Doorgaan naar hoofdcontent

Wel seks en affectie, niet het relatielabel. Relatietherapeut Sarah Hertens legt uit wat de voor- en nadelen zijn van...

HLN
Wel seks en affectie, niet het relatielabel. Relatietherapeut Sarah Hertens legt uit wat de voor- en nadelen zijn van een 'situationship'
Seks, affectie en zélfs romantische gevoelens voor elkaar, maar geen relatielabel: de zogenaamde 'situationships' komen steeds vaker voor in de datingwereld. Het is een situatie waarbij je je gedraagt alsof je in een relatie zit, zonder het die stempel te geven. Dat kan bijzonder toxisch zijn, maar zeker niet altijd, zegt relatietherapeute Sarah Hertens: "Soms is het een opstapje naar iets moois."
Lees verder

Agressieve passagier weigert mondmasker te dragen en bedreigt stewardess: "Ik zal met enkele vrienden en wat kalasjnikovs wel eens langskomen"
Een man die het bijzonder bont had gemaakt op een vlucht van Brussels Airlines is veroordeeld tot 6 maanden cel.. Niet alleen had de man de hele vlucht lang geweigerd zijn mondmasker te dragen, hij had het boordpersoneel ook bekogeld en bedreigd. "Ik had vliegangst en herinner me niets meer. Normaal gezien ben ik nooit agressief", klonk het bij de behandeling van het dossier nog tegen de rechter.
Lees verder

IN BEELD. Olga Leyers showt haar duurzame ZEB-kledingcollectie aan vrienden en familie
Gisterenavond stelde Olga Leyers (23) haar tweede collectie voor bij ZEB. De actrice en presentatrice koos voor een duurzame kledinglijn met hergebruikte stoffen waar ze haar eigen sexy touch aan gaf. Heel wat bekend volk woonde haar afterwork launch party bij in de Blikfabriek in Antwerpen
Lees verder

Tiener sterft nadat hij van dak valt in kostschool Maredsous
In Maredsous (provincie Namen) is in de nacht van zondag op maandag een tiener overleden nadat hij van het dak van zijn kostschool gevallen was. Dat meldt het parket van Namen woensdag.
Lees verder

Zware brand in appartementsgebouw in Blankenberge: bewoners kunnen tijdig ontkomen
In de Astridlaan in Blankenberge is woensdagmiddag even voor 17 uur een zware brand ontstaan aan een appartementsgebouw. De volledige derde verdieping is uitgebrand. De bewoners konden tijdig ontkomen.
Lees verder

PSG kaatst bal snoeihard terug naar La Liga-baas Tebas: "Jouw competitie kent onhoudbare schuldenniveaus na grof wanbeleid"
Paris Saint-Germain was jarenlang het mikpunt van kritiek voor La Liga-baas Javier Tebas. Gisteren zei de Spanjaard nog dat PSG "zo in een veteranencompetitie kon spelen", nu jongens als Lionel Messi (34) en Sergio Ramos (35) naar Frankrijk trokken. De Franse topclub heeft er nu genoeg van en slaat in een brief hard terug.
Lees verder

Tsjechische premier komt op voor auto's met verbrandingsmotor
De Tsjechische premier Andrej Babiš wil een voorstel van de Europese Unie tegenhouden dat autoproducenten verbiedt vanaf 2035 nog auto's met verbrandingsmotor te verkopen. "Daar gaan we niet mee akkoord" zei hij tegen Tsjechische nieuwswebsite. "Het is niet mogelijk. We kunnen hier niet opleggen wat groene fanatici in het Europees parlement hebben bedacht."
Lees verder

Moeder (34) met kinderwagen doodgestoken op straat in Nederlandse Den Bosch, man (31) opgepakt
Een 34-jarige vrouw is vanochtend om het leven gekomen door een steekpartij in de Nederlandse stad Den Bosch (Noord-Brabant). De politie heeft een 31-jarige verdachte opgepakt. De vrouw had een kindje in een kinderwagen bij zich, dat bleef ongedeerd en is opgevangen, zei een woordvoerster van de politie.
Lees verder

Deadline nadert, maar nog steeds groot vraagteken bij vergunningen Vlaamse gascentrales
De vergunning van de gascentrale in Vilvoorde: geweigerd. Die in Dilsen-Stokkem: ook een njet. Uitbaters die er wel in slagen een te bemachtigen, stuiten op plaatselijk verzet. Terwijl de deadline om steun aan te vragen nadert, heerst bij energieproducenten onzekerheid.
Lees verder

Ex-Afghaanse president biedt excuses aan voor zijn vlucht: "Enige manier om wapens te laten zwijgen"
Ashraf Ghani heeft zijn excuses aangeboden aan het Afghaanse volk. In een bericht op Twitter schrijft de ex-president dat het hem spijt dat hij "het niet anders kon laten eindigen". "Vluchten was de enige optie om bloedvergieten te voorkomen", klinkt het.
Lees verder

En plots kan je niet meer in je woning
Een bewoner van de Sassevaartstraat in Gent kwam woensdagavond voor een wel heel onaangename verassing te staan. Nadat er eerder op de dag herstellingswerken aan een ondergrondse elektriciteitskabel waren uitgevoerd kon de man zijn woning niet meer betreden. "Hoe moet ik hier nu binnen geraken? Wachten zal de enigste optie worden."
Lees verder

Middelvinger naar de VS: Guantánamo-gevangenen die werden geruild voor Amerikaanse soldaat nu benoemd in Afghaanse regering
In de nieuwe Afghaanse regering die benoemd is door de taliban, zitten vier voormalige gevangenen van Guantánamo. Die werden in 2014 vrijgelaten in ruil voor een gegijzelde Amerikaanse soldaat. Een vijfde man die toen uit het beruchte terroristenkamp mocht vertrekken, is door de taliban benoemd als gouverneur. Het Witte Huis verklaarde indertijd dat de vijf geen groot gevaar meer vormden.
Lees verder

Opvolger ruimtetelescoop Hubble wordt in december eindelijk gelanceerd
De nieuwe ruimtetelescoop James Webb moet eind dit jaar naar de ruimte gaan. De ruimtevaartorganisaties ESA (Europa) en NASA (Verenigde Staten), die het toestel hebben gebouwd, melden dat de lancering staat gepland voor 18 december.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Nog meer seks? Wat leren we uit de nieuwe trailer van Sex Education?
Het is eindelijk zover. Miljoenen, vooral jonge, kijkers bingewatchten al de eerste twee reeksen van Sex Education. En nu kondigt Netflix het langverwachte derde seizoen aan op 17 september. Reden genoeg voor Senne en Desna om nagelbijtend af te tellen samen met Sex Education-fan Flo Windey.
Lees verder

Paralympiër Joachim Gérard nog altijd niet ontslagen uit ziekenhuis in Tokio: "Ik wacht op toestemming om terug te keren"
De US Open voor rolstoelatleten begint donderdag op Flushing Meadows zonder Joachim Gérard (ITF-3). De 32-jarige liet weten dat hij nog altijd in het ziekenhuis in Tokio ligt, nadat hij ziek werd in het olympisch dorp. Hij werd ziek kort na zijn uitschakeling in de achtste finales van het paralympisch toernooi.
Lees verder

Christian Eriksen ondergaat volgende maand check-up voor voetbaltoekomst
De Deense profvoetballer Christian Eriksen (29), die deze zomer op het EK getroffen was door een hartstilstand, krijgt volgende maand meer duidelijkheid over zijn voetbaltoekomst. Volgens 'La Gazetta dello Sport' zal zijn hartspecialist in Denemarken dan beslissen of hij de individuele training mag hervatten.
Lees verder

Twitter lanceert groepen voor mensen met dezelfde interesse
Gebruikers van Twitter kunnen binnenkort in aparte groepen praten met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Het platform lanceert zogenoemde Communities, waar mensen met elkaar over bijvoorbeeld honden, huidverzorging of astrologie kunnen praten.
Lees verder

Er wordt weer meer gepaft op tv: "Wij zijn fictiemakers, geen gezondheidswerkers"
Op social media en in tv-series wordt weer meer en meer gerookt. Foute boel, waarschuwen kankerexperts want 'zien roken, doet roken' en door tabak sterven dagelijks 40 tot 50 mensen in België. De maker van Streamz-reeks 'F*** You Very Much', waarin één van de hoofdpersonages erop los turkt, voelt zich niet aangesproken: "Ik weet heel goed hoe ongezond het is, maar ik vind niet dat ik daar rekening mee moet houden als ik een tv-reeks maak."
Lees verder

Football Talk. Zirkzee scoort voor Nederlandse U21 – Reus haakt met lichte blessure af bij Duitsland - Pech voor Club-aanwinst Providence
Uitstekende avond voor Joshua Zirkzee (20) bij Jong Oranje. De Anderlecht-spits opende vanavond op het halfuur de score in de EK-kwalificatiematch tegen Moldavië, die Nederland met 3-0 won. 't Was Zirkzees eerste doelpunt voor de U21, die daar momenteel aan vier caps zit. In de tweede helft gaf Zirkzee, die 90 minuten volmaakte, ook nog de assist voor de 3-0 van Brobbey (RB Leipzig). Bart Verbruggen, reservedoelman bij paars-wit, bleef de hele wedstrijd op de bank. Nederland neemt met de overwinning een perfecte start van haar EK-kwalificatiecampagne. (SVL)
Lees verder

LIVE (20u45). Geen Vanheusden, Hazard en Vanaken bij de Duivels, Lukebakio en Trossard wél in de basis tegen Wit-Rusland
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder