Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

LIVE. Proces tegen Bart De Pauw: “Ik begrijp dat men de verdediging van ‘een complot’ hanteert. Men moest een u...

HLN
LIVE. Proces tegen Bart De Pauw: "Ik begrijp dat men de verdediging van 'een complot' hanteert. Men moest een uitleg bedenken"
Vandaag begint het stalkingsproces tegen Bart De Pauw (53), bijna vier jaar nadat hij ontslagen werd bij de VRT na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw is persoonlijk aanwezig in de rechtbank, net zoals het merendeel van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de televisiemaker een maximumstraf van twee jaar cel.
Lees verder

LIVE. Proces tegen Bart De Pauw: "Hij is een seriestalker met dames die verwisselbaar element in zelfde scenario waren"
Vandaag is het stalkingsproces tegen Bart De Pauw (53) begonnen, bijna vier jaar nadat hij ontslagen werd bij de VRT na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw is zelf aanwezig in de rechtbank, net zoals het merendeel van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de televisiemaker een maximumstraf van twee jaar cel. De vrouwen willen vooral erkenning.
Lees verder

Niet op televisie uitgezonden, maar de Golden Globes worden in 2022 wél uitgereikt
Dat de Golden Globes in 2022 niet op tv te zien zouden zijn, was al een tijdje bekend. Maar de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) laat de uitreiking wél doorgaan. In welke vorm, dat is nog onduidelijk.
Lees verder

Tom Van Grieken: "Door iemand minder te betalen - en we kunnen met minder - ga je geen betere politici krijgen"
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet meer heil in het halveren van het aantal parlementsleden in ons land dan in het halveren van het loon van die parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. "Er is een reden waarom je politici best oké betaalt", klonk het duidelijk. "Als je als politicus betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie."
Lees verder

Tom Van Grieken: "Je moet niet het loon van parlementsleden halveren, je moet het aantal parlementsleden halveren"
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet meer heil in het halveren van het aantal parlementsleden in ons land dan in het halveren van het loon van die parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. "Er is een reden waarom je politici best oké betaalt", klonk het duidelijk. "Als je als politicus betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie."
Lees verder

Steve Tielens kruipt uit het dal na moeilijke periode: "Ik brand nog elke dag een kaarsje voor Monique"
Charmezanger Steve Tielens heeft een moeilijke periode achter de rug. Door de pandemie kon hij niet meer optreden en tot overmaat van ramp stierf zijn trouwe steun Monique aan een slepende ziekte. "In de studio staat een fotootje van haar op de kast, naast een pakje sigaretten." Gelukkig ziet de toekomst van de zanger er weer rooskleuriger uit: "Ik moet nu zelfs zien dat ik door m'n drukke agenda geen maagzweer krijg", grapt de schlagerzanger.
Lees verder

Zo schattig: klein leeuwtje geboren in dierenpark Pairi Daiza
Dierenpark Pairi Daiza heeft de geboorte aangekondigd van een klein leeuwtje. Het welpje kwam op 23 september al ter wereld, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt. Moeder en kleintje stellen het in elk geval goed.
Lees verder

Lukaku bezoekt maatje Nainggolan in Antwerps restaurant Umami: "Heel gemakkelijke gasten om te serveren, geen sterallures"
Wie dinsdagavond toevallig ging eten bij Umami op het Antwerpse Zuid kon niet enkel op de foto met Radja Nainggolan maar ook met Romelu Lukaku. De wereldster vond na de Nations League nog even de tijd om te passeren in Antwerpen. "Radja is hier vaste klant en haalt zijn maatjes regelmatig naar hier, dan is het weer De Bruyne of Mertens, nu was het Big Rom."
Lees verder

Grote staking bij Lidl: ruim 100 winkels gesloten
Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. "Het zou om meer dan 100 winkels gaan", bevestigt de directie. Op verschillende plekken in Vlaanderen wordt er actiegevoerd tegen de hoge werkdruk in de supermarktketen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
Lees verder

Tal van Lidl-winkels dicht wegens staking
Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Om hoeveel winkels het precies gaat, is nog niet duidelijk, maar al zeker in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt er actiegevoerd, zeggen vakbondsbronnen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
Lees verder

Wat helpt tegen een verstopte neus? Professor onderscheidt 10 fabels van feiten: "Met koortswerende middelen zal je langer ziek blijven"
Een ui naast je bed. Boven een pot stomend water hangen. Kauwen op gember. Zeker nu we opnieuw de 'snotterperiode' induiken zijn alle middeltjes goed genoeg om – te proberen – een verstopte neus te bekampen. Professor huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey neemt de meest voorkomende remedies tegen een verstopte neus onder de loep en scheidt het kaf van het koren.
Lees verder

"Een ajuin op je nachtkastje, dat is nog volksgeloof": professor verklapt wat wel en niét helpt tegen een verstopte neus
Een ui naast je bed. Boven een pot stomend water hangen. Kauwen op gember. Zeker nu we opnieuw de 'snotterperiode' induiken zijn alle middeltjes goed genoeg om (te proberen) een verstopte neus te bekampen. Professor huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey neemt de meest voorkomende remedies tegen een verstopte neus onder de loep en scheidt het kaf van het koren.
Lees verder

Ook deze vier muzikale gasten zullen optreden op soloconcert Regi in Sportpaleis
Regi's eerste soloconcert op zaterdag 30 oktober in het Sportpaleis zal een nog groter feestje worden. Naast OLIVIA (24), Jaap Reesema (36) en Pauline (19) - de winnares van 'Regi Academy' - zullen nog eens vier extra namen het dak eraf laten gaan. Het gaat om Camille (20), Milo Meskens (26), Scala en Tom Helsen (45).
Lees verder

Hanne en Marthe kijken uit naar hun nieuwe collega: "Of het contact met Klaasje gaat verwateren? We vrezen het"
"Het nieuwe K3'tje moet niet perfect kunnen zingen en dansen. Dat leer je gaandeweg wel." Het zijn de woorden van Hanne Verbruggen (27) en Marthe De Pillecyn (25), die straks een nieuw K3'tje naast zich mogen verwelkomen. Wij praatten met de tijdelijke K2 over de harde keuzes van de jury, waarom Klaasje nu al afscheid nam, potentiële kinderwensen en wat Klaasjes opvolger kan verwachten. "Voor de nieuwe kandidaat zal er ook een psycholoog klaarstaan."
Lees verder

Conor McGregor gaat uniek jacht van Lamborghini oppikken en broedt alweer op wild plan
Conor McGregor (33) kan eindelijk genieten van zijn 'Supercar of the Seas'. De MMA-vechter mocht zijn luxueuze jacht - amper 63 stuks van gemaakt - gaan afhalen in Italië. De Lamborghini Tecnomar is volledig gepersonaliseerd, 19 meter lang, haalt 111 kilometer per uur en kost zo'n 3,5 miljoen euro. Zijn ander jacht staat inmiddels te koop, met die centen wil hij een pub in Dublin kopen.
Lees verder

China test opnieuw bloedstalen uit Wuhan om oorsprong coronavirus te achterhalen
China gaat tienduizenden bloedstalen uit Wuhan onder de loep nemen in de zoveelste poging om de oorsprong van het coronavirus te achterhalen. De stalen, die dateren uit 2019, worden bewaard in het bloedcentrum van Wuhan, de Chinese stad waar de eerste besmette mensen opdoken. Het land kreeg al heel wat kritiek door het gebrek aan transparantie over de origine van het virus.
Lees verder

Drie gewonden bij massale vechtpartij in Luiks asielcentrum: jonge Afghanen met cuttermes verwond
Bij een zware vechtpartij met een veertigtal betrokkenen in het Fedasil-centrum van Rocourt (stad Luik) zijn drie gewonden gevallen, zo berichten de Sudpresse-kranten. De feiten dateren al van 7 oktober, maar raakten vanochtend pas bekend.
Lees verder

Ophef in Australië: twee tieners slaan 14 kangoeroes dood, slechts één babydier overleeft slachtpartij
Twee tienerjongens zijn aangeklaagd nadat ze dit weekend in de Australische staat New South Wales "bewust 14 kangoeroes hebben gedood". Het zinloze geweld veroorzaakt heel wat verontwaardiging Down Under.
Lees verder

Grote verontwaardiging in Duitsland: beruchte neonazi begraven bij Joods graf
In Duitsland is grote verontwaardiging ontstaan na de begrafenis van een beruchte neonazi. Henry Hafenmayer (48) werd begraven op de plek waar eerder een Joodse zanger en muziekwetenschapper lag. De Berlijnse antisemitisme-officier heeft naar aanleiding van deze pijnlijke gebeurtenis aangifte gedaan.
Lees verder

ASSISEN. "Ik kick er wel op om kippen te doden": Davy (32) choqueerde ooit ex-vriendin met vreemde uitspraken
"Hij stelde me ooit de vraag of ik iemand zou kunnen vermoorden. Ik kreeg alleen maar meer angst." Een ex-vriendin hield weinig positieve herinneringen over aan haar relatie met Davy Kesteman (32). Een verhaal over zijn kippen bezorgde haar onder meer koude rillingen. Over de dood van Sharon (22) blijft de beschuldigde zich dan weer niets herinneren. Ook al deed de voorzitter er bij aanvang van de zittingsdag alles aan om komaf te maken met het geheugenverlies.
Lees verder