Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Tot 50 uur aan gewerkt en dat loont: Ilse wint Mini Cooper op Waregem Koerse met ‘onbetaalbare’ hoed

HLN
Tot 50 uur aan gewerkt en dat loont: Ilse wint Mini Cooper op Waregem Koerse met 'onbetaalbare' hoed
Een hoedenspecialist is ze niet. Maar wat een stijlvol katoenen hoofddeksel toverde Ilse Van Der Strieckt (36) uit het Oost-Vlaamse Kruisem uit haar mouwen op Waregem Koerse. Het loont, want Ilse wint er een nieuwe Mini Cooper mee, met dank aan een gulle Willy Naessens tijdens zijn twintigste Hat Trophy.
Lees verder

Stafford bijt dwergpoedel dood voor ogen van baasjes
Een drama op de Konijnenwei in Antwerpen. Daar werd gisterenavond dwergpoedel Lando tijdens de avondwandeling doodgebeten door een stafford op de hondenweide. De stafford werd agressief en greep de poedel bij de nek. Baasjes Charlotte en Toon zagen het voor hun ogen gebeuren.
Lees verder

Biden spreekt land toe: "Evacuatie was een buitengewoon succes"
Joe Biden heeft het Amerikaanse volk toegesproken over de terugtrekking uit Afghanistan. De president noemde de evacuatie "een buitengewoon succes".
Lees verder

GEZIEN? 'The Best Of': "Beter een goede kopie dan een slecht origineel"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'The Best Of', een VTM-show waarin de vijf populairste nummers van een muzikaal icoon op een originele wijze gecoverd worden. "Mauro Pawlowski keek met grote ogen naar collega André Hazes, alsof hij nu pas besefte dat de schlagerzanger een mens van vlees en bloed en geen uitvinding van de boekskes is."
Lees verder

GEZIEN? 'The Best Of': "Een geslaagde rip-off van 'Liefde voor Muziek'"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'The Best Of', een VTM-show waarin de vijf populairste nummers van een muzikaal icoon op een originele wijze gecoverd worden. "Mauro Pawlowski keek met grote ogen naar collega André Hazes, alsof hij nu pas besefte dat de schlagerzanger een mens van vlees en bloed en geen uitvinding van de boekskes is."
Lees verder

Kippenvel met André Hazes en ambiance met Bart Peeters: dit zijn de straffe covers uit de eerste 'The Best Of'
Wat zijn volgens de gemiddelde Vlaming de vijf allerbeste hits van De Kreuners? We kwamen het dinsdagavond te weten in de eerste aflevering van 'The Best Of'. In dat gloednieuwe muziekprogramma van VTM worden acht artiesten of bands verrast met unieke privéconcerten, waarbij vijf collega's hun populairste nummers in een eigen jasje steken. In de eerste aflevering brachten André Hazes, Guy Swinnen, Mauro Pawlowksi, Equal Idiots en Bart Peeters deze verrassende covers.
Lees verder

Niet alleen Piqué toont zijn goed hart: Alba en Busquets accepteren loonsverlaging om Agüero te kunnen inschrijven
Na Gerard Piqué zijn ook Sergio Busquets en Jordi Alba akkoord gegaan met loonsvermindering bij Barcelona. Dat is nodig om nieuwkomer Sergio Agüero te kunnen inschrijven, want Barça kampt met financiële problemen.
Lees verder

ANALYSE. Politiek stratego heeft geloond: Bram Degrieck opnieuw burgemeester van De Panne
Opvallend. Bram Degrieck (Het Plan-b) verloor vorige week nog zijn burgemeesterssjerp na een machtsgreep van de partij van Ann Vanheste (DAS) met de steun van CD&Vplus, onafhankelijk gemeenteraadsvoorzitter Marc Hauspie en N-VA-schepen Cindy Verbrugge. Die sjerp heeft hij nu met beide handen teruggegrepen. Hoe moet het nu verder in De Panne want het bestuur heeft slechts 10 van de 21 zetels?
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Antwerp huurt Samatta (ex-Genk) - Club bevestigt 4 inkomende transfers - Dessers naar Feyenoord - Griezmann op weg naar oude liefde
TRANSFER DEADLINE DAY. • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) tekent bij bedrijvig Club Brugge, dat verrast met José Izquierdo • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Toptarget Cabral komt niet naar Antwerp, dat Ally Samatta huurt met aankoopoptie • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga
Lees verder

VN-topman waarschuwt voor "humanitaire ramp" in Afghanistan
Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigd Naties, heeft vandaag gewaarschuwd voor "een humanitaire ramp" in Afghanistan. Hij lanceert ook een oproep voor meer financiële middelen.
Lees verder

Achtergrond bij knotsgekke dag voor Cyriel Dessers: 26-jarige spits voor één jaar naar Feyenoord
Het leek Leganés te worden voor Cyriel Dessers, maar na een 'move' van Antwerp werd het Feyenoord. Achtergrond bij een knotsgekke dag voor Cyriel Dessers (26).
Lees verder

Zoon van Peter R. de Vries spreekt voor het eerst over dodelijke aanslag: "Eigenlijk kunnen we het nog altijd niet geloven"
De zoon van Peter R. de Vries heeft in het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard voor het eerst openhartig gesproken over de moord op zijn vader. Royce haalde herinneringen op aan de misdaadjournalist en vertelde over de emotionele dagen tussen de aanslag en het overlijden.
Lees verder

Antwerp zet Club Brugge wéér een hak: hoe 'Great Old' Samatta voor de neus van blauw-zwart wegkaapte
Records werden er niet meer gebroken, maar toch pakt Antwerp op Deadline Day nog uit met een spraakmakende transfer. Mbwana Ally Samatta (28), kampioenenmaker van RC Genk in 2019, werd door de Great Old voor de neus van Club Brugge weggekaapt.
Lees verder

Na mislukte machtsgreep stapt burgemeester-van-één-week Ann Vanheste uit de politiek
Ann Vanheste (DAS), die vorige week nog de burgemeesterssjerp greep en die nu moet teruggeven, heeft via sociale media laten weten dat ze haar ontslag indient als gemeenteraadslid. Vanheste was vanavond (dinsdag red.) niet aanwezig op de gemeenteraad waar er gestemd werd over de intrekking van de motie van wantrouwen.
Lees verder

Man uit Louisiana vermoedelijk overleden na aanval door alligator in overstroomde tuin
De autoriteiten van Slidell, een gemeente ten noorden van New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana, zijn op zoek naar een 71-jarige man die in de buurt van zijn huis werd aangevallen door een alligator. De regio staat onder water na de passage van orkaan Ida.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Antwerp bevestigt transfer Samatta - Dessers naar Feyenoord - Griezmann out, Luuk de Jong in bij Barça?
TRANSFER DEADLINE DAY. • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) tekent bij bedrijvig Club Brugge, dat verrast met José Izquierdo • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Toptarget Cabral komt niet naar Antwerp, dat Ally Samatta huurt met aankoopoptie • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga • Cyriel Dessers gaat op huurbasis voor Feyenoord spelen
Lees verder

DIT WAS TRANSFER DEADLINE DAY: Club Brugge haalt nog stevig uit, Antwerp huurt Samatta, Anderlecht loost overbodige spelers en Dessers trekt weer naar de Eredivisie
De belangrijkste deals van 'TRANSFER DEADLINE DAY' op een rij: • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) tekent bij bedrijvig Club Brugge, dat verrast met José Izquierdo • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán en loost een pak overbodige spelers • Toptarget Cabral kwam niet naar Antwerp, Ally Samatta wél op huurbasis • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga • Cyriel Dessers gaat op huurbasis voor Feyenoord spelen
Lees verder

Macron en Rutte willen Frans-Nederlandse samenwerking versterken
De Franse president Emmanuel Macron en de Nederlandse premier Mark Rutte willen de banden tussen hun landen "verdiepen" en samen "een sterk Europa" verdedigen. Ze hebben daarover dinsdag een verklaring ondertekend.
Lees verder

OVERZICHT ZOMERMERCATO. Alle inkomende en uitgaande transfers van onze eersteklassers
De zomermercato zit erop. Welke spelers hebben de achttien eersteklassers gehaald en wie is vertrokkken? Een overzicht.
Lees verder

Oppositie Venezuela boycot verkiezingen niet langer
De oppositie in Venezuela zal deelnemen aan de lokale verkiezingen op 21 november. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd. De voorbije drie jaar weigerden oppositiepolitici deel te nemen aan verkiezingen. Het platform van de democratische eenheid (MUD), dat de voornaamste oppositiepartijen groepeert, zal deelnemen aan de verkiezingen voor nieuwe besturen in de regio's en de gemeenten, zo luidde het op een persconferentie in de hoofdstad Caracas.
Lees verder