Doorgaan naar hoofdcontent

Werkgevers vragen extra verlenging coronasteun voor bedrijven

HLN
Werkgevers vragen extra verlenging coronasteun voor bedrijven
Werkgeversorganisaties Unizo en Agoria vragen de federale regering om de steunmaatregelen om bedrijven door de coronacrisis te helpen, nog langer te behouden. Normaal lopen ze af op 30 september. De regering heeft de knoop nog niet doorgehakt.
Lees verder

LIVE. Messi en co trainen op Jan Breydel, Pochettino: "Messi, Neymar en Mbappé aan de aftrap? Misschien"
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

PSG-coach Mauricio Pochettino: "Met alle grote namen als één team spelen is de uitdaging"
Van onderschatting geen sprake bij PSG, zo lijkt het wel. Coach Mauricio Pochettino geeft in een gesprek met VTM Nieuws alvast aan dat hij "een moeilijke match" verwacht tegen Club Brugge. "We hebben veel grote namen in onze ploeg. Spelen als één team is nu de uitdaging."
Lees verder

Ook met nieuw contractvoorstel blijft het water diep tussen Lefevere en Cavendish: "Nu begint hij tegen mij over zijn imago"
Mark Cavendish mag nog een jaartje blijven. Tenminste, als dat is op de voorwaarden van zijn grote baas Patrick Lefevere. Die heeft Cavendish nu een nieuw contractvoorstel gedaan, waar Cavendish zich nog lang niet kan in vinden. "Cavendish heeft wat dat betreft torenhoge verwachtingen en ik ben heel realistisch. Dat is een moeilijk huwelijk."
Lees verder

Identificatiepoging van 17 mijnwerkers die verdwenen bij mijnramp van Marcinelle
Er wordt een poging ondernomen om de lichamen van 17 mijnwerkers die verdwenen tijdens de ramp aan de koolmijn van Bois du Cazier in 1956 in Marcinelle te identificeren. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een persconferentie van de families van de slachtoffers, de slachtofferidentificatiedienst DVI van de federale gerechtelijke politie en de verantwoordelijken van Bois du Cazier.
Lees verder

"93,6 procent van Vlaams zorgpersoneel gevaccineerd"
In Vlaanderen is intussen 93,6 procent van het zorgpersoneel gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), Freya Saeys (Open Vld) en Katrien Schryvers (CD&V). Vlaanderen heeft volgens hem niet gewacht op de mogelijke vaccinatieverplichting voor het zorgpersoneel. Op federaal niveau wordt het wettelijk kader voor die verplichting voorbereid.
Lees verder

Tv-programma maakt eigen cryptomunt als waarschuwing voor 'pump-and-dump'
Wat koop je als je een cryptomunt koopt? Vooral hoop dat die meer waard wordt. Het Nederlandse consumentenprogramma Radar laat vanavond op AVROTROS zien dat iedereen binnen een paar uur een cryptomunt in de markt kan zetten om te proberen er kopers voor te vinden.
Lees verder

Football Talk. Geen Thorgan Hazard tegen Besiktas - Lucum verlengt bij Genk- Balanta opnieuw fit - Ibrahimovic weer out
Racing Genk is met Jhon Lucumí tot een akkoord gekomen over een contractverlenging voor een seizoen, de Colombiaan is zo aan KRC Genk verbonden tot midden 2023. De verdediger speelt sinds de zomer van 2018 in Limburg en heeft al meer dan 100 wedstrijden op de teller. "Omdat zijn contract komende zomer afliep, was de club bereid om mee te werken aan een lucratieve transfer in de afgelopen mercato, maar die is er niet gekomen", klinkt het bij Genk. "Uit wederzijds respect hebben beide partijen de verbintenis nu met een seizoen verlengd."
Lees verder

Football Talk. Geen Thorgan Hazard tegen Besiktas - Lucumi verlengt bij Genk- Balanta opnieuw fit - Ibrahimovic weer out
Racing Genk is met Jhon Lucumí tot een akkoord gekomen over een contractverlenging voor een seizoen, de Colombiaan is zo aan KRC Genk verbonden tot midden 2023. De verdediger speelt sinds de zomer van 2018 in Limburg en heeft al meer dan 100 wedstrijden op de teller. "Omdat zijn contract komende zomer afliep, was de club bereid om mee te werken aan een lucratieve transfer in de afgelopen mercato, maar die is er niet gekomen", klinkt het bij Genk. "Uit wederzijds respect hebben beide partijen de verbintenis nu met een seizoen verlengd."
Lees verder

Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? "Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen"
De 6-jarige Eitan Biran - die als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde - zit middenin een familievete nadat het jongetje door zijn grootvader ontvoerd werd naar Israël. Het Italiaans Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Er zou zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten. Kan Eitan ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie?
Lees verder

LIVE. Volg hier de voorstelling van de iPhone 13 en de Apple Watch 7
Tijd voor het herfstevent van Apple, waarop traditioneel de nieuwe iPhones worden voorgesteld. We zitten intussen al aan de iPhone 13. Ook dit jaar lekte er vooraf al informatie uit, zoals enkele renders van het nieuwe model. Mogelijk wordt ook nog de Apple Watch 7 aangekondigd. Maar niets is zeker bij Apple, tot ze het zelf bevestigen. Volg hier vanaf 19 uur live wat ze ons vanuit Cupertino allemaal te vertellen hebben.
Lees verder

Louis Talpe wordt opnieuw papa
Louis Talpe (40) wordt opnieuw papa. Dat liet de acteur op dinsdag weten op zijn sociale media. Samen met zijn partner Tiffany heeft Louis al een zoontje Lion (1).
Lees verder

Amerikaanse veroordeeld tot 53 jaar cel voor aanslag op moskee
Een Amerikaanse vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 53 jaar omdat ze een bomaanslag had georganiseerd tegen een moskee in augustus 2017. Bij de aanslag in Bloomington, in de Amerikaanse staat Minnesota, vielen geen slachtoffers. De 50-jarige Emily Claire Hari, die vroeger als man door het leven ging maar onlangs bekendmaakte transgender te zijn, was in december 2020 schuldig bevonden aan de aanslag.
Lees verder

LIVE. GOAL! Cristiano Ronaldo - wie anders? - zet Man United al snel op voorsprong tegen Young Boys
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Stade de Suisse Wankdorf • Ref: François Letexie
Lees verder

Cristiano Ronaldo raakt steward met hard schot tijdens opwarming en gaat meteen kijken of alles oké is
Stevige klap. Een hard schot van Cristiano Ronaldo tijdens de opwarming voor het Champions League-duel tegen Young Boys zoefde naast het doel en belandde recht op een steward, die tegen de grond ging. Ronaldo sprong meteen over de boarding om te checken of alles oké was.
Lees verder

Noma werd al 4 keer beste restaurant ter wereld, maar krijgt nu pas derde ster
Dan toch: nadat het al vier keer uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld is Noma in het Deense Kopenhagen nu eindelijk bekroond met een derde Michelinster. De ultieme beloning voor chef-kok René Redzepi (43), eigengereide zoon van Macedonische inwijkelingen die de wereld lokaal leerde eten — tot zelfgeplukt mos uit het bos toe — en van de Scandinavische keuken een begrip maakte: "Het bijna onmogelijke is gebeurd", kan hij zelf amper geloven.
Lees verder

Football Talk. Sarri krijgt twee wedstrijden schorsing na "intimidatie" Saelemaekers - Lucumi verlengt bij Genk
Maurizio Sarri, de coach van het Italiaanse Lazio, is voor twee wedstrijden geschorst. Hij "intimideerde" zondag na afloop van de wedstrijd tegen AC Milan Rode Duivel Alexis Saelemaekers. Lazio verloor zondag met 2-0 en Sarri was nadien behoorlijk nijdig. Hij liep op Saelemaekers af en de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft het nu over "intimidatie" en "bedreigende uitspraken". Sarri ging nadien nog verhaal halen bij Zlatan Ibrahimovic, ploegmaat van Saelemaekers, en kreeg rood.
Lees verder

REPORTAGE. Verslagenheid in Oudsbergen na nieuwe wolvenaanval: "Wie garandeert dat straks geen kind wordt geattaqueerd?"
"Kan ik hier nog veilig wandelen?" Een buurtbewoonster vraagt het wat laconiek, maar tegelijk is ze er ook echt niet gerust in. Net op het ogenblik dat we bij de bewoners van Oudsbergen polsten naar wat de wolven doen met hun gemoedsrust, bleek de roedel al opnieuw te hebben toegeslagen. Weer een koe. Verbijstering in de buurt. Woede bij de boeren. De doos van Pandora wagenwijd open. "Wie kan garanderen dat straks geen kind wordt aangevallen", klinkt het.
Lees verder

Ryanair wil 5000 extra mensen aannemen in Europa
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil de komende vijf jaar 5000 extra werknemers in dienst nemen in Europa, nu de luchtvaartsector herstelt van de coronacrisis. Het gaat onder meer om extra cabinepersoneel.
Lees verder

LIVE. Man United gaat dankzij Ronaldo met voorsprong rusten, maar moet wel met tien verder na rood voor Wan-Bissaka
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Stade de Suisse Wankdorf • Ref: François Letexie
Lees verder