Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf

HLN
Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf
De noodlijdende projectontwikkelaar China Evergrande Group staat op het punt om iets meer dan de helft van zijn belang in zijn vastgoeddivisie te verkopen aan het eveneens Chinese Hopson Development. De deal zou het financieel geplaagde Evergrande omgerekend 4,3 miljard euro opleveren. Dat meldt de Chinese staatskrant Global Times, nadat de handel van zowel de aandelen Evergrande als Hopson was stilgelegd.
Lees verder

Negen jaar geleden apart geadopteerd, maar elkaar hier teruggevonden: tweelingbroers spelen samen in Vlaamse musical
In de musical 'The Bodyguard' speelt op dit moment een bijzonder guitig duo mee. Tweelingbroers Bekema en Sahladin (10) werden geboren in Ethiopië, maar kwamen na hun adoptie terecht in twee verschillende gezinnen. Bekema woont bij zijn ouders in Lokeren, zijn broer vond een thuis in Lede. "Later gaan we in villa's naast elkaar wonen. Als we genoeg geld hebben. Met een grote garage voor onze twee auto's: Tesla's en Range Rovers", zegt Sahladin enthousiast. Broerlief is het daar helemaal mee eens, behalve dan dat hij toch liever Jeeps wil.
Lees verder

Droge en zonnige start van de dag, weekend wordt nog mooier: nazomerweer voor de boeg
Vandaag start vrij zonnig, maar morgen en woensdag krijgen we een regenzone te verwerken. Donderdag wordt het weer beter weer. Dit weekend wordt het zelfs mooi nazomerweer met temperaturen tot 18 graden verwacht.
Lees verder

Belg heeft nog te veel vakantiedagen staan: wat gebeurt er met niet-opgenomen verlof?
De zomervakantie van 2021 behoort al enkele weken tot het verleden, maar de Belg heeft nog steeds een flinke portie minder vakantie opgenomen dan in een 'normaal' jaar. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Acerta op basis van gegevens onder 260.000 werknemers. "Wettelijk verlof overdragen naar volgend kalenderjaar is illegaal", waarschuwt Marijke Beelen van Acerta in een gesprek met Jobat.be. De experte vakantie vertelt wat je wel en niet mag en/of moet doen met je wettelijk verlof.
Lees verder

Nieuw-Zeeland staakt pogingen coronavirus volledig uit te bannen
Nieuw-Zeeland staakt de pogingen om het coronavirus volledig uit te bannen. Premier Jacinda Ardern kondigde vandaag aan dat vanwege de strategiewijziging waarschijnlijk de komende weken een aantal lockdownmaatregelen in de stad Auckland kunnen worden versoepeld. De nieuwe strategie komt neer op leren leven met de aanwezigheid van het virus, maar de verspreiding zoveel mogelijk beperken.
Lees verder

Ook België wil alle "forever chemicals" verboden zien
Deze week schaart ons land zich op de Europese ministerraad officieel achter de voorbereiding van een ban op duizenden PFAS. Dat schrijft De Standaard maandag.
Lees verder

Alexandra Clemente wil als burgemeester van Napels strijd aanbinden met de maffia die haar moeder doodde
Alexandra Clemente (34) verloor haar moeder door een verdwaalde kogel van de maffia. Nu wil ze burgemeester van Napels worden om de strijd aan te gaan met de moordenaars.
Lees verder

Kompany zucht eens bij vraag over analyse en legt nadruk op context: "Club heeft huiswerk jarenlang goed gemaakt"
Progressiemarge. Het nieuwe modewoord op Anderlecht. Kompany: "De analyse van de eerste tien matchen? Vraag ons die nog eens na de volgende tien."
Lees verder

"Britney Spears wil nooit meer optreden"
Nu vader Jamie Spears (69) niet langer haar toezichthouder is en de vrijheid van Britney Spears (39) aan de horizon lonkt, lijkt de zangeres er over uit te zijn voorlopig niet meer te willen optreden. Of dit voorgoed is, is nog niet duidelijk. Dat meldt TMZ.
Lees verder

Pech voor Tom Cruise: Russische filmploeg vertrekt dinsdag naar het ISS voor eerste film in de ruimte
De Amerikaanse acteur Tom Cruise (59) kondigde al aan dat hij een film wilde gaan opnemen in de ruimte, maar een Russische filmploeg is hem nu voor. Actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko vertrekken dinsdag naar het ISS voor de nieuwe film 'The Challenge' ('Vizov').
Lees verder

Qatar laat in China vier nieuwe tankers bouwen voor vervoer aardgas
Qatar heeft een bestelling geplaatst bij een Chinese scheepsbouwer voor vier nieuwe tankers voor het vervoer van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Het emiraat wil daarmee inspelen op de sterke vraag naar zijn aardgas. De Golfstaat is 's werelds grootste exporteur van lng.
Lees verder

Mbaye Leye ontslagen als trainer van Standard
Mbaye Leye is niet langer coach van Standard. De 38-jarige Senegalees werd na een onderhoud met CEO Alexandre Grosjean ontslagen. De Rouches verloren hun laatste drie wedstrijden en staan pas twaalfde. De 3-0 na 18 minuten tegen KV Mechelen afgelopen vrijdag en het bijhorende supportersprotest was de druppel. "Ik doe wat ik kan met wat ik ter beschikking heb", zei Leye na afloop, maar Standard gaat dus op zoek naar een nieuwe T1 om de club uit het slop te trekken.
Lees verder

Beiden ontslagen, maar nog gezinsinkomen van zo'n 4.000 euro: "Nu wil ik een job waar ik plezier uit haal"
Els Van den broeck (48) en Jan Cornelissen (52) werden allebei dit jaar ontslagen en zijn vandaag allebei op zoek naar een andere job. Toch maken ze zich geen financiële zorgen. "Het feit dat we wat kapitaal achter de hand hebben, geeft je vrijheid. Daardoor hebben we nu ook geen stress", zegt het koppel.
Lees verder

"Vermeersch volgend jaar kopman? Rustig, rustig"
"En? (met brede grijns) We verjongen te veel zeker, hé?" Díe hadden we van ver zien komen. Tuurlijk kon John Lelangue, CEO van Lotto-Soudal, het niet laten aan de teambus in Roubaix. Ach, het mocht wel nu. Want wát een berekoers reden zijn troepen.
Lees verder

Brasserie krijgt versterking van robot Eva om klanten te bedienen: "Ze zegt zelfs 'smakelijk' als ze het eten aan tafel brengt"
Brasserie Kaai 22 in Temse krijgt binnen vier weken versterking van dienster Eva. Ze zal geen loon krijgen en toch elke dag zonder morren een hele shift meedraaien. Eva is namelijk een robot, de eerste die in ons land in de horeca wordt ingezet. "Maar ons personeel moet zich geen zorgen maken. Daarvoor vinden we persoonlijk contact net iets te belangrijk", zegt zaakvoerster Lucie Dieleman.
Lees verder

"He's a bit off": analist Roy Keane duidelijk over De Bruyne, die Anfield eindelijk wel stil krijgt met goal
Dan toch. Pas bij zijn zesde bezoek kreeg Kevin De Bruyne eindelijk Anfield stil. Een doelpunt naar het beeld van zijn wedstrijd, naar het beeld van zijn seizoenstart. Verhaal van 'hit and miss' in een spektakelstuk tussen twee topploegen. Guardiola: "Daarom is de Premier League de beste competitie. Wat een atmosfeer."
Lees verder

'Fat Bear Week' opnieuw van start gegaan: wie wordt dit jaar gekroond tot 'dikste' beer?
Voor het zevende jaar op rij is 'Fat Bear Week' van start gegaan in Alaska. Het gaat om een populaire wedstrijd waarbij gestemd wordt op, u raadt het al, de dikste beer die het best voorbereid is op zijn nakende winterslaap.
Lees verder

Peiling van RTBF: kwart van de Belgen voor vervanging van parlementaire democratie
Bijna een kwart (24 procent) van de Belgen wil de huidige parlementaire democratie vervangen door een ander systeem. Meer dan één op de drie meent dat onze samenleving beter af zou zijn als de macht in handen van één leider geconcentreerd zou zijn. Zo blijkt uit een peiling waarvan de RTBF maandag de resultaten publiceert.
Lees verder

Gezinnen staan na zalig nachtje Plopsahotel voor gesloten pretparkdeur, directie reageert: "Openingsuren staan duidelijk op de website vermeld"
Wat een leuke tweedaagse in Plopsaland De Panne had moeten worden, is uitgedraaid op een fiasco voor Sylvie Pannier (49) en Caroline Vermeulen (36) en hun kinderen. "We kwamen gisteren zondag aan, plonsden een hele dag in het water van Plopsaqua en zouden vandaag maandag de achtbanen in Plopsaland uittesten. Wat blijkt? Het pretpark is dicht. Niemand had ons dat verteld", klinkt Sylvie teleurgesteld.
Lees verder

Taliban schakelen cel Islamitische Staat uit in Kaboel na aanslag moskee
De taliban zeggen dat ze een groep extremisten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) hebben uitgeschakeld in Kaboel. Dat gebeurde enkele uren nadat er meerdere doden waren gevallen door een bomexplosie bij een moskee in de hoofdstad van Afghanistan.
Lees verder