Doorgaan naar hoofdcontent

Meer dan helft van mensen die in ziekenhuis belanden met corona is gevaccineerd: vooral 65-plussers en personen met o...

HLN
Meer dan helft van mensen die in ziekenhuis belanden met corona is gevaccineerd: vooral 65-plussers en personen met onderliggende aandoeningen
In de periode van 11 tot en met 24 oktober 2021 werden in België in totaal 1.249 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Meer dan de helft (671) was volledig gevaccineerd, zo blijkt uit het wekelijkse rapport van Sciensano. Hoe kan dat? "We plukken wel degelijk de vruchten van de vaccins", legt viroloog Steven Van Gucht uit. "Maar er is nog altijd te veel viruscirculatie." Belangrijk om aan te stippen is ook het feit dat 26 procent van de Belgen nog niet gevaccineerd is, maar ze vertegenwoordigen wel bijna de helft van de ziekenhuisopnames.
Lees verder

Gijzelsoftwarebende opgerold bij internationale politieactie
Twaalf vermoedelijke leden van een wereldwijd netwerk van cybercriminelen zijn opgespoord dankzij een internationale politieactie. Dat blijkt uit een mededeling van de Europese politiedienst Europol. Het netwerk voerde aanvallen met ransomware (gijzelsoftware) uit op kritieke infrastructuur, zoals overheden en multinationals over de hele wereld.
Lees verder

Fors meer studietoelagen aangevraagd in het hoger onderwijs
Het aantal aanvragen voor een studietoelage is volgens de meest recente cijfers van Statistiek Vlaanderen fors gestegen. Zo werden in het vorige academiejaar, 2020-2021, ongeveer 108.800 aanvragen geteld voor een studiebeurs. Dat is 16 procent meer dan het voorgaande jaar. Ook het aantal goedgekeurde aanvragen lag hoger, maar die stijging, plus 4 procent, is minder uitgesproken.
Lees verder

Is dit de smartwatch van Facebook? Gelekte foto toont selfiecamera
Meta - zoals het moederbedrijf van Facebook sinds gisteren heet - werkt volgens insiders al langer aan een eigen smartwatch. Nu is ook een eerste mogelijke foto gevonden die toont hoe het slimme horloge er uit zou kunnen zien. Bijzonder: er lijkt ook een camera te zitten op het toestel.
Lees verder

Om in de spooky sfeer van Halloween te komen: dit zijn de meest gedraaide griezelige nummers in ons land
Halloween staat nu echt voor de deur, en dat hebben ze in de hoofdkwartieren van streamingplatform Spotify ook gemerkt. In totaal maakten gebruikers meer dan 2,9 miljoen afspeellijsten in het thema van de griezelige feestdag, en werd er 100 procent meer naar Halloween-liedjes geluisterd op 1 oktober in vergelijking met 30 september. Kortom: we zijn er helemaal klaar voor! Lees hier welke liedjes het populairst zijn in België.
Lees verder

Van den Brom zet vaste waarden op scherp: "Verwacht zondag enkele wijzigingen in de basiself"
Realisme overheerst in Genk, maar de bekeroverwinning tegen Winkel Sport heeft toch deugd gedaan. Coach John van den Brom gooide er zijn elftal door elkaar, en enkele nieuwe jongens grepen hun kans. "Ik ben een coach die veel vertrouwen geeft aan zijn spelers, maar op een bepaald moment moet je verder."
Lees verder

Julian Nagelsmann na historisch verlies Bayern: "Ik schreeuwde tegen mijn tv"
"Mijn spelers zijn geen machines. Ze kunnen ook al eens een slechte dag hebben". Bayern-coach Julian Nagelsmann, zelf in quarantaine na een positieve covid-test, nam zijn team in bescherming nadat ze in de beker met 5-0 werd afgemaakt door Borussia Mönchengladbach.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Deze supermarkten verkopen nu champagne voor minder dan 10 euro: "Volgens Test Aankoop een van de beste"
De eindejaarsfeesten komen dichterbij en de leden van Promojagers België zijn al volop bezig met het inslaan van hun voorraad champagne. Twee supermarktketens hebben op dit moment dan ook een heel interessante aanbieding, klinkt het. Je kan er momenteel flessen kopen voor maar 9,99 euro en dit weekend gaat zelfs daar nog een percentage van af.
Lees verder

BV 24/7. Danira blijft maar selfies nemen en Stany Crets viert de liefde van z'n leven
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Stan Van Samang, Bart Peeters en Selah Sue brengen op 1 november in HLN LIVE "troostmuziek" vanop begraafplaats
1 november lijkt niet meteen de ideale datum voor een muzikaal optreden, maar niets is minder waar. Vzw Reveil organiseert op Allerheiligen samen met de stad Leuven een concert op de stadsbegraafplaats. Bart Peeters, Selah Sue, Stan van Samang en Ronny Mosuse brengen aangepaste muziek voor een live publiek. Je kan alles volgen op HLN LIVE.
Lees verder

Streep door de rekening voor Rode Duivels: "Lukaku pas terug na interlandperiode", zegt Chelsea-coach Tuchel
Als het van Chelsea afhangt, zien we Romelu Lukaku niet in de WK-kwalificatieinterlands tegen Estland en Wales. "Wij verwachten hem pas terug na de international break", zegt Thomas Tuchel.
Lees verder

Brand in Taiwan met 46 doden veroorzaakt door vrouw die wierook brandde
Een 51-jarige vrouw die wierook brandde, zou aan de oorzaak hebben gelegen van de brand in een vervallen gebouw in Taiwan, waarbij half oktober 46 mensen om het leven kwamen. Dat melden de autoriteiten. De brand, de zwaarste die het eiland de laatste decennia heeft gekend, woedde in een gebouw van vijftien verdiepingen in de stad Kaohsiung.
Lees verder

Gasprijzen deze week fors gedaald na uitspraken Poetin over verhoogde export naar Europa
De gasprijzen zijn deze week fors gedaald na uitspraken van de Russische president Vladimir Poetin over een verhoogde gasexport richting Europa.
Lees verder

Volslagen gebrek aan ervaring en mensen met een dubieus palmares: schietongeval op set van 'Rust' zat eraan te komen
Hoe het dramatische ongeval op de set van 'Rust' - waarbij acteur Alec Baldwin een geladen pistool in handen kreeg - ooit kon gebeuren, is een week na de feiten nog steeds een groot vraagteken. Hoe meer details er uitlekken, hoe meer er echter met een beschuldigende vinger richting de producers wordt gewezen. Al zijn zijn volgens de crew lang niet de enigen die schuld treffen. Wie was aanwezig op de dag dat de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins het leven liet? Hoeveel ervaring hadden ze? En wie ging in het verleden al eens de mist in?
Lees verder

"Mogen wij vragen waarom u zich niet aan uw huisarrest houdt?": doodbrave dame (81) wordt wekenlang gestalkt door dienst Elektronisch Toezicht
'Goeiedag mevrouw, we willen even controleren hoe het met uw elektronische enkelband zit.' Beeldt u zich even in dat u een oproep met die boodschap krijgt, terwijl u zich van geen kwaad bewust bent. En beeldt u tegelijk in dat die oproepen wekenlang terugkeren, vaak op onmogelijke uren. Het overkwam een 81-jarige, doodbrave dame uit Beersel. "Mijn moeder is hier onderdoor gegaan. Ze moest zelfs een kalmeermiddel nemen."
Lees verder

Volslagen gebrek aan ervaring en mensen met dubieus palmares: schiet-ongeval op set van 'Rust' zat eraan te komen
Hoe het dramatische ongeval op de set van 'Rust' - waarbij acteur Alec Baldwin een geladen pistool in handen kreeg - ooit kon gebeuren, is een week na de feiten nog steeds een groot vraagteken. Hoe meer details er uitlekken, hoe meer er echter met een beschuldigende vinger richting de producers wordt gewezen. Al zijn zijn volgens de crew lang niet de enigen die schuld treffen. Wie was aanwezig op de dag dat de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins het leven liet? Hoeveel ervaring hadden ze? En wie ging in het verleden al eens de mist in?
Lees verder

Lewis Hamilton verrast schoolkinderen met incognito-optreden als ingenieur: "Ik droom, ik wil huilen"
Het heeft heel wat make-up en voorbereiding gekost, maar Lewis Hamilton heeft drie schoolkinderen de dag van hun leven bezorgd. De Britse wereldkampioen in de Formule 1 vermomde zich als ingenieur toen de drie een rondleiding kregen door de fabriek. De verbazing was dan ook groot toen de man met de baard die hen de Mercedes-wagen toonde Lewis Hamilton zelf bleek te zijn.
Lees verder

"We zullen volgende keer oven voor hem bouwen": extreemrechtse Jean-Marie Le Pen vrijgesproken voor beruchte uitspraak uit 2014
De strafrechtbank in Parijs heeft Jean-Marie Le Pen - oprichter en erevoorzitter van het Franse Front National - vrijgesproken voor het aanzetten tot rassenhaat na zijn beruchte "oven"-uitspraak van zeven jaar geleden. Die leidde destijds tot ophef en verdeeldheid in zijn partij.
Lees verder

Julian Alaphilippe vertelt in het boek 'Regenboog' over zijn jaar als wereldkampioen: "Ik heb mezelf onbewust veel druk opgelegd"
Bradley Wiggins, Peter Sagan, Chris Froome, Wout van Aert ook : wie een beetje wielrenner is, heeft een biografie in de rekken liggen. Julian Alaphilippe (29) had er nog geen, maar daar komt nu verandering in. Vandaag stelde hij in het Hotond Cafe in Kluisbergen 'Regenboog' voor, Alaphilippe vertelt daarin het verhaal van wereldtitel tot wereldtitel. Van Imola tot Leuven.
Lees verder

Sam Bettens toont ontbloot bovenlijf in nieuwe videoclip: "You don't need to hide your body"
Sam Bettens (49) komt met een opvallende videoclip. Niet van K's Choice, dit keer, wél met zijn nieuwe band Rex Rebel. De zanger toont in de clip voor 'Body' voor het eerst zijn ontblote bovenlichaam sinds zijn transitie.
Lees verder