Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Rook in Russisch segment ruimtestation ISS

HLN
Rook in Russisch segment ruimtestation ISS
In het Russische segment van het Internationaal Ruimtestation ISS is donderdag rook ontstaan en is de geur van verbrand plastic waargenomen, zo heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos meegedeeld.
Lees verder

Maximumprijs benzine voor het eerst in bijna 7 jaar boven 1,6 euro per liter
De maximumprijs van benzine stijgt vrijdag boven de 1,6 euro per liter, voor de eerste keer sinds oktober 2014.
Lees verder

Risico om besmet te raken met coronavirus op openbaar toilet is klein volgens nieuwe studie
Het risico dat je een coronabesmetting oploopt op een publiek toilet is klein. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift 'Science of Total Environment'.
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Evenepoel doet gooi naar tweede Europese titel - geen Belgische tijdritmedaille bij elite dames en beloften mannen
Na de droomstart kan het EK wielrennen vandaag nog wat mooier worden voor ons land. In Trentino komt onder anderen Remco Evenepoel in actie in het tijdrijden bij de elite. Topfavoriet is hij niet, maar dromen van eremetaal doet hij wel. Dat geldt ook voor enkele andere landgenoten. De dames (U23 en elite) reden deze voormiddag al hun races tegen de klok, om 14.15 uur volgt die voor de mannen U23 en vanaf 16 uur zijn Evenepoel en co aan zet. Op deze pagina kunt u alle actie volgen.
Lees verder

Mensen met verminderde immuniteit worden volgende week uitgenodigd voor extra prik
Personen met een verminderde immuniteit worden volgende week uitgenodigd voor een extra prik. Dat meldt de Task Force Vaccinatie.
Lees verder

SHOWBITS. Guga Baùl toont zijn goed hart en deze kleine BV mag mee gaan waterskiën
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream
Lees verder

Vastgelopen schip op Suezkanaal snel weer vlotgetrokken
Een bulkschip is donderdag kort vast te komen zitten op het Suezkanaal in Egypte, de drukst bevaren zeestraat ter wereld. Het vaartuig kon in het noordelijke gedeelte snel weer worden vlotgetrokken, waardoor er geen impact op het scheepsverkeer was, zegt de Suez Canal Authority (SCA) in een verklaring tegenover Reuters.
Lees verder

Nina & The City: 5 locals tippen hun must-visit adres in Dendermonde
Dendermonde staat gekend om haar prachtige natuur, de Dender en werelderfgoed zoals het Belfort en het Sint-Alexiusbegijnhof. Maar de Oost-Vlaamse stad heeft nog heel wat andere verborgen parels te bieden. Wat dacht je van een knusse koffiebar met plantaardig lekkers? Of het schilderachtig kunstenaarsdorpje Vlassenbroek? Wij lijsten de lievelingsplekken op van vijf locals.
Lees verder

Van depressief tot vastbesloten om nog wraak te nemen: hoe Salah Abdeslam in zijn cel alleen maar radicaler werd
Het hoeft niet te verbazen dat Salah Abdeslam (31) strijdvaardig is op zijn proces. Want uit een drie weken oude nota van het Franse gevangeniswezen blijkt dat hij de laatste tijd alleen maar radicaler werd. In 2016 las hij nog politieromans, maar nu is zijn lectuur beperkt tot salafistische geschriften. En terwijl er in 2017 nog voor zelfmoord werd gevreesd, zint hij nu luidkeels op wraak.
Lees verder

Tweejaarlijks WK echt op komst? Adviesgroep FIFA werkt voorstel waar veel kritiek op is verder uit
De technische adviesgroep van wereldvoetbalbond FIFA heeft officieel het voorstel gelanceerd om het WK voetbal om de twee jaar te organiseren. Het idee deed de voorbije periode al het nodige stof opwaaien en kreeg heel wat kritiek.
Lees verder

Prins Albert van Monaco reageert voor het eerst op geruchten over scheiding: "Charlene ging níét in ballingschap"
Staan prins Albert (63) van Monaco en Charlène (43) op scheiden? Door het langdurige verblijf van de prinses in haar geboorteland Zuid-Afrika is er de laatste weken al heel wat twijfel ontstaan over hun huwelijk. Zo zou Charlène gevlucht zijn omdat ondertussen aan het licht kwam dat Albert nóg een buitenechtelijk kind had verwekt. In het Amerikaanse magazine 'People' reageert de vorst nu voor het eerst zélf op alle geruchten.
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Evenepoel doet om 16u36 gooi naar tweede Europese titel
Na de droomstart kan het EK wielrennen vandaag nog wat mooier worden voor ons land. In Trentino rolt Remco Evenepoel om 16.36 uur van het startpodium. Topfavoriet is hij niet, maar dromen van eremetaal doet hij wel. Onze andere landgenoot aan de start, Rune Herregodts, begint eraan om 16.10 uur. Wie de Europese sterrentrui een jaar lang mag dragen, weten we iets na 17 uur. Op deze pagina kunt u alle actie volgen.
Lees verder

Knokse zeiler (74) redt leven van drenkeling op volle zee: "Dacht eerst dat het een zeehond was ..."
Jean-Luc Ralet (74) uit Knokke heeft woensdagochtend het leven gered van een vrouw tijdens een zeiltocht richting Nederland. De zeventiger merkte 10 kilometer voor de kustlijn plots een zwaaiende hand op en alarmeerde meteen de kustwacht. "Een zwemmer op die plaats? Natuurlijk verwacht je dat niet. Hopelijk moet ik zoiets nooit meer meemaken", getuigt Jean-Luc.
Lees verder

Militaire oefening schrikt bewoners van het Eilandje op: "We werden letterlijk wakker geschoten"
Om 6.30 uur is de Antwerpse wijk Het Eilandje opgeschrikt door schoten. Het bleek om een militaire oefening in het Kattendijkdok te gaan. Veel buurtbewoners hadden geen idee wat er gebeurde, niemand bleek op voorhand gewaarschuwd te zijn.
Lees verder

Gerenoveerde Boekentoren gaat zondag open, maar ontdek hier al de vernieuwingen: "Erfgoed van 18-karaats goud"
Na negen lange jaren restauratie is de Boekentoren opnieuw toegankelijk voor het grote publiek. Zondag gaat het iconische universiteitsgebouw voor het eerst open tijdens Open Monumentendag. De plaatsen voor de rondleidingen zijn de deur uit, maar hier krijg je alvast een eerste blik achter de schermen.
Lees verder

Deze kinderen gaan Harry en William spelen in 'The Crown'
De producenten van 'The Crown' hebben de twee onbekende kindsterretjes onthuld die prins William en prins Harry gaan spelen in de Netflix-serie. Ze zijn vooral opgelucht dat ze een roodharige jongen hebben gevonden om de jonge royal te spelen, aangezien het aantal roodharige kinderen steeds meer afneemt.
Lees verder

Niels Nkounkou moet de concurrentie op links aanscherpen bij Standard: "Mijn seizoen zal geslaagd zijn als we Europees voetbal halen"
Niels Nkounkou (20) moet de concurrentie op links aanscherpen bij Standard. Een moderne full-back, met de Fransen onlangs actief op de Olympische Spelen.
Lees verder

Oeps! Aldi pakt door verstrooide medewerker uit met slogan: "Hoge prijs, lage kwaliteit"
Wie vandaag 'Aldi' opzoekt op zoekmachine Google krijgt bij de officiële bedrijfssite van de bekende supermarktketen een wel heel opvallende slogan te zien: Aldi België - Hoge prijs, lage kwaliteit. "Een foutje van een verstrooide medewerker", geeft Aldi toe.
Lees verder

Van Aert is leiderstrui kwijt in Tour of Britain na chaotische finale, Hayter slaat dubbelslag
Wout van Aert (26) is leider af in de Tour of Britain. Onze landgenoot werd opgehouden door een valpartij in de finale en verliest zijn trui opnieuw aan Ethan Hayter (INEOS Grenadiers). De Brit won de massasprint en slaat zo een dubbelslag.
Lees verder

Man klaagt buren aan die met heel gezin in schuur wonen: "Ben mijn privacy kwijt"
Een inwoner van het Nederlandse Heiloo (Noord-Holland) heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn gemeente. Het gemeentebestuur heeft volgens de man een illegale situatie legaal gemaakt, toen het zijn buren een tijdelijke vergunning gaf om intrek te nemen in een schuur in hun tuin.
Lees verder