Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Dimitri Gorris veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op liefdesrivaal

HLN
Dimitri Gorris veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op liefdesrivaal
Het Antwerpse hof van assisen heeft Dimitri Gorris (35) uit Hemiksem na ruim twee uur beraadslaging veroordeeld tot twintig jaar opsluiting voor de moord op zijn liefdesrivaal Bart Teichmann (38). Het openbaar ministerie had 26 jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling gevorderd. De jury hield rekening met verschillende verzachtende omstandigheden. Anderzijds werd echter ook zijn goed gevulde strafverleden benadrukt. "Het hof tilt zwaar aan het feit dat Gorris geen hulp bood aan het slachtoffer toen hij op de grond lag", klonk het.
Lees verder

ASSISEN. Dimitri Gorris veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op Bart Teichmann: "Zijn daden hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het leven van Barts familie."
Met weerhouding van een viertal verzachtende omstandigheden heeft de 12-koppige jury Dimitri Gorris donderdagavond veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Ze hielden zoals de verdediging vroeg rekening met het feit dat hij geen makkelijke jeugd heeft gehad, maar benadrukte ook zijn goed gevulde strafverleden. "Het hof tilt zwaar aan het feit dat Dimitri Gorris geen hulp bood aan het slachtoffer toen hij op de grond lag."
Lees verder

Dimitri Gorris veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op liefdesrivaal: "Zijn daden hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het leven van Barts familie"
Het Antwerpse hof van assisen heeft Dimitri Gorris (35) uit Hemiksem na ruim twee uur beraadslaging veroordeeld tot twintig jaar opsluiting voor de moord op zijn liefdesrivaal Bart Teichmann (38). Het openbaar ministerie had 26 jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling gevorderd. De jury hield rekening met verschillende verzachtende omstandigheden. Anderzijds werd echter ook zijn goed gevulde strafverleden benadrukt. "Het hof tilt zwaar aan het feit dat Gorris geen hulp bood aan het slachtoffer toen hij op de grond lag", klonk het.
Lees verder

LIVE. Boeken dicht na rode kaart Muñoz en tweede penaltygoal Petkovic: Zagreb leidt met 0-3 tegen Genk
• Tweede speeldag Europa League • Cegeka Arena • Genk won openingsduel van Rapid Wenen • Moet de Gouden Schoen naar Onuachu? "Hij heeft de grootste impact op een ploeg"
Lees verder

VN geschokt dat Ethiopië zeven VN-medewerkers uitzet
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres is geschokt door het uitzetten van zeven humanitaire medewerkers door Ethiopië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte donderdag bekend dat de zeven VN-mensen binnen 72 uur het land moeten hebben verlaten.
Lees verder

Twee penaltyfouten en rode kaart nekken Racing Genk in Europa League tegen uitgekookt Dinamo Zagreb
Twee strafschopgoals voor Zagreb, een flater van Vandevoordt, een rode kaart voor Daniel Muñoz en een 0-3 nederlaag. Kortom, een Europese avond om snel te vergeten voor zwak Racing Genk.
Lees verder

Gezinnen Gillias en Frans ontdekken elkaars huizen in 'Steenrijk Straatarm': "Beetje gevangen tussen 4 muren"
De families Gillias en Frans gaan een weekend in elkaars huis wonen. Het contrast tussen beide huizen is voor beide gezinnen alvast een grote verrassing. "Wat is dit?! Zo groot!", klinkt het bij de familie Frans. Bij de familie Gillias zijn ze iets minder enthousiast. "Ik weet niet zo goed wat ik hier moet van denken."
Lees verder

Schande in Praag: geen fans door eerder racistisch incident, toegelaten schoolkinderen fluiten Rangers-speler Glen Kamara een hele match uit
Glen Kamara van Rangers is in de Europa League uitgefloten door het publiek van tegenstander Sparta Praag. Dat bestond uit schoolkinderen.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Geen Kanté en Giroud bij Frankrijk, Mancini haalt Pellegrini erijb, Luis Enrique rekent op 17-jarige Gavi
Bondscoach Didier Deschamps heeft zijn 23-koppige selectie voor de Final Four van de Nations League bekendgemaakt, waarin Frankrijk het op 7 oktober in Turijn in de halve finales opneemt tegen de Rode Duivels. De Franse T1 heeft weer een plaats in zijn selectie voor Bayern München-verdedigers Benjamin Pavard en Lucas Hernandez, in september out met blessureleed. Olivier Giroud, de nieuwe ploegmaat van Alexis Saelemaekers bij AC Milan, is niet van de partij.
Lees verder

Onderzoek naar "gebrek aan veiligheid" bij ruimtevaartbedrijf Bezos
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA opent een onderzoek naar beschuldigingen over een gebrek aan veiligheid bij Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van miljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos. Volgens een groep (voormalige) werknemers zou Blue Origin bij besluiten namelijk vaak prioriteit geven aan snelheid en kostenbesparingen, boven middelen om kwaliteit te waarborgen.
Lees verder

Vervolg aan tweede deel van de 'Kimback': Clijsters krijgt wildcard voor Indian Wells
Kim Clijsters (38) breit een vervolg aan het tweede deel van haar 'Kimback' op het WTA 1000-tornooi van Indian Wells. De Limburgse kreeg een wildcard voor het Amerikaanse toernooi.
Lees verder

België telt 400 brouwerijen
België telt 400 brouwerijen. Dat meldt de Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw deze avond. Zythos vzw registreerde deze week het Brusselse DrinkDrink! als 400ste brouwerij. Het aantal brouwerijen is volgens de vereniging de voorbije jaren onafgebroken toegenomen, van 133 in 2010, tot 400 in 2021.
Lees verder

Wall Street beleeft slechtste beursmaand sinds begin van coronacrisis
De aandelenbeurzen in New York kenden hun slechtste maand sinds maart 2020, het begin van de coronacrisis. De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street sloten op de laatste dag van de maand af met koersverlies. Dat de Amerikaanse politiek erin slaagde om een gevreesde 'shutdown' af te wenden, zorgde in de loop van de handelsdag slechts voor een kortstondige opleving van de koersen. Daarna zakte het sentiment weer weg.
Lees verder

Audi Brussels ontwikkelt sneltest voor batterij van elektrische wagen
Audi Brussels heeft een sneltest ontwikkeld die in enkele minuten de toestand van een hoogspanningsbatterij van een elektrische auto kan beoordelen. Het resultaat van de analysesoftware geeft aan welke cellen en modules van de batterij nog gebruikt kunnen worden.
Lees verder

Nachtclubs weer open en mondmaskerplicht vervalt grotendeels in Vlaanderen: deze regels gelden vanaf vandaag
Vanaf vandaag verdwijnt er weer een reeks coronamaatregelen. Zo wordt de mondmaskerplicht in Vlaanderen grotendeels opgeheven en mogen de discotheken en dancings hun activiteiten hervatten. In Brussel, waar de vaccinatiegraad achterophinkt, wordt de versoepeling van bepaalde regels uitgesteld tot midden oktober. Ook Wallonië houdt voorlopig nog vast aan de mondmaskerplicht. De lokale overheden behouden de mogelijkheid om strengere maatregelen te nemen wanneer de epidemiologische toestand op hun grondgebied dat zou vereisen.
Lees verder

OVERZICHT. Hier verdwijnt mondmaskerplicht vanaf vandaag. Waar moet je wél nog een mondmasker dragen?
Vanaf vandaag, 1 oktober, worden er heel wat coronamaatregelen aangepast. Zo verdwijnt de mondmaskerplicht op verschillende plekken, zoals in de horeca en de winkels. Op welke plaatsen mag je je mondmasker opbergen? En waar en wanneer moet je wél nog een mondmasker dragen? Een overzicht.
Lees verder

Voetballegende Pelé mag ziekenhuis uit en wordt thuis verder behandeld
Voetballegende Pelé is donderdag lokale tijd na een kleine maand uit het ziekenhuis ontslagen. De 80-jarige Braziliaan belandde op intensieve zorgen nadat een tumor in zijn dikke darm werd verwijderd. Nu mag hij naar huis om daar verder te herstellen en te worden behandeld. Pelé zal voorlopig chemotherapie moeten blijven ondergaan. Hij verkeert in stabiele toestand, zei zijn medische team.
Lees verder

Biden ondertekent noodwet die 'shutdown' overheid voorkomt
De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagavond (lokale tijd) een noodwet ondertekend waardoor voorkomen wordt dat de Amerikaanse overheid na middernacht zonder geld komt te zitten. Eerder op donderdag hadden de Senaat en het Huis van Afgevaardigden de noodwet, ook wel 'stopgap funding bill' genoemd, al goedgekeurd.
Lees verder

Noord-Korea vuurt luchtafweerraket af
Noord-Korea heeft een "nieuw ontwikkelde" luchtafweerraket afgevuurd, meldde het door de staat gerunde Noord-Koreaanse persbureau KCNA vandaag. "De opmerkelijke gevechtsprestaties" van de raket zouden volgens het bureau te danken zijn aan de introductie van "nieuwe sleuteltechnologieën".
Lees verder

Dr. Dre, Eminem en Snoop Dogg treden op tijdens de Super Bowl
In de halftime-show van de 56e Super Bowl van het American football volgend jaar treden maar liefst vijf grote rappers op. Dat maakte frisdrankgigant Pepsi donderdag (lokale tijd) bekend op Twitter. Pepsi sponsort de vermaarde pauze-act in de Super Bowl, de finalewedstrijd van de American footballcompetitie in de VS, sinds 2013.
Lees verder