Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 september 2021

Sint-Lievens-Houtem: Openbaar onderzoek digitale atlas

Openbaar onderzoek digitale atlas
Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kan je het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariƫren op www.integraalwaterbeleid.be.

De oude, analoge atlassen van de onbevaarbare waterlopen die het juridisch statuut van de waterlopen vastleggen, worden vervangen door een digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.

De informatie in het ontwerp voor de digitale atlas is afkomstig uit de oude analoge atlassen, de Vlaamse Hydrografische Atlas (VHA), bijkomende opmetingen van waterlopen of grachten door de waterloopbeheerders ... Waterloopbeheerders hebben grote inspanningen gedaan om die informatie zo volledig en correct mogelijk op te nemen.
Maar mogelijks komt de informatie in het ontwerp van de digitale atlas niet volledig overeen met de situatie op het terrein, bijvoorbeeld omdat de waterloop of publieke gracht plaatselijk verlegd is of omdat de oever ingericht werd. Daarom wordt het ontwerp voorgelegd via een openbaar onderzoek.

Wanneer je vaststelt dat de loop, de breedte of de diepte van een waterloop of publieke gracht in jouw buurt niet overeenkomt met de weergave in de digitale atlas, kan je dat doorgeven. Op die manier kunnen wij samen de kwaliteit van de atlas verbeteren.

Alle informatie is te raadplegen op www.integraalwaterbeleid.be
Opmerkingen kan je via dezelfde website indienen of aan de gemeentelijke afdeling grondgebiedszaken overmaken via christa.depauw@sint-lievens-houtem.be.  

Lees verder

Verkoop eengezinswoning E. Tinelstraat 35
Het OCMW van Sint-Lievens-Houtem verkoopt een woning.
De woning is gelegen in de E. Tinelstraat 35 in Sint-Lievens-Houtem.

Interesse?

Raadpleeg het verkoopsdossier en de mogelijkheden tot bieden.
Meer detailinfo - wettelijke inlichtingen:
Waterinfo risicokaart
Waterinfo watertoets
Info laagspanning
EPC-attest
Bodemattest
Geen voorkooprecht
Ondergrondse inneming
Stedenbouwkundig uittreksel
Verkoopsovereenkomst - in te vullen bieding onder gesloten enveloppe

Heb je graag een afspraak voor een bezoekmoment?
De woning is te bezichtigen op afspraak.

Stuur een bericht naar gwen.quipor@sint-lievens-houtem.be met vermelding 'verkoop woning E. Tinelstraat 35' en je naam en telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent.


Lees verder