Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 september 2021

Van Aert schiet raak bij terugkeer in Groot-Brittannië: “Doet extra veel deugd om meteen te winnen”

HLN
Van Aert schiet raak bij terugkeer in Groot-Brittannië: "Doet extra veel deugd om meteen te winnen"
Wout van Aert (26) heeft de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma was de sterkste in een sprint bergop en is uiteraard ook de eerste leider.
Lees verder

"Onaanvaardbare fout": Facebook labelt zwarte mannen in video als 'primaten'
"Een onaanvaardbare fout." Met die woorden heeft sociaalnetwerksite Facebook zich verontschuldigd nadat zijn artificiële intelligentie (AI) enkele zwarte mannen in een video op het platform labelde als 'primaten'.
Lees verder

Mohoric rondt knappe solo af in laatste etappe Benelux Tour, Colbrelli is eindwinnaar
Dubbel feest bij Bahrain-Victorious vandaag in de Benelux Tour. Matej Mohoric pakte met een indrukwekkende solo de ritwinst in de laatste etappe, terwijl Sonny Colbrelli met succes zijn blauwe leiderstrui verdedigde en zich dus eindlaureaat mag noemen.
Lees verder

Poging tot staatsgreep in Guinee: "Wij hebben president Alpha Condé gevangengenomen"
In het centrum van de Guineese hoofdstad Conakry heerst heel wat verwarring rond een mogelijke staatsgreep. Speciale eenheden zeggen enerzijds in een video dat ze president Alpha Condé gevangengenomen hebben en dat ze de instellingen ontmantelen. Het ministerie van Defensie verzekert echter dat de aanval op het presidentschap afgeweerd werd.
Lees verder

Inbreker in huis van Bart De Wever was drugscrimineel: "Hij stond gekend om haat tegen de burgemeester"
De man die een week geleden een poging deed om in te breken in de woning van Bart De Wever, blijkt voor de politie gekende drugscrimineel te zijn. Dat hij niet kwam om iets te stelen staat volgens de Antwerpse burgervader wel vast. "Zijn intenties? Ga het eens in de Begijnenstraat vragen, maar het zal niet voor een kopje koffie geweest zijn", aldus de Wever in het nieuws van vtm.
Lees verder

Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: "Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? 'Stel mij ook eens een vraag, man!'"
Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft voor NINA elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Situaties die soms gênant of absurd zijn, maar vooral erg herkenbaar. Deze week moet Hanne zowel haar psycholoog als het restaurant dat ze bezocht, feedback geven. "De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp."
Lees verder

Deze week in 'Familie': een kletterende ruzie, een gedurfde actie van Benny én een nieuw gezicht
Het blijft behoorlijk hard gaan in de VTM-soap 'Familie'. Geen dode deze week, wél een nieuw gezicht, met de intrede van Emile. En dan is er nog een kletterende ruzie tussen Mathias (Peter Bulckaen) en Cédric (Yanni Bourguignon). Met verregaande gevolgen.
Lees verder

Ecolo noemt klimaatverandering "kwestie van nationale veiligheid"
Ecolo is het parlementaire jaar gestart in het domein van Massembre in de provincie Namen. Groot thema was de klimaatverandering. Die is voor de Franstalige groenen "een kwestie van nationale veiligheid", na een zomer van moordende overstromingen in het land en andere rampen in de rest van de wereld.
Lees verder

LIVE VUELTA. Zet Roglic de puntjes op de 'i' in afsluitende tijdrit?
De Ronde van Spanje kent vandaag z'n apotheose met een afsluitende tijdrit van 33,8 kilometer in Santiago de Compostela. De eindzege van Primoz Roglic lijkt al vast te liggen, maar zet de Sloveen ook nog eens de puntjes op de 'i' met een vierde ritzege? Op deze pagina volgt u de race tegen de klok LIVE.
Lees verder

Bale bezorgt Wales met hattrick nipte overwinning in Wit-Rusland
In Groep E, de poule van de Rode Duivels in de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar, heeft Wales op de valreep de winst meegegraaid bij Wit-Rusland: het werd 2-3. Dankzij een hattrick van Gareth Bale haalde Wales na rust nog een achterstand op.
Lees verder

Bale bezorgt Wales met hattrick nipte overwinning in Wit-Rusland
In Groep E, de poule van de Rode Duivels in de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar, heeft Wales op de valreep de winst meegegraaid bij Wit-Rusland: het werd 2-3. Dankzij een hattrick van Gareth Bale haalde Wales na rust nog een achterstand op.
Lees verder

Motorboten botsen tegen elkaar in Roermond: vijf gewonden, duikers zoeken voor de zekerheid naar extra slachtoffers
Door een aanvaring op de Maas bij het Nederlandse Roermond zijn vijf mensen gewond geraakt. Volgens de politie deed de botsing tussen twee motorboten zich rond 15.30 uur voor. Een van de boten is gezonken.
Lees verder

Hanifa (24), gered uit de klauwen van de taliban: "'s Nachts droom ik hoe ik roep: 'We moeten weg! We moeten weg!"
Bijna 300 Afghaanse burgers zijn tijdens operatie 'Red Kite' door ons land overgevlogen naar België. Voor elk van hen wacht nu een asielprocedure. Hanifa (24) en Razia (36), gered uit de klauwen van de taliban, vertellen hun verhaal.
Lees verder

10.000 vierkante kilometer Amazonewoud verdwenen in één jaar tijd
Tussen augustus 2020 en juli 2021 is er 10.476 vierkante kilometer Amazonewoud verdwenen, wat ongeveer overeenkomt met een derde van de oppervlakte van België. Dat heeft natuurorganisatie WWF berekend.
Lees verder

20 jaar 9/11: de 19 tentakels die het plan uitvoerden waar Bin Laden al jaren van droomde
Vastberaden om zoveel mogelijk dood en vernieling te zaaien kapen negentien mannen op die fatale 9/11 - twintig jaar geleden - vier commerciële vliegtuigen. Ze voltooien zo het barbaarse plan dat al jaren in het hoofd van Al Qaida-leider Osama Bin Laden zat.
Lees verder

SHOWBITS. Michaël Roskam maakt debuut op Instagram van Eline De Munck en wie vindt de muis van Lotte?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoe vermijd je een zonnebrand? Dermatoloog geeft drie tips om jezelf te beschermen
Nu de zon zich eindelijk laat zien, genieten veel mensen van het stralende weer. Toch is het nog opletten voor de schadelijke uv-straling. Maar hoe beschermen we onszelf nu het best tegen de zon? Dermatoloog Thomas Maselis geeft enkele tips.
Lees verder

Paula Hawkins ('Het meisje in de trein') maakt sterke comeback met nieuwe thriller: "In elke Jan met de pet kan een moordenaar schuilen"
Met 'Het meisje in de trein' scoorde Paula Hawkins zes jaar geleden dé megabestseller van het decennium. Na de matige opvolger 'In het water' is de Britse successchrijfster nu helemaal terug met 'Een langzaam smeulend vuur', een zinderende psychothriller over sluimerende geheimen en hoe ze plots kunnen ontvlammen. "Hoe verschillend mensen reageren op trauma's fascineert me mateloos."
Lees verder

Win een duo-ticket voor de avant-première van de film 'Rookie'
Dinsdag vindt de avant-première van 'Rookie' plaats in Kinepolis Antwerpen. Zij die daar graag bij willen zijn, hebben geluk want er zijn nog duo-tickets te winnen. Waag je kans!
Lees verder

Lamkel Zé nu echt op weg naar uitgang, Antwerp onderhandelt met Slovaakse club over uitleenbeurt
Didier Lamkel Zé lijkt Antwerp te verlaten. De Great Old voert gesprekken met het Slovaakse DAC. 't Gaat om een uitleenbeurt, tot het einde van het seizoen.
Lees verder