Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

EMA onderzoekt aanvraag tot goedkeuring antilichamenbehandeling Roche en Regeneron

HLN
EMA onderzoekt aanvraag tot goedkeuring antilichamenbehandeling Roche en Regeneron
Farmabedrijf Roche heeft bij het Europees geneesmiddelenagentschap EMA een aanvraag ingediend tot de goedkeuring van zijn Covid-19-behandeling op basis van antilichamen Ronapreve. Dat meldt het EMA in een persbericht.
Lees verder

Aimé Anthuenis pleit in navolging van De Bruyne voor meer realisme: "Zeggen dat we een groot toernooi moéten winnen, is zever"
"Met alle respect, maar we zijn máár België." Kevin De Bruyne (30) sprak na de Nations League even alsof de oude Belgische volksaard als underdog terug was. "Daar heeft dat niets mee te maken", vindt ex-bondscoach Aimé Anthuenis (77), die net als De Bruyne pleit voor meer realisme: "Zijn we ooit écht veel beter geweest dan Frankrijk, neen toch?"
Lees verder

Duitse partij CDU vernieuwt volledig partijbestuur na slechte resultaten
De Duitse partij CDU wil na de slechte resultaten bij de parlementsverkiezingen in september schoon schip maken. Op een bijzonder partijcongres gaan de christendemocraten een volledig nieuw partijbestuur kiezen, zo maakte secretaris-generaal Paul Ziemiak maandag bekend na onderhandelingen van de partijtop in Berlijn.
Lees verder

Dit waren de finales van Red Bull Flick en Red Bull SoloQ tijdens Made in Asia
Afgelopen weekend vond tijdens het Made In Asia-festival in Brussels Expo de finale van zowel Red Bull Flick (CS:GO) als Red Bull SoloQ (League of Legends) plaats. Daar vochten de finalisten uit vier verschillende kwalificatiewedstrijden om de eindoverwinning.
Lees verder

Nederlands gerecht laat twee chatkanalen op Telegram afsluiten omdat er bedreigingen werden gedeeld
Twee chatkanalen op de app Telegram zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie in Nederland gesloten. Gebruikers van de kanalen Bataafse Republiek en Bataafs Nieuws deelden er bedreigingen en opruiingen tegen bestuurders.
Lees verder

Nederlandse Gazelle-eigenaar wordt grootste fietsenmaker ter wereld na overname Cannondale
Het Nederlandse Pon.Bike, eigenaar van fietsenmerk Gazelle, neemt het Amerikaanse Dorel Sports over. Dorel is de maker van onder meer de Cannondale-fietsen en Schwinn-bikes. Met de overname wordt Pon de grootste fietsenfabrikant ter wereld. Er is omgerekend iets meer dan 700 miljoen euro mee gemoeid.
Lees verder

Vlaamse regering verhoogt budget voor contactcenter 1700 met 1,325 miljoen euro
Ook in 2021 krijgt 1700 - het gratis contactnummer van de Vlaamse overheid - nog aanzienlijk meer vragen dan in een normaal jaar. Daarom heeft de Vlaamse regering beslist om het budget voor het contactcenter met 1,325 miljoen euro te verhogen.
Lees verder

Kim Kardashian repeteerde 20 uur per dag voor 'Saturday Night Live'
Afgelopen weekend was Kim Kardashian (40) gastpresentatrice van de Amerikaanse satirische sketchshow 'Saturday Night Live'. Ze spotte daar onder meer met haar ex-man Kanye West (44) en haar zussen. Maar dat 'grappige' optreden kostte heel wat bloed, zweet en tranen. Volgens insiders klopte de celebrity bijzonder veel werkuren.
Lees verder

André Hazes schrapt concerten in Lotto Arena door burn-out: 'Vlaanderen zingt Hazes' komt in de plaats
Jammer voor wie tickets had voor André Hazes (27) in de Lotto Arena in Antwerpen. De Nederlandse zanger is in behandeling voor een burn-out en annuleert nu ook zijn concerten op 10, 11 en 13 november. Dat bevestigt zijn management aan 'Het Laatste Nieuws'. Al beloven ze wel een feestje met een fantastisch alternatief: 'Vlaanderen zingt Hazes' met tal van topartiesten.
Lees verder

De ultieme Bondgirls (deel III): hoe Barbara Bach, het 'mooiste model van Italië', langzaam weggleed in een verslaving
Eindelijk kunnen we in de bioscoop weer genieten van James Bond. De release van 'No Time To Die' werd door de pandemie uitgesteld, maar 007 is niet stuk te krijgen en wordt opnieuw omringd door vrouwelijk schoon. In onze nieuwe reeks zetten we de meest opvallende actrices in de kijker die gestalte gaven aan de legendarische Bondgirls. Met vandaag deel III: Barbara Bach (nu 74), KGB-agente Anya Amasova in 'The Spy Who Loved Me'. Een portret van een vrouw die overal aanbeden werd, tot een hardnekkige verslaving en foute contacten haar leven in een puinhoop veranderden.
Lees verder

Dimitri de Condé krijgt nieuwe titel en heeft sportieve touwtjes nog meer in handen bij Genk: "Dit is een engagement voor het leven"
Zeg niet langer technisch directeur tegen Dimitri de Condé (46). De sportieve baas van Racing Genk gaat vanaf vandaag door het leven als 'Head of football.' De Condé: "Het is mijn ambitie dat de jongere generatie voetbalsupporters ons binnen 20 jaar wél zal zien als een traditionele topclub. We prikkelen de clubs daarboven al even, nu moeten we daar stabiliteit in krijgen."
Lees verder

Greta Thunberg en andere klimaatjongeren halen gedeeltelijk slag thuis bij Verenigde Naties
Landen kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor de schadelijke gevolgen van koolstofemissie op kinderen, ook buiten hun landgrenzen. Dat hebben de Verenigde Naties vastgelegd in een "historisch", maar niet-bindend besluit. De zaak werd in 2019 aangekaart door een groep van zestien klimaatjongeren, onder wie de Zweedse activist Greta Thunberg.
Lees verder

Vader en zoon vinden tientallen spijkers in maïsstengels: "Moedwillige sabotage, door iemand die weet hoe een hakselaar werkt"
Landbouwer Marc D'Haene en zijn zoon Ruben zijn het slachtoffer geworden van een vreemd geval van vandalisme. Ze begonnen maandagochtend met het verhakselen van maïs, maar hun hakselmachine viel om de haverklap uit. "Over de hele partij waren minstens dertig spijkers door de stengels geslagen", zucht Marc.
Lees verder

Advocaat en neef van drugsbaron Ridouan Taghi blijft in de cel
De 38-jarige advocaat die vrijdag in Nederland is aangehouden en opgesloten, een neef van Ridouan Taghi, blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag het voorarrest met veertien dagen verlengd.
Lees verder

Meeval voor Nys, die mogelijk al over vier weken weer kan crossen: "Het enige wat écht spijtig is, is dat Thibau hierdoor een pak UCI-punten mist"
Geluk bij een ongeluk voor Thibau Nys (19). De crosser brak dit weekend zijn linkersleutelbeen bij een val in de Wereldbekercross in Waterloo, maar het ziet ernaar uit dat het om een 'propere' breuk gaat. Met wat meeval kan hij over vier weken alweer koersen. Maar sportief blijft zijn val niét zonder gevolgen. Hoe gaat Nys om met die opdoffer?
Lees verder

EXPLAINER. Hier moet u rekening mee houden als u zonnepanelen overweegt: "Eerst isoleren, dan pas zonnepanelen"
Als u overweegt om zonnepanelen aan te kopen, kan het zijn dat u door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom vatten we in dit artikel samen waar u op moet letten als u zonnepanelen wil aanschaffen. Roger Vanparys van Test Aankoop geeft enkele tips voor de aankoop.
Lees verder

Wereldbank: "Armere landen profiteren nauwelijks van economisch herstel na coronacrisis"
De armere landen profiteren volgens de Wereldbank nauwelijks van het economisch herstel na de coronacrisis. Er is sprake van een "dramatische ongelijkheid" en de ontwikkelingslanden blijven voor grote uitdagingen staan, waarschuwde voorzitter David Malpass van de Wereldbank maandag aan het begin van de gezamenlijke jaarvergadering met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Omdat het armere landen ontbreekt aan vaccins en financiële armslag om de economie te ondersteunen, neemt de ongelijkheid tussen landen toe, luidt het.
Lees verder

Onderhandelaars kloppen energieakkoord af: 80 euro korting voor kwetsbare gezinnen
De onderhandelaars van de Vivaldi-regering hebben een energieakkoord afgeklopt. Dat is bevestigd aan onze redactie. Mensen die onder het sociaal tarief vallen, zouden 80 euro korting krijgen.
Lees verder

Onthaalmoeder voor rechter na dooreenschudden van 7 maanden oude baby: "Kans is groot dat ze het gedaan heeft maar er blijft twijfel"
Een 55-jarige onthaalmoeder uit Gooik is voor de Brusselse correctionele rechtbank terecht moeten staan omdat ze in juni 2015 een 7 maanden oude baby zou dooreengeschud hebben. Het kindje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis maar herstelde volledig. Zelf houdt de vrouw vol dat ze niets fout heeft gedaan en ook het parket is niet overtuigd van haar schuld. "Maar er is geen enkel andere mogelijkheid dan dat zij hiervoor verantwoordelijk is", klonk het bij de ouders van het meisje.
Lees verder

Thailand heropent vanaf november geleidelijk aan grenzen voor gevaccineerde toeristen
Thailand opent vanaf 1 november geleidelijk aan de grenzen voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers. Dat zei premier Prayut Chan-O-Cha. Het land hoopt zijn toeristische industrie uit het slop te halen, nadat het toerisme wereldwijd instortte door de coronapandemie.
Lees verder