Doorgaan naar hoofdcontent

Bashir Abdi beloond met Nationale Trofee voor Sportverdienste: ‘Erkenning is heel motiverend’

HLN
Bashir Abdi beloond met Nationale Trofee voor Sportverdienste: 'Erkenning is heel motiverend'
Olympisch brons en een Europees record op de marathon: dan verdien je het om de Nationale Trofee voor Sportverdienste te winnen. Bashir Abdi, geboren in Somalië en een toonbeeld van integratie sinds hij op z'n 13de als vluchteling in België belandde, is vanmiddag in Brussel tot laureaat van de prestigieuze prijs verkozen. Op de erelijst volgt de 32-jarige Abdi wielrenner Wout van Aert op.
Lees verder

Ze kocht een jezidi-meisje (5) als slaaf en liet haar omkomen van dorst: zo kon FBI IS-bruid klissen
Deze week is een Duitse vrouw veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van een vijfjarig jezidi-meisje. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is dankzij de sublieme samenwerking tussen de FBI en de Duitse politie dat Jennifer Wenisch (30) niet door de mazen van het net is kunnen glippen. Zo gingen zij te werk om de IS-bruid te klissen.
Lees verder

Vakbonden: "Covid Safe Ticket verplichten op werkvloer kan niet"
Bedrijven de mogelijkheid geven om op de werkvloer de coronapas te verplichten voor werknemers, zoals technologiefederatie Agoria donderdag voorstelt in Het Laatste Nieuws, kan niet. Dat laten de vakbonden weten in een reactie aan Belga.
Lees verder

COLUMN. Gelein geeft voor de laatste keer een inkijk in haar depressiedagboek. "Nee ik ben nog niet de oude. En dat wil ik ook niet zijn"
"Ik heb het gevoel dat ik door mijn depressie gegroeid ben. En niet alleen in kledingmaat." Sinds onze collega Gelein (34) het etiket 'depressief' opgeplakt kreeg, houdt ze een depressiedagboek bij. Voor de allerlaatste keer geeft ze een inkijk in haar leven. Gelein somt de tien meest opvallende opmerkingen op die ze kreeg sinds ze startte met haar column. Uiteraard met haar spitsvondige reacties erbij. "Sommige mensen wens je heel veel jeuk en korte armpjes toe."
Lees verder

BV 24/7. Ellemieke Vermolen heeft moeite met negatieve reacties en Natalia zet haar baby bump in de kijker
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen moet het 3 à 4 weken zonder Thoelen doen
Pech voor Yannick Thoelen. De tweede doelman van KV Mechelen, die het bekerduel tegen Union miste, heeft op training een scheurtje in de laterale band van zijn knie opgelopen. Hij zou drie à vier weken buiten strijd zijn. Joachim Van Damme werkt sinds deze week individueel op het veld, Engvall traint weer mee met de groep, maar zit morgenavond tegen KV Oostende nog niet in de selectie. (ABD)
Lees verder

Aantal coronabesmettingen in Afrika zakt, terwijl nog geen 6 procent gevaccineerd is
Het aantal coronagevallen in Afrika begint zichtbaar af te nemen, hoewel nog maar 5,5 procent van de bevolking is gevaccineerd. Volgens de Gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC) is het aantal nieuwe infecties in het hele continent met 26 procent gedaald tot 31.000 gevallen per dag.
Lees verder

Heuglijk nieuws: Cristiano Ronaldo en Georgina opnieuw in verwachting
Groot nieuws ten huize Cristiano Ronaldo, want de Portugese superster (36) en zijn negen jaar jongere partner Georgina Rodríguez verwachten opnieuw een kindje - een zoontje deze keer. Dat heeft het tijdschrift 'Hola!' vandaag onthuld. Het wordt het tweede kindje dat de twee samen hebben, nadat Georgiña op 12 november 2017 al beviel van een dochtertje Alana Martina.
Lees verder

CELEB 24/7. Emily Ratajkowski had het poseren al snel onder de knie en herken jij de actrice op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Macron: "Australië moet eerste stap zetten om vertrouwen met Frankrijk te herstellen"
De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag telefonisch overleg gepleegd met de Australische eerste minister Scott Morrison. Het was het eerste contact tussen de twee leiders sinds de 'duikbootaffaire' druk zette op de relaties tussen beide landen. Voor het herstellen van het vertrouwen ligt de bal nu in het kamp van Australië, zo beklemtoonde Macron.
Lees verder

Duitse spion met DDR-verleden veroordeeld omdat hij informatie aan Rusland doorspeelde
De Duitse rechtbank heeft donderdag een ex-werknemer van een IT-beveiligingsbedrijf veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel. De man had belangrijke informatie van het Duitse parlement doorgespeeld aan Rusland. Hij was in het verleden ook officier in het DDR-leger van het communistische Oost-Duitsland.
Lees verder

EU-coronabewijs ook geldig in Verenigd Koninkrijk
Ook het Verenigd Koninkrijk zal vanaf vrijdag het Europese coronacertificaat, dat werkt met een QR-code, erkennen. Belgen en andere EU-burgers met zo'n pas kunnen daardoor eenvoudiger naar het voormalige EU-land reizen. De Europese Unie zal op haar beurt het Britse coronabewijs accepteren.
Lees verder

Britse tiener die twee zussen vermoordde als "offer" om lotto te winnen krijgt levenslang
Een tiener die in juni vorig jaar op beestachtige manier twee zussen vermoordde in Londen, heeft levenslang gekregen. Danyal Hussein (19) sloot een "pact" met "een demon" en doodde Nicole Smallman (27) en Bibaa Henry (46) als "offer" zodat hij de lotto zou winnen.
Lees verder

Refaelov, Hoedt, Zirkzee en Olsson stellen derde tenue Anderlecht voor dit seizoen voor
Anderlecht heeft vandaag z'n derde tenue voor dit seizoen voorgesteld. De recordkampioen koos voor een shirt met gouden accenten en drie sterren in nek, een verwijzing naar meer dan 30 landstitels - 34 om precies te zijn. Paars-wit zal de nieuwe uitrusting komende zondag voorstellen aan het thuispubliek tijdens de competitiematch tegen OH Leuven.
Lees verder

Refaelov, Hoedt, Zirkzee en Olsson stellen speciaal derde tenue van Anderlecht voor dit seizoen voor
Anderlecht heeft vandaag z'n derde tenue voor dit seizoen voorgesteld. De recordkampioen koos voor een shirt met gouden accenten en drie sterren in nek, een verwijzing naar meer dan 30 landstitels - 34 om precies te zijn. Paars-wit zal de nieuwe uitrusting komende zondag voorstellen aan het thuispubliek tijdens de competitiematch tegen OH Leuven.
Lees verder

Grootste drugsvangst in Azië: politie van Laos treft meer dan 55 miljoen meth-pillen en 1,5 ton crystal meth aan
Duizelingwekkend: de politie van Laos heeft een lading van liefst 55,6 miljoen pillen methamphetamine en 1,5 ton crystal meth in beslag genomen. Het gaat om de grootste drugsvangst in Azië ooit, aldus het VN-kantoor voor drugs en criminaliteit.
Lees verder

De topaanwinsten van PSG: het gaat er niet altijd even goed mee
Daar stonden ze dan, op 14 augustus, broederlijk naast elkaar op het podium in het Parc des Princes: Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos en Lionel Messi. De vijf topaanwinsten die PSG nóg sterker moesten maken. Die eíndelijk eens de Champions League moesten winnen voor het team van Mauricio Pochettino. Dat laatste kan nog steeds, maar tweeëneenhalve maand na hun voorstelling blijkt het voor het leeuwendeel van de nieuwkomers toch niet te lopen volgens plan. Een stand van zaken.
Lees verder

Is Steven Van Gucht geen vrijgezel meer? In 'De Slimste Mens' geeft hij een dubbelzinnig antwoord
Heeft Steven Van Gucht (45) het vrijgezellenleven achter zich gelaten? Jurylid Rik Verheye legt de viroloog vanavond in 'De Slimste Mens' volledig op de rooster. "Ik geef daar geen antwoord op."
Lees verder

Isolde Lasoen ontmoet vrouwelijk muziektalent in nieuw tv-programma 'She's Lost in Music'
Vanaf zondag 14 november ontmoet Isolde Lasoen (41) jonge, vrouwelijke artiesten in het nieuwe televisieprogramma 'She's Lost in Music'. "Het afgelopen jaar maakte ik kennis met zes jonge, gedreven vrouwen die weten wat ze willen", klinkt het bij Isolde.
Lees verder

Koeman is niet de enige: Nederlandse trainers falen massaal in het buitenland
Van Leo Beenhakker tot Louis van Gaal en van Guus Hiddink tot Dick Advocaat: Nederlandse trainers stonden bij grote buitenlandse clubs en voetbalbonden jarenlang in de internationale spotlights. Maar anno 2021 zijn de Nederlandse succestrainers in het buitenland op één hand te tellen. Met het ontslag van Ronald Koeman bij Barcelona als recentste dieptepunt.
Lees verder