Doorgaan naar hoofdcontent

Zakenman Aziz Akhannouch tot premier van Marokko benoemd

HLN
Zakenman Aziz Akhannouch tot premier van Marokko benoemd
De Marokkaanse zakenman Aziz Akhannouch is vrijdag door koning Mohammed VI tot regeringsleider en formateur benoemd, na de overwinning van zijn liberale partij Rassemblement national des indépendants (RNI) bij de parlementsverkiezingen.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Drama tijdens het eerste kampvuur van 'Temptation Island'
Al meteen veel drama op het eerste kampvuur van Temptation Island: love or leave. Senne en Desna vatten de emoties en intriges uit de nieuwste aflevering samen in deze nieuwste Showbits.
Lees verder

Twee van de zes Palestijnen die via tunnel konden ontsnappen uit gevangenis gevat in noorden van Israël
Twee van de zes Palestijnen die eerder deze week uit een Israëlische gevangenis ontsnapten, zijn vrijdag in het noorden van Israël gevangengenomen, zo heeft de politie gemeld.
Lees verder

Club tankt tegen hulpeloos Oostende vertrouwen voor PSG: Lang blinkt uit met briljant doelpunt, nieuwkomer Sowah laat zich zien
De gevraagde reactie. Club Brugge wervelde vanavond richting de zege tegen een tienkoppig KV Oostende: 3-0. Noa Lang was de grote man met twee goals, vooral zijn eerste was van briljante schoonheid. Club springt voorlopig weer naar de leiding en tankt vertrouwen voor de clash met PSG.
Lees verder

LIVE. Club op rozen tegen tienkoppig Oostende: Vanaken poeiert dubbele voorsprong in doel
• 7de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Veert Club recht na de 6-1-nederlaag bij AA Gent?
Lees verder

LIVE. De kroon op het werk: Noa Lang trapt tweede van de avond in doel na knap voorbereidend werk van De Ketelaere en Vanaken
• 7de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Veert Club recht na de 6-1-nederlaag bij AA Gent?
Lees verder

Bondscoach ziet belangrijke rol voor Gilbert in dienst van Evenepoel, maar Gilbert wacht laatste overleg af: "Jullie weten al meer dan ik"
Sven Vanthourenhout dicht Philippe Gilbert voor het EK van zondag een cruciale rol toe in dienst van kopman Remco Evenepoel. Gilbert zelf wacht het laatste overleg met de bondscoach, zaterdagavond, af. "Van het WK word ik thuisgelaten voor dat soort werk. Hier zou ik het plots wel moeten doen. Dat begrijp ik niet zo goed."
Lees verder

Prins Andrew gedagvaard in misbruikzaak
De Britse prins Andrew heeft ondanks vermeende weigeringen een dagvaarding overhandigd gekregen. De tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth wordt in New York aangeklaagd door Virginia Giuffre (38). Zij heeft verklaard dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins. Die zou op dat moment te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein, die in 2019 dood werd aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen.
Lees verder

Twee doden bij tornado op Italiaanse eiland Pantelleria
Bij een tornado op het Italiaanse eiland Pantelleria zijn vandaag twee doden en vier gewonden gevallen. Dat meldt het Italiaanse bureau voor civiele bescherming.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Van den Bergh en Huybrechts nu aan zet, zetten ze Grieks duo opzij in eerste ronde?
Dag twee van de World Cup of Darts, het WK voor landenteams. Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh nemen het omstreeks 22u30 voor België op tegen een Grieks duo. Gisteren vielen weinig verrassingen te noteren, vallen vandaag wél toppers door de mand in eerste ronde? Om 19u10 worden de eerste pijlen al geworpen, volg hier alle actie op de voet of KIJK LIVE op VTM 2!
Lees verder

Vliegende Bompa's doen monden openvallen en de tweede Golden Buzzer is een feit: dit was 'Belgium's Got Talent'
Wie wordt dit jaar de winnaar van 'Belgium's Got Talent'? Het nieuwe seizoen van Vlaanderens populairste talentenjacht draait op volle toeren. De tweede aflevering was weer een verwenning voor de ogen én oren: niet alleen kwamen er opvallend veel dansers hun kans wagen met spectaculaire acts, ook werd de tweede Golden Buzzer van het seizoen uitgedeeld. Wie was dit keer de gelukkige?
Lees verder

Van den Bergh en Huybrechts zonder veel moeite voorbij Griekenland op World Cup of Darts
Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh hebben de eerste ronde op de World Cup of Darts alvast overleefd. De Belgian Arrows klopten Griekenland zonder al te veel energie te verspillen, het werd 5-2. In de volgende ronde wachten de Oostenrijkers Suljovic en Rodriguez.
Lees verder

Medvedev eerste finalist op US Open na zege tegen Auger-Aliassime, eindstrijd tegen Djokovic of Zverev
's Werelds nummer twee Daniil Medvedev heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de finale van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

Valtteri Bottas is snelste in kwalificaties voor sprintrace in Monza, maar start zondag achteraan na gridstraf
Valtteri Bottas (Mercedes) heeft op het circuit van Monza de polepositie veroverd voor de sprintrace van morgen in de Grote Prijs Formule 1 van Italië, de veertiende WK-manche van het seizoen. Hij bleef ploegmakker Lewis Hamilton nipt voor, Max Verstappen start als derde. Zondag moet de Fin evenwel helemaal achterin starten na een gridstraf.
Lees verder

VS leggen evacuatie vluchtelingen uit Afghanistan stil vanwege mazelen
De vluchten met Afghaanse vluchtelingen naar de Verenigde Staten zijn uit voorzorg opgeschort na vier gevallen van de mazelen bij personen die recent aangekomen waren op Amerikaanse bodem. Dat meldt de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, vrijdag.
Lees verder

Twijfels over Amerikaanse droneaanval in Afghanistan: werd man terecht getroffen?
Het Amerikaanse leger voerde op 29 augustus in de Afghaanse hoofdstad Kaboel een droneaanval uit op een vermeende terrorist. Daarbij kwamen volgens het leger drie burgers om het leven. Na een grondige analyse van videobeelden van die dag en tientallen gesprekken met familieleden en collega's van de man, trekt de New York Times echter een hele rist beweringen van het leger in twijfel. Zo zouden er aanwijzingen zijn dat de man geen terrorist was, dat hij geen explosieven vervoerde en dat er niet drie, maar tien burgerdoden vielen.
Lees verder

Voetballegende Pelé nog altijd op afdeling intensieve zorg, ook Romario onder het mes
De Braziliaanse voetballegende Pelé (80) bevindt zich nog altijd op de afdeling intensieve zorg van het Albert Einstein-ziekenhuis in São Paulo. Hij herstelt volgens een persbericht van het ziekenhuis op "een bevredigende manier" van een operatie waarbij afgelopen zaterdag een vermoedelijke tumor in de dikke darm werd verwijderd.
Lees verder

Carl Devos. "Als VDB afstapt, staat het peloton stil"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Biden in toespraak over 9/11: "Eenheid is de kracht van de VS"
Nationale eenheid is de grote kracht van de Verenigde Staten. Die boodschap heeft president Joe Biden uitgedragen in een videobericht naar aanleiding van de aanslagen van 11 september 2001, nu pal 20 jaar geleden.
Lees verder

Is beeldenstorm begonnen nu 'wolkenman' van Jan Fabre weg moet? "Alle begrip voor slachtoffers, maar dit is kúnst"
'De man die de wolken meet', een van de bekendste beeldhouwwerken van Jan Fabre, is zijn plaats op het dak van de Singel kwijt. "Na de klachten over hem heeft dit geen plaats op een kunstschool", klinkt het. Hoe zit het elders? Moet ook de beroemde schildpad in Nieuwpoort wijken, en is de koning van plan om het 'keverplafond' af te breken?
Lees verder