Doorgaan naar hoofdcontent

Slotenmaker verbluft na zien keyless autodieven: “Geen cowboyverhalen, maar er zijn oplossingen.”

HLN
Slotenmaker verbluft na zien keyless autodieven: "Geen cowboyverhalen, maar er zijn oplossingen."
Ook al eens verhalen gehoord over autodiefstallen waarbij dieven het signaal van de autosleutel onderscheppen en zonder inbraak wegrijden? Slotenmaker Franky Penninck van Sleutels Decabooter uit Kortrijk stelde onlangs bij een klant in Deerlijk met eigen ogen vast dat het wel degelijk kan. Maar er zijn ook oplossingen.
Lees verder

Sénéchal neemt de maat van Stuyven en Van der Sande in Primus Classic, Van der Poel: "Kans op WK is groter dan ik ze vorige week inschatte"
Florian Sénéchal volgt Edward Theuns op als winnaar van de Primus Classic. De Fransman draaide samen met ploegmaat Honoré de Belgen een loer in de slotfase. In een sprint met vijf nam Sénéchal de maat van Van der Sande en Stuyven. Yves Lampaert werd zesde. Zdenek Stybar een plekje verder en zo eindigde vier renners van Patrick Lefevere bij de eerste zeven.
Lees verder

Fietser overleden bij ongeval in Zeebrugge
In Zeebrugge is zaterdagmiddag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht.
Lees verder

Het tragische levensverhaal van 'The Crocodile Hunter' Steve Irwin (deel 1): "Hij had een grote wonde in z'n borst, het bloed bleef eruit stromen"
Vijftien jaar geleden, op 4 september 2006, stierft Steve Irwin. De Australiër – die wereldwijd bekend werd als 'The Crocodile Hunter' – trotseerde hapgrage krokodillen, venijnige slangen en dodelijke spinnen. Maar de steek van een relatief onschuldige pijlstaartrog werd hem op z'n 44ste fataal. In het eerste deel van z'n straffe levensverhaal staan we stil bij z'n gelukkige jeugdjaren en de ontmoeting van de liefde van z'n leven. "Als zesjarig jochie vangt hij zijn eerste giftige slang."
Lees verder

LIVE ETHIAS CROSS. Pech voor Vanthourenhout, waarna Aerts meteen doortrekt
Na de Rapencross van vorige week zijn de veldrijders vandaag op de historische mijnsite in Beringen, Be-MINE, al aan de tweede Ethias Cross toe dit seizoen. Eli Iserbyt won vorig weekend en is ook vandaag de favoriet. Of kunnen Lars van der Haar en Toon Aerts hem van de zege houden? Het antwoord krijgt u op deze pagina of op VTM, waar de veldrit live te bekijken is.
Lees verder

LIVE. Betogers komen aan in Washington om relschoppers Capitool te steunen: politie vreest gewelddadige confrontatie met tegenbetogers
Honderden mensen stromen vandaag toe in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. voor een geplande betoging als steun voor de relschoppers die op 6 januari het Capitool bestormden. Liefst honderd troepen van de Nationale Garde staan klaar om in te grijpen mocht dat nodig zijn. De capitoolpolitie vreest namelijk een gewelddadige confrontatie tussen de betogers en tegenbetogers. Volg de situatie in Washington hier live.
Lees verder

LIVE. Betoging in Washington om relschoppers Capitool te steunen: geen gevreesde gewelddadige confrontatie met tegenbetogers
Enkele honderden mensen betogen vandaag in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. om de relschoppers te steunen die op 6 januari het Capitool bestormden. Liefst honderd troepen van de Nationale Garde staan klaar om in te grijpen mocht dat nodig zijn. De capitoolpolitie vreesde namelijk een gewelddadige confrontatie tussen de betogers en tegenbetogers, maar die blijft uit. Volg de situatie in Washington hier live.
Lees verder

Pentagon geeft vergissing toe: "drone-aanval van 29 augustus is een verschrikkelijke oorlogstragedie"
Het Pentagon erkende vrijdag dat de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus in Afghanistan een tragische fout was waarbij 10 burgers omkwamen, waaronder 7 kinderen. Washington had aanvankelijk gezegd dat de drone-aanval nodig was geweest om een aanval op de troepen te voorkomen. Nu komen ze daar dus op terug.
Lees verder

Football Talk. Bayern maakt Bochum in, Boyata valt geblesseerd uit - Mbappé onzeker voor topper tegen Lyon - Pelé herstelt goed, laat dochter weten
PSG-ster Kylian Mbappé is onzeker voor de topper in de Ligue 1 van zondag, thuis tegen Olympique Lyon. Dat heeft coach Mauricio Pochettino zaterdag verklaard op de persconferentie daags voor de clash. De Franse aanvaller blesseerde zich woensdag aan de voet in het Champions League-duel tegen Club Brugge (1-1).
Lees verder

Geen schokeffect na het ontslag van Maes: KV Oostende duwt Beerschot met 3-1-zege nog wat dieper in de put
Ook zonder Peter Maes in de dug-out zet Beerschot zijn treurmars doorheen de Belgische voetbalcompetitie gewoon verder. Beerschot verloor op het veld van Oostende met 3-1 cijfers en zit inmiddels aan een bedroevende reeks van 1 op 24. KVO heeft zichzelf na een 0 op 9 wat extra zuurstof gegeven.
Lees verder

Manchester City blijft steken op gelijkspel - Arsenal en Liverpool winnen, Dennis scoort voor Watford
Manchester City heeft opnieuw punten gelaten in de Premier League. Pep Guardiola hield Kevin De Bruyne een dik uur op de bank tegen Southampton, maar ook na zijn invalbeurt bleef de brilscore op het bord. Verder ind e Premier League zeges voor Liverpool en Arsenal.
Lees verder

Russische kiescommissie gaat onregelmatigheden onderzoeken
De kiescommissie in Rusland belooft een onderzoek naar onregelmatigheden tijdens de lopende parlementsverkiezingen, die nog tot en met zondag plaatsvinden. Uit 45 regio's kwamen 137 klachten over onregelmatigheden, zegt toezichthouder Ella Pamfilova. Er zijn onder meer klachten over het onder druk zetten van kiezers.
Lees verder

LIVE. Houdt Union de punten thuis tegen Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Speeldag 8 • Aftrap: 18u30 • Joseph Marienstadion
Lees verder

Weer raak voor Iserbyt! Kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal profiteert optimaal van lekke band Aerts en wint Ethias Cross in Beringen
Eli Iserbyt heeft in Beringen de tweede Ethias Cross van het seizoen gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal profiteerde optimaal van pech van Toon Aerts, die sterk oogde, maar op een ongelukkig moment lek reed. Z'n ploegmakker Lars van der Haar werd na een ijzersterke cross tweede.
Lees verder

TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos
Miranda Baker beweert op TikTok dat zij en haar vriend eind augustus Brian Laundrie, de verloofde van de vermiste Gabby Petito (22), hebben opgepikt. Laundrie was toen op z'n eentje aan het liften en bood het koppel 200 dollar (170 euro) voor een rit van amper 16 kilometer, aldus Baker. Petito verdween tijdens een trip met Laundrie door de VS. Laundrie kwam alleen thuis zonder Petito, maar hij is intussen zelf ook spoorloos.
Lees verder

LIVE (20u45). Pakt Club Brugge de volle buit bij ongeslagen Charleroi dat wel Gillet en Gholizadeh moet missen
• Jupiler Pro League • Speeldag 8 • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays de Charleroi
Lees verder

LIVE. Kan Union de ban breken tegen tienkoppig Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Speeldag 8 • Aftrap: 18u30 • Joseph Marienstadion
Lees verder

280 kilometer om zo goed mogelijk aan de start van het WK in eigen stad te staan: Jasper Stuyven traint nog dik 80 km bij na Primus Classic
En of Jasper Stuyven gemotiveerd is voor het WK wielrennen in eigen stad. Na de Primus Classic vertrok de Leuvenaar nog voor een aanvullende training van 85 kilometer. "Ik hoop thuis te zijn tegen dat het donker is."
Lees verder

Weer hommeles in Frankrijk: Lens-fans bestormen veld en zoeken confrontatie op met supporters van Lille
Weer opschudding in de Ligue 1. Nu tijdens de rust van het duel tussen Lens en Rijsel: halfweg bestormden tal van thuissupporters het veld om de confrontatie op te zoeken met de bezoekende fans.
Lees verder

25.000 feestgangers op verboden openluchtfeest in Madrid
In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn volgens de politie ongeveer 25.000 jongeren samengekomen om in open lucht te drinken en te dansen, terwijl dat verboden is. De zogenaamde "botellon" vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats tussen de universiteitsgebouwen in de wijk Ciudad Universitaria. Ook in Barcelona kwamen duizenden studenten samen om te feesten: volgens de krant La Vanguardia ging het om zo'n 8.000 jongeren. In Spanje is het academiejaar weer begonnen.
Lees verder