Doorgaan naar hoofdcontent

Parket onderzoekt of jager die Jürgen Conings vond, zijn machinepistool probeerde te stelen

Parket onderzoekt of jager die Jürgen Conings vond, zijn machinepistool probeerde te stelen

Jager Nard Houben (64) blijft de problemen met het gerecht opstapelen. De speurders verdenken hem er nu ook van dat hij, nadat hij het lichaam van militair Jurgen Conings had gevonden, geprobeerd heeft het machinepistool te stelen dat de militair bij zich had. Ze vermoeden dat hij het wapen vele meters verderop heeft verstopt, om het later op te halen voor zijn collectie. Houben ontkent.

Lees verder

Eigen ervaringen binnen haar huwelijk deden Angelina Jolie boek schrijven over kinderrechten

VN-ambassadrice Angelina Jolie heeft een boek geschreven dat kinderen moet helpen onrechtvaardigheid jegens hen door volwassenen aan de kaak te stellen. In een interview geeft ze aan dat het belang daarvan haar duidelijk werd door eigen ervaringen binnen haar huwelijk met Brad Pitt.

Lees verder

Kimi Raikkonen test positief en geeft forfait voor GP in Zandvoort

De Fin Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) heeft positief getest op het coronavirus. 'Iceman' moet daardoor forfait geven voor de Grote Prijs van Nederland, zondag op het circuit van Zandvoort. Dat maakte de Formule 1 bekend.

Lees verder

Minister Demir haalt uit naar energiebeleid en toplui 3M: 'Ik heb het gevoel dat ze dingen achterhouden'

Verzwijgt het Amerikaanse chemiebedrijf 3M iets over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht? Dat vraagt Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving en Energie, zich af. In hetzelfde interview op Radio 1 noemt ze het energiebeleid in ons land 'kut'.

Lees verder

Walvis duwt paddleboard vooruit voor Argentijnse kust

De Argentijn Maximiliano Jonas en zijn vriendin hebben een uniek moment beleefd met twee zuidkapers. Toen ze dinsdag gingen paddleboarden voor de kust van Puerto Madryn kon Jonas filmen hoe een walvis zijn vriendin vooruit duwde met zijn vin. 'Dit is pure magie', reageerde iemand op de beelden nadat ze viraal zijn gegaan.

Lees verder

Uefa-voorzitter Ceferin 'zwaar verontrust' over plannen voor tweejaarlijks WK

Uefa-voorzitter Aleksander Ceferin is 'zwaar verontrust' over de plannen die de Wereldvoetbalbond Fifa heeft om het WK voetbal tweejaarlijks te laten plaatsvinden, zo blijkt uit correspondentie tussen Ceferin en Ronan Evain, ceo bij het overkoepelende supportersorgaan Football Supporters Europe, die nieuwsagentschap AP vrijdag kon inkijken.

Lees verder

24-jarige bestuurster overleden na klap tegen oplegger op E17: 'Geen idee hoe dit ongeval is kunnen gebeuren'

Op de E17 in Kortrijk is afgelopen nacht een dodelijk ongeval gebeurd. Een jonge vrouw botste op een rijdende vrachtwagen en kwam daarbij om het leven. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, heeft een deskundige aangesteld.

Lees verder

'Honderden kinderen gescheiden van hun ouders bij chaotische evacuaties'

De Amerikaanse president Joe Biden noemde de evacuatie-operatie vanuit Kaboel 'een buitengewoon succes'. Maar documenten van onder meer het State Department, die 'The New York Times' kon inkijken, tonen een ander plaatje. Honderden kinderen zouden bij de evacuatie van hun ouders gescheiden zijn.

Lees verder

Man en zijn hond kunnen net op tijd schuilen voor verwoestende tornado

Een van de uitlopers van de orkaan Ida die eerder deze week in de zuidelijke staat Louisiana aan land was gekomen, heeft in de staat New Jersey tot een verwoestende tornado geleid. Een man zag het allemaal gebeuren en kon nog net op tijd schuilen in zijn kelder. Nadat hij hoorde hoe zijn huis overhoop werd gehaald, ging hij terug naar boven om de schade op te meten. Bekijk de spannende video hierboven.

Lees verder

Belgisch Paralympisch Comité zet eerste stappen naar officiële klacht tegen sabotage van rolstoel medaillewinnaar

Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) heeft na de 100 meter in de T51-klasse op de Paralympische Spelen in Tokio, die vrijdag werd gewonnen door onze landgenoot Peter Genyn, de eerste stappen gezet voor een officiële klacht. Voor de race werd de rolstoel van Genyn gesaboteerd met drie lekke banden en een gebroken kader als gevolg.

Lees verder

Al zeven Amerikaanse staten willen abortuswet Texas kopiëren

Al in zeven Amerikaanse staten wordt met spoed bekeken of de strengere abortuswet die afgelopen week werd ingevoerd in Texas, ook bij hen kan worden geadopteerd.

Lees verder

Verdwaalde Brit (72) na drie dagen gered uit Thaise jungle: 'Mijn voeten doen pijn, maar ik ben blij'

De 72-jarige Brit Leonard Barry Weller woont al vijftien jaar in Thailand, maar nam woensdag een verkeerde afslag toen hij met zijn motorfiets in de jungle reed. De man wilde een vriend bezoeken, maar raakte hopeloos verdwaald in de dichte begroeiing. 'Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest', aldus de man, die in tranen uitbarstte toen hij weer in de bewoonde wereld was.

Lees verder

Dez Mona en BOX stellen nieuw project voor, maar knip eerst het etiket weg

Lucy is een oratorium. Lucy is een gesamtkunstwerk. Lucy is een esthetisch concept in spijkerstof. Lucy is klassiek, is pop, is podiumkunst. Aan etiketten geen gebrek voor de nieuwe voorstelling van Dez Mona en het Antwerpse barokensemble BOX. Maar net als in een nieuwe jeansvest, is het etiket net het eerste dat je moet wegknippen.

Lees verder

Romelu Lukaku: 'Grootste cadeau voor mijn 100ste cap is winnen, meer heb ik niet nodig'

De Rode Duivels kunnen zondag een gigantische stap zetten richting WK in Qatar, als ze winnen van Tsjechië. Voor spits Romelu Lukaku wordt de wedstrijd sowieso bijzonder, want hij trekt dan voor de honderdste keer het shirt van de Duivels aan. 'Ik ben fier deel uit te maken van deze groep.'

Lees verder

Italiaan Colbrelli wint de koninginnenrit van de Benelux Tour en wordt nieuwe leider

De Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) heeft zaterdag de zesde en voorlaatste etappe in de Benelux Tour (World Tour) gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider. De 31-jarige Colbrelli was de beste in de koninginnenrit over 207,6 km tussen Ottignies-Louvain-la-Neuve en Houffalize.

Lees verder

Max Verstappen vliegt naar de pole en zorgt voor 'Hollands feestje' in Zandvoort

Max Verstappen heeft op het circuit van Zandvoort de polepositie voor de GP van Nederland veroverd. Verstappen was een handvol duizendsten sneller dan Lewis Hamilton en zorgde zo voor een uitgelaten sfeer op het circuit van Zandvoort.

Lees verder

400-tal betogers tegen verplichte vaccinatie in Brussel

Een groep manifestanten verzamelde zich zaterdag in het Jubelpark in Brussel. Ze protesteerden tegen de aankomende verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel, de invoering van de coronapas en 'censuur' rond covid-19.

Lees verder

Champoussin wint voorlaatste rit Vuelta, Roglic tweede en zo goed als zeker van eindwinst

Clément Champoussin heeft op spectaculaire wijze de voorlaatste rit van de Vuelta gewonnen. De Fransman van AG2R-Citroën ging mee in de vroege vlucht en werd op de slotklim voorbijgeraasd door de favorieten, maar door het tactisch steekspel in die groep kon Champoussin op verrassende wijze zijn allereerste profzege boeken. Primoz Roglic werd tweede en is zo goed als zeker van eindwinst.

Lees verder

Peter Genyn draagt Belgische vlag tijdens slotceremonie Paralympische Spelen

Peter Genyn zal zondag de Belgische vlag dragen tijdens de slotceremonie van de Paralympische Spelen in Tokio. De 44-jarige rolstoelsprinter, die op deze Spelen in de T51-klasse goud (100 meter) en zilver (200 meter) veroverde, droeg vijf jaar geleden tijdens de slotceremonie van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro ook al de Belgische vlag.

Lees verder

Red Dragons boeken zege tegen Griekenland op EK volleybal

De Belgische volleybalmannen (FIVB 22) hebben zaterdag hun derde groepswedstrijd op het EK met 3-0 gewonnen tegen Griekenland (FIVB 34). De setstanden in het Poolse Krakau waren 25-16, 25-22 en 25-22.

Lees verder

Greet Minnen verliest van Andreescu in derde ronde US Open

Het avontuur van Greet Minnen (WTA 104) op de US Open is zaterdag ten einde gekomen tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA 7), eindwinnares van 2019. Minnen, die in de laatste kwalificatieronde verloor maar opgevist werd als lucky loser, kon in de derde ronde geen vuist maken en blies de aftocht met 6-1 en 6-2.

Lees verder

Groen ontstemd na 'platitudes' over energiebeleid Zuhal Demir

Groen reageert ontstemd op de uitspraak van Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir op Radio 1, deze voormiddag. 'Het energiebeleid in ons land is kut', had de N-VA-minister daar gezegd.

Lees verder

Vrouwenprotest in Kaboel afgebroken door taliban

Protesterende vrouwen in Kaboel zijn zaterdag niet ver van het presidentieel paleis bestookt door talibanstrijders. Volgens ooggetuigen gebruikten die traangas en sloegen ze vrouwen die er demonstreerden voor gelijke rechten en democratie.

Lees verder

Man die koppel met staaf belaagde op E40 aangehouden voor poging tot doodslag

De man die vorige week een koppel klemreed op de E40 en belaagde met een ijzeren staaf zit in de cel. De 40-jarige Oostkampenaar werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwet.

Lees verder

Italiaanse vrouwen troeven Servië af en veroveren derde Europese titel volleybal

De Italiaanse volleyvrouwen hebben zaterdag in Belgrado de Europese titel veroverd. Italië versloeg in de finale Servië met 1-3 (26-24, 22-25, 19-25 en 11-25).

Lees verder

De droom blijft in leven: Novak Djokovic bereikt vierde ronde US Open na zege tegen Kei Nishikori

Novak Djokovic heeft zich zaterdag geplaatst voor de vierde ronde (achtste finales) van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg in de derde ronde de Japanner Kei Nishikori (ATP 56) in vier sets: 6-7 (4/7), 6-3, 6-3 en 6-2. De partij duurde 3 uur en 35 minuten.

Lees verder

Eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse minister toont trots tweeling op Twitter

Pete Buttigieg, de eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse minister, en zijn man Chasten Glezman Buttigieg, hebben zaterdag hun kersverse tweeling voorgesteld op sociale media. In augustus hadden ze al aangekondigd dat ze ouders waren geworden, zonder meer details te geven.

Lees verder

Surfer overleden na aanval van haai in Australië

Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Het strand is voorlopig afgesloten.

Lees verder