Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 september 2021

Krijgt AA Gent nieuwe eigenaar? “De Witte en Louwagie bereiden overname voor”

HLN
Krijgt AA Gent nieuwe eigenaar? "De Witte en Louwagie bereiden overname voor"
Ivan De Witte (74) en Michel Louwagie (65), de sterke mannen van AA Gent, bereiden een mogelijke overname van de voetbalclub voor. Dat berichten De Tijd en L'Echo zaterdag.
Lees verder

Emma en Ziggy uit K2 zoekt K3 krijgen veel online haatreacties: "50 procent wil me dood"
De kandidaten van 'K2 zoekt K3' worden fel besproken op sociale media. Niet alle reacties zijn even positief. In deze Showbits vragen Desna en Senne vragen aan Emma en Ziggy hoe ze omgaan met online haat.
Lees verder

Hoe gaan Emma en Ziggy uit K2 zoekt K3 om met online reacties? "50 procent wil me dood hebben"
De kandidaten van 'K2 zoekt K3' worden fel besproken op sociale media. Niet alle reacties zijn even positief. In deze Showbits vragen Desna en Senne vragen aan Emma en Ziggy hoe ze omgaan met online haat.
Lees verder

Kennen koppels elkaar echt zo slecht als in Temptation Island? "Zij heeft al een orgasme gefaket"
Na de aflevering van 'Temptation Island' van gisterenavond is het wel duidelijk dat enkele koppels elkaar niet goed kennen. Hoe zit dat in het echte leven? Daniël trekt op pad en zoekt het uit met de ultieme relatietest.
Lees verder

Van Mexico tot de Seychellen: reizen buiten Europa was nog nooit zo goedkoop
Velen onder ons genoten deze zomer opnieuw van een welverdiende vakantie in Frankrijk of Italië, maar ook reizen buiten Europa kon weer. Exotische landen zoals Costa Rica, Seychellen of Tanzania ontvangen toeristen maar al te graag met open armen. Al wachten veel reizigers daar liever nog even mee, met als gevolg: spotgoedkope vliegtickets naar enkele droomparels.
Lees verder

Zonnig en (meestal) droog weekend, met maxima tot 23 graden
Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het in de meeste streken zonnig. In de namiddag worden wat stapelwolken verwacht, maar het blijft droog. De maxima bedragen 18 tot 23 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Amerikaanse vastgoedmiljonair schuldig aan moord die hij per ongeluk op tv bekende
Een volksjury in de Amerikaanse stad Los Angeles heeft de Amerikaanse miljonair Robert Durst schuldig bevonden aan de moord op zijn vriendin Susan Berman. De 78-jarige erfgenaam van het New Yorkse vastgoedimperium van de Durst Organization schoot de vrouw meer dan twintig jaar geleden dood met een kogel in haar hoofd. Bij de opnames van een tv-reeks praatte hij per ongeluk zijn mond voorbij.
Lees verder

Voor Doutzen Kroes is grens bereikt: "Ik laat mij niet dwingen om het vaccin te nemen"
Doutzen Kroes (36) is niet van plan zich te laten vaccineren of deel te nemen aan de 'testmaatschappij'. Dat schrijft het Nederlandse topmodel vandaag in een uitgebreid bericht, nadat ze zich zes maanden lang stil heeft gehouden op sociale media. "Mijn handen trillen terwijl ik dit schrijf, maar ik voel dat het tijd is om moed boven comfort te kiezen en mijn waarheid uit te spreken."
Lees verder

De beste confituur voor uw geld haalt een score van 9,5/10: "Voor een huismerk is dit écht een verrassende uitschieter"
Aan heel wat ontbijttafels klinkt nog steeds 'eerst hartig, dan zoet', waarmee men eigenlijk wil zeggen dat je eerst iets gezonds moet eten en pas daarna iets ongezonds. Maar is zoet beleg als confituur dan zo ongezond? Diëtiste – en confituurliefhebber – Sanne Mouha vindt confituur best oké. "Het is alvast een betere keuze dan choco of speculaaspasta."
Lees verder

BINNENKIJKEN. In de villa van Nicole Richie krijgen haar kinderen privacy: "Zij hebben niet gekozen voor de spotlights"
Nicole Richie (39) weet van aanpakken. De adoptiedochter van Lionel Richie (72) maakte afgelopen week voor de eerste keer haar opwachting op de Fall Fashion Week in New York. Niet als model, maar met haar eigen merk House of Harlow 1960. En dat midden in een verhuis naar haar Chanel-geïnspireerde miljoenenvilla in Beverly Hills.
Lees verder

Humor en horror: dit nieuws uit streamingland moet je gezien hebben
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met nieuwe seizoenen van 'Sex Education' (Netflix) en 'The Morning Show' (Apple TV+), COVID-19-humor met 'Xander De Rycke: Uitgerust & Immuun' (Streamz) en gruwelijke horror in de spin-off 'American Horror Stories' (Apple TV+). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Waar kan ik parkeren? Of neem ik best de trein? Waar zie ik renners het best? Alles wat u moet weten voor u naar het WK wielrennen vertrekt
Eén miljoen toeschouwers, zoveel mensen worden er de komende dagen langs de wegen van het WK wielrennen verwacht. Zondag begint het, met de tijdrit tussen Knokke en Brugge. Een week later eindigt het, met de wegrit tussen Antwerpen en Leuven - met een ommetje langs de kuitenbijters in de Druivenstreek. Maar waar moet u preciés zijn voor het spektakel? En vooral: hoe geraakt u er? Want 1 miljoen mensen, dat zijn er véél. Daarom: hou deze pagina's bij, leer ze uit het hoofd desnoods, en u geraakt gegarandeerd op de perfecte plek om supertopfavoriet Wout Van Aert - of Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en de übersympathieke Victor Campenaerts - naar de regenboogtrui te schreeuwen.
Lees verder

Couture in de kathedraal of kitch in IKEA: vijf tips voor een cultureel weekend
Het is weer weekend! Tijd dus om uit te slapen, je batterijen op te laden en te genieten van een goed boek, inspirerende beats of ontspannende uitstapjes. Hoe je je weekend van een tikkeltje cultuur voorziet? Vijf tips die je een handje helpen.
Lees verder

Groeipijn op het Kiel: pech en een (te) snelle groei zorgen voor conflicten en verkeerde inschattingen
Quo vadis, Beerschot? Troosteloos laatste. Na het ontslag van Peter Maes op zoek naar z'n vierde coach in 2021. Of hoe pech en een (te) snelle groei tot interne conflicten en verkeerde inschattingen heeft geleid.
Lees verder

Ondanks doodsbedreigingen en vuurwerkaanval: 'The Social House' komt terug met tweede seizoen
Binnenkort komt er een tweede seizoen van 'The Social House', het online format waarbij influencers samen in een huis content maken. Dat bevestigt het productiehuis Wünderbaar. Het eerste seizoen kwam vroegtijdig tot z'n einde nadat het overladen werd met kritiek. De influencers en hun familie kregen uiteindelijk zelfs doodsbedreigingen.
Lees verder

Vriendinnen Lize Feryn (28) en Lauren Versnick (27) over hun hechte band: "Lize was er onvoorwaardelijk voor mij in een moeilijk jaar"
Actrices Lauren Versnick (27) en Lize Feryn (28) zijn twee handen op één buik. Rond hun vriendschap zit nu een gouden randje: Lauren ontwierp een ring voor Lize, en voor enkele andere belangrijke vrouwen uit haar leven. De collectie 'Lauve' schittert, na een minder sprankelende periode. "De juwelen konden op geen beter moment klaar zijn. Het voelt alsof ik hiermee een pagina omsla", vertelt Lauren. Lize: "Lauren leeft op een bijna professionele manier: ze doet wat ze moet doen, met waanzinnig veel liefde en zorg voor de mensen rondom haar."
Lees verder

Zwaar ongeval met politiewagen in Gent: motorblok uit auto gerukt
Op het kruispunt van de Groot-Brittanniëlaan en de Martelaarslaan in Gent is deze ochtend rond 6 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een interventiewagen van de Gentse politie raakte betrokken in een zware aanrijding. Op de beelden is te zien hoe het motorblok uit de wagen is gerukt. Over eventuele gewonden en omstandigheden van de crash bestaat nog onduidelijkheid.
Lees verder

Zwaar ongeval met politiewagen in Gent: motorblok uit auto geslingerd
Op het kruispunt van de Groot-Brittanniëlaan en de Martelaarslaan in Gent is deze ochtend rond 6 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een interventiewagen van de Gentse politie raakte betrokken in een zware aanrijding. Op de beelden is te zien hoe het motorblok uit de wagen is geslingerd. Over eventuele gewonden en omstandigheden van de crash bestaat nog onduidelijkheid.
Lees verder

Kristoffer Olsson moet rust brengen in de 'Hel van Sclessin': "Ik ben een leider, maar geen schreeuwer"
Arsenal. Tafeltennis. Kevin De Bruyne. Mentale belasting. Standard. En uiteraard Anderlecht. Tot u spreekt, op zijn gemakje, Kristoffer Olsson (26): "Ik zou graag vaker beslissend zijn."
Lees verder

Eerste serrewoning van ons land staat te koop (en moet tussen 1 en 1,5 miljoen euro kosten)
De allereerste kaswoning van ons land staat te koop. Het gaat om een huis dat in een enorme serre is gebouwd en quasi volledig autonoom kan functioneren, zonder gebruik te maken van het water-, elektriciteits- en aardgasnet. Wie eigenaar van de unieke woning in het West-Vlaamse Rekkem wil worden, moet daarvoor een bedrag ergens tussen één en anderhalf miljoen euro betalen.
Lees verder