, maar pas recent sloeg de vonk over."
Lees verder

LIVE . Beste kansen zijn voor Genk, maar ook Vandevoordt moet knappe redding verrichten!
• Derde speeldag Europa League, groep H • West Ham United-Racing Genk • Aftrap: 21u • Genk verloor haar laatste drie wedstrijden
Lees verder

Red Lions winnen Vlaams Sportjuweel
De Belgische hockeymannen, de Red Lions, hebben het Vlaams Sportjuweel 2021 gewonnen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) maakte de winnaar bekend tijdens een awardshow in de Topsporthal in Gent.
Lees verder