Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Een kus is niet zómaar een kus. “Het kan je seksleven verbeteren”

HLN
Een kus is niet zómaar een kus. "Het kan je seksleven verbeteren"
Hoe vaak geef jij jouw partner een dikke smakkerd: meerdere keren per dag of hoogstens één keer elke week? Dat kan heel wat over je seksleven verklappen, blijkt uit een nieuwe studie. Amerikaanse wetenschappers beweren dat er een link is tussen zoenen en hoe gelukkig koppels zijn tussen de lakens. "Een passionele tongdraai doet je bloedvaten uitzetten en je pupillen verwijden."
Lees verder

Niet langer god, wel nog steeds een halfgod in Frankrijk: "Deschamps wil tonen dat hij de baas is"
Een god is hij sinds de vroege EK-exit niet meer in Frankrijk, maar toch nog altijd wel een halfgod: Didier Deschamps zit tot het WK van 2022 gebeiteld als bondscoach van Les Bleus. Zelfs als de Rode Duivels hen donderdag elimineren in de Nations League blijft DD op post, menen Franse kenners, "al zal de kritiek dan wel luider klinken dan ooit tevoren."
Lees verder

Kim Clijsters opent op WTA Indian Wells tegen Tsjechische Katerina Siniakova
Kim Clijsters (WTA 1476) neemt het in de eerste ronde van het prestigieuze toernooi van Indian Wells op tegen de 25-jarige Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 53). De 38-jarige Limburgse kreeg een wildcard voor het met 8.150.470 dollar gedoteerde toernooi, dat ze in 2003 en 2005 won.
Lees verder

Australië weert buitenlandse toeristen zeker tot 2022
Australië gaat zijn grenzen voor buitenlandse toeristen zeker niet voor 2022 openen. Buitenlanders kunnen sinds maart vorig jaar niet meer naar het land op vakantie. Het is nog niet duidelijk wanneer deze coronamaatregel wordt opgeheven.
Lees verder

"Wat ga je beginnen met een jerrycan van vijf liter?" Wat je moet weten over de stijgende dieselprijzen
Hoe komt het dat de dieselprijzen stijgen en wat kan je daartegen ondernemen? Chris Decroix van Carbu.com houdt de evoluties van de brandstofprijzen nauwgezet in het oog: dé man dus om met onze vragen te bestoken. "De benzineprijzen volgen tegen het einde van deze week."
Lees verder

"Diesel opslaan mag niet en heeft ook geen zin": expert beantwoordt je vragen over stijgende prijzen
Hoe komt het dat de dieselprijzen stijgen en wat kan je daartegen ondernemen? Chris Decroix van Carbu.com houdt de evoluties van de brandstofprijzen nauwgezet in het oog: dé man dus om met onze vragen te bestoken. "De benzineprijzen volgen tegen het einde van deze week."
Lees verder

Belgische vrouw (27) verkracht na avondje stappen in Madrid
De Spaanse politie is op zoek naar de vermeende verkrachter van een Belgische vrouw (27). Dat melden Spaanse media. Het slachtoffer werd zaterdagnacht na een nachtje stappen benaderd door een aantal mannen. Een van hen zou haar verkracht hebben.
Lees verder

Vrouw die prins Andrew beschuldigt van seksueel misbruik wil oude deal met Epstein vrijgeven
De vrouw die de Britse prins Andrew beschuldigt van seksueel misbruik, Virginia Giuffre, is bereid een schikking te laten zien die ze jaren geleden sloot met multimiljonair Jeffrey Epstein. De advocaat van de prins verklaarde onlangs tegenover een rechter in Manhattan dat die deal uit 2009 het waarschijnlijk onmogelijk maakt om zijn cliënt aan te klagen.
Lees verder

'Familie'-actrice Caroline Maes breekt met echtgenoot en vindt nieuwe liefde: "Pijnlijk na een huwelijk van 23 jaar"
"Ik heb al zeker honderdduizend keer gezegd: 'En nu ben ik weg!'", zo klonk het eerder nog in een interview. Nu heeft Caroline Maes (45) ook definitief een streep getrokken onder huwelijk van 23 jaar. De 'Familie'-actrice, wier focus nu in de eerste plaats op haar drie zonen ligt, laat ex-man Peter achter zich en heeft intussen een nieuwe liefde in haar leven. "Het is uiteraard pijnlijk en het ligt nog heel gevoelig", vertelt ze ons.
Lees verder

Zoveel meer dan een meesterhelper: Tim Declerq behaalt universitair diploma
Tim Declercq kan heel wat meer dan louter met de fiets rijden. Zo deelde de 32-jarige meesterhelper van Deceuninck - Quick.Step vanochtend een foto op sociale media waaruit blijkt dat hij zijn universitair masterdiploma heeft behaald in 'Physical education and kinesiology, training & coaching'. "Iedereen weet dat ik niet de snelste sprinter ben, dus heeft het me 30 jaar gekost om mijn academische carrière af te werken. Omdat mijn verdunde haarlijn niet zichtbaar is op de foto zou ik kunnen zeggen dat dat mij eeuwing jong heeft gehouden, maar da's enkel in mijn binnenste zo", klonk het onder meer in het bijschrift.
Lees verder

Britney Spears bedankt fans voor 'bevrijding': "Ik heb geen woorden en heb twee uur lang gehuild"
Britney Spears (39) heeft haar fans via sociale media bedankt voor hun onvoorwaardelijke steun in de strijd om de bewindvoering die haar vader Jamie (69) voert. Vader Spears werd afgelopen week door rechter Penny per direct afgezet als toezichthouder, omdat de huidige situatie volgens de rechter onhoudbaar was. Britney zegt niet zo ver te hebben kunnen komen zonder haar fans.
Lees verder

Vreemdelingenzaken start met Facebookcampagnes om Afghaanse secundaire migratie naar België af te remmen
De Dienst Vreemdelingenzaken start met ontradingscampagnes op Facebook om de secundaire migratiestromen naar ons land af te remmen. Dat meldt staatssecretaris voor asiel en migratie, Sammy Mahdi (CD&V). De campagne is specifiek gericht op Afghanen die al een asielprocedure hebben opgestart in Roemenië, Bulgarije, Oostenrijk en Duitsland.
Lees verder

Toch een huwelijk in 'Thuis' en 'Familie'-mysterie opgelost: dit kom je te weten in de vijfde Soapspecial
Fan van soap en nieuwsgierig naar wat je als kijker nog te wachten staat? Dan haal je maar beter de vijfde Soapspecial in huis, want daarin wordt ook deze keer weer kwistig veel verklapt. Leve de spoilers!
Lees verder

Indiase minister wil geluid van claxons vervangen door muziekdeuntjes
Wie India zegt, denkt al snel aan de chaotische toestanden in het verkeer. Claxonnerende voertuigen allerhande die kriskras door elkaar rijden. Aan die kakofonie van toeterende wagens wil de Indiase minister van Transport nu een einde maken. Hij denkt eraan de luide claxons te vervangen door het geluid van lokale muziekinstrumenten.
Lees verder

Club Brugge krijgt groen licht voor bouw nieuw stadion: omgevingsvergunning maakt eind aan lijdensweg van 15 jaar
Belangrijke dag voor Club Brugge, dat volgens onze informatie groen licht krijgt voor de bouw van een gloednieuwe voetbaltempel op de Olympiasite. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal de omgevingsvergunning voor het bouwproject vandaag, uiterlijk morgen, toekennen, waarmee er een einde aan een lijdensweg van 15 jaar lijkt te komen. Al kan er nog altijd beroep aangetekend worden.
Lees verder

Oud-VRT-baas Paul Lembrechts reageert op 'Pandora Papers': "Bekt goed hé, mijn naam in zo'n dossier. Maar dit is echt peanuts"
Opvallende naam in de 'Pandora Papers': Paul Lembrechts (64), ex-CEO van de VRT. In 2010 investeerde hij 20.000 euro in een toerismebedrijf van een vriend, dat blijkbaar ook een postbusvennootschap heeft op de Maagdeneilanden. "Ik loop zelfs het risico mijn geld kwijt te zijn, laat staan dat ik hier ooit al voordeel mee deed."
Lees verder

Eén brengt vier speciale uitzendingen voor 'Dag tegen Kanker'
Op donderdag 21 oktober 2021 is het de 22ste 'Dag tegen Kanker'. Op die dag steekt Vlaanderen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. In verschillende programma's die week staat Eén stil bij de verhalen achter de ziekte en steunt de omroep iedereen die met kanker te maken krijgt. Onder meer Miguel Van Damme en Goedele Liekens zullen hun verhaal brengen.
Lees verder

Onderzoekscommissie: "Franse geestelijken hebben sinds 1950 zeker 216.000 jongeren misbruikt"
Naar schatting 216.000 jongeren zijn sinds 1950 het slachtoffer geworden van seksueel misbruik door geestelijken in de Franse rooms-katholieke kerk. Dat concludeert een onderzoekscommissie. Als ook mensen zonder officiële functie in de kerk als dader meegeteld worden, zou dat aantal zelfs oplopen tot 330.000. Het gaat dan bijvoorbeeld om aalmoezeniers, leerkrachten in katholieke scholen en leiders van jeugdbewegingen.
Lees verder

Proximus en Telenet zien forse toename sms-verkeer door panne bij Facebook
Door de wereldwijde panne bij Facebook, WhatsApp en Instagram zagen telecomoperatoren Proximus en Telenet een toename van het sms-verkeer in Vlaanderen. Op de piek tussen 20.15 uur en 20.30 uur was er zelfs een stijging van maar liefst 156 procent ten opzichte van een normale maandagavond bij Telenet. Dat is bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Dader overval op scoutskamp riskeert 30 maanden cel: "Fout gelopen nadat ex vertelde dat ze zwanger was"
De twee daders van de gewapende overval op een scoutskamp in Steendorp de voorbije zomer riskeren 30 en 40 maanden cel. De ene is een verslaafde barman uit Sint-Niklaas, de andere is echter gekend als goedaardige Chiroleider. "Op 7 juli heb ik me in het uitgaan gestort en voor het eerst cocaïne gebruikt", vertelde die de rechter. "Ik raakte het noorden kwijt."
Lees verder