Doorgaan naar hoofdcontent

Kreta getroffen door krachtige aardbeving: Griekse televisie meldt 1 dode en 9 gewonden

HLN
Kreta getroffen door krachtige aardbeving: Griekse televisie meldt 1 dode en 9 gewonden
Het Griekse eiland Kreta is maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. Er is zeker één persoon omgekomen, meldt de Griekse televisiezender ERT. Negen anderen raakten gewond.
Lees verder

Een derde van alle vrouwen krijgt last van migraine. En daar is één reden voor
Twee derde van de migrainepatiënten is een vrouw. Vermoed wordt dat hormonen een rol spelen bij de aandoening. Maar hoe de vork precies in de steel zit, dat is nog nooit onderzocht. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vonden drie vrouwelijke wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij brachten de vrouwspecifieke factoren van migraine in kaart en vertellen je welke concrete triggers een aanval kunnen veroorzaken. "Dat pralines migraine zouden triggeren, klopt niet."
Lees verder

Club mét Vormer naar Leipzig afgereisd, maar speelt hij ook?
Club stapte deze voormiddag in Oostende mét Ruud Vormer op het vliegtuig richting Leipzig. Blauw-zwart nam de Nederlander op in de 22-koppige selectie.
Lees verder

Wat gebeurde er met Jozef Chovanec in de luchthaven van Charleroi? Vandaag start reconstructie
Drie jaar na de dood van de Slovaak Jozef Chovanec (38) vindt vandaag een reconstructie plaats van die zaak. De man werd in februari 2018 van een vliegtuig gehaald en naar een cel in de luchthaven van Charleroi gebracht. Hij verwondde daar zichzelf en werd hard aangepakt door de politie, waarna hij overleed. "Vandaag wordt er precies nagespeeld wat er die bewuste dag met Jozef Chovanec is gebeurd", zegt 'VTM Nieuws'-journaliste Katrien Saelens bij HLN LIVE.
Lees verder

Goed nieuws: 3D-hulplijn voor scheidsrechters komt er na interlandbreak
De 3D-hulplijn komt er na de interlandbreak. Tot blijdschap van de scheidsrechters, de clubs, de trainers en de voetballiefhebber. "Er zal minder discussie zijn, maar soms zal iedereen wat meer geduld moeten hebben", zegt Stephanie Forde, Operations Director bij het Referee Department.
Lees verder

Van hittegolven tot overstromingen: klimaatverandering treft kinderen harder
De klimaatverandering zal onevenredig grote gevolgen hebben voor kinderen: zij zullen veel vaker worden blootgesteld aan extreme weergebeurtenissen, vooral in lage-inkomenslanden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van professor Wim Thiery, verbonden aan de onderzoeksgroep BCLIMATE van de Vrije Universiteit Brussel. "Onze resultaten wijzen op een ernstige bedreiging voor de veiligheid van jonge generaties en vragen om drastische emissiereducties om hun toekomst veilig te stellen", zegt professor Thiery.
Lees verder

Draw tegen OHL zal niet blijven hangen in Leipzig, zegt Rits: "Dit is een totaal andere competitie"
Een ontspannen Mats Rits vanochtend, bij het afreizen van Club Brugge naar Leipzig. Blauw-zwart kan daar morgen gouden zaken in de Champions League doen, maar de middenvelder laat zijn hoofd niet gek maken. "Dit is gewoon één wedstrijd van de zes."
Lees verder

KOERS KORT. Valverde maakt in Italië rentree na sleutelbeenbreuk - Duitse versterking voor Lotto Soudal
Een maand en een week na z'n sleutelbeenbreuk in de Ronde van Spanje maakt Alejandro Valverde (41) morgen z'n comeback in de Giro di Sicilia. De Spanjaard moest de Vuelta tijdens de zevende etappe verlaten na een smak in een afdaling en moest daardoor ook het WK laten schieten. Valverde bouwt nu via een Italiaans programma op richting de Ronde van Lombardije, een koers die de Movistar-renner nog nooit won.
Lees verder

Containerwonen, een tiny house of hamsterhuren: zo kan je vandaag betaalbaar wonen
Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen: we gaan steeds creatiever om met de manier waarop we wonen. Ben jij op zoek naar een andere oplossing dan een standaard woning? Bouwsite Livios maakt je wegwijs in de opmerkelijkste nieuwe woonvormen.
Lees verder

Geen budget voor een woning? Deze 8 alternatieve woonvormen zijn betaalbaar
Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we weleens wat anders willen: we gaan steeds creatiever om met de manier waarop we wonen. Ben jij op zoek naar een andere oplossing dan een standaard woning? Bouwsite Livios maakt je wegwijs in de opmerkelijkste nieuwe woonvormen.
Lees verder

School doodgestoken Milan (15) in diepe rouw na tragisch overlijden: "Hij was een prachtige jongeman met een enorm potentieel"
"We zijn zeer zwaar aangeslagen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Milan. Als directie doen we al het nodige om zijn klasgenoten en alle andere leerlingen bij te staan." De directie van Element, de school van de betreurde Milan M. (15), contacteerde de voorbije dagen alle ouders van de medeleerlingen persoonlijk. "We willen vandaag alle vragen van de kinderen beantwoorden", klinkt het.
Lees verder

Machteld Timmermans over de nieuwe 'F.C. De Kampioenen'-reeks: "Een frisse wind is het niet"
Machteld Timmermans (50) speelde twee seizoenen en vier films van 'F.C. De Kampioenen'. En nu is ze ook te zien in de nieuwe docureeks over het programma op Eén. "Ik heb zelf enorm veel bijgeleerd", zegt ze, al heeft ze ook zo haar eigen gedacht over de vele herhalingen. Een gesprek over haar personage, Whatsappen met de acteurs en die andere iconische reeks, 'W817'. Hoe ging het daar op de set van de nieuwe film? "We waren elkaar allemaal wat uit het oog verloren."
Lees verder

Superspannend WK kluistert 1 miljoen Vlamingen voor tv
Een finale die 's middags al begon en culmineerde in een voor ons land ontgoochelend slot. Dat was het WK wielrennen, dat zondag gemiddeld 957.564 kijkers voor de buis kluisterde.
Lees verder

Sloveense ref die even in de cel zat en waar Rode Duivels geen goeie herinneringen aan hebben, fluit Leipzig-Club
Het Champions League-duel tussen RB Leipzig en Club Brugge van morgen wordt gefloten door de Sloveen Slavko Vincic. Hij leidde afgelopen zomer nog de kwartfinale op het EK tussen de Rode Duivels en Italië (1-2) in goede banen. En hij zat recent ook (even) in de cel.
Lees verder

Football Talk. Nuhu tot 2025 bij Eupen
AS Eupen heeft het contract van Isaac Nuhu verlengd tot 2025. De Ghanees, die deze week 20 wordt, stond de voorbije drie wedstrijden — als vervanger van Julien Ngoy (gescheurde kruisbanden) — in de basis en werd zaterdag op Beerschot man van de match. Nuhu werd opgeleid door de Senegalese antenne van het Qatarese Aspire Zone Foundation, vanwaar hij in de zomer van 2020 door de club uit Ostbelgien werd overgenomen. Hij is snel en balvaardig en komt zowel op de flank als in het centrum als tweede spits aan zijn trekken. (AR)
Lees verder

Club Brugge weet wie het aan de ketting moet leggen: pijlsnelle en doelgerichte Nkunku (23) is smaakmaker van Leipzig
Opgelet, Club Brugge. Red Bull Leipzig lijkt net op tijd wakker voor de komst van blauw-zwart morgen in de Champions League. Zaterdag knepen ze via een vertrouwd recept in eigen huis Hertha Berlijn met 6-0 dood, met aanvaller Nkunku in de rol van beul. Doelgericht, pijlsnel en sterker dan ooit: het gevaar bij de tegenstander ontleed.
Lees verder

Vader en dochter mogen Club Exo niet binnen en gaan door het lint: drie agenten gewond
Bij een evenement in Club Exo aan de Heidebaan in Sint-Niklaas zijn zaterdagnacht drie agenten gewond geraakt. Een man en zijn 25-jarige dochter waren de toegang ontzegd omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden. Toen de politie tussenbeide kwam, escaleerde de ruzie.
Lees verder

LNG-vrachtwagens even slecht voor het klimaat als vrachtwagens op diesel
Vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG) zijn even schadelijk voor het klimaat als vrachtwagens met dieselmotoren. Bovendien stoten ze ook veel meer schadelijke stoffen uit dan de constructeurs beweren. Dat klaagt Transport and Environment (T&E) maandag aan op basis van praktijktesten. De Europese federatie van milieuverenigingen roept de Europese Unie en Europese landen dan ook op om de voordelen voor vrachtwagens op LNG te schrappen.
Lees verder

Buitenlandse kranten zien Evenepoel uitblinken en Van Aert teleurstellen: "Misschien moet Wout keuzes maken"
Het WK wielrennen in Leuven leverde veel stof tot nakaarten op. Niet alleen in België, maar ook over de landsgrenzen heen. In Frankrijk ging het natuurlijk uitsluitend over wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar in de andere landen is de teneur over de Belgen overal hetzelfde: Remco Evenepoel reed een sterke koers, kopman Wout van Aert bleek niet goed genoeg. Een overzicht.
Lees verder

Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan, een nucleaire macht met 150 kernwapens
De machtsovername door de taliban in Afghanistan verhoogt de dreiging dat terroristen de macht grijpen in buurland Pakistan, verklaarde Donald Trumps aan de kant geschoven Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton in een radio-interview. "Dit zou dan betekenen dat 150 nucleaire wapens in handen komen van terroristen. Een zware bedreiging voor de VS en bondgenoten."
Lees verder