Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 oktober 2021

Betoging in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer loopt uit de hand

HLN
Betoging in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer loopt uit de hand
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk. De betogingen ontaardden in rellen, waarbij onder andere een hoofdkwartier van Italië's grootste vakbond, CGIL, werd bestormd.
Lees verder

Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder halen zilver binnen op het EK baanwielrennen
Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder hebben België nog een zilveren plak op het EK baanwielrennen bezorgd. Onze landgenoten werden in de ploegkoers tweede na Nederland.
Lees verder

Italië wil absoluut winnen van Rode Duivels: "Interesseert ons niet hoe Courtois over deze match denkt"
Na afloop van de nederlaag tegen de Fransen liet Thibaut Courtois duidelijk verstaan geen zin te hebben in het duel tegen Italië om de derde plaats in de Nations League. "Ik weet zelfs niet waarom we deze wedstrijd spelen", zei de Rode Duivel donderdag, wellicht grotendeels door de ontgoocheling. De Italianen denken er anders over en willen koste wat kost een tweede nederlaag op rij voor eigen publiek vermijden.
Lees verder

Dode bij schietpartij aan café in Utrecht , dader nog voortvluchtig
Bij een schietincident aan een café in de Nederlandse stad Utrecht is zaterdagavond een man overleden. Er zou mogelijk nóg een slachtoffer zijn. De dader is nog voortvluchtig.
Lees verder

Acteur verpletterd door decorstuk op toneel Bolsjoj-theater
Op het toneel van het wereldberoemde Bolsjoj-theater in Moskou is een acteur verpletterd door een dalend decorstuk. De 37-jarige kwam tijdens een voorstelling om het leven tijdens een verandering van het decor. De politie onderzoekt de exacte omstandigheden, aldus de autoriteiten in de Russische hoofdstad.
Lees verder

Hanne en Marthe delen laatste Golden Tickets uit: deze 15 kandidaten gaan door naar de studioshows in 'K2 zoekt K3'
Tijdens de vijfde auditieshow van 'K2 zoekt K3' gaven opnieuw 13 kandidaten het beste van zichzelf om de mogelijke opvolger van Klaasje te worden. Vooral Nederlander Dirk zorgde daarbij voor een aangename verrassing. Na afloop deelden Hanne en Marthe hun laatste twee Golden Tickets uit. In totaal gaan zo vijftien kandidaten, onder wie drie jongens, door naar de studioshows. Zij maken dus nog kans om het nieuwe K3'tje te worden. We zetten alle audities uit aflevering vijf nog even op een rijtje.
Lees verder

Indrukwekkende Jonny Clayton zet maatje Price met 5-1 opzij en wint World Grand Prix
Jonny Clayton volgt Gerwyn Price op als winnaar van de World Grand Prix. De Welshman walste op indrukwekkende wijze over de titelverdediger in de finale en won met 5-1. 't Is na de Premier League, de Masters en twee Player Championships al de vijfde zege van het jaar voor 'The Ferret'.
Lees verder

Rus zonder benen beklimt Himalayaberg van 8.163 meter
Het is Rustam Nabiev, een Rus wiens beide benen geamputeerd zijn, gelukt om een 8.163 meter hoge berg in het Himalaya-gebergte te beklimmen. De Nepalese autoriteiten bevestigden dat de man op 2 oktober tot op de top van de Manaslu is geraakt.
Lees verder

Nederlands meldpunt in de maak voor kinderarbeid door jonge influencers
De Nederlandse regering werkt aan een meldpunt waar mensen melding kunnen doen als ze vermoeden dat kinderen te veel ingezet worden om geld te verdienen als vlogger of influencer. Het meldpunt moet samen met een inspectieonderzoek en 'ook in gesprek met ouders, kinderen, pedagogen en bedrijven' leiden tot duidelijkere normen en regels op dit vlak, zegt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Lees verder

LIVE (15u). Kunnen de Rode Duivels nog voor een troostprijsje zorgen in de troostingfinale van de Nations League?
• Aftrap: 15u
Lees verder

LIVE (20u45). Wie neemt Nations League-beker mee naar huis: Spanje of Frankrijk?
• Aftrap: 20u45
Lees verder

Cristiano Ronaldo maakt 112e interlandgoal tegen Qatar en is weer record rijker
Cristiano Ronaldo (36) heeft zaterdag opnieuw weten te scoren voor Portugal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar. Hij pakte ook zijn 181e cap en gaat zo Sergio Ramos (180 caps) voorbij. Ronaldo is nu de recordhouder wat betreft de meeste interlands voor een Europees land.
Lees verder

Zuster die in 2017 werd ontvoerd in Mali eindelijk vrijgelaten
Zuster Gloria Narváez Argoti, de Colombiaanse franciscanes die in februari 2017 door jihadisten werd ontvoerd in Mali, is zaterdag vrijgelaten. Dat heeft de persdienst van de Malinese president bekendgemaakt.
Lees verder

Iran verhoogt voorraad verrijkt uranium opnieuw
Iran heeft een nieuwe drempel overschreden door de voorraad van 20 procent verrijkt uranium te verhogen tot meer dan 120 kilogram. Dat heeft Mohammad Eslami, hoofd van de Iraanse Organisatie voor Atoomenergie vanavond bekendgemaakt.
Lees verder

Vlaamse rand krijgt 70 voetbalvelden extra groene ruimte
In de Vlaamse rand komen er ongeveer 70 voetbalvelden extra toegankelijke groene ruimte bij. Er worden ongeveer 22.000 nieuwe bomen geplant. Dat melden Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) vandaag. Ze investeren bij de start van de Week van het Bos twee miljoen euro in negen groene projecten in de Vlaamse rand.
Lees verder

Strenge veiligheidsmaatregelen voor Iraakse verkiezingen
De Irakezen trekken vandaag naar de stembus voor parlementsverkiezingen. Die worden vervroegd gehouden als antwoord op maandenlange protesten voor hervormingen. Het is voor de tweede keer dat er verkiezingen zijn sinds Irak bijna vier jaar geleden de militaire overwinning op de militante groepering Islamitische Staat (IS) uitriep.
Lees verder

Zes jongeren over de klimaatmars morgen: "Beleidsmakers hebben opnieuw sjot onder hun gat nodig"
Opzij, opzij, opzij, corona, want voor het eerst in goed anderhalf jaar marcheert jong en oud opnieuw door de straten van Brussel voor die ándere crisis: de klimaatverandering. "En of er sfeer zal zijn", zegt Daan (17), die samen met andere 'klimaatjongeren' de draad weer oppikt - of die eigenlijk nooit heeft laten vallen. "Ik zit niet graag op mijn kamer terwijl de wereld het moeilijk heeft."
Lees verder

Zes jongeren over de klimaatmars vandaag: "Beleidsmakers hebben opnieuw sjot onder hun gat nodig"
Opzij, opzij, opzij, corona, want voor het eerst in goed anderhalf jaar marcheert jong en oud opnieuw door de straten van Brussel voor die ándere crisis: de klimaatverandering. "En of er sfeer zal zijn", zegt Daan (17), die samen met andere 'klimaatjongeren' de draad weer oppikt - of die eigenlijk nooit heeft laten vallen. "Ik zit niet graag op mijn kamer terwijl de wereld het moeilijk heeft."
Lees verder

Veel minder treinreizigers in coronajaar, maar amper minder incidenten
Tijdens het coronajaar 2020 viel het aantal treinreizigers sterk terug. Toch lag het aantal gewelddadige incidenten op de trein nauwelijks lager dan in 2019, zo leert CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh uit cijfers die hij opvroeg bij minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
Lees verder

Taiwan: "Niemand kan ons dwingen om het pad te volgen dat China voor ons heeft uitgestippeld"
Taiwan zal zijn verdediging blijven versterken om ervoor te zorgen dat niemand het land kan dwingen het pad te accepteren dat China voor het land heeft uitgestippeld, zei president Tsai Ing-wen zondag tijdens een toespraak op de nationale feestdag. Het land viert dat in 1949 de Republiek van China werd gesticht. Dat is de officiële naam van Taiwan.
Lees verder