Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Franse politie zet weg af waar negen jaar geleden ‘Alpenmoord’ plaatsvond

HLN
Franse politie zet weg af waar negen jaar geleden 'Alpenmoord' plaatsvond
De Franse politie heeft al twee dagen de weg in Chevaline afgesloten waar in 2012 de mysterieuze viervoudige 'Alpenmoord' plaatsvond, zo hebben Franse media en het Britse Sky News gemeld. Het gaat volgens de lokale autoriteiten niet om een nieuwe ontwikkeling in de zaak, maar om een procedure om het door de verschillende getuigen opgestelde scenario te timen.
Lees verder

Helikopters, hondenteams en 150 speciale politie-eenheden maar klopjacht op meest gezochte maffiabaas op Sicilië levert niets op
Ongeveer 150 speciale politie-eenheden hebben vandaag tijdens een massale klopjacht op Sicilië tevergeefs gezocht naar de voortvluchtige maffiabaas Matteo Messina Denaro. In alle vroegte werden tientallen huizen doorzocht van aanhangers en vertrouwelingen van de maffia, melden Italiaanse media. Ook werden helikopters en hondenteams ingezet.
Lees verder

Zij dragen wel nog een mondmasker in winkels: "We willen graag nog wat langer leven"
Het mondmasker moet niet meer in winkels en horeca. Toch blijven sommige mensen het ook daar dragen, leert een wandeling door de Gentse winkelstraten. Ruw geschat heeft een kleine tien procent nog een mondkapje op. Sommigen doen het uit schrik om toch nog zelf corona te krijgen, anderen omdat ze contact hebben met risicopatiënten. En je vindt er ook die het gewoon tegen de kou dragen.
Lees verder

Vier Belgische F-16's terug in het land na missie in Syrië en Irak
De vier F-16's van het Belgische leger, die deelgenomen hebben aan operaties tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat in Syrië en Irak, zijn vrijdag omstreeks 16.30 uur geland op de militaire basis van Kleine-Brogel. "De missie was een succes", zei de verantwoordelijke kolonel Geert De Decker.
Lees verder

Yves Deruyter en The Subs zegenen heropening van de clubs in met twee nieuwe songs: "Een 'dafalganneke' achteraf: daar mikken we op"
Yves Deruyter en The Subs. Beiden gevestigde waarden in de Belgische rave - en technoscene, en dus kon een samenwerking niet uitblijven. Met 'Rave Cloud' en 'Mind Attack' zorgden de heren voor een dubbele soundtrack bij de heropening van de Belgische clubs. "Mensen zien dansen en feesten als vanouds: ik heb dat gemist", klinkt het bij 'the rebel' himself.
Lees verder

LIVE. KV Mechelen speelt Standard op een hoopje: 3-0 na 18 minuten na doelpunt van Walsh
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Mechelen heeft 6 op 6, Standard 0 op 6 • Aftrap: 20u45
Lees verder

Argentijnse ex-president moet zich verantwoorden voor spionage in verband met gezonken onderzeeër
Het Argentijnse gerecht zal ex-president Mauricio Macri verhoren in verband met de verdwenen duikboot San Juan. De 62-jarige ex-president wordt verdacht van het bespioneren van de families van de bemanning van de onderzeeër die in 2017 zonk en waarbij 44 mensen omkwamen. Dat kondigde de rechter aan die belast is met het onderzoek.
Lees verder

Verstrengde controles en mogelijk geen Antwerp-fans in Frankfurt: Great Old wil maatregelen nemen na wantoestanden van gisteren
De maat is vol. De taferelen die zich voor, tijdens en na de confrontatie met Frankfurt afspeelden, hebben een diepe indruk nagelaten op Antwerp en voorzitter Paul Gheysens. Die is niet van plan het hierbij te laten - alle middelen zullen worden ingezet om de betrokkenen te straffen. Maar ook voor de club zélf krijgt dit verhaal wellicht nog een staartje.
Lees verder

Daar is Trebel weer: Fransman speelt met Anderlecht-beloften eerste match in bijna vijf maanden
Adrien Trebel (30) is weer voetballer. Voor het eerst sinds 23 mei - de slotmatch op Antwerp vorig seizoen (1-0) - speelde de Fransman een wedstrijd met inzet. Trebel kwam vanavond in Wolvertem negentig minuten in actie met de Anderlecht-beloften tegen Zulte Waregem.
Lees verder

LIVE. Rusten na éénrichtingsvoetbal: KV Mechelen leidt ruim tegen hulpeloos Standard, fans uiten ongenoegen
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Mechelen heeft 6 op 6, Standard 0 op 6 • Aftrap: 20u45
Lees verder

Een slecht kapsel, het tweede 'vuurkamp' en al dan niet nakende relatiebreuken: dit was aflevering 7 van 'Temptation Island: Love or Leave'
De eerste week in Spanje zit er bijna op, en het wordt voor sommige koppels steeds moeilijker om hun relatie in stand te houden. Dag zeven in 'Temptation Island: Love or Leave' is aangebroken, en die zag er zo uit!
Lees verder

Recordaantal vluchtelingen illegaal vanuit Polen naar Duitsland
De afgelopen twee maanden is een recordaantal mensen illegaal van Polen naar Duitsland gegaan. De Duitse politie zegt dat in augustus 225 mensen dit deden en in september 1305.
Lees verder

Turk die meedeed aan zoektocht naar zichzelf: "Was ik wereldnieuws? Het was de schuld van mijn vriend"
De 50-jarige Beyhan Mutlu was gisteren opeens tegen wil en dank wereldnieuws. Vele media berichtten over de vermiste Turk die in de bossen - zonder het te weten - mee had geholpen met een zoektocht naar hemzelf. "Hallo wereld", reageert hij nu.
Lees verder

Onstuimige avond Achter de Kazerne: Standard-fans gooien tennisballen op veld en belagen spelers
Na 18 minuten stond Standard met 3-0 achter tegen KV Mechelen. De misnoegde fans van de Rouches konden het dramatische vertoon niet meer aanzien. Ze lieten hun ongenoegen blijken door tennisballen op het veld te gooien. Scheidsrechter Nathan Verboomen legde de match stil. Twee materiaalmannen van Malinwa kregen de ondankbare taak om de ballen op te ruimen. Na enkele minuten werd de wedstrijd hervat, maar de spelers waren door het incident allerminst wakker geschrokken. Meer dan de helft van de Standard-supporters trok na het oponthoud overigens naar de bar - zij hadden al genoeg gezien.
Lees verder

Interbellumwoning in Roeselare wint de Onroerenderfgoedprijs 2021
De interbellumwoning in Roeselare van architect Joseph De Bruycker wint dit jaar de Onroerenderfgoedprijs. Dat laat bevoegd minister Matthias Diependaele weten.
Lees verder

LIVE. Standard probeert zich in bewogen avondje in match te knokken, Malinwa heeft nog steeds riante bonus
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Mechelen heeft 6 op 6, Standard 0 op 6 • Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE. Tumultueuze wedstrijd wordt hervat nadat Standard-fans eigen spelers belaagden
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Mechelen heeft 6 op 6, Standard 0 op 6 • Aftrap: 20u45
Lees verder

KMI waarschuwt voor rukwinden en aanzienlijke neerslag
Het KMI waarschuwt voor rukwinden tussen 70 en 90 km/uur tussen zaterdagavond en zondagavond en aanzienlijke neerslag tot zondagnamiddag. Dat meldt het weerinstituut.
Lees verder

Google gaat toch geen bankrekeningen aanbieden via Google Pay
Google schort zijn plannen op om mensen direct bankrekeningen te laten openen vanuit betaalapp Google Pay. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat het bij nader inzien toch beter is om zich te richten op het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners, in plaats van zelf ook deze diensten te gaan aanbieden.
Lees verder

Trivium linkt twee nummers aan 'The Elder Scrolls Online': hoe 'metal' kunnen videogames zijn?
Wat hebben videogames met metalmuziek te maken? Aan niemand beter kun je dat vragen dan aan Trivium-frontman Matt Heafy. Omdat alle leden van de Amerikaanse metalgroep zware gamers zijn, en zelfs allemaal een eigen Twitch-kanaal hebben. Maar ook omdat de groep zopas twee van haar nieuwste nummers heeft gelinkt aan onlinegame The Elder Scrolls Online.
Lees verder