Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

Jan Mulder zag een “schrijnend klasseverschil” tussen Club Brugge en Man City: “Verdorie, als speler is dit toc...

HLN
Jan Mulder zag een "schrijnend klasseverschil" tussen Club Brugge en Man City: "Verdorie, als speler is dit toch moeilijk te verkroppen"
Het mooiste moment voor Jan Mulder op Jan Breydel gisteravond? Het applaus van het Club Brugge-publiek voor Kevin De Bruyne. "Verder was het klasseverschil schrijnend", was hij eerlijk in zijn analyse achteraf.
Lees verder

Exact 25 jaar geleden werd geschiedenis geschreven: 300.000 mensen trokken in Witte Mars door Brussel na losbarsten zaak-Dutroux
"Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend gerecht en voor een betere bescherming van onze kinderen. Koningin Mathilde woont vandaag in Brussel de herdenking van de vijfentwintigste verjaardag van de Witte Mars bij.
Lees verder

Herfst (even) in het land: "Vanavond kans op onweerachtige buien gepaard met hevige windstoten"
Woensdag wordt wisselend tot zwaarbewolkt met wat lichte regen of enkele buien. De opklaringen kunnen in de namiddag breder worden in het noordwesten. Het blijft nog zacht met maxima tussen 14 en 19 graden. Tijdens de namiddag en de avondperiode kunnen de buien weer feller worden met lokaal ook een donderklap en gemene windstoten.
Lees verder

N-VA wil personeelstekort in zorgsector bekampen met noodingrepen zoals het inschakelen van gepensioneerden of studenten. Lorin Parys geeft meer uitleg bij HLN LIVE
Om het nijpende tekort aan handen in de (woon)zorgsector op te vangen, stelt N-VA een aantal tijdelijke noodmaatregelen voor. In een conceptnota stelt Vlaams parlementslid Lorin Parys onder meer voor de normen te versoepelen zodat bijvoorbeeld ook mensen met andere kwalificaties kunnen ingezet worden. Daarnaast stelt hij ook voor thuisverpleegkundigen, gepensioneerden en studenten in te schakelen. Rond 7.30 uur geeft Lorin Parys meer uitleg bij het voorstel bij HLN LIVE.
Lees verder

N-VA wil personeelstekort in zorgsector bekampen met noodingrepen zoals het inschakelen van gepensioneerden of studenten: "Wat tijdens coronacrisis kon, moet nu ook kunnen"
Om het nijpende tekort aan handen in de (woon)zorgsector op te vangen, stelt N-VA een aantal tijdelijke noodmaatregelen voor. In een conceptnota stelt Vlaams parlementslid Lorin Parys onder meer voor de normen te versoepelen zodat bijvoorbeeld ook mensen met andere kwalificaties kunnen ingezet worden. Daarnaast stelt hij ook voor thuisverpleegkundigen, gepensioneerden en studenten in te schakelen. Bekijk hierboven het gesprek met Lorin Parys bij HLN LIVE.
Lees verder

Varkensnier voor het eerst succesvol in een mens geplaatst
Chirurgen in New York hebben met succes een nier van een genetisch gemanipuleerd varken in een menselijke patiënt geplaatst, meldden Amerikaanse media dinsdag (lokale tijd). Het getransplanteerde orgaan functioneerde op het eerste oog normaal.
Lees verder

Vulkaanuitbarsting in zuidwesten van Japan
In het zuidwesten van Japan is de vulkaan Aso uitgebarsten. Door de uitbarsting worden aswolken tot 3.500 meter in de lucht geblazen, meldt televisiezender NHK. Er zijn nog geen meldingen van mogelijke slachtoffers.
Lees verder

Netflix voert nieuwe telmethode voor kijkcijfers in na populariteit 'Squid Game'
Netflix gaat een nieuwe methode hanteren om te meten hoe vaak een programma bekeken wordt, zo laat de streamingdienst weten in hun jaarlijks rapport. Het nieuws komt er na het succes van de Zuid-Koreaanse reeks 'Squid Game', die momenteel geregistreerd staat als de best bekeken Netflixreeks tot nu toe.
Lees verder

Snelheidsduivel vliegt in 'Alloo bij de Verkeerspolitie' tegen de lamp: "Ik was verstrooid"
Luk Alloo zit mee op de achterbank van de lokale verkeerspolitie en volgt dag en nacht een twaalftal agenten in de politiezones Gent en Sint-Niklaas tijdens hun werkshiften. Zo krijgt de kijker een beeld van de verkeerspolitie die ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, achtervolgt en arresteert. Donderdagavond wordt het alvast een snelle rit.
Lees verder

'Charmed'-actrice Alyssa Milano gearresteerd bij demonstratie in Washington
Alyssa Milano (48) is dinsdag gearresteerd tijdens een demonstratie bij het Witte Huis. De Amerikaanse actrice betoogde daar met andere mensen om het Amerikaanse stemrecht te beschermen.
Lees verder

Zeker dertien doden bij bomaanslag in Damascus
Bij een bomaanslag gericht tegen een bus van het Syrische leger zijn dinsdag in de Syrische hoofdstad Damascus minstens dertien doden gevallen. Dat meldt het officiële persagentschap SANA.
Lees verder

Gewaagde privéfoto's van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef
De Nederlandse prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, studeert momenteel aan het Atlantic College in Wales. De 16-jarige Alexia geniet er duidelijk volop van het studentenleven, dat blijkt uit een pikante foto die is opgedoken op sociale media. Het beeld zorgt voor ophef in Nederland, aangezien de strenge mediacode verbiedt dat privébeelden van minderjarige royals getoond worden.
Lees verder

Enzo Scifo andermaal afgedankt als trainer: "Hopelijk is dit niet het einde van mijn carrière"
Is de trainerscarrière van Enzo Scifo (55) nu echt voorbij? Zijn passage in de kelder van 1B valt in ieder geval onder de categorie 'tragisch'. Een opstootje met een Moeskroensupporter was het laatste wapenfeit. "Zoiets kan echt niet door de beugel."
Lees verder

Beleggingsfondsen steeds populairder: is het ook interessant voor jou?
Het vermogen van beleggingsfondsen in ons land steeg in het eerste halfjaar van 2021 met 27,9 miljard euro. Toch heerst vaak nog onduidelijkheid over wat de beleggingsformule precies inhoudt. Hoe begin je met beleggen in een fonds? Hoeveel rendement mag je verwachten? En hoe groot is het risico dat je geld verliest? Spaargids.be zet enkele feiten en vragen op een rij.
Lees verder

Scifo andermaal afgedankt als trainer: "We waren grote fan van Enzo als speler, maar als coach heeft hij ons teleurgesteld"
Is de trainerscarrière van Enzo Scifo nu echt voorbij? Zijn passage in de kelder van 1B valt in ieder geval onder de categorie 'tragisch'. Een opstootje met een Moeskroensupporter was het laatste wapenfeit. "Zoiets kan echt niet door de beugel."
Lees verder

Messi behoedt PSG voor nederlaag tegen Leipzig, met de steun van... Ronaldinho
Paris Saint-Germain heeft Club Brugge een dienst bewezen door Leipzig met 3-2 te verslaan. PSG had het niet onder de markt met de energieke Duitsers, maar twee goals van Lionel Messi hielden de drie punten toch in Parijs. Blauw-zwart behoudt zo een buffer van vier punten op Leipzig. Opgemerkte gast in het Parc des Princes gisteren: ex-PSG-speler en voetballegende Ronaldinho (41).
Lees verder

1.200 medewerkers en 566 meter sporttape: zo ging het er backstage aan toe bij zwaar bekritiseerde 'De Dansmarathon'
Hét programma bij onze zuiderburen dit weekend: de SBS6-uitzending van 'De Dansmarathon'. Honderd Nederlandse koppels gingen de uitdaging aan om vijftig uur non-stop te dansen, met als beoogd doel de hoofdprijs van 100.000 euro te winnen. Het hele evenement was continu live te volgen op tv, maar niet zonder de nodige kritiek. Het uitgebreide dansfeestje draaide voor sommige kandidaten uit een horrorshow. Zo ging het er backstage aan toe.
Lees verder

1.200 medewerkers en 566 meter sporttape: zo ging het er backstage aan toe bij bekritiseerde 'De Dansmarathon'
Hét programma bij onze zuiderburen dit weekend: de SBS6-uitzending van 'De Dansmarathon'. Honderd Nederlandse koppels gingen de uitdaging aan om vijftig uur non-stop te dansen, met als beoogd doel de hoofdprijs van 100.000 euro te winnen. Het hele evenement was continu live te volgen op tv, maar niet zonder de nodige kritiek. Het uitgebreide dansfeestje draaide voor sommige kandidaten uit een horrorshow. Zo ging het er backstage aan toe.
Lees verder

Eén prik met Janssen-vaccin blijkt niet te volstaan: "Idee loslaten dat één dosis voldoende is"
Internationaal zijn experts bezorgd over de ondermaatse bescherming na één prik met het Janssen-vaccin. Duitsland biedt de mensen die dat vaccin hebben gekregen een tweede prik met Pfizer of Moderna aan. Ook bij ons ligt dat plan op tafel. Tegen begin november wordt een advies verwacht.
Lees verder

"Ze zijn verpletterd": Britse pers ziet glansprestatie van City en frustraties bij "tandenloos" Club
Geen derde gala-avond voor Club Brugge in de Champions League. Manchester City was meer dan een maatje te sterk voor onze landskampioen, zo zag ook de Britse pers. De Brugse fans krijgen anderzijds wel lof. Een overzicht van wat de Engelse media over Club Brugge - Manchester City schrijven:
Lees verder