Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 september 2021

Kwart van Belgische bedrijven heeft last met online laster. Wat is dat nieuwe fenomeen? En wat kan je ertegen doen?

HLN
Kwart van Belgische bedrijven heeft last met online laster. Wat is dat nieuwe fenomeen? En wat kan je ertegen doen?
Een ex-personeelslid dat je bedrijf zwartmaakt in een Facebookgroep, een concurrerende zaak die valse reviews online gooit of een ontslagen medewerker die op sociale media de financiële situatie van z'n vorige werkgever pikzwart voorstelt terwijl ze dat helemaal niet is. Het afgelopen jaar had meer dan een kwart van de bedrijven in ons land te maken met dit soort laster op sociale media. Een nieuw fenomeen, dat razendsnel opkomt.
Lees verder

KIJK LIVE (16 uur). Olympische atleten worden gehuldigd op Grote Markt van Brussel
Een gepaste huldiging. De Belgische medaillewinnaars en iedereen die in de top acht eindigde en dus in Tokio een olympisch diploma veroverde worden vrijdag gevierd op de Brusselse Grote Markt. Om 14.30 uur wordt het publiek toegelaten, anderhalf uur later verschijnen de 44 atleten en hun coaches op het balkon van het stadhuis. Wie Nina Derwael of de Red Lions wil toejuichen moet in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket. Nadien vertrekken de atleten met de bus naar het Koning Boudewijnstadion, want ook op de Memorial Van Damme worden de olympiërs in de bloemetjes gezet.
Lees verder

"Heel mijn leven gewerkt en ik krijg nog geen minimumpensioen": Ombudsman pensioenen legt uit wat je moet doen bij klachten
Fijn dat de politiek zich over pensioenen buigt, want de talrijke regeltjes en daaraan gebreide uitzonderingen creëerden een labyrint. "Ons pensioensysteem is extreem complex", vindt Ombudsman Pensioenen Tony Van Der Steen. Onder andere voor nabestaanden van gepensioneerden die sterven vóór een maandelijkse betaaldag, gepensioneerden wiens klein aanvullend pensioenkapitaal volledig opgesoupeerd wordt door hun ziekte-en invaliditeitsbijdrage en voor mevrouw X, die wel dertig jaar werkte, maar toch geen minimumpensioen krijgt.
Lees verder

Reacties op pensioenplannen Lalieux stromen binnen: "Budgettair niet houdbaar, maak huiswerk maar opnieuw"
De pensioenenplannen die minister Karine Lalieux (PS) vandaag exclusief in onze krant uit de doeken doet, lokken heel wat reacties uit. Georges-Louis Bouchez (MR) merkte onder meer op dat ze haar huiswerk opnieuw mag doen. "Dit is budgettair niet houdbaar en stemt niet overeen met de doelstellingen die de Vivaldi-coalitie vastgelegd heeft", klinkt het. Een overzicht.
Lees verder

Afghaanse YouTuber Najma (20) gedood tijdens vlucht voor taliban: "In deze video neem ik afscheid"
Vier dagen nadat de taliban de macht hadden gegrepen, nam Afghaans YouTuber en beginnend journaliste Najma Sadeqi (20) haar laatste video op. Vorige week kwam ze om het leven toen ze probeerde te vluchten uit Kaboel. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op. In totaal kwamen zeker 170 Afghanen om het leven, onder wie Najma. Dat bevestigen twee collega's van haar aan CNN.
Lees verder

18-jarige boksster gestorven na zware klap op hoofd
De 18-jarige Mexicaanse boksster Jeanette Zacarias Zapata is vijf dagen na een gevecht overleden. Ze is donderdag om 15.45 uur (lokale tijd) bezweken aan zware hoofdletsels, die ze zaterdagavond in haar duel met de 31-jarige Canadese Marie-Pier Houle in Montréal had opgelopen. Dat meldt bokspromotor Yvon Michel.
Lees verder

Begeleider haalt ring boven voor blinde atlete: huwelijksaanzoek zorgt voor mooi moment op Paralympische Spelen
Een sprookje op de Paralympische Spelen. Extrasportief dan, want na haar halve finale op de 200m werd loopster Keula Nidreia Pereira Semedo uit Kaapverdië ten huwelijk gevraagd door haar begeleider.
Lees verder

"Geen enkele Formule 1-wagen haalde dit weekend zo'n snelheid in Spa-Francorchamps" Politierechter sneert naar directeur die over Brusselse Ring scheurt
Een commercieel directeur van een evenementenbedrijf reed zo hard op de Brusselse Ring dat de politierechter in Halle en bruggetje maakte naar het F1-circus in Spa-Francorchamps.
Lees verder

Ondanks vier valpartijen blijft Sep Vanmarcke positief: "Heel veel motivatie en goesting. Vooral voor Roubaix"
Hoe lang hij out is, weet hij nog niet, maar Sep Vanmarcke (33) leeft op hoop. Na nog maar eens een val verdween hij deze week uit de Vuelta, maar als de schade meevalt, wil hij er nog een fameus najaar van maken. "Ik besef dat mijn opgave mijn WK-kansen niet versterkt heeft, maar ik hoop nog altijd dat ik geselecteerd word."
Lees verder

Auto gegrepen door scholierentrein in Erpe-Mere
Voor de tweede keer in amper drie maanden tijd botste de 'scholierentrein', die de schoolgaande jeugd van Erpe-Mere naar Aalst voert, vrijdagochtend op zijn terugrit met een wagen. Dat gebeurde op een overweg die enkel uitgerust is met lichten en een bel.
Lees verder

"Ida wordt mogelijk duurste weerramp uit geschiedenis": slachtoffers verdronken vooral in hun wagen of kelder van hun huis
Het noodweer heeft in de staten New Jersey, New York en Pennsylvania aan zeker 44 mensen het leven gekost. Uitlopers van orkaan Ida leidden er tot uitzonderlijk hevige neerslag, tornado's en talrijke overstromingen en modderstromen. Slachtoffers verdronken vooral in hun wagen of de kelder van hun huis. De Verenigde Naties noemen deze catastrofe "mogelijk de duurste weerramp uit de geschiedenis".
Lees verder

Winnaar 21 miljoen euro met Euromillions heeft zich nog niet gemeld
De Belg die op 31 augustus meer dan 21 miljoen euro heeft gewonnen met EuroMillions, heeft zich nog niet gemeld. Aangezien de winnaar niet online heeft gespeeld, ligt er dus ergens nog een biljet met de juiste nummers en sterren te wachten op validatie. "De winnaar heeft 20 weken om zich te melden", zegt Joke Vermoere van de Nationale Loterij.
Lees verder

Remco Evenepoel geeft met maagproblemen op in Benelux Tour
Remco Evenepoel komt niet aan de start van de vijfde rit van de Benelux Tour in Riemst. Onze landgenoot trekt zich terug uit de Belgisch-Nederlandse wielerronde met maagproblemen.
Lees verder

Op Hotel Mama met je lief? Steeds meer twintigers wonen nog bij hun ouders. Gaya (26) en Marie (23) vertellen
Steeds meer volwassen kinderen blijven na hun studies nog bij mama en papa wonen. Gaya (26) doet het, net als Marie (23). Zélfs haar lief is mee ingetrokken bij Hotel Mama. "We hebben even gekeken om samen een appartement te huren of een huisje te kopen dat we konden renoveren. Maar halleluja, dat is duur." Gezinssocioloog en gewoon hoogleraar Dimitri Mortelmans (UAntwerpen) vertelt welke afspraken je het best vastlegt als twintigers nog even in het ouderlijke nest blijven plakken en hoe je de rekening maakt.
Lees verder

LIVE. Het woord is aan de punchers in de Benelux Tour, wie pakt de bloemen in Bilzen?
De Benelux Tour laat West-Vlaanderen achter zich en trekt naar Limburg. In de vijfde rit krijgen de mannen met punch in de benen een geschikt parcours voor de wielen geschoven tussen Riemst en Bilzen. Remco Evenepoel is er door maagproblemen niet meer bij. U volgt alle ontwikkelingen in het koersverloop LIVE op deze pagina.
Lees verder

200.000 kijkers volgden het live: de terugkeer van ABBA in cijfers
Gisteren dropte ABBA een bommetje in de wereld. De groep deed via een livestream hun grote project 'ABBA Voyage' uit de doeken. Dat is niet alleen de aankondiging van een aantal nieuwe nummers en een tournee met - u leest het goed - ABBA-tars, maar ook een volledig nieuwe plaat. De zotste cijfers even op een rijtje.
Lees verder

EU en AstraZeneca bereiken akkoord over levering resterende vaccins: rechtszaak afgewend
De Europese Unie en AstraZeneca hebben vandaag een akkoord bereikt over de levering van de resterende beloofde coronavaccins van het farmabedrijf. Dat meldt de EU zelf. De gerechtelijke procedure die Europa had gestart wegens de vertraagde leveringen van AstraZeneca voor de rechtbank in Brussel, is daarmee afgewend.
Lees verder

Hoe haal ik mos uit mijn gazon? En wanneer moet ik het bemesten? Onze tuinexperte beantwoordt al je vragen
Een gazon in topvorm: het lijkt misschien een haast onmogelijke opdracht, maar met de juiste tips en wat kennis van zaken krijgt ook jouw tuin een prachtig groen grastapijt. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende — óf meest originele — vragen voor aan onze tuinexpert Laurence Machiels.
Lees verder

Huisdierendiefstal wordt nieuw strafbaar feit in het Verenigd Koninkrijk
De diefstal van huisdieren moet als een aparte strafbare daad beschouwd worden, staat te lezen in een vrijdag gepubliceerd rapport van een Britse regeringscommissie. Huisdierendiefstal wordt in het Verenigd Koninkrijk vooralsnog als een verlies van eigendom beschouwd. In de nasleep van de aanzienlijke stijging van hondendiefstallen tijdens de coronapandemie, zal de Britse regering de straffen verscherpen.
Lees verder

Verschillende grote champagnehuizen waarschuwen voor schaarste
Verschillende grote champagnehuizen waarschuwen dat het in de loop van dit jaar, en dus tijdens de feestdagen, steeds moeilijker zal worden een fles bubbels te kunnen kopen. De schaarste van de bruisende wijnsoort is deels het gevolg van de coronapandemie waardoor de productielocaties twee maanden dichtzaten. Verder is er een tekort aan champagneflessen.
Lees verder