Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 oktober 2021

Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen

HLN
Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen
Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.
Lees verder

Jongeman van 23 opgepakt voor verkrach­ting van 82-jarige dame op Linkeroe­ver
Eind september werd een bejaarde vrouw (82) verkracht tijdens een wandeling met haar hond op Linkeroever. Ze werd levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek werd een 23-jarige verdachte gearresteerd. Hij is aangehouden voor verkrachting en poging tot moord.
Lees verder

Eén van de twee laatste noordelijke witte neushoorns ter wereld moet uit de race stappen om soort te redden
Eén van 's werelds laatste twee noordelijke witte neushoorns moet helaas stoppen met het prestigieuze en aartsmoeilijke kweekprogramma dat de soort van uitsterving moet redden. Dat hebben de wetenschappers die zich bezighouden met het huzarenstukje laten weten, schrijft Reuters. De laatste twee noordelijke witte neushoorns zijn een moeder en een dochter. Beide verblijven in het Keniaanse reservaat van Ol Pejeta.
Lees verder

Ook acteur Brandon Lee werd neergeschoten op een filmset: "De sterfscène van z'n personage werd z'n eigen dood"
Het tragische ongeval op de set van 'Rust', waarbij acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins heeft neergeschoten, is niet het eerste in Hollywood. In 1993 blaast Brandon Lee - de zoon van Bruce Lee - op een gelijkaardige manier z'n laatste adem uit, op de set van horrorfilm 'The Crow'. De jongeman staat op dat moment aan de rand van z'n grote doorbraak, maar de sterfscène van z'n personage betekent helaas ook z'n eigen dood.
Lees verder

Kenny De Ketele stelt baansensatie Tuur Dens - gisteren goed voor zilver op het WK - voor: "Hij is echt een bóm"
Wat weet u over Tuur Dens? De kans is klein dat die vraag snel zal opduiken in 'De Slimste Mens ter Wereld', maar wie weet is het binnen een paar jaar wél zover. Want het gaat snoeihard voor de 21-jarige baanwielrenner, die gisteren zilver pakte op het WK - zijn állereerste - in Roubaix. Collega (en ex-coach) Kenny De Ketele over de laatste ontdekking in pisteland. "Tuur is echt een bóm."
Lees verder

Kenny De Ketele stelt baansensatie Tuur Dens (21) - goed voor zilver op het WK - voor: "Hij is echt een bóm"
Wat weet u over Tuur Dens? De kans is klein dat die vraag snel zal opduiken in 'De Slimste Mens ter Wereld', maar wie weet is het binnen een paar jaar wél zover. Want het gaat snoeihard voor de 21-jarige baanwielrenner, die gisteren zilver pakte op het WK - zijn állereerste - in Roubaix. Collega (en ex-coach) Kenny De Ketele over de laatste ontdekking in pisteland. "Tuur is echt een bóm."
Lees verder

Coronavaccins zorgen niet voor een groter risico op miskramen, blijkt uit Noorse studie
Onderzoekers uit Noorwegen, de VS en Canada hebben een onderzoek gedaan naar vrouwen die zich tijdens hun zwangerschap laten vaccineren tegen corona. De onderzoekers concluderen dat zij niet vaker een miskraam krijgen dan vrouwen die zich niet laat vaccineren tijdens hun zwangerschap. Daarbij maakte het ook niet uit of de vrouwen vaccins van Pfizer, Moderna of AstraZeneca kregen, schrijft het Noorse Instituut voor Publieke Gezondheid op hun eigen site.
Lees verder

Anuna De Wever op klimaatmars Gent: "Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is"
Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. "Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen", staat er te lezen op hun Facebookpagina. "De tijd dringt en wij gaan niet toekijken hoe onze toekomst van ons wordt afgenomen door het gebrek aan ambitie van onze politici." Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het 'klimaatspijbelen' te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. "De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?", zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
Lees verder

Komt er veel volk naar de klimaatmars in Gent? Anuna De Wever blikt vooruit bij HLN LIVE
Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. "Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen", staat er te lezen op hun Facebookpagina. "De tijd dringt en wij gaan niet toekijken hoe onze toekomst van ons wordt afgenomen door het gebrek aan ambitie van onze politici." Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het 'klimaatspijbelen' te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. Boegbeeld Anuna De Wever blikt vooruit bij HLN LIVE.
Lees verder

Vlaamse regering trekt 5 miljoen euro uit voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorg
De Vlaamse regering trekt 5 miljoen euro uit voor betere arbeidsvoorwaarden in de Vlaamse revalidatievoorzieningen, de psychiatrische verzorgingstehuizen, de initiatieven voor beschut wonen en de palliatieve zorg. Dat meldt Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V). Het gaat om een maatregel in uitvoering van het sociaal akkoord VIA 6.
Lees verder

Duizenden Poolse vrouwen lieten afgelopen jaar illegaal of in buitenland abortus uitvoeren door verstrengde wet
Minstens 34.000 vrouwen hebben in het afgelopen jaar in het buitenland of in Polen (illegaal) een abortus laten uitvoeren. In 2020 kondigde de Poolse regering een strengere abortuswetgeving aan. Zo is de ingreep sindsdien enkel nog toegelaten als de zwangerschap een bedreiging vormt voor het leven of de gezondheid van de moeder, of wanneer de zwangerschap het resultaat is van verkrachting of incest.
Lees verder

'Drop your knife en doe wat met je life'-campagne: 70 wapens ingeleverd bij politie in Zeeland
Bij de politie in Zeeland konden Nederlanders afgelopen week hun wapens straffeloos en anoniem inleveren. In totaal leverde dat maar liefst zeventig wapens op. Gaande van vlindermessen tot zelfs een geweer.
Lees verder

Thailand verwelkomt vanaf 1 november gevaccineerde toeristen uit België en 45 andere landen
Vanaf 1 november opent Thailand opnieuw de grenzen voor toeristen uit België en 45 andere landen. Dat heeft premier Prayut Chan-o-cha aangekondigd. Naast België gaat het onder meer over Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Chili.
Lees verder

'Dianagate' brengt BBC in nauwe schoentjes: wie deed cruciale documenten over explosief interview verdwijnen?
Het schandaal rond het explosieve interview dat prinses Diana in 1995 gaf aan BBC-journalist Martin Bashir (58), blijft uitdijen. De Britse omroep moest al erkennen dat de prinses met vervalste 'bewijzen' overtuigd werd het interview te geven, ze troffen een schikking van bijna 600.000 euro met de klokkenluider die de praktijken aan het licht bracht én ze verontschuldigden zich al officieel bij prins Harry, prins William en de familie Spencer. Maar volgens nieuw onderzoek is de kous daarmee niet af: er blijken vier cruciale documenten over de zaak 'verloren' te zijn gegaan bij de BBC, die voor een ander verloop van de feiten hadden kunnen zorgen. Wat stond in die essentiële documenten en waar gingen ze naartoe?
Lees verder

Blake Lively haalt uit naar paparazzi: "Dit is degoutant"
Actrice Blake Lively (34) heeft een Instagram-pagina op de vingers getikt voor het plaatsen van foto's van haar drie dochters. Samen met echtgenoot en acteur Ryan Reynolds (44) doet ze er alles aan om hun kinderen zoveel mogelijk uit de schijnwerpers te houden.
Lees verder

Vrouw ontvangt donornier van varken: hoe werkt dat? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
Amerikaanse artsen zijn erin geslaagd om een varkensnier te laten werken in een mens. De familie van een hersendode vrouw stelde haar lichaam ter beschikking van de wetenschap. Zij kreeg de varkensnier ingeplant, en die deed twee dagen lang haar werk zonder dat het lichaam de nier afstootte. Hoe kan dat? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
Lees verder

DE VONK. Christine werkte met Domenico op een cruise toen Cupido toesloeg. "Onze eerst kus was lang en zacht. Alsof we dat al jaren deden"
"Een cruiseschip heeft gelukkig veel verborgen plekjes. Al zijn we wel betrapt in de bezemkast." De getrouwde Christine (30) werkt op een cruise en ontmoet er crewlid Domenico (31). Wanneer hun schip aanmeert in Venetië en de twee een magische twaalf uur beleven in de gondelstad, kiest ze voluit voor hem en scheidt ze van haar man. Hand in hand verlaten ze de open zee om een leven te starten in Rome, al is dat zwaarder dan verwacht. "Iedereen verklaarde me gek. 'Wat ga jij aanvangen met een Italiaan?', zeiden ze."
Lees verder

Speelgoedgigant Mattel voorspelt "sterk feestdagenseizoen", leveringsproblemen omzeild
Speelgoedmaker Mattel, bekend van Barbie en Fisher-Price, heeft minder last van leveringsproblemen van grondstoffen en speelgoed dan het bedrijf zelf had gedacht. Het verwacht een sterk feestdagenseizoen en verhoogt de omzetprognose voor het volledige boekjaar.
Lees verder

Bekende Zweedse rapper (19) doodgeschoten in Stockholm
Een van Zwedens meest populaire rappers is om het leven gekomen bij een schietpartij in hoofdstad Stockholm. De 19-jarige artiest Einár, die in het Noord-Europese land meerdere prijzen heeft gewonnen en tientallen miljoenen keer gestreamd werd op muziekplatforms, is donderdagavond laat beschoten bij een appartementencomplex. Hij zou ter plekke zijn overleden.
Lees verder

Niet verboden, wel vreemd: medicijn tegen spierspasmen duikt op in het peloton, geviseerd Bahrain-Victorious reageert
Vreemd verhaal uit de dopingwereld. Bij een recente controle in Frankrijk zijn bij wielrenners sporen van een medicijn gevonden dat normaal bedoeld is voor mensen die lijden aan de zenuwziekte MS. Om wie het gaat, is niet bekend gemaakt. Waarvoor het product gebruikt wordt, is ook nog onzeker. Dopingjager Peter Van Eenoo: "Dit doet wellicht een alarm afgaan bij het WADA."
Lees verder