Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

Gemeente Balen: Schrijf in voor de Seniorenweek 2021

Schrijf in voor de Seniorenweek 2021
We mogen weer! Van 15 tot 29 november heeft de Seniorenweek weer leuke activiteiten voor de 55-plusser in petto met o.a. een ontbijtbuffet, Buurtrestaurant, sportnamiddag, filmmomenten en heel wat optredens... Bekijk het hele programma en schrijf alvast in!
Lees verder

Subsidies voor Balenaars die voortuin ontharden
De gemeente Balen voorziet een subsidie voor haar inwoners die de verharding in hun voortuin vervangen door groen, in de vorm van gazon en/of (streekeigen) planten. Bij overvloedige neerslag krijgt het water zo de mogelijkheid in de bodem te sijpelen, wat de kans op wateroverlast verkleint.
Lees verder

FairTrade Ontbijtbuffet op 21 november
Lees verder

Bib van Balen heropent als Stuifzand-bib: wat verandert er voor jou?
De Bib van Balen is weer open vanaf 21/10. We werken vanaf dan samen met de bibs van Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie onder de naam Stuifzand: één reglement, één grote collectie, één enthousiast team van medewerkers! Wat verandert er precies voor jouw lidmaatschap? Je leest het hier.
Lees verder

Balen kiest samen met 10 Kempische gemeenten voor vorming één woonmaatschappij
Balen en 10 andere gemeenten zullen vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij vormen. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om de sociale huisvestingsmaatschappijen te verenigingen. Voor de bestaande huurders wijzigt er niets.
Lees verder