Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

LIVE. Dan toch nog spanning in Italië - Spanje, Pellegrini scoort de aansluitingstreffer.

HLN
LIVE. Dan toch nog spanning in Italië - Spanje, Pellegrini scoort de aansluitingstreffer.
• Halve finale • Aftrap: 20u45 • San Siro • Neemt Spanje revanche voor nederlaag in halve finale op EK?
Lees verder

Landbouwer verliest gedurende twee kilometer aardappeloogst op R4: "Wegdek is spekglad"
Het is momenteel opletten op de R4 van Gent naar Zelzate. Een lading aardappelen verspert daar een van de twee rijstroken. De brandweer van Gent waarschuwt voor een glad wegdek.
Lees verder

Franse ambassadeur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal
De Franse ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten raakt op Twitter een gevoelige snaar met zijn verhaal over een meisje dat Afghanistan met haar trouwe vogel wilde ontvluchten. De vogel mocht vanwege hygiënemaatregelen niet mee op een vlucht naar Frankrijk, waarop de ambassadeur zich over het dier ontfermde. In een ontroerend Twitterdraadje, dat door duizenden mensen wordt geliket, vertelt de ambassadeur over de bijzondere vriendschap die tussen hem en de vogel is ontstaan.
Lees verder

Pijnlijk voor Donnarumma: PSG-keeper uitgejouwd door eigen fans én bijna gruwelijk in de fout
Pijnlijke avond voor Gianluigi Donnarumma. De doelman van Italië moest zich al twee keer omdraaien tegen Spanje. En vlak voor de eerste treffer van Ferran Torres werd de keeper van Paris Saint-Germain ook al stevig op de korrel genomen door de fans op de tribune in Milaan. Donnarumma vertrok niet in de beste verstandhouding bij AC Milan en dat zijn de fans daar duidelijk nog niet vergeten (zie video onder).
Lees verder

Eddy Planckaert geeft toe: "Al twee keer een zaadlozing gehad tijdens het koersen"
Tijdens het koersen kan er al eens een ongelukje gebeuren. Dat verklapte Eddy Planckaert (63) woensdagavond in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Zweden en Denen geven Moderna-vaccin tijdelijk niet aan mensen onder dertig jaar
De Zweedse gezondheidsdienst heeft beslist tot 1 december geen coronavaccins van Moderna toe te dienen aan jongeren die in 1991 of later zijn geboren. Het besluit is uit voorzorg genomen vanwege zorgen over een verhoogd risico op bijwerkingen. Denemarken liet later op de dag weten "uit voorzorg" niet langer te geven aan jongeren onder 18.
Lees verder

Van Quickenborne vraagt Staatsveiligheid Moslimexecutieve door te lichten
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft aan de Staatsveiligheid gevraagd om de volledige Moslimexecutieve te onderzoeken. Hij stelt de organisatie opnieuw in gebreke. Dat maakte Van Quickenborne woensdagavond bekend in "Pano". De Moslimexecutieve is het orgaan dat alle moslims in ons land moet vertegenwoordigen, maar baadt al langer in een sfeer van controverse.
Lees verder

Duitsland haalt IS-vrouwen en kinderen terug uit Syrië
Met de hulp van de Verenigde Staten heeft Duitsland acht Duitse vrouwen uit Syrië gehaald die zich hadden aangesloten bij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Met de vrouwen kwamen ook hun 23 kinderen mee. Het is de grootste repatriëring van Duitsers uit Syrië tot nu toe, aldus de krant Bild.
Lees verder

Get Ready verklapt: "Wij geven groot verrassingsconcert"
Get Ready! is helemaal terug van weggeweest. Om hun 25ste jubileum te vieren, houden Koen, Jimmy, Glenn en J.M. een groot verrassingsconcert. Dat verklapte het viertal per ongeluk in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Axel Daeseleire profiteert van nachtelijke rust en gaat skinny dippen in het woonzorgcentrum
Axel Daeseleire verkent een woonzorgcentrum in 'Axel Gaat Binnen'. Daar leert hij niet alleen enkele interessante mensen kennen, maar grijpt hij ook zijn kans om naakt te gaan zwemmen in het plaatselijke zwembad.
Lees verder

Kwartfinalisten World Grand Prix zijn gekend: Clayton tegen Ratajski, ook De Sousa naar huis
Ze zijn nog met acht in de World Grand Prix darts. Na de uitschakeling van toppers als Van Gerwen en Wright zijn vanavond ook Rob Cross en José de Sousa gesneuveld. Morgen worden alle kwartfinales afgewerkt in Leicester.
Lees verder

LIVE (20u45). Plaatsen Rode Duivels zich voor Nations League-finale?
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium • Aftrap om 20u45 • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Republikeinen stellen verhoging schuldenplafond tot december voor
Republikeinen in de Amerikaanse Senaat hebben een voorstel gedaan om het Amerikaanse schuldenplafond tot in december te verhogen. Het is nog niet duidelijk of Democraten instemmen met het plan, dat slechts tijdelijk soelaas biedt. Een stemming over het schuldenplafond is uitgesteld. Wall Street reageerde opgelucht op het voorstel.
Lees verder

Turkije ratificeert klimaatakkoord van Parijs
Enkele weken voor de start van de klimaattop in Glasgow heeft ook Turkije het klimaatakkoord van Parijs geratificeerd. Het parlement stemde woensdagavond in met het akkoord, zo meldt staatspersbureau Anadolu. Klimaatactivisten roepen de regering van president Recep Tayyip Erdogan op om nu tot actie over te gaan.
Lees verder

Bestuurster geeft plankgas na botsing met muurtje en knalt vervolgens tegen boom
In Waasmunster zijn woensdagavond twee vrouwen gewond geraakt bij een vreemd ongeval op de park & ride ter hoogte van de op- en afrit van de E17. De dame achter het stuur botste tegen een muurtje en duwde in paniek op het gaspedaal in plaats van de rem. De wagen knalde vervolgens op een boom.
Lees verder

Met EU-geld gefinancierde politie-eenheden voeren gewelddadige pushbacks uit aan Europese grenzen
Aan de grenzen van Griekenland en Kroatië zijn migranten het slachtoffer van illegale pushbacks door speciale politie-eenheden. Daarbij kan het er ook gewelddadig aan toegaan. De pushbacks zijn "een gevestigde strategie van landen waarvan de politie financieel gesteund wordt door de EU". Dat blijkt uit een onderzoek van verschillende Europese media uit zeven EU-lidstaten.
Lees verder

Klokkenluidster Facebook: "Er volgen meer onthullingen"
De advocaat van Frances Haugen, de klokkenluider die Facebook de afgelopen dagen onder vuur nam, zegt dat haar recente verwijten "slechts het begin" zijn van meer onthullingen over het sociale platform. De voormalige medewerkster heeft "veel elementen nog niet gemeld", vertelde advocaat John Tye tijdens een online evenement van de Amerikaanse krant The Washington Post.
Lees verder

Amerikaan die op Facebook angst zaaide over corona veroordeeld tot 15 maanden cel
Een inwoner van Texas die in april vorig jaar op Facebook angst zaaide over het coronavirus is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. De 40-jarige Christopher Charles Perez schreef in een bericht dat hij iemand die besmet was met het coronavirus had betaald om aan producten te likken in een supermarkt in de Amerikaanse stad San Antonio.
Lees verder

Rechter blokkeert tijdelijk strenge anti-abortuswetgeving Texas
Een rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft de strenge anti-abortuswetgeving die daar eerder deze maand werd ingevoerd tijdelijk geblokkeerd. Rechter Robert Pitman heeft woensdag lokale tijd besloten dat de wet niet mag worden gehandhaafd en vrouwen legaal een abortus uit mogen blijven voeren terwijl rechtszaken over de wetgeving voortgezet worden. Het Amerikaanse Hooggerechtshof besloot eerder dat de wet tot een definitieve uitspraak van kracht mocht blijven.
Lees verder

Minstens 20 doden bij krachtige aardbeving in zuiden van Pakistan
Bij een aardbeving in het zuiden van Pakistan zijn vannacht minstens twintig mensen om het leven gekomen, zo meldden de lokale autoriteiten. De beving had een magnitude van 5,7.
Lees verder