Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Influencer poseert in sexy pose naast open kist van overleden vader: “Hij is altijd trots op mij geweest”

HLN
Influencer poseert in sexy pose naast open kist van overleden vader: "Hij is altijd trots op mij geweest"
"Walgelijk, ordinair en verwerpelijk." De commentaren logen er niet om nadat een influencer uit Miami in een zwart jurkje geposeerd had... naast de open kist van haar overleden vader. Die felle storm van kritiek slaat Jayne Rivera echter niet uit haar lood. "Mijn vader zou hier geen enkel probleem mee gehad hebben. Hij is altijd trots op mij geweest", verklaarde ze aan NBC News.
Lees verder

Dries Mertens en Kat Kerkhofs verwachten eerste kindje
Dries Mertens en Kat Kerkhofs verwachten hun eerste kindje. Het koppel maakte dat heuglijke nieuws vanavond bekend op Instagram. Ze zijn intussen 18 weken zwanger en verwelkomen binnen enkele maanden een jongen.
Lees verder

Apple verliest miljarden aan omzet door problemen in toeleveringsketen
Problemen in de toeleveringsketen hebben Apple afgelopen kwartaal zo'n 6 miljard dollar aan omzet gekost, omgerekend meer dan 5 miljard euro. Volgens topman Tim Cook had de iPhone-fabrikant onder meer last van productieverstoringen in Zuidoost-Azië. Inmiddels zou de situatie in de fabrieken daar wel iets zijn verbeterd, maar nog steeds zorgt het wereldwijde chiptekort voor impact op de levering van de meeste Apple-producten.
Lees verder

Oud-gouverneur New York Andrew Cuomo aangeklaagd voor zedenmisdrijf
De voormalige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, is donderdag (lokale tijd) aangeklaagd voor een zedenmisdrijf, aldus een woordvoerder van de rechtbank van Albany, de hoofdstad van de staat New York. Het is de eerste aanklacht die is ingediend sinds Cuomo zich eerder dit jaar gedwongen zag af ​​te treden na een reeks beschuldigingen van seksuele intimidatie.
Lees verder

Oud-gouverneur New York Andrew Cuomo aangeklaagd voor seksuele agressie
De eerder dit jaar opgestapte gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, is donderdag lokale tijd aangeklaagd voor seksuele agressie. Een en ander heeft te maken met beschuldigingen dat hij vorig jaar een van zijn medewerksters betastte.
Lees verder

Een derde New Yorkse agenten niet ingeënt dag voor vaccinatieplicht ingaat
Bijna een derde van de geüniformeerde agenten van de politie van New York is niet ingeënt tegen Covid-19, blijkt uit donderdag lokale tijd door het stadsbestuur gepubliceerde cijfers. Vrijdag is de deadline voor alle stadsmedewerkers van New York, dus ook voor politieagenten, om minstens eenmaal te zijn geprikt. Wie weigert krijgt onbetaald verlof.
Lees verder

Franse Senaat stemt tegen uitbreiding coronapas tot volgende zomer
De door de rechtse oppositie gedomineerde Franse Senaat heeft gisteren geweigerd om het gebruik van de coronapas te verlengen tot 31 juli volgend jaar. Met 158 stemmen tegen 106 werd wel ingestemd om de coronapas te blijven gebruiken tot 28 februari, de dag waarop de werkzaamheden van het Franse parlement worden opgeschort in aanloop naar de verkiezingen.
Lees verder

Amazon rekent op veel lagere winst door personeelstekorten
Webwinkelconcern Amazon waarschuwt dat de winst in het vierde kwartaal sterk zal dalen. Het bedrijf verwacht miljarden meer te moeten uitgeven door schaarste op de arbeidsmarkt en sterk gestegen kosten voor goederenvervoer. Ook in het voorbije kwartaal viel het resultaat lager uit dan een jaar eerder.
Lees verder

Havenkapiteindiensten van North Sea Port houden het bij 24 urenstaking
De 24 urenstaking bij de havenkapiteindiensten van North Sea Port loopt rond 6 uur deze ochtend af. Een overleg tussen de bonden en directie gisteren is goed verlopen en de socialistische vakbond ACOD zegt dat de havenleiding enkele engagementen is aangegaan.
Lees verder

Stuiptrekkingen en braken bij eerste executie in Oklahoma in zes jaar tijd
Voor het eerst in zes jaar hebben de autoriteiten in de Amerikaanse staat Oklahoma een executie uitgevoerd. De veroordeelde moordenaar John Marion Grant kwam om door een dodelijke injectie. Voor hij stierf, kreeg Grant echter een twintigtal stuiptrekkingen en braakte hij. Dat meldden verschillende mediagetuigen na afloop.
Lees verder

Zonder klimaatplan geen Vlaamse subsidie meer
De Vlaamse regering gebruikt haar jaarlijks budget van 50 miljoen euro aan bedrijfssubsidies voortaan uitdrukkelijk om klimaatbeleid te voeren. Ooit dienden die subsidies - onder de naam expansiesteun - om bedrijven in Vlaanderen te ­verankeren en te laten groeien. Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) stuurt die filosofie nu bij: ze moeten ook dienen om te vergroenen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Studie UGent: effect van kernuitstap op elektriciteitsprijs "zeer beperkt"
Een nieuwe studie van de UGent bevestigt dat de kernuitstap slechts een 'zeer beperkt' ­effect zal hebben op de elektriciteitsprijs. De verschillen in groothandelsprijs tussen scenario's met kernuitstap en een scenario zonder kernuitstap bedragen amper enkele euro's, schrijft De Standaard vandaag. Dat betekent ook dat de verschillen in de elektriciteitsprijs voor de consument, waarin het onderdeel elektriciteit maar een derde bedraagt, beperkt blijven voor een modaal gezin.
Lees verder

OVSG: "Middelbaar diploma genoeg om mee voor de klas te staan"
Nu scholen geen leerkrachten meer vinden, willen de koepels in hun plaats een legertje mensen zónder lerarendiploma aanwerven. Van de koepel van steden en gemeenten (OVSG) mogen die mensen zelfs helpen bij het lesgeven. "We worden gedwongen om dit op tafel te leggen", zegt algemeen directeur Patriek Delbaere vandaag in de Mediahuis-kranten.
Lees verder

Nergens spelen meer Japanners dan in de Jupiler Pro League: "Het is een win-win-situatie"
Is België uitgegroeid tot het beloofde land voor Japanse voetballers? Het lijkt er sterk op, want de Jupiler Pro League blijft met voorsprong de Europese competitie met de meeste Japanse spelers. Wat maakt België zo aantrekkelijk voor hen? En hoe zijn de Belgische clubs er op hun beurt bij gebaat? "Het is een win-winsituatie."
Lees verder

Telenet en Fluvius gaan samen supersnel internet uitrollen
Telenet en netbeheerder Fluvius zijn zinnens de krachten te bundelen om de Vlaamse huiskamers op termijn van gigasnel internet te voorzien. Via een nieuw, gezamenlijk infrastructuurbedrijf willen ze "in een groot deel van Vlaanderen" een glasvezelnetwerk uitrollen dat surfen en streamen tot tienmaal sneller kan maken.
Lees verder

In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmaskerplicht: "Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen"
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas. Een maatregel die maar weinig jonkies van 10 en 11 jaar kan bekoren. Wij gingen rond de tafel zitten met enkele afgevaardigden van het zesde leerjaar. "Wij krijgen geen kans om ons te laten vaccineren, maar worden wel als enige gestraft met nieuwe regels? Die logica snap ik niet."
Lees verder

Verdronken voor de ogen van zijn eigen kinderen: man (44) sterft in vijver tijdens heldendaad
In Halle is een reddingspoging gisternamiddag uitgedraaid op een drama. Een 44-jarige man verdronk voor de ogen van zijn kinderen in een vijver toen hij twee broertjes uit het water wilde halen. Ze waren daarin gesukkeld toen ze hun bal achternagingen. Eén jongen (6) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Lees verder

Veljkovic bepleit deal als spijtoptant bij rechters: "Ik, de spilfiguur? Clubs bedachten fraudesysteem"
Voor het eerst sinds lange tijd heeft Dejan Veljkovic (50) zich in het publiek vertoond. De voetbalmakelaar was gisteren aanwezig op het Antwerpse hof van beroep, waar zijn deal als spijtoptant in de voetbalfraude besproken werd. Hij toonde zich combattief. "Ik heb er genoeg van om te worden afgeschilderd als spilfiguur."
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht aan vooravond van grote herfstuittocht: "Ga met gerust hart op vakantie"
Met de herfstvakantie in het verschiet gaan heel wat Belgen de komende week op reis. Alleen op Brussels Airport verwachten ze al bijna een half miljoen reizigers. Toch vreest viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) niet dat het aantal coronabesmettingen daardoor zal stijgen. "In het buitenland moeten ze misschien zelfs meer schrik hebben van ons dan wij van hen." We geven ook een overzicht van de besmettingscijfers en coronamaatregelen op de populairste bestemmingen.
Lees verder

Profvoetbal probeert RSZ door te schuiven
De Pro League heeft een voorstel uitgewerkt waarbij het profvoetbal slechts 25 miljoen euro extra zal moeten betalen aan RSZ-bijdragen. De rest van de factuur - 5 miljoen euro - wil ze doorschuiven naar de kleinere sporten. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder