Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

Wannes Lacroix uit 'The Voice' is nieuw in ‘Thuis’: “Wat Stan Van Samang en Mathias Vergels doen, wil ik ook ku...

HLN
Wannes Lacroix uit 'The Voice' is nieuw in 'Thuis': "Wat Stan Van Samang en Mathias Vergels doen, wil ik ook kunnen"
Het nieuwe seizoen is nog maar pas begonnen, maar 'Thuis' kampt al met een leegloop. Maar liefst zes personages verlieten intussen de reeks, maar hun plaatsen raken stilletjesaan opgevuld. Eén van die nieuwkomers is Wannes Lacroix (19), die in 2019 de finale van 'The Voice' verloor tegen Ibe. Voor de rol van Niels in 'Thuis' moest hij opboksen tegen maar liefst 200 concurrenten om uiteindelijk als overwinnaar uit de bus te komen. Hij vertelt over het sollicitatieproces, de ontvangst op de set, zijn personage en z'n ambities. "Als ik eerlijk ben, is de drang om muziek te maken er nog steeds."
Lees verder

Muzieklabel Universal bijna 40 procent hoger bij beursdebuut in Amsterdam
Universal Music Group (UMG), 's werelds grootste muzieklabel, is dinsdag met glans aan zijn beurscarrière begonnen. Het aandeel van het label achter sterren als Taylor Swift, Billie Eilish en Lady Gaga klom bijna 38 procent ten opzichte van de introductieprijs. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op zo'n 46 miljard euro.
Lees verder

LIVE. Febe Jooris aan zet, leiding in handen van Nederlandse Van der Meiden: wie rijdt naar goud bij de meisjes junioren?
Dag 3 van het WK wielrennen in Vlaanderen. Voor de laatste individuele tijdritcompetities zijn vandaag de junioren meisjes en jongens aan de beurt. Vooral bij de jongens maken we kans op extra medailles, want elf dagen geleden veroverden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks nog goud en zilver op het EK in Trento. Alle actie kan u hier LIVE volgen!
Lees verder

LIVE. Marith Vanhove voorlopig 4de, leiding in handen van Nederlandse Van der Meiden: wie rijdt naar goud bij de meisjes junioren?
Dag 3 van het WK wielrennen in Vlaanderen. Voor de laatste individuele tijdritcompetities zijn vandaag de junioren meisjes en jongens aan de beurt. Vooral bij de jongens maken we kans op extra medailles, want elf dagen geleden veroverden Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks nog goud en zilver op het EK in Trento. Alle actie kan u hier LIVE volgen!
Lees verder

Tot 240.000 euro uittredingsvergoeding: "Dit is veel flagranter dan doorbetalen van ziek parlementslid"
Een parlementslid dat langer dan 30 dagen ziek is, zal in de toekomst nog maar 60% van haar of zijn loon krijgen. Alle partijen in het Vlaams Parlement zijn het daarover eens, zodat deze hervorming op korte termijn verwacht wordt. Voor werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, volstaat dit evenwel niet. "Als men parlementsleden écht wil behandelen als gewone burgers, dan moet ook de uittredingsvergoeding op de schop."
Lees verder

Mysterieus laatste bericht van Gabby's gsm naar haar moeder: "Ze noemt haar opa nooit Stan"
De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie voor de verdwijning van zijn verloofde een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.
Lees verder

Met een duwtje in de rug van papa David: Romeo Beckham maakt debuut als profvoetballer in de VS
Opvallend moment in de USL League One in de Verenigde Staten. Romeo Beckham, de zoon van David en Victoria Beckham, maakte er afgelopen weekend zijn debuut als profvoetballer.
Lees verder

Positief op corona? Dan kan u ondanks Covid Safe Ticket elf dagen niet naar evenementen
Wie een geldig vaccinatiebewijs heeft maar een positieve PCR- of snelle antigeentest voor Covid-19 aflegt, ziet het Covid Safe Ticket voor een periode van 11 dagen rood gekleurd worden. Dat betekent dat hij of zij niet meer naar evenementen kan gaan.
Lees verder

Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom
De autoriteiten hebben beslist om een ander deel van de gemeente El Paso op het Canarische eiland La Palma te evacueren wegens een nieuwe lavastroom die uit een scheur van de vulkaan Cumbre Vieja komt. Ook roepen ze toeristen op om weg te blijven uit de regio.
Lees verder

Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht
De autoriteiten hebben beslist om een ander deel van de gemeente El Paso op het Canarische eiland La Palma te evacueren wegens een nieuwe lavastroom die uit een scheur van de vulkaan Cumbre Vieja komt. Ook roepen ze toeristen op om weg te blijven uit de regio.
Lees verder

WRC 10 is prachtige rallygame die ieder foutje genadeloos afstraft
Een tijdje geleden heeft Dirt 5 ons aangenaam verrast met een soort arcadeversie van rally vol spanning en spektakel. WRC 10 wil evenveel spektakel bieden, maar doet dat met levensechte simulatie. Terwijl afgronden en bomen soms rakelings voorbijschieten, moet je in een zo snel mogelijke tijd de finish halen. Elk foutje kan daarbij fataal zijn.
Lees verder

Peltenaar (32) overleeft verkeersongeval in Nederland niet
In het Nederlandse Budel (Noord-Brabant), vlak bij de grens met België, is maandagavond bij een verkeersongeval een Belg om het leven gekomen. Dat meldt de politie dinsdag.
Lees verder

Patrick Lefevere over Cavendish: "Mark wil zekerheid na zijn carrière, maar ik weet niet goed welke functie ik hem moet geven"
In de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. "Met Mark zijn we er min of meer uit qua bonussen en prijzen."
Lees verder

Benoît Poelvoorde speelt hoofdrol in Belgische film geïnspireerd op de zaak Dutroux
In het najaar van 2022 komt er een Belgische film in de zalen die geïnspireerd is op de zaak-Dutroux. De prent zal de naam 'Maldoror' dragen en acteur Benoît Poelvoorde (56) kruipt in de huid van een van de hoofdrollen. "Ik droom al 15 jaar van dit project", aldus regisseur Fabrice Du Welz.
Lees verder

Belg (61) in Ferrari met 203 km/u geflitst in Frankrijk: tweede snelheidsovertreding op een dag
Een Belg in een Ferrari is vrijdag met een snelheid van 203 km/u geflitst op een snelweg ten noorden van de Franse stad Tours, zo meldt radiozender France Bleu.
Lees verder

België wil rundsvlees gaan exporteren naar Indonesië
België en Indonesië hebben de basis gelegd voor een overeenkomst om Belgisch witblauw rundvlees naar het Zuidoost-Aziatische land te exporteren. Dat laat minister van Landbouw David Clarinval (MR) weten, daags na een ontmoeting in Ciney (Namen) met zijn Indonesische collega.
Lees verder

Zijn vertrek was een harde klap voor de beleidsmakers van Anderlecht, vanavond debuteert hij in hoofdmacht van Man City: kennismaking met toptalent Roméo Lavia (17)
Roméo Lavia (17): toptalent met "een sterk karakter". Straks debuteert onze landgenoot bij Manchester City in de League Cup tegen Wycombe Wanderers. Een kennismaking met de jonge middenvelder die Pep Guardiola op 14-jarige leeftijd al overtuigde van zijn immens potentieel. "Ik weet dat ik mijn kwaliteiten heb."
Lees verder

5 voor 12: Proces tegen Fabre gestart en beleggers houden hun hart vast
Beleggers houden hun hart vast voor de Aziatische markt door het mogelijke faillissement van vastgoedontwikkelaar Evergrande. In Antwerpen start het proces tegen theatermaker Jan Fabre. En in de Verenigde Staten heeft een jongen met een oorafwijking een bijzondere puppy gekregen. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws.
Lees verder

Vrouwen maken komaf met vulva-onzekerheden dankzij nieuwe beweging 'Free the labia'
Vagina, vulva, labia… Het zijn woorden die veel mensen moeilijk over hun lippen krijgen. Dat het verder gaat dan schaamte alleen, bewijzen de talloze vrouwen die de jongste jaren een schaamlipcorrectie lieten uitvoeren. En dat is lelletjes, eh, welletjes geweest als het de 'free the labia' betreft. De beweging wil komaf maken met het ideaalbeeld van vrouwelijke genitaliën.
Lees verder

Aanval op politie met krik: onderzoeksrechter beslist binnen 48 uur over lot van dader
De man die gisteren meerdere agenten te lijf ging met een krik na een verkeerscontrole in Sint-Jans-Molenbeek, zal binnen de 48 uur voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij wordt onder meer beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen. Alle betrokken agenten zijn arbeidsongeschikt verklaard.
Lees verder