Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Gemeente Balen: Balense nestkast-actie groot succes: 89% bewoond

Balense nestkast-actie groot succes: 89% bewoond
Het gemeentebestuur liet vorig jaar 103 nestkastjes ophangen, met de bedoeling om mezen aan te trekken en zo de processierups op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. De actie blijkt een succes: een jaar later is 89% van de kastjes bewoond!
Lees verder

Wat mag je waar plaatsen op de begraafplaats?
Met Allerheiligen herdenken we onze overledenen. Meestal gebeurt dat met een bloemetje, bloemstuk, kaars of ander gedenkteken. Uit respect voor onze overledenen en om de begraafplaats proper en toegankelijk te houden, zijn er enkele richtlijnen opgesteld over het plaatsen van deze grafversieringen.
Lees verder

Vraag premie voor personen met een handicap aan vóór 30 oktober
Lees verder

Leer meer bewegen dankzij 'Bewegen op verwijzing'
Een duwtje nodig om meer te bewegen? Dan kan je voortaan terecht bij één van de 11 Kempense Bewegen Op Verwijzing-coaches. Alle 27 Kempense gemeentes nemen intussen deel aan het project, ook onze gemeente. Contacteer je huisarts voor een doorverwijzing en ga aan de slag met de Balense coach, Jim.
Lees verder

Stop Motion workshop 'Zand'
Wist je dat je zand tot leven kan wekken? Tijdens deze creatieve workshop waarbij je zand, klei, kleurtjes én een camera gebruikt, maak je stop-motion animaties. Ben je benieuwd hoe dit kan? Bekijk dan snel het filmpje van Max Music en komt op zaterdag 23 oktober zelf mee experimenteren!
Lees verder