Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

In dit Blankenbergse hotel verbleef ontsnapte moordverdachte (16): op geen enkel moment gaf hij de indruk op de vluc...

HLN
In dit Blankenbergse hotel verbleef ontsnapte moordverdachte (16): op geen enkel moment gaf hij de indruk op de vlucht te zijn
De voortvluchtige 16-jarige die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, is dinsdagavond opgepakt in een hotel in Blankenberge. De hotelmedewerkers wisten niet dat ze een kamer verhuurden aan een moordverdachte. De tiener liet zich inchecken door een meerderjarige kompaan. Op geen enkel moment gaven ze de indruk op de vlucht te zijn.
Lees verder

Hij durft al eens met een stoel gooien: wie is Javier Torrente, crisismanager met Preud'homme-temperament die Beerschot moet redden?
Beerschot tovert met de Argentijn Javier Torrente (52) een verrassende naam uit de hoed om de club sportief te redden. Torrente waagt zich op onbekend terrein in de Belgische competitie, maar komt ook niet onbeslagen op het ijs: zes weetjes over de vurige selfmade coach die al zijn eigen biografie schreef.
Lees verder

'Belgium's Got Talent'-jury staat doodsangsten uit tijdens motorstunt vol halsbrekende toeren
Op vrijdag zitten juryleden An Lemmens, Davy Parmentier, Ruth Beeckmans en Bart Peeters klaar voor een nieuwe lading acts in 'Belgium's Got Talent'. En die beloven deze week extra veel spektakel voor de jury: voor de eerste act komt trialbiker Emile (22) uit Brugge met gierende banden het podium opgereden. Hij verbaast iedereen met zijn zenuwslopende motorstunt, maar het wordt pas echt gevaarlijk wanneer hij de juryleden uitnodigt om hem te assisteren. Hij zal proberen om met zijn motorfiets over de vier juryleden tegelijk heen te springen zonder daarbij iemand te raken. Met knikkende knieën gaan An, Davy, Ruth en Bart het podium op. "Ik kan dit niet aan, ik heb zoveel schrik", schreeuwt An. "We moeten blijven ademen!", reageert Bart. Maar hoe loopt dit af?
Lees verder

Tentoonstelling in Cinematek belicht geschiedenis van de stop-motionfilm
'Chicken Run' is een van de bekendste stop-motionfilms aller tijden, maar de geschiedenis van de films waarbij poppen en figuren frame voor frame gefilmd worden, is misschien minder gekend. Cinematek en animatiefilmfestival Anima organiseren daarom van 28 september tot 3 oktober de unieke retrospectieve tentoonstelling 'Stop Motion, un autre cinéma d'animation'.
Lees verder

Ultra's Club Brugge maken amok in Noord-Franse derby
Bij de Noord-Franse derby tussen Lens en Lille waren er afgelopen weekend ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. Verschillende fans bestormden ook het veld. Daarbij ook Ultra's van Club Brugge, die mee in het bezoekende vak tussen de Lille-supporters zaten. Lens kondigde al aan dat een klacht zal indienen tegen de uitsupporters voor hun wangedrag en ook haar eigen fans zal sanctioneren.
Lees verder

Doe Maar annuleert afscheidstournee wegens ziekte Henny Vrienten
Slecht nieuws voor de fans van Doe Maar. De Nederlandse band moet noodgedwongen z'n afscheidstournee afzeggen. Dat meldt de band in een mededeling.
Lees verder

Kijk eens in mijn ogen ... wetenschappers ontdekken waarom oogcontact belangrijk is voor een goed gesprek
Een gesprekspartner die je indringend blijft aanstaren, da's gewoon ongemakkelijk. Iemand die je blik constant ontwijkt idem dito. Het staat dus vast: oogcontact is immens bepalend voor een conversatie. Wetenschappers achterhalen nu hoe dat werkt.
Lees verder

Oostkampse stripdief steelt liefst 242 stripverhalen: "Zijn leefloon was beperkt dus kon hij z'n verzameling niet uitbreiden"
Een 63-jarige Oostkampenaar riskeert een werkstraf van 50 uren voor vijf winkeldiefstallen. Opvallend genoeg maakte L.B. telkens stripverhalen buit. In totaal ging hij aan de haal met 242 strips met een totale waarde van ruim 3.000 euro. En daar zat zijn leefloon voor iets tussen.
Lees verder

LIVE. Doen de Belgen opnieuw gooi naar een medaille in de Mixed Team Relay?
Dag 4 op het WK wielrennen in Vlaanderen. De renners en rensters trekken zich voor het laatst op gang tussen Knokke-Heist en Brugge voor de Mixed Team Relay. Waar komt België uit in de gemengde ploegenaflossing? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,5 voor kust van Nicaragua
De westkust van het Centraal-Amerikaanse land Nicaragua is opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,5. Dat meldt de Amerikaanse overheidsdienst United States Geological Survey (USGS). Er zou geen risico op een tsunami zijn.
Lees verder

"Er valt momenteel helemaal niks te zeggen": terwijl Martínez interesse Barça wegwuift, komt Koeman met opvallend statement
Alle puzzelstukjes zullen moeten passen. Bij FC Barcelona zit Ronald Koeman op de wip en op de lijst van mogelijke vervangers staat ook ene Roberto Martínez. Een complex dossier. De bondscoach beslist pas na de 'final four' van de Nations League over zijn toekomst. Het zit 'm allemaal in de timing. Terwijl de Spanjaard de geruchten bij Eurosport wegwuift, kwam Koeman met een opvallend statement.
Lees verder

KOERS KORT. Lefevere haalt Slovaakse tiener Svrcek in huis - Nederland geeft bondscoaches contractverlenging
De achttienjarige Slovaak Martin Svrcek maakt volgende zomer zijn debuut als profrenner in het shirt van Quick.Step-Alpha Vinyl. De Belgische WorldTourploeg bevestigde zijn komst woensdag.
Lees verder

Eindelijk: Europa wil in 2024 één standaardoplader voor telefoons en andere apparaten
Europa wil in 2024 één standaardoplader in de EU voor smartphones, tablets, camera's, koptelefoons, spelconsoles en draagbare speakers. Dat schrijft de Volkskrant.
Lees verder

Bizar: huis hangt (deels) boven de tuin en zit onder het zwembad
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een weekendhuis in de Braziliaanse stad Sao Paulo.
Lees verder

Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Elke leerling heeft recht op schoolboeken"
Elke leerling heeft recht op schoolboeken. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen. "Voor elke leerling willen we het beste onderwijs. De toegang tot kwaliteitsvol schoolmateriaal is daarbij van groot belang. De kost van studieboeken mag nooit een hindernis vormen voor leerlingen", benadrukt directeur-generaal Lieven Boeve .
Lees verder

Kompany op zijn hoede voor gewond dier AA Gent: "Eén van de beste ploegen in België"
Morgen krijgt Anderlecht de kans om een sprong te maken in het klassement. Bij winst springt komt paars-wit tot op één punt van Club Brugge. Daarvoor moet het wel eerst langs AA Gent, dat onderaan bengelt. Maar Vincent Kompany onderschat hen niet. "Hun punten zeggen niet alles."
Lees verder

Barmhartige José (74) beroofd op terugweg van rampgebied in Pepinster: "Laatste keer dat ik voor anderen in de bres ben gesprongen"
Dan toon je eens je goede hart door in Pepinster slachtoffers van de watersnood te helpen, word je in Waregem op de terugweg van je geld en gsm beroofd. Het overkwam José Delaere (74) uit Ingelmunster. De drie daders uit het Brusselse Sint-Joost-ten-Node werden na een klopjacht gevat en kwamen zich woensdag voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden.
Lees verder

Barmhartige José (74) op terugweg van rampgebied in Pepinster beroofd: "Laatste keer dat ik voor anderen in de bres ben gesprongen"
Dan toon je eens je goede hart door in Pepinster slachtoffers van de watersnood te helpen, word je op de terugweg tijdens een stop met de mobilhome van je geld en gsm beroofd. Het overkwam José Delaere (74) uit Ingelmunster in Waregem. De drie daders uit het Brusselse Sint-Joost-ten-Node konden na een klopjacht gevat worden en kwamen zich woensdag onverwacht voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden.
Lees verder

Poging tot moord op eerste adviseur van Oekraïense president
De eerste adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Serhiy Shefir, was woensdag het doelwit van een moordpoging, zo hebben de autoriteiten en de politie gemeld. Onbekenden openden het vuur op de auto waarin hij zat.
Lees verder

LIVE. Oostenrijkse rolt te vroeg van het startpodium en moet even wachten, doen de Belgen vanaf 15u40 opnieuw gooi naar een medaille?
Dag 4 op het WK wielrennen in Vlaanderen. De renners en rensters trekken zich voor het laatst op gang tussen Knokke-Heist en Brugge voor de Mixed Team Relay. Waar komt België uit in de gemengde ploegenaflossing? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder