Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 oktober 2021

Bart Peeters: “Ik ben door veel mensen weggezet als druktemaker en adhd’er”

HLN
Bart Peeters: "Ik ben door veel mensen weggezet als druktemaker en adhd'er"
Toen hij onlangs 25 Lotto Arena's uitverkocht, is Bart Peeters tot een besef gekomen: hij kan iets. Daar is hij 61 jaar voor moeten worden. Beter laat dan nooit - en nog aarzelend - ontdekt rasartiest Peeters iets nieuws. Het heet 'zelfvertrouwen'. "Een groot publiek: ik moet aan dat idee nog altijd wennen."
Lees verder

Jonge moordenaars. 'Hartsvriendinnen' steken apothekersweduwe dood: "Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het"
Op een avond in 1999 trekken twee vriendinnen, Geertje en Nancy, naar het casino. Ze vergokken er 100.000 frank (2.500 euro), dan nog een zeer aanzienlijk bedrag. Wanneer Geertje de volgende ochtend haar laatste 30.000 frank (750 euro) vergokt, belt ze Nancy. "Ge moet dringend komen. We hebben serieuze geldproblemen." Alle mogelijkheden worden overlopen. Een overval op een bank? Te omslachtig. Op een nachtwinkel? Te riskant. Plots denkt Geertje aan haar huisbazin, Maria D'Hooge (89). Zij is de weduwe van een apotheker, heeft een heleboel eigendommen en moét er dus wel warmpjes bij zitten. Geertje en Nancy trekken met een mes en stroomstootwapen naar haar appartement. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze reeks 'Jonge moordenaars' terug op de ophefmakende zaak.
Lees verder

PARACHUTEMOORD. Hoe reageren buurtbewoners op gevangenisverlof en opleiding voor Els Clottemans? "Ze ziet er toch niet uit alsof ze zoiets kon doen?"
Els Clottemans (37), die veroordeeld werd tot dertig jaar voor de parachutemoord, zet een eerste stap richting vrijheid. Clottemans kreeg de toelating van de strafuitvoeringsrechtbank om overdag de Gentse gevangenis te verlaten om een opleiding te volgen. Daarnaast mag ze ook twee keer per maand een weekend op verlof. Dat bevestigt haar advocate Katrien Van Der Straeten. Hoe reageert de buurt op het feit dat Clottemans straks naast hen bij de bakker kan staan?
Lees verder

Zelfhulpboeken en tips rond seksualiteit populairder dan ooit, maar is dat ook goed voor ons seksleven? "Seks draait nog te vaak rond de penis"
De Britse reeks Sex Education verovert de wereld met een combinatie van fictief liefdesdrama en precieze tips om seksualiteit fijner te beleven. Het succes van de reeks gaat samen met de toenemende populariteit van zelfhulpboeken, apps en websites rond lichamelijkheid. Hoe maakbaar is goede seks?
Lees verder

Greg Van Avermaet hoopt zichzelf in Roubaix weer terug te vinden: "De einddatum nadert, maar ik heb nog ambitie"
Zijn zomer was verschrikkelijk. Door een slechte reactie op zijn coronavaccinatie waren de voorbije drie maanden zowat de ergste in zijn carrière. En toch lacht Greg Van Avermaet (36). Want: "Dat zit in mijn karakter." Omdat zijn lichaam stilaan weer mee wil, hoopt hij er een mooie Parijs-Roubaix van te maken. Een wedergeboorte in de Hel: kan het?
Lees verder

Penitentiair verlof en opleiding voor Els Clottemans (37): "Ze zal veel bekijks hebben, maar ze is zeker welkom"
Els Clottemans (37), die veroordeeld werd tot dertig jaar voor de parachutemoord, zet een eerste stap richting vrijheid. Clottemans kreeg de toelating van de strafuitvoeringsrechtbank om overdag de Gentse gevangenis te verlaten om een opleiding te volgen. Daarnaast mag ze ook twee keer per maand een weekend op verlof. Dat bevestigt haar advocate Katrien Van Der Straeten. Hoe reageert de buurt op het feit dat Clottemans straks naast hen bij de bakker kan staan?
Lees verder

Dertigtal brandweerinterventies in Picardisch Wallonië
De brandweer van Picardisch Wallonië is gisteravond een dertigtal keer moeten tussenkomen als gevolg van de regenval en hevige windstoten. Er vielen geen slachtoffers.
Lees verder

Ooit boertige macho, nu een getekend man: waar gaat het naartoe met James Bond?
Kijk alle James Bond-films na elkaar, en je ziet de tijden voor je ogen veranderen. 007 werd meer man, en minder macho. Vandaag is hij zelfs kwetsbaar, zoals 'No Time to Die' moet bewijzen. Maar waar gaat het naartoe met de geheim agent, nu Daniel Craig zijn Walther PPK aan de haak hangt? Wordt het een 'woke'-versie die gaat strijden voor milieu en diversiteit? Een trip doorheen de Bond-geschiedenis, en een blik op de toekomst.
Lees verder

"Yari blijft níet ter plaatse trappelen": Verschaeren is geen vaste titularis bij RSCA en speelt geen Nations League, maar paniek is er niet
In de Google-balk bestaat de suggestie: "Wat is er met Yari Verschaeren?" Dat is een terechte vraag: Verschaeren (20) is, ondanks zijn talent, geen vaste basisspeler bij Anderlecht en hij mag niet naar de Final Four van de Nations League. Een zoektocht naar antwoorden.
Lees verder

Jambon: "Niet de regering zal het klimaat redden, wel de industrie en de kennisinstellingen"
"Hadden we twee jaar geleden geweten van de PFOS-vervuiling, dan stond deze maatregel al in het regeerakkoord", klinkt het bij Jan Jambon (N-VA), in wiens regering het principe 'de vervuiler betaalt' naar eigen zeggen heilig is. "Het is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar dat een bedrijf anno de 21ste eeuw bewust de grond vervuilt. 3M zal dan ook de rekening krijgen", zegt de minister-president in een interview met De Zondag.
Lees verder

Afghaanse voetbalspeelsters vluchten naar Portugal: "Voetballen onder taliban is gevaarlijk"
Het nationale vrouwelijke voetbalteam van Afghanistan, moest vluchten nadat de taliban de macht overnamen in het land. Volgens een van de meisjes is het "gevaarlijk" om hun sport als vrouw te blijven uitoefenen in Afghanistan. Ze zijn allemaal jonger dan 17 jaar en worden opgevangen door Portugal. Het land verzekerde dat alle spelers alvast een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen. In bovenstaande video getuigen de meisjes over de taliban en over hoe ze alles moesten achterlaten.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Hel van het Noorden krijgt eindelijk opvolger voor Gilbert - 118e editie belooft kletsnat te worden
Het peloton kan zich vandaag eindelijk weer opmaken voor Parijs-Roubaix, nadat de koers vorig jaar wegviel wegens de coronapandemie. Met Philippe Gilbert won een landgenoot de laatste editie van Parijs-Roubaix in 2019. De uitgeweken Monegask hoort nu niet bij de favorieten, dat zijn Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Jasper Stuyven en de sterke formatie van Deceuninck-Quick Step. Kunnen zij hun favorietenrol waarmaken, of dokkert er een outsider naar de zege? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Tot 3.200 pedofielen binnen katholieke Kerk in Frankrijk sinds 1950
Er zijn sinds 1950 "tussen de 2.900 en 3.200 pedofielen" - priesters of religieuzen - binnen de katholieke Kerk in Frankrijk. Dat zegt Jean-Marc Sauvé, de voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar pedocriminaliteit in de Kerk.
Lees verder

"Ons huwelijk is één grote leugen." De vrouw van Rob (46) was verliefd op haar eigen neef, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad
In een ver verleden had de vrouw van Rob (46) een incestueuze relatie met haar neef. "Mijn vrouw biechtte op dat ze in bed steeds 'aan hem moest denken'." Jarenlang heeft ze die relatie verzwegen, bedekt met de mantel der (verboden) liefde. Toen eind 2019 de waarheid aan het licht kwam, zakte de grond onder Robs voeten weg. Hoe overleef je als koppel zo'n gigantische leugen? Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies én een praktische doetip. "Focus op het nu, niet op het verleden."
Lees verder

Vol zelfvertrouwen op Fashion Week: Paris Jackson heeft zich herpakt na mentale problemen
Paris Jackson (23), dochter van de iconische Michael Jackson, is gespot op Fashion Week in Parijs. Paris werd er in verschillende outfits gefotografeerd en buitenlandse media zijn alvast vol lof over haar verschijning. Na wat mentale problemen lijkt het dus alsof Paris zich eindelijk herpakt heeft.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Hel van het Noorden krijgt eindelijk opvolger voor Gilbert - 118e editie belooft kletsnat te worden
Het peloton kan zich vandaag eindelijk weer opmaken voor Parijs-Roubaix, nadat de koers vorig jaar wegviel wegens de coronapandemie. Met Philippe Gilbert won een landgenoot de laatste editie van Parijs-Roubaix in 2019. De uitgeweken Monegask hoort nu niet bij de favorieten, dat zijn Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Jasper Stuyven en de sterke formatie van Deceuninck-Quick Step. Kunnen zij hun favorietenrol waarmaken, of dokkert er een outsider naar de zege in kletsnatte omstandigheden? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Voor sommige modellen is de wachttijd verdriedubbeld": auto-expert zoekt per merk uit wat de levertijden zijn van nieuwe wagens
Het ziet er niet goed uit als je een nieuwe auto in huis wil halen. De leveringstermijn voor nieuwe wagens was zelden langer, en er is niet meteen beterschap in zicht. Neem je vrede met tweedehands, dan betaal je vandaag tot 10 procent meer dan normaal. Onze auto-expert Joost Bolle zet de feiten over het 'chiptekort' op een rij en zocht per automerk uit hoe lang je precies geduld moet hebben. "Bij Volkswagen wil men zelfs geen termijn op de wachttijden zetten."
Lees verder

Gala van de Gouden K's komt volgend jaar opnieuw naar het Sportpaleis
Vorig jaar hadden ze bij Ketnet een wereldprimeur met hun interactieve show met XR-technologie en vandaag heeft de zender opnieuw groot nieuws. Het Gala van de Gouden K's trekt volgend jaar namelijk weer richting het Sportpaleis in Antwerpen.
Lees verder

Gloria Estefan werd op 9-jarige leeftijd misbruikt: "Hij dreigde om mij te vermoorden"
Gloria Estefan (64) heeft op Facebook bekendgemaakt dat ze in het verleden misbruikt is. Volgens de zangeres, die op het moment van de feiten amper negen jaar oud was, heeft het misbruik plaatsgevonden op de muziekschool. De persoon die haar misbruikt heeft, was niet alleen familie, maar ook een persoon die haar moeder door en door vertrouwde.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh wil zich herpakken in 'zijn' Leicester op World Grand Prix: "Heb ons landje niet bepaald trots gemaakt op WK"
Een thuismatch voor 'Dancing Dimi'. De World Grand Prix gaat vanavond van start in Leicester, de woonplaats van Dimitri Van den Bergh. Onze landgenoot is kritisch voor zichzelf na een teleurstellende World Cup of Darts en liet in de voorbereiding op dit specifieke format niets aan het toeval over: "Als je niet start met een dubbel, loop je meteen achter de feiten aan."
Lees verder