Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 oktober 2021

Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gig...

HLN
Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: "Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden"
Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. "Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen."
Lees verder

"Ze trokken haar aan haar haren naar binnen en lieten haar voor dood achter. Ik vergeet die beelden nooit": Caroline vecht voor leven nadat ze afgeranseld werd bij burenruzie
Wat bezielde vrijdagavond een groepje jongeren in Kortrijk om hun buurvrouw Caroline C., een vrouw van rond de 60 jaar, zo zwaar aan te pakken? Het is de vraag die de andere buren in het appartementsgebouw boven Fietsencentrum Mobiel in Kortrijk zich luidop stellen. "Het was gruwelijk om zien, dit blijft op mijn netvlies gebrand", getuigt één van hen. De vrouw vecht nog steeds voor haar leven.
Lees verder

Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht
In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig.
Lees verder

Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: "Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen"
In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. "Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken."
Lees verder

Krantenwinkels vragen wettelijke definitie en lagere sociale bijdragen
Vakvereniging Perstablo, die krantenwinkels vertegenwoordigt, vraagt om een wettelijke definitie. Te vaak verkopen uitbaters enkele papieren uitgaven om een gokautomaat te kunnen plaatsen. De Vlaamse regering moet daarom werk maken van een duidelijke omschrijving, klinkt het op de eerste Dag van de Perswinkel.
Lees verder

Frankrijk herdenkt moord op leraar die Mohammed-cartoons toonde
In Frankrijk is stilgestaan bij de moord op leraar Samuel Paty, die een jaar geleden is onthoofd door een moslimextremist. Premier Jean Castex onthulde in het bijzijn van nabestaanden een gedenkplaat voor Paty bij het ministerie van Onderwijs.
Lees verder

Deze winter op reis naar de zon in Mexico of Thailand? Reisexpert geeft advies: "Snorkelen tussen tropische vissen en 's avonds naar de club"
Nu het intercontinentale vliegverkeer na covid terug op gang komt, behoort ook een trip naar de exotische winterzon buiten de EU weer tot de mogelijkheden. Naar welke zonnige landen vlieg je makkelijk van bij ons, wat kun je er doen en hoe zit het met de coronamaatregelen? Onze reisexpert Johan Lambrechts lijst de mogelijkheden op.
Lees verder

Álles deed André Hazes junior om de ban te breken. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan
Hij deed er alles aan om de ban te breken. Zeven keer per week sporten. De alcohol afzweren. Eeuwige trouw beloven aan een vrouw. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zéker als je Hazes heet. Op z'n 27 dendert André junior met een rotvaart tegen dezelfde muur waar eerder senior zich al te pletter tegen reed. Een verhaal over de tol van succes, alcohol en slechte genen.
Lees verder

Álles deed André Hazes junior om de ban te breken. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan
Hij deed er alles aan om de ban te breken. Zeven keer per week sporten. De alcohol afzweren. Eeuwige trouw beloven aan een vrouw. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zéker als je Hazes heet. Op z'n 27 dendert André junior met een rotvaart tegen dezelfde muur waar eerder senior zich al te pletter tegen reed. Een verhaal over de tol van succes, alcohol en slechte genen.
Lees verder

Kiki (28) heeft na haar relatiebreuk seks met een 19-jarige jongen die extreem groot geschapen is: "Hij was minstens 25 centimeter lang"
"Hij was dan misschien jong, hij wist goed genoeg wat hij deed. Zelfs dingen die andere jongens nog nooit gedaan hadden." Kiki (28) heeft na haar relatiebreuk voor het eerst weer seks. Met Dylan, een 19-jarige 'Gen Z'er' die een grote verrassing voor haar uit de doeken doet. "Ik vond het heerlijk om zijn grote lichaam op mij te voelen."
Lees verder

Adele door het stof omdat ze tekenfilmfiguurtje Peppa Pig beledigde: "Dit maakt me heel, heel verdrietig"
Superster Adele (33) heeft het geliefde tekenfilmfiguur Peppa Pig diep gekwetst met een opmerking tijdens een live-uitzending op Instagram. Een fan vroeg of ze ooit zou samenwerken met het populaire biggetje, waarna ze 'nee' riep alsof dit het stomste idee ooit was. Peppa liet weten erg bedroefd te zijn, waarna Adele op haar besluit terugkwam.
Lees verder

Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: "Sensationele vondst"
Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.
Lees verder

Na reeks inbraken houden leden vogelclub de wacht tijdens tentoonstelling: "Niet door getjilp, maar door gesnurk collega geen oog dichtgedaan"
In de SKC-zaal in Wemmel vindt dit weekend de 56ste vogelshow van vogelclub De Goudvink plaats. 29 exposanten stellen er zowat 800 vogels tentoon. Opvallend: de leden overnachten na een reeks inbraken in de zaal tussen de vogels. "We willen voorkomen dat iemand de prijsbeesten komt stelen."
Lees verder

VS beloven schadevergoeding voor nabestaanden gedode hulpverlener
De Amerikaanse autoriteiten hebben beloofd nabestaanden te compenseren van de burgers die eind augustus om het leven kwamen bij een drone-aanval in Afghanistan. Zij krijgen ook hulp als ze naar de Verenigde Staten willen emigreren.
Lees verder

Beschonken bestuurder probeert politie te misleiden met toneeltje na crash in gracht
In de Wijnendalestraat in Vladslo, bij Diksmuide, is een wagen zaterdagmorgen in de gracht beland. De 43-jarige bestuurder uit Koekelare legde na het ongeval een positieve ademtest af. Al deed hij er volgens de politie alles aan om hen ervan te overtuigen dat hij niet achter het stuur zat.
Lees verder

Fransman Demory volgt Philip Mestdagh op als bondscoach van Belgian Cats
De Fransman Valéry Demory is de nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. Dat bevestigt de Belgische basketbond zaterdag.
Lees verder

Motorrijder (50) levensgevaarlijk gewond bij ongeval op N42
Op de N42 in Balegem raakte een motorrijder uit Geraardsbergen zaterdagnamiddag omstreeks 14.30 uur zwaargewond na een aanrijding met een personenwagen op de steenweg tussen Wetteren en Zottegem. De 50-jarige motard reed achteraan in op de wagen.
Lees verder

Politie van het Italiaanse Calabrië verricht arrestaties na vondst 'mafialekkernij'
De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie personen gearresteerd nadat ze op voedsel waren gestoten "dat de misdaadorganisatie 'ndrangheta verrukkelijk vindt".
Lees verder

Liverpool haalt sloophamer boven in Watford: Mané bereikt mijlpaal, Salah scoort op fraaie wijze
Claudio Ranieri beleefde zaterdag weinig plezier aan zijn eerste wedstrijd op de bank van Watford. De ervaren Italiaanse coach zag zijn team op de achtste speeldag in de Premier League met zware 0-5-cijfers verliezen van Liverpool.
Lees verder

Oma's favoriete haartool is terug. Zo geef je jezelf met krulspelden die eighties-krullen waar iedereen weer gek op is
Een 'Farrah Fawcett-coupe', alsjeblieft. Of doe mij maar 'Cindy Crawford-haar'. Het zijn twee zinnen die weer frequent weerklinken in Belgische kapsalons, nu eightiescoupes opnieuw in de mode zijn. Thuis dezelfde iconische, volumineuze krullen creëren? Dat is niet eens zo moeilijk. Met oldskool krulspelden! Kapper Jochen Vanhoudt legt haarfijn uit hoe je oma's favoriete haartool gebruikt.
Lees verder