Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 september 2021

Opvallend: Paul Pogba staat paar uur na zege met Manchester United te dansen op festivalpodium

HLN
Opvallend: Paul Pogba staat paar uur na zege met Manchester United te dansen op festivalpodium
Paul Pogba amuseert zich in Manchester niet alleen op het veld. De Fransman van United domineerde gisteren het middenveld tegen Newcastle. Amper enkele uren later stond hij te feesten op het podium van Parklife festival in Manchester, samen met z'n maatje en rapper Burna Boy.
Lees verder

Oudste mannelijke gorilla (60) in gevangenschap heeft corona
In de dierentuin van Atlanta zijn zeker dertien gorilla's positief getest op het coronavirus. Het virus is vermoedelijk overgebracht door een verzorger die volledig gevaccineerd was en geen ziektesymptomen vertoonde. De medewerker droeg bovendien beschermende uitrusting zoals een masker en handschoenen.
Lees verder

Het allermooiste moment uit de Tour of Britain: ploegmakker Van Aert denkt in volle finale aan jonge knaap die kopgroep vergezelt
Een prachtig moment in de Tour of Britain gisteren. In volle finale, op een kilometer of 10 van de aankomst in Edinburgh, kreeg de kopgroep van vijf het gezelschap van een zesde pion. Voor eventjes dan toch. Een jonge knaap trok zich op het voetpad in gang en reed in volledig tenue even mee met de grote jongens. Pascal Eenkhoorn, ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma, had dat gezien en bezorgde het kind de dag van z'n leven. De Nederlander reikte de drinkbus aan, en de jongen pakte die als een volleerde profrenner aan. Het leverde mooie beelden op. De zege van Yves Lampaert stond zo even wat meer in de schaduw.
Lees verder

Wild spotten dicht bij huis: onze reisexpert vertelt waar je moet zijn en wat je zeker (niet) moet meenemen
Geen beter moment om herten en ander wild te spotten dan aan het begin van de herfst, wanneer de bronsttijd in volle gang is. Dat kan voortaan opnieuw volledig coronaproof. Maar waar kun je terecht in eigen land en in onze buurlanden? Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt je de toplocaties dicht bij huis.
Lees verder

ROYAL BITS. Prinses Sofia van Zweden draagt Belgische juwelen en de Bourbon-Parma's nemen afscheid van 'tante Cecilia'
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Deze teleurgestelde afvallers moesten naar huis in 'K2 zoekt K3': "Ik had een paar toontjes lager moeten zingen"
'K2 Zoekt K3' ging gisteren van start en daarmee is de zoektocht naar een vervanger voor Klaasje ingezet. Jammer genoeg voor de vele kandidaten betekent dat ook dat er elke aflevering teleurgestelde jongeren naar huis moeten. "Ik zal dan maar twee konijnen in huis halen, in plaats van in K3 te stappen."
Lees verder

Bestuurster (24) en 5-jarig zusje overleven hevige klap tegen boom
In de Diksmuidse Weg in Nieuwpoort is zaterdagavond een 24-jarige vrouw uit Nieuwpoort zwaar gecrasht met haar wagen. Ze reed 100 meter door de grasberm om uiteindelijk tegen een boom te knallen. De bestuurster en haar 5-jarig zusje, dat eveneens in de auto zat, werden als bij wonder levend uit het wrak gehaald.
Lees verder

Fransen begraven strijdbijl in champagne-rel met Rusland
De Franse champagnehuizen begraven de strijdbijl met Rusland, en gaan vanaf 15 september weer champagne uitvoeren richting Rusland.
Lees verder

Tranen van geluk: mama Cristiano Ronaldo houdt het niet droog bij terugkeer en doelpunten van zoonlief in Manchester
Één wedstrijd, twee doelpunten, drie punten. Cristiano is back in town. De Portugees hielp Manchester United bij zijn grote terugkeer meteen aan de overwinning tegen Newcastle. Bij mama Dolores gingen de sluizen open, tranen van geluk vloeiden.
Lees verder

Rus weigert toilet te verlaten: vliegtuig moet tussenstop maken
Een toestel met 134 mensen aan boord heeft zaterdag - uitgerekend op de dag af twintig jaar na de aanslagen van 11 september 2001 met vier gekaapte vliegtuigen - een onvoorziene landing gemaakt in het Oostenrijkse Graz. Reden: een passagier weigerde het toilet te verlaten.
Lees verder

Chinese man opgepakt die lijk met taxi wou vervoeren
In China is deze week een man opgepakt nadat hij probeerde een taxi te nemen, met in zijn bagage een vrouwenlichaam.
Lees verder

Anti-LGBTQ-stickers duiken op in Antwerpen, cel diversiteit start onderzoek
Een streep door de regenboogvlag en de woorden 'gewoon normaal'. Deze anti-LGBTQ-stickers doken dit weekend op in Antwerpen. De cel diversiteit is een onderzoek gestart.
Lees verder

Grillchef van restaurant Njord en vader van drie Uke (40) overleden na tragisch ongeval: "Hij was een stuk van onze familie"
Het rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge is in diepe rouw. Afgelopen week liet hun grillchef Uke Thaqi (40) het leven in een tragisch ongeval. De kok, vader van drie jonge kinderen, viel wellicht in slaap achter z'n stuur en knalde tegen een boom. "Uke was een harde werker", zegt zijn baas David Dendooven. "We zullen de eeuwige glimlach op z'n gezicht missen."
Lees verder

IN BEELD. Ben Affleck houdt overenthousiaste fan die selfie wil met Jennifer Lopez in toom
Ben Affleck (49) gaat viraal op sociale media vanwege een filmpje waarin hij zijn vriendin Jennifer Lopez (52) verdedigt tegen een overenthousiaste fan. Toen het koppel na het filmfestival van Venetië terug onderweg was naar de luchthaven, werden ze namelijk opgewacht door heel wat mensen die perse met hen op de foto wilden.
Lees verder

Aandoenlijk: zoontje Cavendish sprakeloos bij ontmoeting met grote held Wout van Aert
In de Tour of Britain is naast inspanning op de fiets ook wat tijd voor ontspanning. In de ochtend voor de achtste en laatste etappe kreeg Wout van Aert een bezoekje aan de ploegbus van Jumbo-Visma. Casper Cavendish, zoon van, kwam zijn grote held gedag zeggen. Het begin van een aandoenlijke babbel tussen Van Aert en de kleine Casper.
Lees verder

Druk om de 'royal racist' te noemen stijgt gevoelig: "Harry en Meghan hebben een loopje genomen met de waarheid"
"Er werden vragen gesteld over de huidskleur van Archie, en wat dat mogelijk zou betekenen voor het koningshuis." Het was een ware bom die prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (40) in maart lieten vallen tijdens hun beruchte Oprah-interview. Sindsdien is de jacht op de zogenaamde 'royal racist' geopend, voorlopig nog zonder enig succes. Integendeel, uit steeds meer hoeken weerklinkt de felle verdediging van Queen Elizabeth en haar achterban, terwijl het koppel zich in stilzwijgen hult: "Ik weet waar het over gaat, en ze hebben het volledig verkeerd voorgesteld."
Lees verder

Burgemeester van Parijs wil eerste vrouwelijke president van Frankrijk worden
De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft bevestigd dat ze in 2022 mee wil doen aan de Franse presidentsverkiezingen. De peilingen geven haar momenteel weinig kans, tenzij ze de gefragmenteerde linkerzijde weet te verenigen.
Lees verder

Ruim 20.000 lopers nemen deel aan 20 kilometer door Brussel
In het centrum van Brussel hebben ruim 20.000 lopers zondagochtend deelgenomen aan de '20 kilometer door Brussel'. Vorig jaar werd het evenement nog afgelast omwille van het coronavirus, dit jaar werd het verplaatst van mei naar september. Alleen wie over een Covid Safe Ticket beschikte, mocht aan de start verschijnen.
Lees verder

SHOWBITS. Fabrizio krijgt nieuwe tattoo en Niels & Wiels zijn nog altijd de beste maatjes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Minister Crevits wil kader voor coronapaspoort, maar geen algemene invoering
Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) wil dat de Vlaamse regering een kader uitwerkt voor het gebruik van een coronapas in Vlaanderen, maar is geen voorstander van een algemene invoering. "Op veel plaatsen is 90 of 95 procent gevaccineerd. Je moet voor een stuk de totale vrijheid kunnen teruggeven", verklaarde Crevits in De Zevende Dag op Eén.
Lees verder