Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

Semi-separated, birdnesting en bewuste ontkoppeling: alternatieve vormen van co-ouderschap steeds populairder

HLN
Semi-separated, birdnesting en bewuste ontkoppeling: alternatieve vormen van co-ouderschap steeds populairder
Gescheiden ouders die vrienden blijven. Het is een trend die vaker voorkomt. Steeds meer koppels met kinderen doen er alles aan om harmonieus uit elkaar te gaan. En dat heeft ook gevolgen voor de benaming die ze hun breuk geven. Ze zijn nu 'semi-gescheiden' of bewust ontkoppeld, of doen aan birdnesting of huisdelen.
Lees verder

Vader (49) van twaalf kinderen bezwijkt aan corona nadat er geen beademingsmachine beschikbaar was
"Het meest verschrikkelijke dat ik in mijn leven heb moeten doen, was thuiskomen en mijn kinderen vertellen dat hun vader het niet heeft gered." Het zijn de hartverscheurende woorden van Gina Robnett nadat haar echtgenoot Reed Hickson (49) is gestorven aan Covid-19. De Texaan vocht al een maand tegen het coronavirus. Toen zijn toestand verslechterde, had hij nog één kans om in leven te blijven - met behulp van een hart-longmachine, maar die was niet beschikbaar.
Lees verder

Football Talk. Kouamé riskeert één speeldag schorsing - Haaland wellicht nog out tegen Sporting - Nuhu tot 2025 bij Eupen
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag aan Anderlecht-spits Christian Kouamé een schorsing van twee speeldagen (waarvan één effectief) en een boete van 1.500 euro voorgesteld als minnelijke schikking.
Lees verder

"Ik zal nooit vergeten wat Milan voor mij gedaan heeft": doodgestoken jongen (15) redde zes jaar geleden Marianne (55) van de verdrinkingsdood
Ze ging afgelopen weekend meteen een bloemetje leggen op de plaats waar Milan M. (15) werd doodgestoken. Niet verwonderlijk, want Marianne Steen (55) uit Oostkamp had zes jaar geleden zélf haar leven te danken aan de jonge Bruggeling. "Als hij en zijn vriend me toen niet gered hadden, was ik er wellicht niet meer geweest", vertelt ze zwaar aangedaan.
Lees verder

Herkansing voor Vlaamse fans: Måneskin komt naar Vorst Nationaal
Eindelijk kunnen de Vlaamse fans van de Italiaanse hitgroep Måneskin hun idolen live aan het werk zien. Nadat de Songfestivalwinnaars afgelopen zomer hun optreden op de Lokerse Feesten moesten annuleren, kondigen ze nu een nieuw concert in ons land aan. De twintigers staan op 10 februari 2022 op het podium van Vorst Nationaal.
Lees verder

TikTok telt meer dan een miljard gebruikers
TikTok heeft de mijlpaal van een miljard maandelijkse gebruikers behaald. De app, die in handen is van het Chinese bedrijf Bytedance, maakte dat nieuws vandaag bekend via een blogpost. Sinds juli 2020 haalde de app 300 miljoen nieuwe maandelijkse gebruikers binnen.
Lees verder

Belgische esporttopper Nivera verandert van game en gaat samen met legendarische broer Valorant spelen
Groot nieuws in de Valorant-wereld, want Nabil 'Nivera' Benrlitom maakt z'n intrede bij Team Liquid. De transfer hing al een tijdje in de lucht, want bij Team Liquid speelt ook Nivera's broer Adil 'ScreaM' Benrlitom. De broers bundelen zo hun krachten, iets waar e-sportfans al een tijdje naar uitkijken.
Lees verder

Belgisch toptalent bundelt krachten met legendarische broer in esportsteam voor game Valorant
Groot nieuws in de Valorant-wereld, want Nabil 'Nivera' Benrlitom maakt z'n intrede bij Team Liquid. De transfer hing al een tijdje in de lucht, want bij Team Liquid speelt ook Nivera's broer Adil 'ScreaM' Benrlitom. De broers bundelen zo hun krachten, iets waar e-sportfans al een tijdje naar uitkijken.
Lees verder

LIVE. Philippe Clement en Vanaken spreken de pers toe voor CL-duel tegen Leipzig
Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spreken zo dadelijk (omstreeks 18u15) de pers toe. U kan de persconferentie hieronder LIVE volgen.
Lees verder

Wordt een woning kopen straks écht goedkoper? En moet ik mijn aankoop uitstellen? Uw vragen over de verlaagde registratierechten beantwoord
Wie in Vlaanderen een huis of appartement koopt om zelf in te wonen, zal daarbij vanaf 1 januari nog maar 3 in plaats van de huidige 6 procent registratierechten moeten betalen. Wordt een oude woonst ingrijpend energievriendelijk gerenoveerd, dient zelfs maar 1 procent te worden opgelegdvoor de schatkist. Voor de aankoop van een tweede woning, verhogen de registratierechten dan weer: van 10 naar 12 procent. 12 vragen beantwoord.
Lees verder

President Biden krijgt derde dosis van coronavaccin
De Amerikaanse president Joe Biden krijgt een derde dosis van het coronavaccin. Dat blijkt uit een mededeling van het Witte Huis.
Lees verder

Meer dan 570 walvissen gevangen in Noorwegen dit jaar
In Noorwegen zijn meer dan 570 dwergvinvissen gedood tijdens het walvisseizoen van dit jaar. Volgens het laatste vangstrapport van de Noorse visserijorganisatie Råfisklaget zijn in totaal 575 van de zeezoogdieren gevangen. Het walvisseizoen is maandag geëindigd, het aantal kan dus nog licht stijgen.
Lees verder

LIVE (19u). Wint Clijsters voor het eerst sinds comeback? Dubbelpartner Mertens is tegenstander
Na meer dan een jaar zonder wedstrijd staat Kim Clijsters vanavond voor deel twee van haar 'Kimback'. Tegenstandster in Chicago is Hsieh Su-wei (WTA 97), de Taiwanese dubbelpartner van Elise Mertens. Wint Clijsters voor het eerst sinds haar rentree? Volg het vanavond vanaf 19u hier LIVE!
Lees verder

Angelina Jolie en The Weeknd opnieuw samen gespot: zijn ze dan toch een koppel?
Angelina Jolie en The Weeknd hebben de geruchten dat ze aan het daten zijn weer aangewakkerd. De 46-jarige actrice en de 31-jarige zanger zijn afgelopen weekend samen gaan eten bij een restaurant in Los Angeles. Op foto's, die de Britse krant The Daily Mail heeft gepubliceerd, is te zien hoe de twee samen de Italiaanse horecazaak verlaten.
Lees verder

Europa verbiedt verschillende kleuren tatoeage-inkt, Fabrizio: "Het moet een keuze blijven"
Vanaf januari 2022 verstrengt de Europese regelgeving rond inkt voor tatoeages. Heel wat kleuren bevatten schadelijke stoffen. Blauw en groen werden al onder de loep genomen, maar in totaal zullen 25 pigmenten onderzocht en misschien verboden worden. De artiesten krijgen 12 maanden de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving. Volgens Fabrizio Tzinaridis zal dat geen al te grote kosten met zich meebrengen. "De inkt blijft meestal maar twee jaar goed. Dus normaal gezien heb je niet zo heel veel inkt op stock staan." Maar na de zware coronaperiode met enkele sluitingen kan dit een nieuwe klap zijn voor de industrie. En wie nu moet omschakelen van kleur naar zwart-wit staat voor een grotere opdracht. Tzinaridis vindt ook dat het een keuze moet blijven net zoals het roken van sigaretten. "Iedereen weet dat het kankerverwekkend is, maar we mogen tegen een hogere prijs onze gezondheid op het spel zetten."
Lees verder

Anouk Matton 'reinigt' haar huis met verbrande salie
Anouk Matton wordt wel vaker vergeleken met Paris Hilton. Nu heeft ze ook haar eigen realityreeks. De camera's volgen mevrouw Dimitri Vegas, zelf ook een populaire DJ en businessvrouw, in haar dagelijkse leven, eerst hoogzwanger, daarna als mama van London. In 'Anouk Matton Privé' zien we haar zonder Instagram-filters. Hoe beleeft ze haar zwangerschap, en hoe combineert ze haar zaken met het leven als kersverse moeder? Desna en Senne bespreken de eerste aflevering met Anouk zelf.
Lees verder

Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen-Bingoal gaan voor de Wereldbeker: "Al kan dat ook vreemd klassement worden"
Beter doen dan de 21 zeges in tv-crossen van vorige winter. Met Eli Iserbyt de Wereldbeker winnen. En eindelijk Mathieu van der Poel en Wout van Aert kloppen. Dat zijn de ambities van Pauwels Sauzen-Bingoal deze winter.
Lees verder

Burgemeester Londen wil dat sommige tankstations enkel mensen in sleutelsectoren bedienen
Omdat veel benzinestations in het Verenigd Koninkrijk zonder brandstof komen te vallen, vraagt de Londense burgemeester Sadiq Khan nu om voorrang te geven aan mensen die in sleutelsectoren werken.
Lees verder

Philippe Clement: "We willen drie keer stunten in deze Champions League" - Vanaken: "Kunnen elke ploeg pijn doen"
Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. "Wij kunnen elke tegenstander pijn doen."
Lees verder

Philippe Clement: "We willen zeker drie keer stunten in deze Champions League" - Vanaken: "Kunnen elke ploeg pijn doen"
Club Brugge neemt het morgenavond in de Champions League op tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement en sterkhouder Hans Vanaken spraken vanavond de pers toe. Aan ambitie geen gebrek bij blauw-zwart. "Wij kunnen elke tegenstander pijn doen."
Lees verder