Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Gemeente Balen: Gele doos in de koelkast kan je leven redden

Gele doos in de koelkast kan je leven redden
Balense 65-plussers, personen met een beperking en chronisch zieken kunnen vanaf 1 oktober gratis een 'gele doos' afhalen. Da's een bewaardoos voor belangrijke medische en andere informatie, die je in de koelkast plaatst zodat de hulpverleners snel de nodige info vinden om gepaste hulp te bieden.
Lees verder

200 welzijnspartners ontmoeten elkaar tijdens netwerkmoment '10 jaar Baldemore'
Lees verder

Kempense OCMW's vragen aandacht voor kwetsbare doelgroepen bij digitalisering
De 27 Kempense OCMW's ervaren een toegenomen administratieve druk door de digitalisering bij organisaties en instanties. Deze extra ondersteuning voor kwetsbare groepen gaat ten koste van het eigenlijke maatschappelijk werk. De OCMW's roepen organisaties op hun dienstverlening niet af te bouwen.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Pizza girl' (Engelstalig)
Deze week kiezen we voor een Engelstalig boek. Gedurfd, teder, stuwend en onverwacht op talloze manieren, Jean Kyoung Frazier's Pizza Girl is een ontroerend en grappig portret van een gebrekkige, onvergetelijke jonge vrouw die probeert om haar plaats in de wereld te vinden.
Lees verder

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 okt)
Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Tijdens deze tiendaagse kan je in Balen deelnemen aan heel wat veerkrachtige activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.
Lees verder