Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Minister Ben Weyts gaat partycrashen op Tectura-festival

HLN
Minister Ben Weyts gaat partycrashen op Tectura-festival
Na de officiële schoolbezoeken, trok Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) deze middag nog naar het festival op de campus Tectura van het GO-onderwijs in Merelbeke.
Lees verder

17 jaar cel voor 'kettingzaagmoord' op Belgische loodgieter: dader verlaat al scheldend de zaal
De Nederlander Nicky S. (32) die in juni 2019 de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) doodde is veroordeeld tot 17 jaar cel. Van der Heyden werd voor zijn dood ontvoerd door zijn minnares: ex-sekswerkster Wanda van R. (41) uit Zoersel die verkeerdelijk dacht dat Van der Heyden steenrijk was en met Nicky S. een luguber plan uitdokterde om het geld te stelen. Wanda van R. kreeg tien jaar cel opgelegd.
Lees verder

Stéphane Moreau dient klacht in tegen directeur gevangenis van Marche-en-Famenne
Stéphane Moreau, voormalig topman van Nethys, heeft een klacht ingediend tegen de directeur van de gevangenis van Marche-en-Famenne wegens "schending van het beroepsgeheim, samenspanning, openbare corruptie, schending van vrijheden en grondwettelijke rechten door een ambtenaar". Gevangenisdirecteur Frédéric de Thier bevestigde die informatie van Sudpresse aan Belga.
Lees verder

IN BEELD. Dansende beren en lachende slang: dit zijn de grappigste dierenbeelden die kans maken op de 'Comedy Wildlife Photography Awards'
Dit zijn ze dan, de finalisten van de 'Comedy Wildlife Photography Awards' van 2021. Maak uw lachspieren maar los, want de selectie is opnieuw een reeks doldwaze beelden geworden. De uiteindelijke winnaars worden op 22 oktober bekendgemaakt.
Lees verder

Al-Qaeda feliciteert taliban met "historische overwinning" in Afghanistan
Het terreurnetwerk al-Qaeda heeft de taliban gefeliciteerd vanwege de "historische overwinning" op de Verenigde Staten. De VS hebben zich dinsdag (lokale tijd) volledig teruggetrokken uit het land. Daarmee komt een einde aan twintig jaar westerse aanwezigheid.
Lees verder

Moordenaar van Emmy (67) werd al drie jaar lang gesponsord door frauduleuze vastgoedmedewerker: "Beiden hadden een amoureuze relatie"
Drie jaar lang zette een 57-jarige Oostendenaar een frauduleuze constructie op poten om geld weg te sluizen van het vastgoedkantoor waarvoor hij werkte. M.S. stortte zo'n 17.000 euro door naar de rekening van Khaldoon A.B. (40), met wie hij een amoureuze relatie zou gehad hebben. De fraude kwam vorig jaar abrupt aan het licht toen A.B. zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) vermoordde. "Ik besef nu dat ik al die tijd gemanipuleerd werd", vertelde M.S. op zijn proces.
Lees verder

Blikvangers haken af: Thompson-Herah, Warholm en Ingebrigtsen niet op Memorial Van Damme
De Memorial Van Damme moet het vrijdag stellen zonder enkele blikvangers. De Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson-Herah, de Noorse hordeloper Karsten Warholm en diens landgenoot en middellangeafstandsloper Jakob Ingebrigtsen geven forfait, zo kondigden de organisatoren van de bekendste Belgische atletiekmeeting aan
Lees verder

Hoe groot is het verlies van Niels Destadsbader voor VTM? "Hij is Koen Wauters niet, hé"
Nu Niels Destadsbader (33) een volleerd presentator is, keert hij terug naar de VRT. Maar wat betekent dat voor VTM en wie zal de leegte die hij achterlaat invullen? Kenners en iconische tv-gezichten geven hun ongezouten oordeel. Van: 'een groot verlies' tot 'de zender gaat hier weinig last van ondervinden'.
Lees verder

Omgekeerd puntdak zorgt voor verbluffend zicht op de omgeving
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een nieuwbouwvilla in Zuid-Afrika.
Lees verder

Is dit de meest sexy filmscène aller tijden? Nieuwe studie zoekt het uit
Als de film 'Call Me By Your Name' ergens om bekend staat, dan is het wel voor de scène waarin hoofdpersonage Elio seks heeft met een stuk fruit. Ligt het gewoon aan ons, of is het ook echt de heetste scène aller tijden? Een studie gedaan door FandomSpot vond het antwoord.
Lees verder

LIVE VUELTA. Bernal valt aan op 60 kilometer van het einde in zware bergrit, Roglic volgt als enige
In de Ronde van Spanje breekt het moment van de waarheid aan, want vandaag staat de eerste van twee zware bergritten op het programma. De aankomst van vandaag ligt bovenop Lagos de Covadonga, een zware col van buitencategorie. Krijgt het Movistar-duo Mas-Lopez de stoel van Roglic voor het eerst aan het wankelen? Of herrijst Bernal in het slot van deze Vuelta? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE!
Lees verder

Duitser staat terecht voor spionage voor de Russen
Een Duitser die werkt voor een IT-beveiligingsbedrijf staat sinds woensdag terecht voor spionage voor de Russen. De man zou gegevens over de Bondsdag aan Moskou bezorgd hebben. De zaak is maar een van de vele geschillen tussen Berlijn en Moskou.
Lees verder

'Iris' uit Familie zamelt geld in voor Merlijn vzw: "Zowel onze kleine Pippa (6) als wijzelf zouden niet zonder gekund hebben"
De Deurnese opvang Merlijn vzw, voor kinderen die extra zorg nodig hebben, is dringend op zoek naar 50.000 euro voor een overkapping op de speelplaats. Dochter Pippa van Familie-actrice Marianne 'Iris Massant' Devriese heeft vier jaar bij Merlijn gezeten. Devriese is nu meter van de vzw en ondersteunt de benefietactie later deze maand: "Toch schrijnend dat zoiets niet snel kan via subsidies?"
Lees verder

Drugsdealer verstopt 140 kilo cannabis in... kokosnoten
Het Britse gerecht heeft een drugsdealer veroordeeld voor de smokkel van bijna 140 kilo cannabis. De man was speciaal naar Ghana gereisd om daar 138 kilo cannabis te verstoppen in kokosnoten. Die liet hij opsturen naar zijn bedrijf 'Soul Foods' in Engeland.
Lees verder

Biertekort dreigt in Britse pubs wegens tekort aan vrachtwagenchauffeurs
De Britse pubketen JD Wetherspoon is het jongste slachtoffer van de gevolgen van de brexit. De keten kampt met tekorten aan Carling en Coors, waardoor in sommige cafés de biertap is opgedroogd. De oorzaak is het tekort aan vrachtwagenchauffeurs, die wegens de brexit en de coronacrisis massaal opnieuw richting Europa trokken.
Lees verder

Oud-leerkracht (88) sterft bij noodlottige val in gracht op boogscheut van woning: "Zullen wellicht nooit zeker weten wat er precies gebeurde"
De 88-jarige man die maandagavond dood werd teruggevonden in een gracht in Sint-Kruis, werd vermoedelijk onwel en kwam zo ten val. Dat zegt zijn familie. Gabriël De Windt vertrok voor een wandeling, maar kwam nooit meer thuis. "Het kwam héél onverwacht. Mijn vader had geen kwaaltjes en was nog helder van geest", getuigt zoon Pieter.
Lees verder

Eén op de drie boomsoorten is met uitsterven bedreigd
Het aantal bedreigde boomsoorten is twee keer zo groot als het aantal bedreigden zoogdieren, vogels, amfibieën en reptielen samen. Dat blijkt uit het nieuwe rapport over 'de toestand van de bomen in de wereld' van Botanic Gardens Conservation International. Maar liefst 30 % van alle boomsoorten is met uitsterven bedreigd.
Lees verder

Nafi Thiam is hersteld van nekblessure: "Zal op volle kracht zijn voor Memorial"
De nekblessure die Nafi Thiam in laatste instantie deed afhaken voor de Diamond League-meeting op 21 augustus in het Amerikaanse Eugene is verleden tijd. In haar nieuwsbrief bevestigt ze haar deelname aan de Memorial, waar de tweevoudig olympisch kampioene op de zevenkamp vrijdag zal hoogspringen.
Lees verder

Vlaams Belang pleit voor afschaffing minimumleeftijd loonanciënniteit leerkrachten
Vlaams Belang pleit voor de afschaffing van de minimumleeftijden voor loonanciënniteit bij jonge leerkrachten. De hoge onzekerheid binnen de sector doet velen onder hen vroegtijdig het onderwijs verlaten waardoor het lerarentekort toeneemt, klinkt het.
Lees verder

Zeldzaam geluk: getemde olifant zet in Sri Lanka tweeling op de wereld
Voor het eerst in tachtig jaar heeft in Sri Lanka een olifant in gevangenschap een tweeling op de wereld gezet. De mannelijke kalfjes hebben voorlopig nog geen naam gekregen. Op schattige beelden is te zien hoe de kleine slurfdieren al op hun poten staan en in het bijzijn van hun moeder bladeren verorberen.
Lees verder