Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

KOERS KORT. Colbrelli en Mohoric blijven Bahrain Victorious trouw - Dowsett valt uurrecord Campenaerts aan

HLN
KOERS KORT. Colbrelli en Mohoric blijven Bahrain Victorious trouw - Dowsett valt uurrecord Campenaerts aan
Sonny Colbrelli (31) en Matej Mohoric (26) rijden ook volgend seizoen voor Bahrain Victorious. Het team kondigde aan dat beide sterkhouders een nieuwe verbintenis voor "meerdere seizoenen" tekenden. De Italiaan en de Sloveen braken dit seizoen helemaal door aan de top van het wielrennen. Colbrelli werd Europees kampioen en won onder meer de Benelux Tour en Parijs-Roubaix, terwijl Mohoric twee knappe ritzeges in de Tour boekte.
Lees verder

Christel, weduwe van Wim Ravell, vond maand na overlijden nieuwe liefde: "Eerste relatie waarin alles klopt"
Halsoverkop. Het is het enige woord dat omschrijft hoe Christel Van Peteghem (53) deze zomer, een maand na het overlijden van haar man Wim Ravell, verliefd geworden is op Luc (54). Intussen wonen de voormalige jeugdliefjes al samen boven zijn café. "Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld", zegt Christel. Ze beseft dat het heel snel is en dat Wim niet zo blij zou zijn met de gang van zaken. "Maar ik heb die intimiteit zo lang moeten missen. Het contrast is groot."
Lees verder

Nederlandse miljonair krijgt twee jaar cel met uitstel voor bedreigen ex-miss Ilse De Meulemeester: "Duidelijk geagiteerd omdat ze niet op zijn avances inging"
Geen poging tot doodslag, maar "bedreigingen". Zo kwalificeerde de rechtbank dinsdagochtend de actie waarbij de Nederlandse friturist en miljonair Jacobus Perdaems inreed op de Porsche van ex-miss Ilse De Meulemeester. Hij is veroordeeld tot een celstraf 2 jaar met uitstel en moet haar ook een morele schadevergoeding van 2.000 euro.
Lees verder

Zware aardbeving voor de kust van Kreta, geen slachtoffers gemeld
Ten oosten van het Griekse eiland Kreta is dinsdag onder de zeebodem een krachtige beving geregistreerd met een kracht van 6,3. Dat meldt het Observatorium van Athene. Volgens de eerste berichten in de media zijn er geen slachtoffers gevallen. De autoriteiten hebben uit voorzorg tegen een vloedgolf gewaarschuwd.
Lees verder

Oppositie niet te spreken over communicatie regering: "Eerst persconferentie, dan pas parlement inlichten. Dat ze hun persconferentie om 16 uur geven"
De oppositiepartijen in het federaal parlement zijn niet te spreken over de communicatie van de regering na het afkloppen van het begrotingsakkoord. Premier Alexander De Croo (Open Vld) belegde om 11 uur een persconferentie om de inhoud toe te lichten, enkele uren vóór hij het in de Kamer ging voorstellen. Dat de primeur niet voor het parlement is, valt bijzonder slecht. "Volksvertegenwoordiging negeren: daarover vond paars-groen wél probleemloos een akkoord. Politieke vernieuwing alweer", klinkt het bij N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover.
Lees verder

Canadese schrikt wakker van ingelagen meteoriet op kopkussen
Een Canadese oma is 's nachts aan de dood ontsnapt toen ze van een harde knal wakker schoot en stukjes steen en stof op haar gezicht voelde. Het bleek een ingeslagen meteoriet.
Lees verder

Werkend koppel moet 150 euro minder belastingen betalen
Iedereen die werkt in ons land krijgt een belastingskorting tot 150 euro, zo blijkt uit het begrotingsakkoord. Concreet kan een werkende alleenstaande rekenen op 50 euro belastingverlaging, voor een werkend koppel loopt dat op tot 150 euro korting.
Lees verder

Nog meer nieuwe gezichten in 'Familie': komst van Louises vriendin Kato zorgt voor liefdesperikelen
'Familie'-fans hopen dat de vonk tussen Louise (Charlotte Sieben) en Raven (Aaron Blommaert) snel zal overslaan, maar er lijkt een stoorzender op komst te zijn. Deze week maakt het personage Kato (gespeeld door Alix Konadu), een goede vriendin van Louise, haar opwachting en ook zij heeft interesse in de mysterieuze Raven...
Lees verder

Braziliaans president Bolsonaro aangeklaagd wegens rol in ontbossing Amazonegebied: "Misdaden tegen menselijkheid"
De Oostenrijkse ngo AllRise heeft dinsdag bij het Internationaal Strafhof (ICC) een klacht ingediend tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro wegens "misdaden tegen de menselijkheid". Aanleiding is de rol van Bolsonaro in de ontbossing van het Amazonegebied en de verwachte impact daarvan op het leven en de gezondheid van de mens wereldwijd.
Lees verder

Braziliaans president Bolsonaro aangeklaagd wegens zijn rol in ontbossing Amazonegebied: "misdaden tegen de menselijkheid"
De Oostenrijkse ngo AllRise heeft dinsdag bij het Internationaal Strafhof (ICC) een klacht ingediend tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro wegens "misdaden tegen de menselijkheid". Aanleiding voor de ngo is de rol van Bolsonaro in de ontbossing van het Amazonegebied en de verwachte impact daarvan op het leven en de gezondheid van de mens wereldwijd.
Lees verder

Gewapende man verschanst zich in woning in Tielt, scholen even in lockdown
De omgeving rond de Stationstraat in Tielt is dinsdagvoormiddag een tijd afgezet geweest voor een agressief en gevaarlijk persoon die zich verschanst had in zijn woning. Aan middelbare scholen in de buurt werd gevraagd om de gebouwen hermetisch af te sluiten.
Lees verder

Stationsbuurt Tielt afgezet voor man die zich verschanst in woning: scholen gevraagd om in lockdown te gaan
De omgeving rond de Stationstraat in Tielt is momenteel afgezet voor een agressief en gevaarlijk persoon die zich verschanst heeft in zijn woning. Ook aan middelbare scholen in de buurt wordt gevraagd om de gebouwen hermetisch af te sluiten.
Lees verder

Bemanning cocaïneschip met Antwerpen als bestemming urenlang gegijzeld in Duinkerke
In de haven van Duinkerke, op 20 kilometer van de Belgische grens, is in de nacht van zondag op maandag de bemanning van een schip urenlang gegijzeld. Het schip, dat op weg was naar Antwerpen, lag sinds 1 oktober aan de ketting nadat de Franse douane 1.127 kilo cocaïne onderschepte. Het gewapende commando was op zoek naar de drugs.
Lees verder

OPROEP. Zal het begrotingsakkoord een (grote) impact hebben op uw leven?
De regering is rond met de begroting en de maatregelen gaan voor een aantal mensen een zekere impact hebben. Wij willen weten hoe de Vlaming reageert.
Lees verder

Macron kondigt voor 30 miljard euro investeringen aan in industrie- en technologiesector
De Franse president Emmanuel Macron heeft een investeringsplan van 30 miljard euro onthuld dat de industriële concurrentie van Frankrijk moet verhogen. Het land moet een voorloper worden op het vlak van nieuwe technologie.
Lees verder

Nederlandse verzekeraar vreest golf aan 'Zoom-ongelukken'
De Nederlandse verzekeraar Interpolis slaat alarm over online vergaderen vanuit de auto bij onze noorderburen. Als werkgevers en werknemers daarover geen goede afspraken maken, rukt het 'Zoom-ongeluk' op, vreest het bedrijf.
Lees verder

Daarom bevat 'Venom 2' beelden uit de nieuwste 'Matrix'-film
'Venom: Let There Be Carnage' bevat beelden die ook in de nieuwste 'Matrix'-film zitten. Dat zegt de locatiemanager van de superheldenfilm. Het gaat onder meer om helikopters die letterlijk terugkomen in beide films. "We waren tegelijkertijd aan het filmen in San Francisco, met heel wat problemen in ons schema tot gevolg."
Lees verder

50 jaar geleden woonden Boudewijn en Fabiola het 'duurste feest ooit' bij. Het bracht het Perzische rijk ten val
Dag op dag 50 jaar geleden pakten koning Boudewijn en Fabiola hun koffers en trokken ze naar het midden van de Iraanse woestijn. Het koppel had zeer nauwe banden met sjah Mohammad Reza Pahlavi, die zichzelf tot 'Koning der Koningen' had gekroond en voor de 2.500ste verjaardag van het Perzische rijk een feestje op poten zette dat nooit meer herhaald of vergeten zou worden. Voor het gebeuren werden honderden bedienden, duizenden flessen alcohol, tientallen tonnen delicatessen en zelfs 70.000 vogels uit Europa geïmporteerd. Maar uiteindelijk bleek het feestje zó buitensporig dat het de gehele Iraanse dynastie ten onder bracht.
Lees verder

Na goedgemutst nu kortgerokt: de nineties micro-minirok is helemaal terug van weggeweest
Verstand op nul. Dat is precies de gedachte die je moet hebben als je je wilt wagen aan de nieuwe lente- en zomertrend van 2022. De micro-minirok maakt dan namelijk zijn opwachting, en die is nog korter dan jij denkt. Het modelabel Miu Miu nam de ultrakorte versie van het kledingstuk alvast op in haar voorjaarscollectie. Nu jij nog, als je durft.
Lees verder

Financieel vermogen Belg 26 miljard euro hoger
Het financieel vermogen van de Belgen is in het tweede kwartaal van dit jaar met 25,6 miljard gestegen, tot 1.181 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
Lees verder