Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Antwerp komt met fel statement na incidenten: “Vijf stewards geraakten gewond, waarvan één ernstig”

HLN
Antwerp komt met fel statement na incidenten: "Vijf stewards geraakten gewond, waarvan één ernstig"
De voetzoeker op doelman Trapp, het Bengaals vuur voor de aftrap, enkele fans op het veld en vechtpartijen op de tribunes: de match van Antwerp tegen Frankfurt gisteravond krijgt meer dan waarschijnlijk nog een serieus staartje. De club zelf neemt in een fel statement intussen afstand van de gebeurtenissen. "Het doet ons deugd om te merken dat het merendeel van de supporters dit doelloos en schadelijk gedrag openlijk afkeurt."
Lees verder

RECENSIE. 'Squid Game': "Zenuwslopend, surreëel, koelbloedig, maar tegelijk ook hartverwarmend"
De overvallers van 'La casa de papel' hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. 'Squid Game', een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs 'Bridgerton' van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

RECENSIE. 'Squid Game': "'Eén, twee, drie, piano' in een slachtpartij zien eindigen, is niet het meest schokkende aan deze reeks"
De overvallers van 'La casa de papel' hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. 'Squid Game', een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs 'Bridgerton' van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Sean Dhondt laat een zware periode achter zich: "Het is heftig geweest, maar de liefde helpt gelukkig"
Volgende week komt zijn nieuwe single uit, eind oktober zijn nieuwe album en volgend jaar debuteert hij zelfs in een musical. "Eigenlijk ben ik niet zo'n musicalfan of -kenner, ik heb er zelfs al een paar geweigerd", geeft Sean Dhondt (37) toe, die terug rechtkrabbelt na een zware periode. Met dank aan zijn vriendin Maithé: "Zij geeft mij veel energie."
Lees verder

Belgische firma's willen 'kogel' en 'kanon' tegen kanker maken
Twee Waalse bedrijven willen in samenwerking met het Belgisch nucleair onderzoekscentrum SCK CEN in Mol twee radioactieve stoffen produceren, waarmee kankercellen heel lokaal kunnen worden gedood. Radioactieve behandelingen winnen de jongste tijd aan terrein. Ze genezen geen patiënten, maar zorgen er wel voor dat ze langer en comfortabelere kunnen leven.
Lees verder

Jasper Philipsen, de man die 'in alle stilte' vier koersen op rij won: "Vorm van mijn leven? Hopelijk komt die nog"
Net Gemist? Even drukken op 'herbekijken' dan. Kampioenschap van Vlaanderen, Eschborn-Frankfurt, GP Denain/Porte du Hainaut, Parijs-Chauny: vier keer op rij schoot Jasper Philipsen (23) raak in volle WK-gekte. "Zondag wil ik de finale van Parijs-Roubaix rijden."
Lees verder

Belgische wetenschappers onderzoeken celherstel bij grote zwaartekracht
Belgische wetenschappers onderzoeken of een wonde béter geneest onder invloed van grote zwaartekracht. Ze wéten al dat gewonde astronauten slechter genezen in de ruimte, zónder zwaartekracht en ze wíllen nu weten of het omgekeerde óók werkt. Daarom trokken ze vandaag naar een gigantische centrifuge, van de Europese ruimtevaart-organisatie ESA.
Lees verder

Archeologen graven 3.000 oude gouden voorwerpen op in Oostenrijk
Bij archeologische opgravingen in Oostenrijk zijn 3.000 jaar oude gouden voorwerpen ontdekt. Onder meer een gouden kom met een diameter van ongeveer 12 centimeter werd aangetroffen in resten van een nederzetting uit de bronstijd, in de buurt van Ebreichsdorf, dat ten zuiden van de hoofdstad Wenen ligt.
Lees verder

België volgt Nederland en vervolgt vier sigarettenfabrikanten om kartelvorming
Ook België gaat vier sigarettenfabrikanten vervolgen voor het onderling afstemmen van hun prijzen. Het viertal kreeg vorig jaar in Nederland al een miljoenenboete voor hetzelfde vergrijp, dat de concurrentie hindert en de klant benadeelt.
Lees verder

Moet jij je energiecontract herbekijken? En neem je best een vast of variabel contract? Doe hier de test
De energieprijzen gaan door het dak en de stijging lijkt maar te blijven duren. Vraagt u zich af of u het meest voordelige energiecontract heeft? Weet u niet of u een variabel of een vast contract moet nemen? Doe hier de test waarbij onze expert Paul D'Hoore u door de mogelijkheden gidst.
Lees verder

Zus van verongelukte Nicolas (28): "Maak niet dezelfde fout als mijn broer, wees voorzichtig in het verkeer"
De familie van Nicolas Dumortier, die woensdagnacht stierf op de E403 in Roeselare, is opgelucht dat hun zoon en broer niet heeft geleden bij het ongeval. "Maar de pijn is er niet minder om", zegt zus Stefanie. De komende dagen zijn er afscheidsmomenten voor Nicolas, na de uitvaart spreken zijn vrienden af in zijn stamcafé.
Lees verder

Na vaccins wil Spanje ook gezamenlijke Europese aankoop van gas
De Spaanse premier Pedro Sanchez bepleit Europese "groepsaankopen" als reactie op de forse prijsstijgingen op de gasmarkten. "De gezamenlijke aankoop van vaccins heeft goed gewerkt. Waarom versterken we dan niet onze onderhandelingsmacht door samen gas te kopen en een strategische reserve aan te leggen?", zo stelde Sanchez vrijdag voor op een economisch forum in Pontevedra, waar ook zijn Portugese ambtgenoot Antonio Costa present was.
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Standard zich na 0 op 6 herpakken tegen KV Mechelen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Mechelen heeft 6 op 6, Standard 0 op 6 • Aftrap: 20u45
Lees verder

Combi gaat driemaal over de kop: twee politie-inspecteurs en autobestuurder zwaargewond na hevige crash in Ichtegem
Langs de Torhoutbaan in Ichtegem is vrijdagavond rond 17.50 uur een zwaar ongeval gebeurd met een politiecombi en een wagen. Daarbij vielen drie zwaargewonden: twee politie-inspecteurs en de automobilist, die gekneld zat. De combi ging maar liefst drie keer over de kop. Het is het tweede zware ongeval met een combi van politie Kouter op de Torhoutbaan in Ichtegem in enkele maanden.
Lees verder

"Het verschil is enorm": prijzengeld Parijs-Roubaix voor vrouwen en mannen bekend
Morgen rijden de vrouwen hun eerste Parijs-Roubaix. De winnares van de Helleklassieker krijgt... 1.535 euro. Ter vergelijking: een dag later strijkt de sterkste man in het peloton 30.000 euro op.
Lees verder

Ook Electrabel in de running voor (twee) nieuwe gascentrales
Het energiebedrijf Engie Electrabel zet door met de plannen om in Vilvoorde en Les Awirs twee grote nieuwe gascentrales te bouwen. Dat meldt De Tijd. Beide projecten doen een gooi naar subsidies via het CRM-steunmechanisme. Het project voor een kleinere gascentrale in Amercoeur diende Electrabel niet in.
Lees verder

John van den Brom had stevig gesprek met spelers na Europese klap: "Ik schrok van de gelatenheid"
Er is veel gepraat gisteren in Genk. De Europese klap tegen Zagreb zinderde ook een dag later nog na. "Het mag wat zakelijker, zeker in Europa", luidt de conclusie van John van den Brom.
Lees verder

Meer dan 90 procent van Vlamingen ouder dan twaalf jaar volledig gevaccineerd
Meer dan 90 procent van de Vlamingen ouder dan twaalf jaar heeft twee coronaprikken gekregen en is dus volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat meldt het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag.
Lees verder

SHOWBITS. Celine Van Ouytsel mist de zomer en welke tortelduifjes zoenen hier op het strand?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onze analist Tom Boonen probeert de explosieve situatie bij de Belgen te ontmijnen: "Niet laten afkoelen, nú uitpraten"
Voor alles is een oplossing. Ook voor de explosieve situatie in het Belgische kamp na de anticlimax op het voorbije WK wielrennen in eigen land, vindt onze analist Tom Boonen. "Spreek erover. Met open geest, zonder op elkaar te zitten vitten. Want er komen nog veel WK's aan, hoor."
Lees verder