Doorgaan naar hoofdcontent

CEO voetbalbond Peter Bossaert overtuigd dat plannen tweejaarlijks WK al van tafel zijn: “De FIFA is een stuk tot i...

HLN
CEO voetbalbond Peter Bossaert overtuigd dat plannen tweejaarlijks WK al van tafel zijn: "De FIFA is een stuk tot inkeer gekomen"
Twee videomeetings van de UEFA-lidstaten en de nationale coaches met de FIFA-top deze week hebben de FIFA opnieuw met de neus op de feiten gedrukt: Europa verzet zich tegen een tweejaarlijks WK. "Het voorstel is eigenlijk door de UEFA met de voorhamer gekraakt. En de FIFA lijkt me nu een stuk tot inkeer gekomen", zegt Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond.
Lees verder

Drukke avondspits zorgt voor lange files bij begin van het weekend
Omstreeks 18.45u vanavond staat er nog steeds meer dan 150 kilometer file op de Vlaamse hoofdwegen. Dat is uitzonderlijk volgens de filebarometer van het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Jongen van 14 op weg naar bushalte bij klaarlichte dag in elkaar geslagen: "Schrik om nog naar school te gaan"
Een jongen van 14 jaar die na schooltijd op weg was naar huis is woensdag zonder enige aanleiding in elkaar geslagen op het voetgangersbrugje aan de Demervallei in Aarschot. De jonge knaap liep een gebroken neus en oogkas op en werd naar het UZ Gasthuisberg gebracht. Het slachtoffer werd intussen al geopereerd en is sinds donderdagavond weer thuis. De verdachte, ook een jongen van 14 jaar, is intussen geïdentificeerd. Volgens de politie is er geen verband met de vechtpartijen die de afgelopen weken plaatsvonden in Aarschot.
Lees verder

Manchester City-fan wordt niet meer beademd maar heeft hersenschade opgelopen
De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.
Lees verder

Man die meisje van 15 maanden aanreed aan kinderdagverblijf blies net boven limiet, politie spreekt van spijtig ongeval
De bestuurder die gisteren een meisje van vijftien maanden oud aanreed op de oprit van een kinderdagverblijf in Sint-Job-in-'t-Goor, legde na het incident een positieve alcoholtest af, waaruit bleek dat hij licht geïntoxiceerd was. Volgens de politie wijst alles op een spijtig ongeval.
Lees verder

Nét geen wereldtitel voor afscheidnemende De Ketele: hij pakt zilver in puntenkoers na ultraspannend duel met Fransman Thomas
Kenny De Ketele (36) heeft op zijn laatste WK een knappe zilveren medaille gepakt in de puntenkoers. Op de derde dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix was onze landgenoot lange tijd op weg naar het goud, maar na een ultraspannende koers ging de Fransman Benjamin Thomas er in het slot nog over. Voor De Ketele is het zijn laatste groot kampioenschap.
Lees verder

Amerikaanse school wil dat kinderen na coronavaccin maand thuisblijven, zodat ze "anderen niet kunnen besmetten"
Een privéschool in Miami, Florida wil dat leerlingen die het coronavaccin kregen, na elke dosis 30 dagen thuis blijven. Dat schrijft het schoolbestuur in een brief naar de ouders. Volgens de directie kunnen gevaccineerde kinderen immers andere leerlingen in gevaar brengen.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'House of Ashes' is meer een monster- dan een horrorgame
Een stel Amerikaanse mariniers en CIA-agenten, ergens in 2003, dénkt dat ze een ondergrondse bunker met Saddam Hoesseins massavernietigingswapens hebben gevonden. In plaats daarvan komen ze, samen met Iraakse soldaten die op dezelfde plaats belanden, in het voorgeborchte van de Mesopotamische hel terecht. Het knalt in de nieuwe Dark Pictures-horrorgame. Helaas vooral letterlijk.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kylie Jenner toont haar zwangere buikje en een intiem moment voor de Beckhams
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

UGent voert mondmaskerplicht opnieuw in
De UGent voert vanaf volgende week maandag opnieuw een mondmaskerplicht in op al haar campussen. Dat blijkt uit een interne mail die de universitaire leiding vrijdagavond heeft uitgestuurd.
Lees verder

UGent voert opnieuw de mondmaskerplicht in
Vanaf maandag 25 oktober moeten studenten aan de Universiteit Gent opnieuw een mondmasker dragen, ook in lokalen waar de luchtkwaliteit hoog genoeg ligt, of de afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Dat blijkt uit een interne mail van de UGent.
Lees verder

UGent voert opnieuw de mondmaskerplicht in: "Zo kunnen we hopelijk strengere maatregelen voorkomen"
Vanaf maandag 25 oktober moeten studenten aan de Universiteit Gent opnieuw een mondmasker dragen, ook in lokalen waar de luchtkwaliteit hoog genoeg ligt of de afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Dat blijkt uit een interne mail van de UGent.
Lees verder

ONZE OPINIE. Iedereen met een vaccin heeft zijn verantwoordelijkheid genomen in de strijd tegen het virus, nu moét de rest overtuigd of verplicht worden hetzelfde te doen
"We zullen ons met zijn allen zeer schrap moeten zetten om de vierde golf te bedwingen." Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) had gelijk om iedereen deze week wakker te schudden dat de vierde golf al begonnen was, maar hij had ongelijk door op te roepen het mondmasker te dragen en daarmee iedereen verantwoordelijk te maken. Sorry, minister Vandenbroucke, en alle andere beleidsmakers. Been there, done that, zo schrijft onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. "Zorg er met vijf minuten politieke moed voor dat wie nu nog in het ziekenhuis belandt daar in de toekomst niet meer komt. En durf daarbij taboes te doorbreken: hoe lang wegen de argumenten om vaccinatie niet te verplichten nog op tegen die om dat wel te doen?"
Lees verder

Trump gaat in zee met bedrijf: aandeel schiet 1.225 procent hoger
Een bedrijf dat met voormalig Amerikaans president Donald Trump in zee gaat, is plots geliefd bij beleggers. Het gaat om Digital World Acquisition Corp (DWAC), een blancochequebedrijf dat wil fuseren met het sociale netwerk dat Trump wil oprichten. De koers schoot op twee dagen 1.225 procent omhoog. Trump-fans stoken elkaar op om het aandeel te kopen.
Lees verder

Israël bestempelt zes Palestijnse ngo's als terreurorganisaties
De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz heeft zes Palestijnse ngo's tot terreurorganisaties verklaard. De niet-gouvernementele organisaties, waaronder de mensenrechtenorganisatie Al-Haq en de vereniging voor gevangenen Addamee, hebben banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), zo klinkt het vandaag in een mededeling.
Lees verder

Tot levenslang veroordeelde multimiljonair Robert Durst nu ook aangeklaagd voor doodslag op zijn vrouw
De rijke New Yorker Robert Durst is officieel in verdenking gesteld van doodslag op zijn vrouw Kathleen, die in 1982 verdween, zo is uit gerechtelijke bron vernomen. Enkele dagen geleden werd hij tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn beste vriendin, die mogelijk van plan was te getuigen over deze zaak.
Lees verder

Cynthia Nixon acteert én regisseert bij reboot 'Sex & The City'
Cynthia Nixon (55), die de rol van Miranda Hobbes speelt in de 'Sex & The City'-reboot 'And Just Like That...', zal niet alleen in de huid van haar alter-ego kruipen maar ook plaatsnemen op de stoel van de regisseur. De actrice maakte via sociale media bekend een aflevering van de nieuwe show te gaan regisseren en is daar naar eigen zeggen 'ontzettend blij' mee.
Lees verder

De Grote Ommekeer op drie jaar tijd: hoe Vandenhaute 'de grote baas' van Anderlecht wordt
Op een dag vind je de job van je leven. Meer dan ooit wordt Wouter Vandenhaute (59) wat hij stiekem altijd al wilde zijn: de sterke man op Anderlecht. En zeggen dat de mediamagnaat drie jaar geleden nog naast de club greep… Een reconstructie van zijn steile opgang.
Lees verder

Politionele inval bij Case New Holland op vraag van directie: drugs gevonden in lockers, twee werknemers meteen ontslagen
Bij Case New Holland (CNH) in Zedelgem, een constructeur van landbouwmachines met 2.400 werknemers, is de politie vrijdag binnengevallen met een drugshond in het kader van een drugsonderzoek. In twee lockers is effectief drugs gevonden. Twee werknemers zijn op staande voet ontslagen. De controles zouden er zijn gekomen op initiatief van de directie zelf, blijkt uit mailverkeer tussen directie en vakbonden.
Lees verder

The Eternal Cylinder is een unieke game met erg lelijke aliens en een grote rol voor een cilinder
Videogames hebben ons door jaren heen al dingen laten doen die in het echte leven toch iets moeilijker zouden zijn. Ja, je kan met een gepimpte Ferrari met 300 per uur door de vangrail knallen, maar in een racegame is dat toch net iets beter voor de gezondheid en de portemonnee.
Lees verder