Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag”

HLN
Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: "Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag"
De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.
Lees verder

Twee dagen Benelux Tour, twee dagen frustratie: verloopt dag drie beter voor Evenepoel?
Een ruzie met Gianni Vermeersch na een aanrijding, een zere maag de dag erna. Twee dagen pech, en even leek het er zelfs op dat Remco Evenepoel er de brui aan zou geven in de Benelux Tour. Onze landgenoot staat nu toch gewoon aan de start. Het relaas van zijn frustrerende tweedaagse.
Lees verder

Doe je aan pensioensparen? Vorig jaar trapten bijna 3.000 mensen in deze fiscale valkuil
Pensioensparen creëert financiële ademruimte en levert je tegelijk een fiscaal voordeel op. Toch resulteert meer pensioensparen niet noodzakelijk in een hoger belastingvoordeel. Bijna 3.000 pensioenspaarders ontvangen dit jaar zelfs een kleiner fiscaal voordeel dan wanneer ze iets minder hadden gespaard. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van de FOD Financiën. Spaargids.be legt uit hoe je de fiscale valkuil vermijdt.
Lees verder

Veel vakantie maar nooit een firmawagen: wat zijn de voor-en nadelen van een job als leerkracht?
Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: werknemers die hun baan in de privésector inruilden voor een job in het onderwijs. Dat is een stijging met 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit. Toch blijft het lerarentekort nijpend. Hoe komt dat? En wat zijn de voor-en nadelen van een job in het onderwijs? Jobat.be vroeg het aan Koen Pelleriaux en Lieven Boeve, topmannen van GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk 'Finding Freedom' doet ogen rollen: "Harry en Meghan spelen het slachtoffer"
Sinds vandaag ligt er een nieuwe druk van het boek 'Finding Freedom' in de rekken, een biografie over het recente leven van de Britse prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle. Volgens insiders zou het koppel actief hebben meegewerkt aan het werk van auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand. Die laatste vertellen nu in een nieuw hoofdstuk over de periode na de Megxit, en royalty-experts kunnen er niet om lachen. "Harry en Meghan willen perse het laatste woord."
Lees verder

Erica Meiland zag verhuizing naar miljoenenvilla in Noordwijk niet zitten: "Het is eigenlijk een miskoop"
Het nieuwe seizoen van 'Chateau Meiland', dat gisteravond van start is gegaan, staat bijna volledig in het teken van verhuizen. Na een korte tussenstop in Hengelo, waar Erica en Martien hun droomvilla leken te hebben gevonden, verhuizen de twee nu naar hun geliefde Noordwijk. Maar in de eerste aflevering komt al naar voren dat vooral Erica daar niet om staat te springen.
Lees verder

Nieuw album Kanye West breekt records, maar er is opnieuw controverse
Het langverwachte nieuwe album 'Donda' van Kanye West (44), dat zondag werd gelanceerd, is bij Apple Music direct als hoogste binnenkomer genoteerd. 'Donda' bereikte de nummer 1 positie in 152 landen binnen 24 uur. Ook op Spotify is het album het meest gestreamde tot nu toe in 2021. Dat meldt 'Variety'. Al heeft het goede nieuws ook opnieuw een keerzijde. Zo zou het logo van het nieuwe album gestolen zijn van een modelabel.
Lees verder

Israël versoepelt aantal beperkingen in Gazastrook
Israël heeft enkele versoepelingen ingevoerd in de Gazastrook. Zo wordt de visserijzone langs de kust van de Gazastrook verder uitgebreid tot 15 zeemijl, meldt de COGAT, een afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie.
Lees verder

Nieuw spreidingsplan moet morrende ziekenhuizen paaien
Er komt een nieuwe methode om coronapatiënten te spreiden over ziekenhuizen. De overheid doet dat om morrende ziekenhuizen te bewijzen dat die verdeling eerlijk en transparant gebeurt. Dat bericht De Tijd.
Lees verder

Meer jonge mensen zijn 'demiseksueel': wat wil dat zeggen? Een seksuologe licht toe
Seksualiteit is een spectrum, en op dat spectrum bevindt zich ook 'demiseksualiteit'. Steeds meer mensen, en vooral jonge vrouwen, lijken zichzelf met dat label te identificeren. Maar wat betekent het precies als iemand je zegt: 'Ik ben demiseksueel'? Seksuologe Mieke Mievies licht de relatief nieuwe term toe. "Ook binnen demiseksualiteit is er nog veel variatie."
Lees verder

Evenepoel start ondanks maagklachten toch in derde rit Benelux Tour: "Nog niet 100 procent, maar waarschijnlijk wel goed genoeg om mee te rijden"
Remco Evenepoel start vandaag dan toch in de 3de etappe van de Benelux Tour, met start in Essen en aankomst na 168,3 kilometer in het Nederlandse Hoogerheide. Evenepoel sukkelt met de maag en stelde na zijn individuele tijdrit van gisteren een verdere deelname aan de Benelux Tour (WT) zelfs even in vraag. Vanmorgen stond Evenepoel toch aan de start. "Twee pistolets en twee pannenkoeken, dat kon er nog in (lacht). Het is al beter dan niks."
Lees verder

Remco Evenepoel start ondanks ziekte toch in derde rit Benelux Tour: "Maag nog niet 100 procent, maar waarschijnlijk wel goed genoeg"
Remco Evenepoel start vandaag dan toch in de 3de etappe van de Benelux Tour, met start in Essen en aankomst na 168,3 kilometer in het Nederlandse Hoogerheide. Dat bevestigde sportdirecteur Rik Van Slycke. Evenepoel sukkelt met de maag en stelde na zijn individuele tijdrit van gisteren een verdere deelname aan de Benelux Tour (WT) zelfs even in vraag. Deceuninck-Quick.Step volgt de situatie nauwlettend op en wil zo de risico's op een verder vervolg van zijn seizoen zo klein mogelijk houden.
Lees verder

Rode Duivels vertrekken op luchthaven van Charleroi richting Estland voor WK-kwalificatiematch
Op naar Tallinn. De Rode Duivels vertrokken vanochtend op de luchthaven van Charleroi richting Estland voor hun vierde WK-kwalificatiematch, morgen om 20u45. Opnieuw via Brussels Airlines nadat tijdens het EK werd gekozen voor een gecharterd vip-vliegtuig.
Lees verder

Advocaat Britney Spears eist onmiddellijk ontslag van haar vader: "Hij wil haar nog uitbuiten voor hij opstapt"
Jamie Spears (69) mag dan wel gezegd hebben dat hij wil opstappen als bewindvoerder van zijn dochter, de Amerikaan probeert nog zoveel mogelijk de vruchten te plukken van het conservatorschap. Zo wil hij nog twee miljoen dollar (1,7 miljoen euro) krijgen voor hij terugtreedt. Dat valt niet in goeie aarde bij Britney Spears (39). Haar advocaat eist nu het onmiddellijke ontslag van haar vader. "Als hij echt van zijn dochter houdt, zou meneer Spears vandaag moeten aftreden."
Lees verder

Back to work? Deze handtassen fleuren je office-look op
Terug naar kantoor? Vergeet je laptop, kabels en andere werkspullen niet in je tas te stoppen! Een ruime office bag is een echte lifesaver voor wie tussen thuis- en bedrijfskantoor pendelt. Ninashop.be zocht naar vier trends waarmee jij ongetwijfeld de show op de werkvloer steelt.
Lees verder

Na teleurstellend EK is het toch weer aan Tielemans om ploeg te dragen: "Nu dan, Youri?"
Youri Tielemans hoopt om een teleurstellend EK in het komende drieluik van zich af te voetballen. Ondanks alles blijft hij hét gezicht van de nieuwe generatie Rode Duivels.
Lees verder

School vermoorde Juf Mieke klaar voor nieuwe start: "Tegen pandemie kunnen we ons beschermen, maar tegen een vreselijke daad zoals vorig jaar niet"
Overal in het land wandelden vanochtend duizenden leerlingen hun school binnen. Hier en daar met een traan, maar veelal met een grote glimlach op de mond. Zo ook bij basisschool 't Klavertje in Noorderwijk bij Herentals. De school kwam vorig jaar meermaals in het nieuws nadat zorgjuf Mieke vermoord werd in tot nog toe onopgehelderde omstandigheden. Vandaag kijkt men in het schooltje de toekomst positief tegemoet met in het achterhoofd het vreselijke gebeuren.
Lees verder

Ophef rond 1 september-filmpje van Tom Van Grieken waarin hij linkse leerkrachten in 2024 "rekening" belooft te "presenteren"
Er is commotie over een filmpje dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op TikTok postte naar aanleiding van 1 september. Daarin heeft hij het over "linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken" en belooft hij hen in 2024 "de rekening te presenteren".
Lees verder

Andrew mag nog steeds inspringen voor de Queen, ondanks aanklacht wegens kindermisbruik
De Britse prins Andrew (61) heeft nog steeds het recht om in te springen voor de Queen, moest zij haar taken niet kunnen uitvoeren. Dat staat ze lezen op de officiële website van Buckingham Palace. Dat is opmerkelijk, gezien hij wordt aangeklaagd voor kindermisbruik en verkrachting.
Lees verder

Eén dag na lancering campagne 'Red Boven De Wolken' al meer dan 120.000 euro ingezameld
De vzw Boven De Wolken, die mooie foto's maakt van sterrenkindjes, heeft dringend nieuwe fondsen nodig en is daarom een geldinzamelingsactie begonnen. Met een sms-campagne en een crowdfundingsactie wil de vzw 500.000 euro verzamelen. Amper een dag na de lancering van de campagne 'Red Boven De Wolken' staat de teller al op meer dan 120.000 euro.
Lees verder