Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE World cup of Darts. Schotland, Duitsland en Nederland ronde verder, Pryce & co sluiten avondsessie af - Bekijk h...

HLN
LIVE World cup of Darts. Schotland, Duitsland en Nederland ronde verder, Pryce & co sluiten avondsessie af - Bekijk hier de hoogtepunten
Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh werden vanmiddag verrassend uitgeschakeld, maar ook vanavond worden er nog pijltjes gegooid in de World Cup of Darts. Krijgen we nog verrassingen? Kijk LIVE op VTM2 of volg alles via deze liveblog!
Lees verder

10-jarige jongen met autisme vermist: Robin Smets loopt mogelijk in Leuven rond
Een 10-jarige jongen uit Steenokkerzeel is sinds zaterdagavond vermist. Robin Smets, die aan autisme lijdt, nam mogelijk de bus naar Leuven en is sinds 17.30 uur spoorloos.
Lees verder

10-jarige jongen uit Steenokkerzeel urenlang vermist: politie vindt kindje met autisme uiteindelijk in Brussel
Een 10-jarige jongen uit Steenokkerzeel was zaterdagavond enkele uren vermist. Volgens de eerste berichten stapte de jongen rond 17.30 uur op de bus richting Leuven, maar uiteindelijk vond de federale politie hem om 22.25 uur in Brussel.
Lees verder

Biden verdedigt opnieuw terugtrekking uit Afghanistan: "Moeten we alle plaatsen waar Al Qaida zich bevindt binnenvallen?"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag, op de twintigste verjaardag van de aanslagen van 11 september, zijn beslissing om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan andermaal verdedigd. De Verenigde Staten kunnen niet alle landen waar Al Qaida is gevestigd binnenvallen, aldus de Amerikaanse president.
Lees verder

Man gearresteerd die Canadees premier Trudeau met grind bekogelde
In Canada is een 25-jarige man gearresteerd en aangeklaagd voor het gooien van grind naar premier Justin Trudeau, eerder deze week tijdens een campagne. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE (13u30). Houdt Anderlecht de punten thuis tegen KV Mechelen?
• Lotto Park (13u30)
Lees verder

LIVE (21u). Haalt OHL eindelijk eerste overwinning van seizoen binnen tegen Kortrijk?
• OHL wacht na vier gelijkspelen en twee verliesmatchen nog altijd op z'n eerste overwinning • 'De Kerels' van Kortrijk prijken met 10 op 18 dan weer op een mooie vijfde plaats • 7de speeldag • King Power at Den Dreef
Lees verder

LIVE (21u). Kan Racing Genk sterke reeks verderzetten tegen leider Union?
• Union ging de speeldag in als leider in de Jupiler Pro League • Genk is met 9 op 9 in de competitie aan een sterke reeks bezig • 7de speeldag • Cegeka Arena in Genk
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Real bij terugkeer in Bernabéu de drie punten thuis tegen Celta Vigo?
• Real Madrid verdedigt koppositie in La Liga • 4de speeldag • 'De Koninklijke' speelt voor het eerst in 560 dagen weer in Santiago Bernabéu • Mag Hazard, in afwezigheid van Bale, weer starten?
Lees verder

LIVE (16u). Haalt Gent na de 6-1 tegen Club ook op uit tegen Charleroi?
• AA Gent miste z'n start van het seizoen maar lijkt na de pandoering tegen Club op toerental • Krijgt Mboyo meteen een basisplaats van Hein Vanhaezebrouck? • 7de speeldag • Ghelamco Arena in Gent
Lees verder

LIVE (18u30). Wie wint de eerste Luikse derby in 25 jaar?
• Promovendus Seraing staat met 9 op 18 op een knappe achtste plaats • Standard kreeg op de vorige speeldag nog een stevige oplawaai van Union (4-0) • 7de speeldag • Stade du Pairay
Lees verder

PORTRET. Olivia Ronen, advocate van Salah Abdeslam: "Terroristen zijn gewone mensen zoals wij"
Woensdag 21 mei, assisenhof van Parijs. Emile, een 65-jarige man die al drieënhalf jaar voorarrest achter de rug heeft, valt zijn advocaten in de armen. De moord op een dakloze Litouwer die hem werd aangewreven, is na hun pleidooi geherkwalificeerd tot slagen en verwondingen. Hij mag meteen naar huis. Eén van zijn advocaten diept een bankbiljet op uit haar handtas, om zijn trein te betalen. Vervolgens neemt Olivia Ronen (31) afscheid van haar medepleiter. Het is de laatste grote zaak die ze gepleit heeft. Voorlopig toch.
Lees verder

Wales heeft het niet onder de markt met Litouwen maar stoot wel door op World Cup of Darts, ook Nederland, Schotland en Duitsland naar laatste acht
De avondsessie in de achtste finales van de World Cup of Darts zit erop. Geen verrassingen, al moest vooral Wales wel tot het uiterste gaan om een voortijdige uitschakeling tegen Litouwen te voorkomen. 't Was vooral Gerwyn Price en niet Jonny Clayton die z'n land aan een ticket voor de kwartfinales hielp. Voorts klopte Schotland Polen en ontdeed Nederland zich van Singapore (beiden 2-0), terwijl Duitsland het na een belle haalde van Japan (2-1). Morgen om 13u worden de kwartfinales op gang gegooid, ook die volgt u uiteraard LIVE op HLN.be en op VTM2!
Lees verder

Wat een sprookje! Amper 18-jarige qualifier Emma Raducanu wint US Open na historische tienerfinale
De Bitse tennisster Emma Raducanu heeft op de US Open haar sensationele zegereeks bekroond met de titel. De 18-jarige nummer 150 van de wereld was in de finale met 6-4 en 6-3 te sterk voor de één jaar oudere Canadese Leylah Fernandez.
Lees verder

Iraakse luchthaven getroffen door droneaanval
Op de luchthaven van de Noord-Iraakse stad Erbil, hoofdstad van de Koerdische Autonome Regio, vlakbij het Amerikaanse consulaat, heeft zaterdagavond een droneaanval plaatsgevonden. Dat heeft de antiterreureenheid bekendgemaakt. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Lees verder

'De meest prestigieuze school van België' heeft een nieuwe directeur: "Voor kapitaalkrachtigen? Wij zijn open voor iedereen"
De nieuwe directeur - de eerste leek in het ruim honderdjarig bestaan - hoort het niet graag. "De meest prestigieuze school van het land, dat klinkt verwaand." Maar de abdijschool in Zevenkerken (Brugge), waar ooit de prinsen Filip en Laurent school liepen, waar vandaag nog steeds 's lands adel en de grote CEO's hun kinderen op internaat sturen, heeft wel die faam. "Voor kapitaalkrachtigen? Wij zijn open voor iedereen."
Lees verder

Franse minister: geen erkenning talibanregime
De taliban liegen en Frankrijk zal geen enkele relatie aanknopen met zijn nieuwgevormde regering. Dat heeft de Franse minister Jean-Yves Le Drian van Buitenlandse Zaken zaterdagavond gezegd voordat hij vertrok naar Qatar om daar zondag te spreken over toekomstige evacuaties vanuit Afghanistan.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Kathleen Aerts: "Sinds mama dood is, zing ik niet veel meer. Het triggert te veel emoties"
Ooit zong ze van Oya Lélé, toen verhuisde ze naar Zuid-Afrika. Kathleen ontluisde, ze ontbolsterde. De nieuwe versie is een verademing. Het is er één die praat over verdriet - niet het soort dat je rijmpjesgewijs bezingt in liedjes - maar over pijn met een grote P. Over liefde met een grote L. Zelfs seks met een grote S. "Steven en ik hebben een gezonde sekslust en zijn daar graag creatief mee. Het mag ook al eens op een andere plek. Of op een ongewoon moment. Dat is essentieel."
Lees verder

Rode Kruis kan "zoals voorheen" werken in Afghanistan
De taliban hebben het Internationale Rode Kruis (ICRC) verzekerd dat het de activiteiten "zoals voorheen" in Afghanistan kan voortzetten. Dat zegt Peter Maurer, de voorzitter van de organisatie, zaterdag. Hij bracht eerder deze week een driedaags bezoek aan het land en werd naar eigen zeggen "goed ontvangen".
Lees verder

Taliban: Rode Kruis kan "zoals voorheen" werken in Afghanistan
De taliban hebben het Internationale Rode Kruis (ICRC) verzekerd dat het de activiteiten "zoals voorheen" in Afghanistan kan voortzetten. Dat zegt Peter Maurer, de voorzitter van de organisatie, zaterdag. Hij bracht eerder deze week een driedaags bezoek aan het land en werd naar eigen zeggen "goed ontvangen".
Lees verder